Komentáře

Rodiče nemají bít děti. Je to středověk

5 komentářů

torinese
8. března 2012 • 10:05
je nad sáhodlouhé diskuse a vysvětlování. Jestliže malé dítě vletí rodiči do silnice nebo sahá na rozpálenou plotnu, je nejúčinnějším způsobem pořádné plácnutí na zadek. Nebudu s ním přece rozebírat ve dvou letech pravidla silničního provozu.
Lidumil zřejmě nechá svého synka sáhnout na ta horká kamna a způsobit si spáleninu třetího stupně. A pak mu to všechno v nemocnici trpělivě vysvětlí.
Kam vede ona liberální výchova na západě, vidíme denně. Naše dětičky zatím žádnou školu nevystřílely, ale co není, může být. "Tolerantní" výchova dětí novými generacemi, které nechtějí zpovykaným spratkům "narušovat jejich osobnost" a raději je nechají obtěžovat zoufalé okolí, zcela jistě přinese svoje ovoce.
Zajímalo by mne, kolik dětí vychovala paní Šimůnková.
oldwomen
8. března 2012 • 11:19
Ano, plácnutí má význam jen tehdy, pokud následuje okamžitě po "provinění". Když se mi začínalo batolit dítě, tak mi tchýně říkala, že je mám píchnout do prstu, aby nebralo špendíky a nože, spálit mu jiný prst, aby nešahalo na plotnu (ó, vařívala jsem tou dobou ještě na sporáku na tuhá paliva - bytovky v Bechyni jsou dodnes skanzenem moderního bydlení) a tak podobně. Koukala jsem na ní podivně. Nabádala mne k promyšlenému mučení a týrání ještě nemluvícího dítěte.
No jo, jenže jedno bodnutí do prstu špendlíkem doprovozené důrazným bolí se zafixuje v batolecí hlavičce na tuze dlouho a rychleji se vysloví bolí, než doběhne a sebere nalezené nebezpečné a vysvětlí nebezpečnost chování.....
S ohledem na kamna v každé místnosti jsem nakonec přitiskla dětský ukazováček na horký hrnec se slůvkem "pálí". Aby byl vjem velmi nepříjemný, ale aby neublížil.
Třískat školáka už nemá význam. Co se smí a co ne, to musí znát než jde do školy.
Uživatel_237602
8. března 2012 • 15:44
Myslím,že největší lidumilové jsou bezdětní teoretici a mladé jalovice.
sendyman
8. března 2012 • 06:41
Ani žencký.
Řezat, řezat, řezat!
oldwomen
8. března 2012 • 09:21
Źe jo. Ženckou ani kytkou. Na druhou stranu takovej květináč....
Měla jsem před čtvrt stoletím nějaké dys-problémy s robátkem. Slovutný pan dětský psycholog (bez ironie, fakt dobrej) mi při jedné z periodických návštěv sdělil:
"Maminko, jako lékař a psycholog vám říkám - trpělivost, trpělivost, trpělivost. Jako otec tří synů dodávám - řezat, řezat, řezat."¨
Myslím, že normální je fyzické tresty používat jen zcela výjimečně. A myslím si, že plácnutí přes ruku a nebo zadek (a dítko ví velice dobře, za co) páchá na dětské dušičce a vztazích v rodině než psychické týrání - a že ho přibývá. Jen se neprojevuje modřinami a hůře se prokazuje.