Komentáře

Zpět na článek

Objeven nový druh clověka. Vyskytuje se v internetových diskusích

8 komentářů

simeklubor
7. března 2012 • 14:23
já s autorem navopak zcela a bez výhrad souhlasím. Dnes už pravidelně diskutuju jenom na jednom zcela nepolitickým webu, kterej se uvedený ZPRŮMĚROVANÝ charakteristice naštěstí vymyká. Zatím ho nevobjevili (a vzhledem k tématice ani nikdy nevoběvěj) ani zdejší úchylové, který zaplevelili i reflexí diskusi přívalem demagogie, stupidity a útoků. Diskutovat třeba na novinkách bylo ztrátou času snad vod samýho počátku. Diskutovat na rx je ztrátou času v posledních letech. Jenom z čirý nostalgie sem ještě vobčas zajdu trochu toho času ztratit.
sendyman
6. března 2012 • 13:21
pamatujete na Haladu?
http­://www­.refle­x.cz­/cla­nek/st­ary-reflex-reflex-cz-reflex-cz-halada/27718/mili-internetovi-diskuteri.html
Jo, to mělo aspoň úroveň.
Ovšem, příznačné je, že v linku se objevuje text: "stary-reflex"...
el.mimo
6. března 2012 • 13:11
www.novakoviny.eu
Každopádně autora článku je mi líto, že z bezpočtu webů s .cz obsahem našel zrovna ty, z nichž načerpal svá moudra. Smutek mě pak jímá nad autorem samým, že došel k tak obskurním závěrům o iČeších. Já jsem on-line od 1998 a takový názor na iČechy nemůžu podpořit. U jednotlivců (proč mě jen ten "kkk999" zrovna napadá) jsem se setkal s každým jedním vybraným závěrem, včetně jejich libovolných kombinací, a možná 1000 dalších blbostí, ale proč do toho hned zatahovat hen ten oný... národ? Takovéhle myšlenkové zkratky jsou teď součástí REFLEXího brandu, nebo JXD definitivně ovládl redakci?
PS. Možná má ale autor pravdu a za všechno můžou přemnožení vlci, co já vím, nejsem ani iČech, jen iČlověk.
torinese
6. března 2012 • 12:52
Pokud chcete vidět hafo placených diskutérů, zajděte na blogy aktuálně cz. My ,co tam píšeme leta, už dobře víme, kdo je kdo. Ale jsou to poslední svobodné diskuse - mají sice cenzora, ale zatím jenom koriguje sprosťárny, nikoliv myšlenky. Záměr povinné registrace na těchto stránkách jsem nikdy nepochopila - sprosťačinek nikterak neubylo, ničemu to neprospělo. Facebook nesnáším, až to tady rozloží úplně ,tak prostě končím. Z Reflexu se stal stejně tendenční plátek, jako z Respektu. Jen každý kope za někoho jiného a čouhá to z nich, jako buranovi sláma z holínek. Tímto nabízím všem, s nimiž máme společné názory, aby přešli na aktuálně - občas se tam rozvine zajímavá diskuse. Nechme Reflex módním facebookářům... ať si trhnou.
oldwomen
6. března 2012 • 19:54
Ačkoli jsem celkem otrlík a rozhodí mne jen máloco a málokdo, na blogy aktuálně.cz chodím jen minimálně a čtu tam jen úvodní příspěvky. Diskuze tam, stejně jako na lidovkách a jejich mutacích, Týdnu tak podobně přeskakuji. Je to naprostá ztráta času. Občas, v akutním záchvatu masochismu, nakouknu do blogů iDěsu. Jistě, čest vytrvalým výjimkám (Pekárková, Fürst, Gottwald, občas Čiháková, Větvička), ale většina dobrých autorů už byla vyštvána jak profidiskutéry, tak cenzory jinam.
Mimochodem, vloni se na Lupě.cz zdejší pan Čermák vyjádřil velice jasně, co si myslí o diskuzích a diskutujících pod články internetových mutací periodik.
No nic. Ještě že nám pámbu reálné životy dal.
oldwomen
6. března 2012 • 09:12
souhlasím se Sendym i Torinese. Když jsem četla úvodní článek, měla jsem pocit, že JXD začal psát pod pseudonymem.
Autor zcela opomíjí velkou skupinu diskutérů z povolání, tedy "diskutujících", kteří jsou za tuto činnost placeni. I když tedy, už jsem asi přehnaně podezíravá....... že vono se po odchodu pana Bílka rekrutují noví redachtóři Reflexu právě z nejzdatnějších profi-internetových , hlavně na iDěsu a Novinkách se vyskytujících, diskutérů.
Jo, pokus o přenesení diskuze na sociální síť - pěkné, pěkné. Účinný pokus o likvidaci posledních aktivních pamětníků kvalitního periodika.
Ále raději už nic, jsme slušné stařenka. Nikoli tupé a poslušné.
torinese
6. března 2012 • 07:59
Přesně tak. Autor je nejspíš nadšen, že jedno vejce stojí 7korun. Takového inetelektuálního giganta si tady snad ani nezasloužíme.
sendyman
6. března 2012 • 07:42
to je ale kravina. Zapomněl jste napsat, že se taky objevil nový druh autora - a sice taky ten internetový. Jinde by mu ty jeho bláboly neotiskli...