Komentáře

Zpět na článek

Bude zábava. Už i Vandas míří na trůn TGM

36 komentářů

pismenacislice
5. března 2012 • 14:50
Já bych řekl, že právě novinářský stav se o toto zasloužil. Tak dlouho novináři tlačili politiky do přímé volby prezidenta, až to bylo schváleno. A teď jen zírám, s jakou lehkostí naše média "přešaltovala" - a dnes nás každý den alespoň jeden novinář upozorňuje na rizika přímé volby. Zvláštní!
placirkabodlo
5. března 2012 • 18:15
ale tak si zvolis prezidenta sam, a nebudes se muset divat, jak klause voli bolsevici (to stalo podstatne vice, nez dolejsuv meloun z hazardu). ted jde jen o tu moznost mit koho volit. a prozatim to vidim tak, ze kazdy z "kandidatu" by mel urcit deset lidi, o kterych si mysli, ze by mel byt (nekdo z nich) prezident. ale pokud se nenajde nikdo, tak se tady bude producirovat van*** s torinese v obeti jak za rajchu k tomu nejake to zidobrani, at si lidi vylijou vztek, cikani samo, cenzor sladek ministr propagandy, a tak. pro sichr mam buklou letenku do beloruska.
parketka
5. března 2012 • 14:38
Už jen tahle diskuze začíná být dost nechutná.
torinese
5. března 2012 • 09:28
A právě v souvislosti s touto aktivitou se o Bakalovi objevily první pochybnosti. V roce 1997 vláda ještě pod vedením Václava Klause rozhodla o prodeji Karlovarské Becherovky do rukou společnosti Salb. Tu vlastnila ze čtyřiceti procent francouzská společnost Pernod Ricard, ovšem většinu v ní měli Češi. Patria Zdeňka Bakaly 40 procent a 20 procent dnešní ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Důvodem, proč nad prodejem vyvstaly pochybnosti, byl fakt, že Salb nepředložil ani nejvyšší cenu, ani nejlepší podnikatelský záměr­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!! Navíc rozhodující hlas pro Salb zvedl ve vládě Jan Ruml, čímž v politicky převratném roce povzbudil spekulace o spolupráci „havlovské kliky“.

http­://ro­bertam­ster­dam.cz­/2010/­08/13/­bohac-s-lidskou-tvari/
torinese
5. března 2012 • 08:36
podle vás je dostatečnou kvalifikací na funkci ministra vystudování střední lesnické školy a šlechtický titul?
Pokud je někdo tak vážně nemocný a nesebekritický, že se rve do úřadu, na který nemá ani fyzickou, ani mentální kapacitu, pak nevidím důvod, proč ho šetřit. Knížeti nejenže není rozumět, ale on zásadně nedokončuje ani věty a sorry - ministr usínající v přímém přenostu (viz ona proslulá konference) je směšnou figurkou, která nám dělá stejnou ostudu, jako Klaus zcizující psací potřeby. Toho ovšem ani v jeho věku nešetříte, což?
Co se onoho úplatku týká, slyšela jsem přímo vyjádření knížete - pravil, že nešlo o fin.úplatek, "jen" o protislužbu.
Becherovka, restituce, rybníky - to všechno je dohledatelné a ověřitelné.
hkone
5. března 2012 • 08:31
Ty jsi ubohoučká zamindrákovaná husa, co ? Který soudruh či soukmenovec ti dává rozumy ?
oldwomen
5. března 2012 • 01:55
Pane Jandourku, a není možné, že k senátním volbám chodí tak málo voličů, a to i v případě, že se konají v jeden den a v jedné místnosti současně s komunálními, které mají volební účast celkem vysokou, z prostého důvodu, že občan - volič dává svou volbou nevolit, či bojkotem této volby, pojmenujte si jev, jak je libo, z jednoduchého a prostého důvodu: totiž, že dvoukomorový parlament považují za zbytečný. Pokud porovnáte účasti v jednotlivých volbách - obecní, do poslanecké sněmovny a senátní - a připustíte možnost výkladu výsledků jako možné referendum, k jinému výsledku ani dojít nemůžete. Stejně tak klesající účast voličů ve volbě do poslanecké sněmovny. Navíc, druhé a každé další "svobodné" volby vyjevily voličům celkem hnusnou pravdu: je buřt, koho volíš, my - poslanci z povolání - se vyšachovat nedáme. Jak je například možná existence "přeběhlíků"? Vždyť když jsem zvolen za stranu, tak by mělo být mou povinností vykonávat mandát právě za stranu, za kterou jsem kandidoval a byl zvolen. Pokud v se průběhu mandátu názorově, či jinak, s ideí strany rozejdu a stanu se nezávislým, či přestoupím do jiné partaje, tak pro toto jsem nedostal od svých voličů mandát a mělo by to okamžitě znamenat ztrátu mého mandátu a vypsání doplňkových voleb v příslušném volebním okresu.
Jeden, dva přeťapy by český volič ustál. Opakovaně vyslal při volbách politikům svůj vzkaz a opakovaně při zveřejnění výsledkových listin zjistil, že mu jím volení zástupci sdělují vztyčením prostředníčku, že je jedničkou. Věčně ze sebe dělat vola nezvládne ani svatej.
A věřte tomu, že přímá volba prezidenta z devadesáti pěti procent dopadne jako poslední sčítání lidu. Kdyby mohl kandidovat Jára da C., máme hlavu státu hned v prvním kole. Leda by měl jako protikandidáta Hurvínka. To by bylo těsné i ve druhém kole a výsledek si nedovoluji odhadnout.
O nezávislosti a nestranickosti novinářů a jejich vlivu na vytváření veřejného mínění je zbytečné se bavit. Známe oba. HOWGH.
bigmogul
5. března 2012 • 02:02
Myslím, že padlý kněz slaví moje narozeniny a někde se-už notně podroušen-připnul k wi-fi. Jinak než notnou intoxikací se to vysvětlit nedá. Nechtěl jsem reagovat přímo na něj, jeho příspěvek není adresován mně. Jinak bych se ohledně jeho obhajoby Karla Bilderberga rozmáchnul troch víc.
oldwomen
5. března 2012 • 02:17
Vzhledem k tomu, že používání šlechtických titulů....... blablabla...... "tatíček" Masaryk......
..... a také, že majetek jde až na prvním místě.....
Shrnu se. Posmívat se kvůli nějaké zjevné vadě komukoli je svinstvo. Tvrdit o někom, že je hloupý, protože tvar jeho obličeje o tom jasně vypovídá, může jen zamindrákovaný pitomec.
Reakce pana Jandourka je bezelstně půvabná a pro mne má vysokou vypovídací hodnotu.
oldwomen
5. března 2012 • 02:25
Sem to, se psí pomocí, nedopsala.
Jsem alergická na osočování, opět kohokoli, takovým tím spamovým hlasem lidu. Takové to každej přece ví že von je takovej a makovej... I když nelze popřít, že na každém šprochu... jenže bez ověření faktu, přiznání relevantního zdroje, jde o pouhou pomluvu.
Jo, a taky mi ve druhém řádku vypadlo písmenko. "O majetek jde---" mělo být.
Dobrou, pes se asi zbláznil, chytla ho na starý tlapky hravá.