Komentáře

Zpět na článek

ACTA neporazí piráty. Chce naše digitální životy

19 komentářů

kaca_mig
20. února 2012 • 20:51
dobrý den,
souhlasím s tím, že dnešní situace na internetu není dobrá a že by se s tím něco mělo dělat. Ale přiznávám, že stahuji. Taky si myslím, že když bude existovat přehledný český web, kde si mohu stáhnout film a zaplatit přes účet, tak toho hodně lidí využije. Já určitě. Ale zmatené a nepřehledné weby tomu neneapomáhají. A cd a dvd už neumí číst můj počítač.
Existuje takový web někde?
děkuji za odpověď.
Kateřina M.
tomas.nekolny
19. února 2012 • 18:34
Cela redakce REFLEXU mi prijde, ze se rano vyspali, mrkli na ucet jestli prisly prachy z Botonu a spol. a pak sli psat clanky. Z tech protestujicich lidi, at uz na ulicich, nebo jen na siti a v hospodach, je tak 20% tech, kterym opravdu vadi to, ze by se mely prisnejs hlidat filmy. Ono totiz nejak bylo a nejak bude. At se to stahovani zakaze, nebo presune blize k ilegalite, ti kdo budou chtit se k tomu obsahu stejne vzdy dostanou. Nikdy to nebylo jinak, at slo o tisteny knizky, magnetofonovy kotouce, kazety, cdcka, dnes DVDcka ... proste tohle nikoho nepali tolik, jako to ze jde prece o nehorazne zasahovani do soukromi. Je to zakon jak z tiskarny StB a to neni tak dlouho, co jsme tu komunistickou sebranku (alespon na prvni pohled) shodili z kone. Uz tu mame jinou sebranku a dalsi zakon, ktery pro dobro "VSECH" (vsech hajzlu) dovoli buzerovat, zavirat, sikanovat a jinak poskozovat kazdyho, kdo se nekomu znelibi. Protoze dusevni vlastnictvi je nejen nehmotne, ale casto i tezko definovatelne v konrketnim pripade. Vubec nechapu, ze se tohle porad prehlizi i u Vas v Reflexu, pritom stranky REFLEXu budou jedny z prvnich, ktere po nejakem peprnem clanku (nebo Paroubkovi v Raulu, az bude prezident) pujdou k ledu a redakce pred "spravedlivy soud pro poruseni dusevniho vlastnictvi" a to bez ohledu na to zda tam nejaky ilegalni obsah bude nebo nebude. Staci kdyz si nejakej chytrej tluchuba vymysli, ze ma patent na cervenou barvu a an lezaty pismenko X.
Vzpamatujte se lidi a vzpomente si na to, ze jste byvali jedno z mala medii, kde se svoboda slovat branila zuby nehty.
mixer
15. února 2012 • 10:50
"Každý asi souhlasí s tím, že západní země musí bojovat o to, aby čínské firmy například nesměly chrlit do světa levné tepláky s nášivkou Adi***. Jde přece o produkt, do jehož vývoje a marketingu investoval Adi*** (či jakákoliv jiná firma) mnoho peněz." jak přišel pisálek tohoto článku že souhlasím? Dejme tomu u složitého softu, ale toto? Každá ženská se šicím strojem dokáže ušít tepláky stejně funkční a kvalitní, jen bez loga a fakt by mě zajímalo, kolik dá adi*** do vývoje tepláků To je právě ta demence, kterou je nutno zastavit, že když si udělám copyright na vzor manšestru, už žádná jiná firma nebude moct vyrábět nic podobného a já mohu zísskat monopol. ACTA podporuje monopoly nikoli to aby vítězili ti nejlepší. A to jak působí na každého kdo četl 1984 a toto dílo pochopil snad netřeba zmiňovat.. Newspeak v praxi
Jirka1313
16. února 2012 • 00:31
Tak si ty tepláky ušijte.
pakosh
14. února 2012 • 23:19
Tolik canců tady v (čím dál trapnějším jakémsi intoš bulváru) reflexu jsem dlouho nezažil!PROČ mám za tepláky už tak s výrobní hodnotou několik desítek korun platit několik stovek jenom proto,že maj 3 pruhy??Proč mám platit několik stovek (4.člená rodina) v cinestáru za 20 min.reklam a uši rvoucí produkci??Proč si mám kupovat cdčko za šest stovek??ABY SE TISÍCE VYŽÍRKŮ V CELÉM ŘETĚZCI NAPAKOVALI!!Na to jednoduše ***!!
gramec
14. února 2012 • 21:18
problem je stále stej­ný:ne­nažra­nost,v­iz bankovnictví a jejich manažeři,ti co skutečně pracují,živoří
a ti co spekulují ,neuvěřitelně utrácí jak despoti(a přitom jim to nepatří),viz farmacie pomocí právníků likvidují jakoukoilv diskusi o stavu a kvalitě testů za účelem neskutečných zisků,,,a co se týká umění, tak ať ti co tvoří dostávají takovou hodnotu jakou trh přinese,ale opět korporace a akcionáři tlačí na zisky, ale bohužel i někteří ..umělci.. a tvůrci až na vyjímky se musí spokojit s dropty, závěr: ACTA nemá v podstatě chránit ale umožňovat zisky a diktovat občanovi co musí a nemusí a jako obálka jsou autorský práva
bigmogul
14. února 2012 • 16:47
článek, díky. Ještě si opravte "kazetu" na "kvalitu" a bude to dokonalý.
bigmogul
14. února 2012 • 20:18
No tak ne, je mi to jedno. Já to myslel dobře.
vodraz
14. února 2012 • 14:34
Sancta simplicitas! A z čeho jim ten plat má kdo vyplácet, když se jejich díla budou "svobodně sdílet" za nula peněz?
veltropazzo
14. února 2012 • 14:04
Protože v České republice nemáme příliš ve zvyku chválit za dobře odvedenou práci(avšak hledat chyby nám jde), beru to na sebe. Ať jste či nejste doslovně přesný v každé větě, provedl jste výborný rozbor situace. Váš myšlenkový pochod nad ACTA si zaslouží předklad do angličtiny, aby byl k dispozici k pročtení a posouzení širší internetové obci. Od pirátů, přes domorodce a konzervativce, až k politikům.