Komentáře

Zpět na článek

Lékař jako bohulibý práskač?

16 komentářů

brmbrk
13. února 2012 • 15:25
Otevřenost k pacientovi Vám chválím, pane doktore. Ale kromě toho, že informujete svého pacienta byste měl opravdu upozornit jeho ošetřujícího lékaře, že řídí, ač je nezpůsobilý. Třeba jen proto, že jeho odpovědný lékař je za něj též odpovědný a nemusel tuhle skutečnost zachytit. I já se ( asi jako každý) netěším na okamžik, až mi jednou (pro starobu, nebo pro nemoc ) zakážou řídit. Bude to pro mne moc těžké a deprimující, že budu muset jezdit vlakem, či busem. Ale budu to asi muset nějak "skousnout". Představa, že někdo jiný zabije na cestě někoho z mých milých jenom proto, že pan doktor je útlocitný, ta mne děsí mnohem víc. Proto jsem pro sdílitelnou elektronickou zdravotní dokumentaci, čitelnou pro všechny lékaře a pro pacienta samého. A s povinností lékaře být zcela otevřený.Technicky už to funguje leckde, je rok 2012.
panna
13. února 2012 • 08:43
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
torinese
12. února 2012 • 09:08
Jasně, máte to v rukou. Ale ten kluk skončil pokaždé s komatem na několik týdnů na klinice v Praze. A záchvat přicházel nečekaně. Ono je totiž několik druhů cukrovky - to byste asi měl vědět, ne?
senilnijesita
11. února 2012 • 19:43
Zakony se nam mohou nelibit, ale dodrzovat je musi kazdy. Zakon jasne rika, ze pokud se lekar (zejmena psychiatr pane profesore) dozvi (jakkoliv), ze pacient spachal nebo se chysta spachat trestny cin, nebo jeho stav toto podezreni posiluje, MA POVINNOST toto oznamit policii nebo statnimu zastupitelstvi. Spravnym prikladem v tomto smeru je psychiatr z Ostrova nad Ohri, ktery spravne oznamil, ze jeho pacientka si koupila milost od Vaclava Klause.
Mozna by neskodilo podat na prof. Hoschla trestni oznameni pro nabadani ke spachani trestneho cinu !!
von.rammstein
11. února 2012 • 12:26
zajít se Sendym do Jamajky, tam vás nikdo autem nepřejede.
tritecky
11. února 2012 • 09:19
nechala jsem si odborným lékařem vystavit dvě různá potvrzení, že mé oči jsou zcela v pořádku, dokonce vidím nadstandardně. přesto úřady odmítly toto potvrzení akceptovat a v řidičáku mám pořád v poznámce "brýle nutné".
oldboy
11. února 2012 • 14:33
Možná dokonalost zraku získaná operací nemá důvěryhodnost zraku přirozeně dokonalého.
sibi1967
11. února 2012 • 08:12
Jsem Diabetik,řídím a jsem odpovědný,jelikož jsem nemocný,a nesouhlasím,aby můj lékař někam hlásil mou nemoc,proč a nač.Ohromně mě vadí tvrzení ,že jeli člověk nemocný nesmí řídit,co to je za nesmysl,ano chápu ,že jsou nemoci ,kde řidičské oprávnění mít nesmím,ale jeli člověk odpovědný a jeho lékař soudný,tak proč ne.Osobně si myslím,že nemocných lidí ,kterých se to týká , bourá na silnicích, je daleko a daleko méně než ožralých a tupých.
torinese
11. února 2012 • 09:47
Jistě - statisticky určitě způsobí smrtelné nehody víc opilců či feťáků, ale to neznamená, že tito nemocní nejsou časovanou bombou silniční dopravy. Zkuste si představit, co způsobí jeden srdeční záchvat nebo diabetické koma na dálnici. Cukrovkářů i srdcařů v populaci nebezpečně přibývá, epileptiků také není málo. Rozhodně by za volant sedat neměli. Je to nezodpovědný hazard se životy ostatních. Vzpomeňte si jenom na ten strašlivý případ nezodpovědným epileptikem zabitých bratrů. Zničil nenávratně život mnoha lidem.
torinese
11. února 2012 • 09:49
sibi,

ještě se zeptám. Co je vám platná zodpovědnost, jestliže záchvat nemůžete zcela ovlivnit?!
Pracovala jsem s těžkým diabetikem - i zvýšená psychická zátěž měla na jeho zdravotní stav neblahý vliv. Koma měl mnohokrát - nedovedu si představit, že by řídil auto.