Komentáře

Zpět na článek

Kmotři jsou prý OK. Kradou jen v milionech

15 komentářů

Jirka1313
8. února 2012 • 09:52
Musím říci, že je to dost trefné. Ale musím říci, že jsem včera v Hyde parku viděl toho pana Bočka. Člověk, který je v čele národního podniku dvacet let a odmítne vydat podklady k auditu, s tím, že na to ministerstvo nemá právo, se řadí někam mezi pana Dohnala z NKÚ a toho pana Rittiga. Takže zase není komu fandit.
panna
7. února 2012 • 08:08
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
cartouche66
7. února 2012 • 08:43
Holec, ne Hudec! nauč se číst, blbče ... (skloňuj Holče)
panna
8. února 2012 • 14:24
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
torinese
6. února 2012 • 21:10
Ministr Bendl: O šéfovi Budvaru jednám s kmotry
No a co. V pátek jsem to sice popřel, ale došlo mi, že nemá smysl nedůvěryhodně zapírat to, co musí být každému jasné.


Autor: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl6.2.2012 19:45Pokud by audit skutečně ukázal, že si dosavadní ředitel národního podniku Budvar pan Boček při sporech o ochranou známku nevedl profesionálně, a já se jej rozhodl nahradit (zdůrazňuji ale, že rozhodující slovo bude mít výsledek auditu), rozhodnou o jeho případném nástupci nejen odborné manažerské kompetence, ale samozřejmě i politické směřování. To není nic překvapivého, sám Petr Nečas přece odůvodnil odchod mého předchůdce ministra Fuksy tím, že se „politicky rozešli“. Stejně tak je známo, že v politickém směřování ODS mají významné slovo pánové Rittig a Dlouhý. Pokud se to někomu nelíbí, nemusí ODS volit

Pokud toto tvrzení někomu připadá arogantní, ať se podívá na lednový výzkum agentury STEM. Ačkoli se média mohla přetrhnout v kritice nastupujícího ministra Kuby a přicházela se zaručenými informacemi, že „prý“ je mužem Pavla Dlouhého, ODS je podle výzkumu stále druhou nejsilnejší stranou. Ano, politická realita často není ideální, i já bych si uměl představit jinou ODS. Ale musíme vybírat z toho, co je. Zdá se, že to naši voliči chápou. ODS je pořád rozumnou alternativou. Chcete radši volit europtimisty z TOPky, nekonstruktivní odmítače všech reforem z ČSSD, komunisty nebo vyhodit svůj hlas pro tříprocentní firmu pana Bárty?


Tento elaborát otiskl Bendl nejprve na Aktuálně .cz, nejspíš měl tři promile a vzápětí ho rychle smazal.
aznom
6. února 2012 • 19:12
Nedá mi to a musím se ještě jednou ozvat a to z "řečnickou otázkou".
Co nás teda kur-va žene volit jednou tyto darebáky,abychom je příště vyměnili za darebáky z "druhého břehu",kteří jsou samozřejmě stejným póvlem?
Možná je to v nás .Možná,že už na všechno ser--em!
cartouche66
7. února 2012 • 08:41
Přitom řešení je jednoduchý! Stačí místo langrostapáckých svodek číst skutečně revoluční literaturu a zbavit se debilní předpojatosti. Podpořit třídní boje a vytváření proletářských buněk, kroužků a sítí na podvratném základě – tedy boj a sdružování, které probíhají mimo odbory a proti nim. Právě z bojů tohoto druhu se může zrodit proletářské hnutí, které se dá na cestu uskutečňování proletářské autonomie. Masový boj, v němž se třída na pracovištích rozejde s odbory a v místech bydliště s politickými stranami, komunitními či náboženskými vůdci, ve svých hlavách s buržoazními ideologiemi a ve svých životech s kapitalistickými vztahy, dá vzniknout nové organizaci proletariátu jako třídy, novým formám územní centralizace boje: dělnické rady, všeobecná shromáždění, komuny…diktatura proletariátu znamená komunizaci společenských vztahů: odstranění námezdní práce, rušení zbytečných profesí a výrob, odstranění směnných vztahů ze všech aspektů našich životů, zrušení ekonomiky a produkce pro zisk a podřízení všech výrobních sil lidským potřebám a potřebám světové revoluce, zánik rozdílu mezi prací a volnem, městem a venkovem a všech dalších separací, násilné zničení státu a jeho nahrazení orgány revoluční sebeorganizace proletariátu, které se s triumfem revoluce mění v globální lidskou pospolitost.
Jirka1313
8. února 2012 • 09:53
No, bohužel je malý výběr. I darebáků. Nebo máte konkrétní návrh?
torinese
6. února 2012 • 17:52
Jakási slovenská Gorila je proti tomuhle božímu dopuštění (týden, co týden nová korupční kauza) jenom marginální záležitostí. Každý den si říkám, jestli je tohle vůbec možné. Taková nestoudnost a arogance moci. Drábek přihraje kšeft za 200 milionů vlastní firmě a nic se neděje - předcházející skandály jsou v tichosti zametány s pomocí boží a Pospíšilovou pod koberec, je mi už z toho opravdu na blití. K tomu, abych tu vyjmenovala všechny korupční kauzy, bych potřebovala minimálně hodinu času.
aznom
6. února 2012 • 18:46
Není světla na konci tunelu.Jen beznaděj a zmar.Jak se říká:zdá se,že je to pomalu a jistě všechno v prd-li.I já,nesmiřitelný antikomunista a kovaný pravičák,musím přiznat,že to tak nějak není dobrý.
Snad bude líp! Amen.