Komentáře

Zpět na článek

Praha ruší na Václaváku klobásy. Spíš by měla zrušit lidi

13 komentářů

panna
6. února 2012 • 07:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
poool
3. února 2012 • 23:11
Takové dva útoky najednou, jak na duc***, tak materiálno ? To nemůže být náhoda.
Klobásy na Václaváku jsou poslední chutné klobásy v čechách, a ty dva stánky díky barevnosti jsou velice fotogenické,a na zahraničních blozích návštěvníků jsou častěji než muzeum.
Můj známý z USA, který má rád fastfoody (a není to žádný chudák, počítám jenom za hotely a restaurace dá ročně pár průměrných českých platů),a který objíždí svět po pokerových turnajích, celkem vysoko ocenil i chuť klobás.
Jenom kdyby to ty rusky neprodávaly občas studené...
sammy
2. února 2012 • 10:18
ad klobásky: Myslím, že nejde o uzeniny samotné, ale o nevkusný vzhled stánků, kde se prodávají. Po klobásách je poptávka, takže z Václaváku určitě nezmizí.
ad hororový Václavák: Pan Holec zjevně moc necestuje a tak bohužel neví o čem mluví. Ačkoliv se po Praze v noci pohybují různé existence, není problém s po ní nad ránem bezpečně projít. To je v řadě moderních velkoměst (Paříž, Londýn...) zcela nemyslitelné, dochází v nich k řadě násilností a všichni znají oblasti, kterým je naprosto nutné se po setmění vyhnout. Co se "galerky" týče, je to opět velmi slabý odvar v porovnání s gangy v jiných velkoměstech. U nás Vám maximálně někdo v noční tramvaji ukradne mobil, v Londýně dostanete po hlavě ocelovou tyčí a jste rádi, pokud to přežijete. Tedy, v Praze máme v porovnání s okolními metropolemi klid, ač se bulvár neustále snaží předstírat opak.
ad bordely: Ano, jedná se o problém, který řeší řada měst. Má-li pan Holec nějaké geniální řešení, nechť si ho nechá urychleně patentovat - bude o ně jistě ohromný zájem v celé Evropě.
podrouzkova
2. února 2012 • 12:09
Odkudpak pramení ty detailní znalosti poměrů, pane cestovateli? Jasně že nejde o klobásy ani o vzhled stánků,ale o pachtovné. Jde o změnu, která má do radničních kapsiček přinést penízky. Ta změna je zabalena do dárkového papíru bezpečnosti a kulturnosti ale je nám předávána v prostředí hrubě nebezpečném a nekulturním a my se máme lámat v pase samým vděkem, jak o nás radní pečují. Nevím, jestli radní ve všech těch "moderních velkoměstech", jejichž kriminalitu tak důvěrně znáte, vylepšují jejich renomé výměnou jedněch budek za jiné a zdůvodňují to absencí tradice původního provozu. A máte-li dojem, že pohyb po Václaváku v noční tramvaji mezi Jindřišskou a Vodičkovou je to pravé dobrodružství, pak doporučuji vystoupit, možná budete překvapen.
sammy
2. února 2012 • 12:55
Dobrý den,
znalost poměrů, ke kterým jsem se vyjádřil pramení z 2 let života na předměstí Paříže, 4 měsíců v centru Londýna a kratších pobytech v jiných městech, kam mě má práce zavála. Když mě v Praze občas navštíví kamarádi, zejména z Paříže, žasnou, že si dovolíme po svém městě v noci volně chodit.
Nepopírám, že za změnou stánků může stát nějaký kšeft radnice, ale nepopiratelnou skutečností je, že ty šeredné stánky s rusky hovořící obsluhou Václaváku na kráse nepřidají a řešit by se měly. Na rozdíl od bordelů a nahaněčů to lze vyřešit vyhláškou, která je snadno vymahatelná.
Noční tramvají moc nejezdím. Chodím rád pěšky. Za posledních 10 let mě jen několikrát oslovila prostitutka či nahaněč a největší adrenalin byla rvačka dvou dealerů, kterou záhy uklidnila hlídka policie. To, co jsem viděl v Londýně, Paříži, ale třeba i Budapešti by vydalo na knihu. Opravdu si málokterý Pražák uvědomuje jakou pohodu a bezpečí tady máme.
podrouzkova
1. února 2012 • 21:35
Naši radní jsou pěkní frikulíni. Nechal se slyšet nějaký nýmand z radnice, že klobásy na Václaváku nemají tradici a tak je zrušíme! Rodilý Pražák ale ví, že klobásy se tam prodávají odnepaměti. Bydlím tam, vím, jak to tam vypadá a párky jsou to poslední, co náměstí hyzdí a co místním vadí. Zároveň je to ale to nejsnazší, co se dá změnit a prsit se přitom zásluhama. Ono vyhodit dealery, *** a pasáky by chtělo trošku víc odhodlání, buřty nekladou takový odpor. Až cestou domů odmítnu třetího dealera, manžel odolá nabídkám lehkých slečen i hrubým nadháněčům z přilehlých bordelů, až mineme všechny herny a kasina, unikneme drzým a dotěrným žebrákům i zlodějům, zjeví se nám jako maják uprostřed zrádných vod neřesti stánek s francouzskými croissanty, holandskými tulipány a českým tiskem, aby nám přinesly spásu. To zas radní uchopili problém za správný konec. Stánky s buřtama jsou mi úplně fuk, ale tvrdit, že na Václaváku nemají tradici je lež! Faktem ale je, že buřty nenesou tolik jako bordely, drogy a herny, že? Vytrubovat do světa, že náměstí bude bezpečnější s radničními stánky je pitomost hodná jen našich radních.
212809
2. února 2012 • 09:11
, jen podotýkám, že vůně i chuť správně opečených špekáčků je určitě přijatelnější (a k Václaváku vždycky patřila), než "vůně" psího či jiného pofidérního masa z restaurací našich zahraničních spoluobčanů. Jsem pražanda a moc ráda vzpomínám na buřta ze stánku např.při čekání na poslední noční tramvaj. A co takhle mléné bary - ale to je zas jiná kapitola!!
von.rammstein
1. února 2012 • 18:28
se Sendym jsem se na toto téma nedávno bavil a má na věc stejný názor jako pan Holec.
lobineu
1. února 2012 • 17:58
když pan Holec vždycky tak pěkně zadarmo a zvostra do problému!
sowbat
1. února 2012 • 16:13
Ja bych zrušil McD,KFC a BB!