Komentáře

Zpět na článek

Obce podpírají tři pilíře: noviny, kostel a škola. V Česku zbývají jen ty školy ... a někde se mají rušit

7 komentářů

bartape2
26. ledna 2012 • 00:59
Kdyz to rek jednou jeden american, tak to musi bejt pravda...
vodraz
24. ledna 2012 • 16:37
A kdy jsi byl naposled na vsi?
Tehdy tam ještě školy byly. Kostely, pravda, fungovaly stejně málo jako dnes, ale místo lokálních novin tam měli alespoň tu zde v diskusi uvedenou hospodu (pro chlapy) a konzum (pro ženské). A dokonce tam byla i práce! Kolik toho zbývá dnes?
A to nemluvím o novodobých "vesnicích" (satelitech), které už jsou rovnou developery budovány bez čehokoli, čemu se tehdy říkalo "občanská vybavenost".
Jdi se vycpat, kašpare. A až vlezeš na vsi do nějaké zbylé hospody, tak doufej, že tam ten tvůj článek nečetli, jinak bys mohl dostat přes tlamu hned u dveří.
von.rammstein
24. ledna 2012 • 18:51
ojé zas nějakej Brňák se dostal k internetu
pismenacislice
24. ledna 2012 • 11:10
Já bych řekl, že rušení škol na venkově je nevyhnutelný důsledek toho, jak vypadá český venkov. Opravdu asi není racionální udržovat malé školy, které se sotva naplní.

Komunisti zlikvidovali tradiční život na venkově - a po revoluci jsme to definitivně dodevastovali. Když na českém vekově žijí jen starci, nezaměstnatelní lidé a pár rodin, co každý den dojíždí do práce i za nákupy, tak je jasné, že na venkově se nic neuchytí (ani to školství). Já žiju v Podkrkonoší - a tady jsou skoro jen vesnice, které vypadají jako vesnice duchů, které se naplní pouze o prázdninách, kdy přijedou lufťáci, kteří nakoupili vesnické domky pro účel rekreace.
sendyman
25. ledna 2012 • 08:59
No, s Čermákem, ale potažmo i s Vámi by se souhlasit dalo. Jenže já si myslím, že má pravdu spíš Čermák. V případě škol není možné (tedy, nemělo by být) uvažovat "racionálně" (finančně). Je to investice do budocna a ta se dá TEĎ tšžko vyčíslit...
von.rammstein
25. ledna 2012 • 18:02
Sendyyyyy vy alkoholiku, to jste se naposledy na Jamajce musel pořádně ztřískat, že jste se tu týden neukázal tak vyprávějte, co je u vás nového?
najmada
24. ledna 2012 • 07:11
nějak mi v triptychu škola, noviny, kostel chybí hospoda...