Komentáře

Zpět na článek

Děravý státní rozpočet? Přestaňte krást!

24 komentářů

tomasvladik
12. ledna 2012 • 23:30
V Česku asi neexistuje rovná veřejná soutěž, protože ji nechce ani zákazník, ani dodavatel. Zaplatí to přece trouba poplatník.
V Česku asi nenajdete na zodpovědném místě někoho, kdo nekrade, toho by zabili,..
Ale co s tím, když šikovní a slušní lidi do politiky nejdou ?
Asi máme, co si zasloužíme.
vodraz
8. ledna 2012 • 18:09
a nepřiznáte si, že korupce není vada či nedostatek systému, který při jiných příležitostech tak propagujete a obdivujete, ale prostě jeho vlastnost, bez které by zanikl.
Víte, opatřit reálný socialismus lidskou tváří byla celkem nerealizovatelná blbost.
Opatřit kapitalismus lidskou tváří je ovšem úplně stejná pitomost, i kdybyste si o ní péro ušoupal.
pismenacislice
4. ledna 2012 • 14:59
By mě zajímalo, jak pan Janeček přišel na těch 100 miliard. Neexistuje jediná statistika, která by exaktně vyčíslovala míru korupce. A ano, číslo je to pěkně kulaté - a i právě proto si myslím, že je úplně vycucané z prstu.

A ještě bych dodal, že kdyby nesněžilo, tak by stát nemusel utrácet peníze za úklid silnic. Proč to píšu? Protože korupce je bohužel nedílnou součástí každé společnosti - a odstaranit nejde, maximálně ji můžeme trochu minimalizovat. Stejně jako nezměníte počasí k lepšímu, tak nezměníte společnost.
neilyoung
4. ledna 2012 • 17:57
Ano, rovnou to můžeme zabalit... Odhadovaná roční bilance peněz netransparentně odčerpaných ze státního rozpočtu na veřejných zakázkách je 150-180mld korun českých. Šedá a černá ekonomika se odhaduje na 1 000 000 000 000,-kč (OSVČ téměř neplatí odvody na SaZP, a s pány podnikateli daní jen tolik, kolik přiznají). Akcie na doručitele, degresivní zdanění, zaměstnanci jako občané třetí kategorie, nevymahatelnost práva, to je vizitka našeho lidu...
kurbet
5. ledna 2012 • 16:38
Osobně si myslím,že p.Janeček to odhadnul tak nějak"při zdi".V česku totíž co kauza-to podvod-a klidek a smrádeček.Korupce je-bohužel-nedílnou součástí každé společnosti pane,ale my žijeme uprostřed civilizované Evropy, a v korupci sousedíme se státy nějakého afrického rohu Burundiu***
bartape2
9. ledna 2012 • 11:37
Taky myslim, ze pan Janecek nejdriv urcil dostatecne vysokej vysledek a pak k nemu hledal vypocet. Stejne jako s odhadem objemu sedy ekonomiky. Zajimalo by me metodika tech vypoctu...
Spolecnost zmenit lze, ale neni to jednoduchy. Hlavne by sama musela chtit...
strassidlo
4. ledna 2012 • 13:52
Takže, pane Holče, běžte nejprve vrátiti vše, co jste, jak sám prohlašujete, ukradl a pak začneme u vašich kolegů: krádež je totiž i zaměstnávání a vyplácení neschopných rádobynovinářů -tudíž všichni vaši kolegové, kdož tak rádi nechávají v RX psát své synáčky a zlatokopecké manželky či obecně známé protekční rádodajky, nechť tyto zbytečné honoráře za své chráněnce uhradí!
strassidlo
4. ledna 2012 • 13:55
Jo, a nesmíme opomenout taktéž úplně zbytečného administrátory RX diskusí, který občas maže Reflexu nepodhodlné názory, zatímco zde nechává řádit hulváty a zloděje nicků bez názoru.
aznom
4. ledna 2012 • 14:06
Předpokládám,že ty "nepohodlné názory",občas vymazané,jsou ty tvoje.No,možná to bude proto,že to jsou názory blba,které nikoho nezajímají.Co říkáš chytráku,nebylo by to možné?
pooch.ledog
4. ledna 2012 • 19:53
No tak ja se vam nechci plest do hovoru panove, da-li se tak vubec nazvat to co tu plodi jisty pan Aznom, ale tak nejak citim, ze za blba, a zdaleka ne poprve je tu hlavne on - rozumej : Aznom. Obcas si tu neco prectu a vazne, uz byste si mel s tou svou paranoiou na vsecko a vsecky nekam dojit, pro odbornou pomoc. Ovsem, vzhledem k tomu, ze s vami nemusim mit nic spolecneho je mi to vlastne jedno. Chci timhle rict jen to, ze jste osel par excellence pane Aznom. Za pripadne vase urazky na moji adresu predem dekuji.

Ma (ne)ucta. Pooch vlastni prackou.

A ted jsem zvedava, co udela mistni cenzor. Pocitam, ze celkem houno Nezaryla jsem totiz do neceho, co by ho nejak urgentne trapilo.