Komentáře

Zpět na článek

Dobrá zpráva jménem Kocourek

16 komentářů

majklicek
22. listopadu 2011 • 22:23
1. Clovek, kteremu skonci na uctu vice nez 15.000 euro jsou ze zakona povinni udat puvod penez,a pokud tak neucini je zde podezreni z prani spinavych penez.

2. Maminka pana Kocourka si za sumu penez koupila bezne neobchodovatelne akcie..???
Tudiz,by mel zakrocit Burzovni Dozor a mozna i Dozor Ceske Narodni Banky.

3. Pan Kocourek,je si dobre vedom,ze pokud by se prokazalo,ze penize pochazeji z korupce, tak by skoncil ve vezeni a na hodne hoooooodne dlouho.
Ale pri civilne pravnim jednani,muze zaplatit i jen pokutu.
Jak je ten nas pravni system smesny.

4. Drive bylo bezne.ze "kradli" firmy a bezni lide,dnes je to vice otazka politiku,kteri maji pristup a prakticky je nikdo nehlida a nekontroluje.
ivasimakova
21. listopadu 2011 • 09:28
Sem napište váš vzkaz!Pan Kocourek, člověk, který se léta pohyboval na postech nejvyšších, podle Vašich slov nepochybně lhal, zřejmě úmyslně podvedl svoji manželku a pravděpodobně i kradl. Jeho jediným "trestem" je odstoupení z funkce ministra. Až aférka utichne, dostane funkci jinou. Ani o ty přeprané miliony nepřijde. Nebylo by to tak strašné, kdyby to byl ojedinělý případ, chybička se vloudí, ale my jsme podobnými skutečnostmi vysloveně zavaleni. Vám to připadá jako něco k chlubení ? Též mě překvapuje Vaše přestava morální dokonalosti. Kdo nelže a nekrade je podle Vás tak morálně dokonalý, tak výjimečný vzor ctnosti, že snad ani neexistuje a proto nám musejí vládnout lháři a zloději ?! A na tom máme založit tu stranu spokojených ? Jak myslíte že se v takovém prostředí usiluje o štěstí ? Obouváte se do marxistů a sám byste povinnou spokojenost a štěstí chtěl posvětit zákonem. Že by něco podobného tady už bylo ?
spiderm
15. listopadu 2011 • 13:24
Zapomněl jste pane Čermáku při té chvále médií, která "donutila odstoupit" Koucourka, dodat, že někdo také musel média na ty jeho peníze upozornit. Zda tedy média v tomto případě (a řadě asi i jiných) neposloužila spíše než veřejnosti nějakému zájmu někoho, kdo chtěl tohoto ministra (popř. jeho stranu) odstřelit... alias Vrtěti psem. já bych na Vašem místě nad tím tak neonanoval...
panna
15. listopadu 2011 • 11:47
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
cartouche66
15. listopadu 2011 • 08:34
až budeš viset za hnáty na rezavým drátě! teda spíš vá ohořelá mršina. Ozbrojené povstání při kterém k tomu dojde ale nezničí buržoazní stát. Ten zničí teprve likvidace všech základů, na nichž stojí, což nelze provést v jedné zemi ani ve skupině zemí. Proto bude muset proletariát ve svých baštách, kde povstání zvítězí, využívat moc, kterou bude mít nad onou částí světové kapitalistické společnosti, k vyvlastňování a napadání kapitálu na každém terénu (politicko vojenském, propagandistickém, ekonomickém atd.), přímo se chápat všech možných prostředků, aby nasměroval výrobu a distribuci v souladu se svými potřebami a zájmy (čili s potřebami a zájmy lidstva). To s sebou nutně nese zničení zbožní společnosti a námezdní práce. Avšak všechna tato opatření musí být striktně podřízena stěžejnímu cíli: rozšířit revoluci do celého světa. Je třeba bezpodmínečně zavrhnout každou iluzi, že je možné budovat „dělnický stát“ (nebo několik „dělnických států“!) uprostřed celosvětové ekonomiky produkující zboží, a tím více iluzi o budování socialismu v jedné zemi nebo skupině zemí. Proto je nezbytné, aby byly centralizace a výkonné vedení komunistického hnutí jednotné a globální, aby se rozhodně bojovalo proti všem regionalistickým a nacionalistickým zájmům (které jsou vždy buržoazní) a každá část byla podřízena obecným zájmům hnutí. Pouze pevná a organická centralizace světového proletariátu, ustaveného ve stranu a programově, početně, organizačně a vojensky upevněného v povstaleckých bitvách, dokáže konfrontovat všechny pokusy o obnovu kapitalismu.
lofwyr
14. listopadu 2011 • 09:24
To neschopné prolhané hovado Čermák píše už i tady ????? No, těšte se, až u jeho článků nechá odstranit diskuze jako na iDnes. Nesnáší jakoukoliv kritiku své ubohé osoby, se slovy - mě to nevadí, já to nečtu, nevím co o mě píšou - ale vydupe si zrušení diskuze. Ubožák. Jeho články na technetu typu "já vím vše" byly děs a hrůza. Hold, když má někdo na všechno školu "chlapi v hospodě říkali" a k tomu postgraduál "jedna paní povídala", není co řešit.
sendyman
15. listopadu 2011 • 06:40
Já nechci hodnotit Čermáka, ale: "...píše UŽ i tady ?????" ?
Vy ste tady novej?
sirien
13. listopadu 2011 • 18:55
proč tu blbost všichni pořád opakujou jako nějakou pravdu, kterou není třeba zdůvodňovat?

já v politice nechci "V PRVNÍ ŘADĚ" "čestné, morálně dokonalé lidi". Takoví můžou bejt dokonale k ničemu.

já v politice chci v první řadě schopné, rozhodné lidi s jasnou vizí - takové, kteří rozumí tomu co dělají, nebojí se udělat co je potřeba a sledují nějaký dlouhodobý program a netočí se jak větrná korouhvička podle posledního výkřiku STEM.

Jestli takový člověk bude nebo nebude mít k manželce tři milenky, jestl si bude nebo nebude platit holky z escortu, jestli bude jezdit MHDčkem nebo v Porsche, jestli bude pobírat jen svůj plat, nebo jestli bokem shrábne pár milionů, to mi je docela ukradený - pár milionů ve státnim rozpočtu, to je asi jako když si sekretářka vezme z firemní kuchyňky pikslu kafe. Pokud ten člověk svými profesními výkony zabrání větším ztrátám na nesmyslných zakázkách, nebo naopak najde způsob jak přivést do státní kasy významné peníze, tak ať si těch pár mega klidně nechá - přiznejme si na rovinu: práce vrcholného politika je víc než srovnatelná s prací profesionálního vrcholného managera. Jen idi.ot může čekat, že člověk se schopnostmi vrcholného managera bude svojí práci dělat za ten bakšiš co mají politici (bakšiš v porovnání s platy adekvátních pozic v soukromé sféře)

S morálně bezúhonými lidmi si táhněte do zadku nebo třeba do Vatikánu. Do politiky prosím ty schopné a pragmatické, schopné dlouhodobého výhledu a plánování.
jardadarda
13. listopadu 2011 • 19:31
Po shlédnutí tiskové konferene pana ministra je přece jásné, že jde o člověka bez vize, který není schopen správně řešit ani své problémy v osobnímm životě, natož složitější problémy při řízení svého ministerstva. Už několikrát jsem psal, že pokud budou mít ministři hmotnou a trestní zodpovědnost a prokazatelné výsledky ve svém práci vůbec mě nezajímá kolik vydělává. Jedině potom půjdou na tyto místa lidi schopní a ne lidi všeho schopni. A to by byl sakra velký rozdíl.
jardadarda
13. listopadu 2011 • 16:23
Budete se možná divit, ale mě odstoupení pana Kocourka nepotěšilo. Mne by potěšilo kdyby se takový člověk nedostal vůbec na ministerstvo na tož na místo ministra.
Úroveň jeho posledním tiskové konference o něm vypovídá víc než cokoliv jimého,.!