Komentáře
Rusko se stalo otrokem Číny. Putin ve snaze zmocnit se cizích zemí riskuje ztrátu své vlastní
11 komentářů
ALOIS KRYM
2
Tak jako kdysi pronesl prezident Roosevelt známou frázi, že "včerejšek 7. prosince, 1941 je datum, které bude žít v hanbě (Yesterday, December seventh, 1941, a date which will live in infamy), tak pan Putin rychle spěje ke dni, kdy bude muset svému lidu ohlásit něco podobného, t.j. že Čína právě koupila Rusko, nastal tudíž den který bude také žít v hanbě. Historie má tendenci se opakovat.
ALOIS KRYM
......ještě bych chtěl doplnit, že uvedené jsem převzal, jako upoutávku, z článku připravované u nás v redakci Reflexu na konec týdne.
ALOIS KRYM
1
@ALOIS KRYM Jen ještě rychle dodám, že jsem se dnes přejedl fazolové polévky a musel jsem následně sám před sebou utíkat, když na mě přišla plynatost. Více tedy zítra!
Putin jednou umře a vše bude záležet na tom, kdo bude místo něj.
Joska Oltec
@eleen8 Může přijít někdo ještě horší, svět se bude musel musí spolehnout na to, že Silovniki kolem něj jsou lační peněz a luxusu, budou se tudíž snažit spíš s panem Západem normalizovat vztahy.
ALOIS KRYM
Ježíši Kanaková, co jsme ti provedli, že nás trestáš takovým neuvěřitelným blábolem ?🙄
@ALOIS KRYM a proč myslíš, že je to blábol? To už přece platí několik let, že kdyby Čína chtěla, tak je na Ukrajině skoro okamžitě mír..
To v žádném případě není blábol. Stačí jen číst různé světové noviny.
• V Rusku se čínština (standardní mandarínština) používá především v oblastech s vysokou koncentrací čínských obchodníků, pracovníků a turistů, zejména v pohraničních oblastech na Dálném východě a ve velkých obchodních centrech. Co se týče měny, od roku 2022/2023 se čínský jüan (CNY) stal klíčovou alternativní měnou k rublu (RU
v důsledku západních sankcí.Zde jsou hlavní místa, kde se s čínštinou a jüany setkáte nejčastěji:1. Ruský Dálný východ (Pohraniční oblasti)Tato oblast je historicky a ekonomicky úzce spjata s Čínou.Vladivostok: Hlavní centrum, kde roste zájem o čínštinu a v obchodě se angažuje mnoho čínských firem.Chabarovsk: Významné obchodní město s čínskou komunitou.Ussurijsk: Město s vysokým podílem čínských obchodníků.Amurská oblast a Zabajkalský kraj: Oblasti těsně u čínských hranic, kde probíhá intenzivní přeshraniční obchod, často v jüanech.
• V Rusku se čínština (standardní mandarínština) používá především v oblastech s vysokou koncentrací čínských obchodníků, pracovníků a turistů, zejména v pohraničních oblastech na Dálném východě a ve velkých obchodních centrech. Co se týče měny, od roku 2022/2023 se čínský jüan (CNY) stal klíčovou alternativní měnou k rublu (RU
v důsledku západních sankcí.Zde jsou hlavní místa, kde se s čínštinou a jüany setkáte nejčastěji:1. Ruský Dálný východ (Pohraniční oblasti)Tato oblast je historicky a ekonomicky úzce spjata s Čínou.Vladivostok: Hlavní centrum, kde roste zájem o čínštinu a v obchodě se angažuje mnoho čínských firem.Chabarovsk: Významné obchodní město s čínskou komunitou.Ussurijsk: Město s vysokým podílem čínských obchodníků.Amurská oblast a Zabajkalský kraj: Oblasti těsně u čínských hranic, kde probíhá intenzivní přeshraniční obchod, často v jüanech.