Kultura

Zpět na článek

Psychiatr Cyril Höschl žil pro druhé. Připomeňme si ho dnes večer dokumentem a kdykoli jindy knihou

3 komentáře

Pavel Koehler
@Thomas Cerny MUDr naprosta pravda. Nelibiva, leč pravda.
Eliška Janalíková
Pan profesor patří k lidem, kteří by neměli odcházet. U něho naprosto neplatí rčení, že každý je nahraditelný.
Thomas Cerny MUDr
Autorka Katerina Kadlecova interpretuje dle vlastni intuice :
"Höschl mel jednoznacne pravicovy svetonahled "
Kontroverse :
Státní bezpečnost vedla v letech 1984–1989 na Cyrila Höschla operativní svazek v kategorii kandidát tajné spolupráce (KTS) pod krycím jménem „Vrba“ (registrační číslo 29151). Podle nálezu Ústavního soudu ČSFR nebyla kategorie spisů KTS kategorií vědomé spolupráce ve smyslu tzv. velkého lustračního zákona.
Podle některých zdrojů[7] dodal citlivé informace StB na Ivana Havla a básníka Františka Pánka. Sám Havel se však Höschla zastával a necítil se nijak poškozen.[8] zatímco jiní (Heřman Chromý) jsou kritičtější.

Promoval jsem na FVLKU 8 let pred Höschlem a kdyz Höschl konecne promoval , pracoval jsem jiz jako illegalni emigrant v Nemecku coby chirurg.
Nikdy jsem v CSR v KSC nebyl a na tehdejsi rezim jsem unisono se vsemi lekari na Bulovecke chirurgii samozrejme take nadaval , ale nikdy bych svuj svetonahled nyni uz 83 leteho dedka nenazval jako "pravicovy".
Mladicka Katerina Kadlecova , ktera zivot v CSR zazila jen jako male dite ma zcela jasno v tom kdo je "pravicak" a "levicak ".
Djoo to mladi tohoto Ceska!