Komentáře

Zpět na článek

Poražení, nebo vítězové Listopadu 1989? Je nás 15 miliónů vítězů

7 komentářů

Jirka1313
22. prosince 2011 • 11:20
v listopadu 2011? Něco mi asi ušlo.
mysh.82
9. listopadu 2011 • 14:02
"Z dnešního pohledu jsou noviny i časopisy vycházející těsně po roce 1989 nepochybně amatérské a plně chyb." Trochu ironické ne, udělat překlep ve větě mluví o amatérismu novinářů těsně po revoluci A co se týče té zkorumpovanosti, tak ta měla u nás i v Tunisku naprosto stejný důvod - moc a peníze. To se nikdy nemění, ať už žijete v demokratickém či totalitním státě, v kapitalismu nebo socialismu - vždycky se někteří lidé budou drát za každou cenu nahoru jen kvůli moci a penězům. Kolik si myslíte, že tu bylo před rokem 1989 skutečně přesvědčených komunistů? Hned po válce jistě dost, ale většina jich rychle přišla o iluze. Mnozí pak jen dál předstírali nadšení pro "rudou knížku", protože věděli, že potom budou mít lehčí život. V čem se to liší od Tuniska?
Jistě, některé režimy to sobeckým prodejným mrchám dost usnadňují, ale ti největší hajzlové si vždycky cestičku najdou.
muhlhaus
8. listopadu 2011 • 11:25
Podle výsledků hlasování asi jo - nebo jejich voliči. Nechápu, kdo jiný se může označit za poražené Listopadu 89, než ten, komu se stýská po Jakešovi nebo Štěpánovi nebo po své bývalé moci v době před listopadem. Myslel jsem, že Reflex čtou spíš pravičáci...
aznom
9. listopadu 2011 • 13:08
Nebudu se vyjadřovat k článku,anžto jsem totálně konsternován tvojí domněnkou,že Reflex čtou "spíše pravičáci".Doteď jsem se z nedostal ze šoku a vedle mě leží v mdlobách i můj pes.
Brachu,tento "Reflex" je již dávno domovem,ba přímo centrálou, té komoušské pakáže!
Nemám tím na mysli redakci,ale valnou část,zde "diskutujících". "Čest práci" lumpové!
cartouche66
9. listopadu 2011 • 17:40
Žvaníš nesmysly jako ta langrostapácká *** pode mnou! Jakeš, Štěpán i Husák byli pravičáci! Koukám že se rozšířily bludy reakčních šosáků cílených na účelové zmatení pojmů! Levice je definována těmi kdo ve francouzském Národním shromáždění sedávali vlevo - tedy tzv. třetím stavem, který vytýčil heslo SVOBODA, ROVNOST, BRATRSTVÍ! Naproti tomu vpravo sedící privilegovaní zástupci církve a šlechty se hlásili k heslu BŮH, KRÁL, VLAST! Boha lze zaměnit za stranu, krále za vůdce a vlast za stát. Tedy státostrana a její privilegovaní občané jsou novou šlechtou. Slovy Lenina: "Vládu 140 tisíc poměščíků lze nahradit vládou 360 tisíc členů bolševické strany". Levice žádající svobodu, rovnost a bratrství byla rozstřílena v Kronštadu a zbytek rozprášen po gulazích. Dnes je levice těch 99% proti 1% privilegovaných, za které bojují mladí v ulicích Madridu, Athén, Milána, Říma, Berlína, Londýna, Lyonu, Paříže, New Yorku, Chicaga, Baltimoru, Káhiry, Tunisu a stovek dalších měst světa!
jana48
7. listopadu 2011 • 20:47
pokud to má za výsledek že se cítíte jako vítěz. A nejlepší by bylo tam zůstat.
panna
7. listopadu 2011 • 09:42
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.