Komentáře

Zpět na článek

Proč mohou Amerika a Izrael bombardovat Írán, ale Rusko Ukrajinu ne?

141 komentářů

Jan Pavlicek
Při podobných otázkách je třeba oprostit se od ideologie, propagandy a podobných pohádek. Vyvražďování lidí je, nebo není špatné? A tečka. Každý útočník má svůj, jistě ušlechtilý a Bohulibý důvod.
MAMKA2316
Tak že někdo může zabijet a někdo ne vy jste šílenci ne.Kdo začne válku ten by měl být izolován .Co to je teror ,byty skoro zadarmo ,vzdělání zadarmo.Lekarska péče včetně zubaře zadarmo.A tvrdé trestání násilí? Nebo mít strach ve jménu demokracie jít večer na ulici .To že asi 30 % lidí nemá na nájem a někteří mají 3 zaměstnání.To že je asi 27% procent lidí ***amotnych ??? To že v USA mají většinou 10 dnů dovolené ?Tak že je blahobyt pro 8% šíleně bohatých
Jan Pavlicek
@Milan Šmid Člověk bojující na svém území, proti cizí armádě která se snaží jeho vlast okupovat, dosadit vládu co bude s cizím útočníkem spolupracovat, kontrolovat bohyb místňáků... je vlastenec, nebo terorista? No, podle toho, jestli je ta útočící mocnost USA, GB, Francie, RF, Nemecko... To je dvojí metr v praxi, milé děti.
Uživatel_5453957
Članky jako je tento mě dovedly ke zrušení předplatného
Roman Snopek
Reflex přináší neobjektivní, lživé informace o začátku a důvodech války na Ukrajině, a straní tak současné krizi vyvolané agresory USA a Izraelem.
Anonym
ad Josef Kajetan Tyl, Vase komentare nectu neb jsem Vas uz davno zaradil na muj " hatelist" a proto se mi na me versi ani neobjevuji. To je velka prednost tohoto diskusniho fora , ze kazdy muze komunikovat jen s diskutery stejneho niveau a svetonahledu.
Pisu to proto , abyste se zbytecne nenamahal na me prispevky reagovat jak to porad delate neb na jakekoli diskusi s jednoduse strukturovanym Josef Kajetan Tyl nemam nejmensi zajem.
Nicmene psat pod moje prispevky jiste muzete i dal ad libidum.
De gustibus et coloribus non est disputandum.
Jiosef Tyl
Vyrábět atomové bomby je zbytečné vyhazování peněz, stačí trefovat atomové elektrárny nepřítele. 😎
Jiosef Tyl
Ekaterino Kanaková, na první pohled jsem myslel že tu otázku v tit. jsi vytvořila ty. Což by bylo poprvé, pro mne něco primitivního z tvého pera. Protože takovou otázku může položit opravdu jen úplný De.bil. 🐂🤮
Anonym
ad @josef Panda :
nejvice atomovych bomb na svete ma vsak Rusko a to 5600,
USA 5000,
Cina 600,
Francie 290, GB 270 ,
Indie 170, Pakistan 170,
Sev Korea 90, Israel 90.
MAMKA2316
@Továrny Kdo je první použil
Anonym
@Milan Šmid USA v r. 45 ( to mi byly teprve 3 roky ) ale pote Japonsko okamzite kapitulovalo. a to byly jen 2 bomby.
Jan Pavlicek
@Milan Šmid Amerika, ale pro dobro Japonců
Anonym
Ruska obcanka Kanak pise comme d 'habitude neskutecne pitominy imbibovane neskutecnou nenavisti ke sve rodne zemi :
"V každém případě nestačí potrestat pouze Putina. Válku vede Rusko, nikoli Vladimir. On pouze překročil červenou čáru, zatímco zabíjejí, znásilňují a terorizují obyčejní ruští chlapci a dívky, kteří sami nebudou litovat toho, co spáchali, pokud je k tomu nedonutíme. "
Ten Kanak obvinuje i "ruske divky , ktere znasilnuji nesmele ukarjinske chlapce. a tento kanake chce ruske divky donutit aby litovaly , ze znasilnily rtolik mirumilovnych ukrajinskych chlapcu.
Take nemohu rici, ze bych to residuum po zemi kde jsem se uprostred valky v Praze narodil, mel v lasce , ale tolik nenavisti jako tento Kanak vuci sve rodne zemi v srdci nechovam.
Proti Kyjevske Rusi ani proti Ukrajine v podstate nic nemam a kdyz do CSR v r. 68 vtrhly ty bandy Rusu , Ukrajincu etc.operoval jsem tech 8 zranenych ukrajinskych invasoru , kteri se v Praze prevrhli s autem lege artis.
Ten mladicky a jeste nezkuseny zensky Kanak zde opakovane hovori o tom " jak ma vrah Putin ruce zbrocene krvi".
Pred par dny USA u Teheranu zabily ( dle tohoto nenavisti srsiciho ruskeho Kanaka, autora clanku , "povrazdily") 180 iranskych skolacek kdyz srovnaly se zemi divci skolu a nikdo krom Kanaka by nenazval Trumpa krvi zbrocenym vrahem , stejne jako Nixona , ktery pri invasi do Vietnamu 64 -77 pozabijel milion Vietnamcu, Bush v Iraku stejne mnozstvi Iracanu , Clinton vybombardoval Balkan etc.
Ty nenavistne blaboly teto mladicke ruske obcanky Kanake jsou jen stezi unosne.
Jiosef Tyl
@TCerny a jak ty jsi se zachoval ke své vlastní zemi? Emigrante! 🐷
Jakub For
Tento článek je typickým příkladem absolutního pokrytectví a ideologické podjatosti. Už jen fakt, že autorka řekne: "Dívejme se do budoucnosti, ne do minulosti." je naprostá nehoráznost. Minulost se propisuje do budoucnosti, bez minulosti žádná budoucnost není. Dalším příkladem hluboké podjatosti je, že si vybrala bod v čase, rok 2022. A co se stalo před ním, jako by neexistovalo...A když už chce srovnávat Íránský režim s Ukrajinou, tak by měla zmínit, že na Ukrajině, USA silně podporovali převrat, který odstavil demokraticky zvoleného prezidenta a nový režim začal bojovat proti lidem, z většiny voličům odstraněného prezidenta, kteří odmítli uznat nový, nelegitimní režim. A pokud jde o USA, tak ty bombardovaly mnoho zemí před tím, Libyi, Srbsko, provedli převrat v Sýrii, napadly Irák, okupovaly 20 let Afghanistán...to ale pro autorku neexistuje. Také jí nevadí, že v Izraeli vládne extrémně pravicová a fundamentalistická vláda, která několikrát do roka ostřeluje sousední země, páchá genocidu na místním obyvatelstvu a to vše jí prochází jen proto, že má zá zády nejmocnější armádu světa, USA. Mezinárodní pravidla buď musí platit pro všechny, nebo neplatí pro nikoho. A když USA a jeho spojenci, kteří hráli klíčovou roli v nastolení těchto práv, práva porušují, jak se jim hodí, jaké právo pak mají požadovat po dalších zemích, aby je dodržovaly. Jen právo silnějšího. To je totiž ta skutečná realita. EU, USA nejsou morálně nadřazení nikomu. Jsou prostě jen bohatší a silnější. Proto můžeme vidět, jak uvalují sankce na koho se jim zachce. Sankce, kterými trpí vždy ti nejzranitelnější ve společnosti. Používají je jako nástroj k vytvoření tlaku na vlády sankcionovaných zemí skrze utrpení místních lidí. Je to absolutní hnus a připomíná uvažování vlastní křižákům či španělským kolonizátorům středověku, kteří si mysleli, že jen ta jejich pravda je ta správná a ostatní ji buď přijmou nebo budou trpět.
Anonym
@Jakub For souhlasim a jen dodavam , ze tato Ukrajina udelila v r. 2012 nejvyssi rad ukrajiny " Hrdina Ukrajiny" te nacisticke bestii Banderovi in contumatiam, kterou mu ale ta ominosni Ukrajina posleze pod tlakem Israele a mnoha dalsich statu opet musela odebrat.
Nicmene tomu vrahovi Banderovi jsou na Ukrajine staveny pomniky .Jinak mala oprava : Lybii bombardovala pouze Francie pod Sarkozym. )
M.j. mi ukrajinsti zlocinci v Praze napsoled pred 4 lety ukradli uz podruhe motorku , byli ceskou policii dopadeni ale nakradli toho v Praze tolik, ze to nikdy nemouhou spalt a dostali 6 let vezeni.To je samozrejme bezvyznamne , ale namisto aby nekde za Ukrajinu bojovali , kradou ti mladi ukrajinci pod egidou Volodymyra Kravcuka v Praze.
našinec
@TCerny Co se týče Libye, tak tam to začali Francouzi, ale přidaly se k ní některé státy. Letecky ji bombardovali především USA, FR a VB.
Jan Pavlicek
@Jakub For Tyhle články budou jednou na úrovni záznamů politických procesů z 50 let.
Jiri Machek
Dobrý den
Nechci se nějak vměšovat do diskuse.Ale kdo dal pravo Usa diktovat co je demokratické a co ne(v minulosti sami zcela určitě nedemokraticky obsadili území jiných). Již několikrát se snažili přesvědčit o své pravdě (Vietnam Korea atd)..co neustále nutí Usa diktovat svoji pravdu svoji demokracii druhým...kdo jim řekl že zrovna oni jsou ti kdo vedi vše nejlépe nic proti nikomu.nejsem zastáncem ani Usa ani Ruska.Ale ma toto někdo smysluplnou odpověď (třeba autor článku)
Jiosef Tyl
@Jiri Machek další pitometchek "nechce se vměšovat do diskuze" tím, že se do ní vmísí. 😂 A ještě pitomiomostma dávno vyvrácenýma.
Jiri Machek
@Jiosef Tyl jejda vy jste směšný pane pyj... až tak že jediný kdo se směje jste vy.. omezený Jiosef pyj nebo Tyl..syn rodičů jež byli sourozenci.. protože nidko jiný nemůže svému potomkovi dat takové jméno
Jaroslav Hort
@Jiri Machek USA potřebují demokratizovat taková teritoria, kde jsou nerostné suroviny, především ropa. Nejde si nevšimnout, že kde nerostné suroviny nejsou a vládne tam diktátorský režim, tak takové státy USA demokratizovat nepotřebují a nikdy to neudělají.
Jan Pavlicek
@Jiri Machek Nenutí je nic. Jen jim to dovolujeme.
KIng X
Jak nám epr dokázal, celý ten bordel začali ruští separatisté na východě Ukrajiny. Mohli bychom taky střílet do separatistů, co chtějí vystoupit z NATO a EU? Třeba je to legitimní a my ztrácíme čas.
josef Panda
Trump měl možnost ukončit válku na Ukrajině do 24 hodin po zvolení. Disponuje tolika atomovými zbraněmi, že by jejich vhodným odpálením najednou mohl zlikvidovat veškerý život na celé zemi a tím ukončit války jednou pro vždy. Pokud by život zanikl, včetně mikroorganizmů, nehrozilo by, že se ještě někdy za miliardy let mohou z nějakých primitivních organizmů znovu evolučním vývojem vyvinout rusáci. Trump by ani nemusel napadnout žádnou zemi, stačilo kdyby všechny atomové zbraně odpálil najednou na vlastním území. Zavládl by absolutní mír na věčné časy. Problém byl v tom, že mu nebyli schopni do 24 hodin dát předem Nobelovu cenu míru.
Vlada Stastny
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
KIng X
@Vlada Stastny Nezapomeň napsat recenzi na google
Anonym
@josef Panda nejvice atomovych bomb na svete ma vsak
Rusko a to 5600,
USA 5000,
Cina 600,
Francie 290, GB 270 ,
Indie 170, Pakistan 170,
Sev Korea 90, Israel 90.
Anonym
Jaroslav Jaroslav
Já odsuzuji obě zabíjení.... a vymlenej mozek redaktora za 37 let mi připomíná že středověk trvá ....
KIng X
Anonym
@KIng X .....králíku, co tě trápí, že tady tak blekotáš ? 🐰
Karel Kvitek
proruští zvracenci budou papouškovat ruskou propagandu-Válku na Donbase (východní Ukrajina) rozpoutalo v roce 2014 Rusko, které po anexi Krymu podpořilo, vyzbrojilo a iniciovalo vznik ozbrojených proruských separatistických skupin v Doněcké a Luhanské oblasti. Konflikt začal jako součást ruské hybridní války proti Ukrajině, jejímž cílem bylo vytvoření tzv. Novoruska
KIng X
@Karel Kvitek Kámo, právě jsi objevil ruskem placený hov na, který ti mají udělat bordel v hlavě. Jen o tom nevíš. Leze to sem sériově jak na pásu. Hov no za hov nem. Nic novýho.
Jakub For
@Karel Kvitek
Ahá, tak proč hned v dubnu 2022 nebylo při jednání o míru mezi Ruskem a Ukrajinou o žádném "novorusku" ani píp? Nedává to smysl. A občanská válka na Ukrajině začala tím, že menšina nacionálně orientovaných lidí na západě Ukrajiny, s finanční a politickou podporou USA, protiústavně sesadila demokraticky zvoleného prezidenta. Prezidenta, kterého volili především lidé žijící na východě Ukrajiny. A mnozí z nich pak prostě odmítli akceptovat vládu nelegitimního režimu, který z puče vzešel. Někteří dokonce byli ochotni proti tomu režimu bojovat. Vždyť i spousta ukrajinských vojáků ten odpor podpořila a odešla z ukrajinské armády.
Martin Matiaško
KIng X
@Martin Matiaško tovížejo, maličkej. Ještě se nám tu rozbreč.
Pavel Hanzl
Vlada Stastny
KIng X
@Vlada Stastny EPR ty de bile, právě jsi všem dodal důkazy, že celý ten bordel začali separatisté
Vlada Stastny
Martin Matiaško
@Vlada Stastny
👍👍👍👍👍👍
Vlada Stastny
@Martin Matiaško 👍👍👍
Tomáš Navrátil
KIng X
@Tomáš Navrátil Nevěř každé pyčovině, co slyšíš doma.
Tomáš Navrátil
@KIng X od roku 2015 dodavame zbozi pro bojove sporty na Ukrajinu. Věř, ze informace mam správné.
KIng X
@Tomáš Navrátil To je zvláštní, od roku 2019 jsem tam píchal matku i dceru a informace mám diametrálně odlišné.
Tomáš Navrátil
@KIng X jejda, beru zpet nasi debatu, nevedel jsem ze zacatku, ze si dopisuju s takovym chupakem. Ani uz nemusis reagovat. Debata s Tebou je ztráta casu.
Pavel Hanzl
@Tomáš Navrátil
Lžeš jak Lavrov, nikdo žádné etnické Rusy nevraždil, zvláště, když tam žádní nežijí.
Tomáš Navrátil
@Pavel Hanzl od roku 2015 dodava moje firma zbozi na Ukrajinu a věř, ze informace mam správné.
Tobias Rygr
To je jednoduché. Až si autor dokáže odpovědět na jednoduché otazky typu, Co dělá Iran světu a co dělá Ukrajina světu tak se nebude muset plýtvat časem nesmyslama a věnovat se něčemu užitečnému.
PEtr Tobes
jinak russacko jde do pr...viz:

Válka na Ukrajině se pro Rusko změnila v noční můru se skutečně extrémní cenovkou. A rovnou tady říkám – ne, není to jen moje přání. Brutální matematiku současného konfliktu nedávno shrnula rozsáhlá analýza deníku The Washington Post, o které informoval mimo jiné proukrajinský kanál Preston Stewart.

Její závěr je, i přes jistou únavu našich mozků ze záplavy nových a nových šíleností na východě, zásadní a navíc mírně optimistický: ukrajinská obrana je mimořádně odolná a je to naopak ruská ofenziva, která v leckterých úsecích fronty mele z posledního.

Abychom pochopili rozsah ruského selhání, je užitečné podívat se na čísla. Ruské síly v současnosti okupují 19,4 procenta ukrajinského území. Tento podíl dosáhl svého vrcholu (necelých 27 procent) už v roce 2022, než jej ukrajinská protiofenziva srazila zpět dolů.
To znamená, že za poslední tři a půl roku války dokázalo Rusko zabrat pouhého 1,5 procenta ukrajinské půdy navíc. Pro představu, to je území menší než celý Jihočeský kraj – tedy zhruba jako kdyby obsadilo jižní Čechy včetně Šumavy, Budějovic, Táborska a Českého Krumlova.

Účet za tento „postup“? Přes milion mrtvých a zraněných ruských vojáků.
A takove ztraty neunese dlouhodobe ani russacko, takze tak!!
našinec
Citace z článku: Ukrajinci se snaží bránit před ruským světem jako před morem......Kdyby Kanakova nebyla židovka, tak by věděla, že UA, BLR a RF jsou ruské státy, dědici Kyjevské Rusi. Kyjev nelibě nese, že v ruském světě převzala iniciativu Moskva, zatímco Kyjevané lezli do zadku Mongolům, Polákům a Litevcům. Ukrajinský národ vznikl ve stejné době jako třeba slovenský, a to na stejném území - Císařství Rakouském.
KIng X
@našinec Nečti Vajglovy srač ky, je to přesně naopak. Moskva byla mongolská čubka a na tom zbohatla. Kyjev mongolové zničili. De mentále. A ukrajinci "nevznikli s Rakouskem", byli už od 13 století. Jiný jazyk, jiná kultura, vždycky, jak píšeš, patřili víc na Západ. Rus je čistý Mongol a ty taky.
Pavel Hanzl
@našinec
Plácáš nesmysle, Rusko je mongolská horda usazená v Moskvě a Kyjev byl staletí součást Litevsko - Polska, které s Mongoly bojovala.
Frantisek Najman
Proč mohou Amerika a Izrael bombardovat Írán, ale Rusko Ukrajinu ne? Jednoduchá odpověď: Protože mocní EU a západu jsou v dobrovolném područí židů a USA , ale Rusko mají za svého úhlavního nepřítele. Za vším jsou jejich benefity z tohoto postoje a proto jsou jim fakta lhostejná.
KIng X
@Frantisek Najman Zatímco ty ses oženil, protože tě těžce sr ala... Je od tebe hezký, že jsi tak principiální a myslíš na všechny. Ty jsi vůl, Najmane...
PEtr Tobes
jen pridam takovou noticku - russaci se ted pry vztekaji, ze to koupila jejich klicova vojenska tovarna v Brjansku - to nevymyslis - russti vrahouni kteri nepokryte lovi civilisty drony napr v Chersonu a okoli, coz je davno znamo, neunasi, kdyz protivnik celici jejich sproste agresi zasahne legitimni vojensky cil, coz je naprosto legitimni, jako by to bylo "nefer" coz je uplny nesmysl, ale oni takto zvrhle premysli, protoze jsou to zlocinci non plus ultra!
našinec
@PEtr Tobes Už jsi dnes přispěl na Ukrajinu? Zelenský se kvůli současným problémům EU snaží najít sponzora na BV. Tak ať ti neuteče.
PEtr Tobes
@našinec dalsi kolaborantska potrefena husa se prihlasila
KIng X
@našinec Popiš mi ty problémy EU s prachama, re tarde... To bych se fakt rád dozvěděl.
Giovanni Matteo
Poprvé jsem si všiml, že něco není v pořádku, když se čísla na výpisech z mého účtu neshodovala s tím, co mi společnost sdělovala. Pokaždé, když jsem se obrátil s žádostí o vysvětlení, setkal jsem se se zpožděním, změnami v údajích o účtu nebo neurčitými technickými výmluvami. Měl jsem pocit, jako bych byl zahnán do kouta a nemohl dostat potřebné odpovědi. Tehdy jsem se obrátil na TRUSTWAVE CYBERDEFENSE na adrese trus­twave­.cyber­defen­se @ gmail com. Od okamžiku, kdy jsem je kontaktoval, se ujali jejich právní a vyšetřovací experti. Prozkoumali mé důkazy s takovou úrovní detailů, že odhalili skrytou pravdu. Rekonstruovali přesnou časovou osu, odhalili podvodné jednání a shromáždili veškerou dokumentaci potřebnou k přijetí smysluplných opatření.
Poprvé po měsících jsem měl pocit, že někdo skutečně bojuje za mě. Jejich vytrvalost nakonec donutila společnost ke spolupráci a já jsem byl schopen získat zpět podstatnou část svých ztracených finančních prostředků. Pokud se potýkáte s podobnými problémy – ať už se jedná o nevysvětlitelné ztráty finančních prostředků nebo podezřelou aktivitu – vřele doporučuji Trustwave cyberdefense. Mají dovednosti a zkušenosti, aby se do hloubky ponořili a odhalili pravdu, a zajistili vám, že tomuto boji nebudete muset čelit sami.
Přemysl Filip
Jiří Rudolf
@Přemysl Filip Klasický prorusáček, který tu zopakoval svoje omleté lži a čeká za to aplaus. Začneme od začátku.
1) Západní země a Ukrajina vyprovokovala prý válku.
Z objektivního hlediska se dá říct, že Rus nemínil připustit samostatnou Ukrajinu, kde by si lidé mohli rozhodnout o svém směřování. Proruský politik? OK pro Rusko, prozápadní politik? Nutnost zasáhnout a uvést vše do starých kolejí. Západ to věděl, věděl že si zadělává na konflikt s Ruskem, přesto to zkusil, protože doufal v respektování uznaných hranic, nikdo nevěřil, že by Putin mohl zajít tak daleko, až k totální invazi.
2) Na vyzbrojování a výcviku Ukrajinců ze strany západu nevidím nic špatného. Připravovali je na obranu své země, na potencionální konflikt proti silnějšímu nepříteli - oprávněně, to je odsouzeníhodné? Odsouzeníhodné je Vaše snaha obrany agresora.
3) K žádném "upálení" 50 rusky mluvících Ukrajinců tam Vy proruský ulhanče nedošlo. Jednalo se o klasický střet fotbalových chuligánů, který eskaloval až do té míry, že ti proruští začali střílet do davu a zabarikádovali se v domě odborů, jsou i fotky a videa s přímým záběrem, jak několik z nich hází zápalné lahve z toho domu, ze střechy. Od jednoho z nich pak chytly barikády před hlavním vstupem, oheň se pak rozšířil do celého domu. Rusko pak celý incident využilo a nabulíkovalo svým tupým ovcím, že tam Ukrajinci ubližují jejich rusky hovořící menšině a udělalo z těch násilníků a výtržníků oběti.
4) Zmanipulovaný nebyl Majdan, zmanipulovaný jste Vy.
5) Posun hranic NATO východním směrem byl logickou reakcí zemí, které měly zkušenost s Ruskem. Nazývat sám sebe "rozumným" a obdivovat tak svůj vylhaný pohled na věc je vrcholem absurdity a zaslepenosti.
6) Poslední odstavec, spekulace, nikoliv skutečné příčiny války.
Závěr: Klasický prorusák, který lže sám sobě aby se přesvědčil o svatosti a nedotknutelnosti Ruska a úmyslně vypustí vše negativní, čeho se tento sadistický, násilný režim dopouští.
Vlada Stastny
@Jiří Rudolf
Budeš mít asi slabší paměť. Tady si ji můžeš osvěžit tím, co psal náš mainstream o událostech na Ukrajině v roce 2014:
Nášivky nacistů ovládly Kyjev. Noví banderovci vycenili zuby
http­s://zp­ravy­.aktu­alne­.cz/zah­rani­ci/u­kraji­na-porodila-novodobe-bande­rovce/­r~2604­8b8a55­0c11e4­891100­25900f­ea04/
HRW: Ukrajinští vojáci ostřelují Doněck kazetovou municí
http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/zah­ranic­ni-evropa-hrw-ukrajinsti-vojaci-ostreluji-doneck-kazetovou-munici-248258
Kyjev přitvrzuje: Parlament zrušil jazykový zákon, hrozí protesty menšin
http­s://e­uroz­pravy­.cz/zah­ranic­ni/e­vropa/­87980-kyjev-pritvzuje-parlament-zrusil-jazykovy-zakon-hrozi-protesty-mensin
Parlament v Kyjevě schválil nový jazykový zákon, preferuje ukrajinštinu
http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/zah­ranic­ni-evropa-parlament-v-kyjeve-schvalil-novy-jazykovy-zakon-preferuje-ukrajinstinu-40281074
Svědci: Ukrajinská armáda je jako dobyvatel. Pálí i do škol
http­s://zp­ravy­.aktu­alne­.cz/zah­rani­ci/do­neck-pripomina-valecny-stalingrad-svedec­tvi/r~­4b03e0­1a222c­11e4bc­e90025­900fe­a04/
Ukrajinští vojáci v Krasnoarmijsku ukončili násilně referendum a stříleli do davu
http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/zah­ranic­ni-evropa-ukrajinsti-vojaci-v-krasnoarmijsku-ukoncili-nasilne-referendum-a-strileli-do-davu-228141
KIng X
@Přemysl Filip
EPR, máš tady svýho re tardovanýho synka! Udělej mu paci paci pacičky.
Vlada Stastny
@KIng X Za retarda jsi tady spolu se svým klubem výhradně jen ty.
Anonym
Ale náš Slovanský bratr Rusko by také mohl Ukrajinu masivně a denně bombardovat, ale nedělá to z důvodu ochrany civilního obyvatelstva.😎
Jiří Rudolf
@Fučík Jakub Buď ironie, nebo totální vypatlanost, jinou možnost u Vás nevidím...
našinec
@Fučík Jakub Za celou dobu války na UA nezemřelo tolik civilistů jako za za 14 dní války v Gaze. Židi zkrátka umí vraždit.
Miroslav Kašpar
Tak, tak. A nezbývá, než znovu a znovu opakovat, že z hlediska vyššího principu mravního není vražda na tyranovi zločinen. Současný ruský režim a režim íránských ajatolláhů jsou tyrani a kdokoliv by se cítil ochoten schopen je uvést do záhuby, měl by k tomu plné právo
Anonym
@Miroslav Kašpar ....di ty kašpare, že by až tak ?🤣😂
Přemysl Filip
Jiří Rudolf
@Přemysl Filip Vaše prolhanost je až chorobná, je až patetické, jak jste nezdravě posedlý Ruskem a snahou zdiskreditovat každého jeho rivala. Úplně to samé, jako Němci, kteří volili Hitlera ve 30. - 40. letech. Ti si též potřebovali ospravedlnit, proč dělají, to co dělají, zabrání Sudet? Ochrana německy mluvící menšiny. Útok na Norsko? Přišli jsme Vás chránit před Brity.
Není problém prokázat, že jste lhář. Ulhanec, který jen slepě převzal ruský narativ. Argumentujete tu nějakým vražděním Ukrajinců v Druhé světové válce (hlavně Poláků). Úplně stejnou metodou byste mohl zdiskreditovat v mnohém i Rusy. Uměle vyvolaný hladomor na Ukrajině a Kazachstánu, Gulagy, násilné transporty ze Sevastopolu a východní Ukrajiny, Katyň, rozsáhlé čistky uvnitř země. Jen tyto činy měly za následek miliony obětí.
Banderovi neměli s nacismem nic společného, Vy zoufalý ulhanče a neznalče dějin. Jen slepě přebíráte ruský narativ. Banderovci byli z dnešního pohledu spíše teroristé a partyzáni, v mnohém se podobali spíše revolucionářům ve Francii. Bojovali jak proti nacismu, tak později i proti bolševikům. Kdo skutečně kolaboroval s nacisty byli Mělnikovci. Kromě toho tyto skupiny čítaly desítky až stovky tisíc členů. Jenže Ukrajinců bojovalo v Rudé armádě celkem 7 milionů.
Zelenskyj nikam armádu posílat nemusel, ta už tam byla, když se ujal úřadu, Putin poslal Rusy zase do Čečny, dvojí metr, zoufalče? Kde je to seberučení teď? Zelenskyj měl nechat povstalce podporovanými Rusy, aby se odtrhli kus jeho země? Proč ne, Ukrjaina je dost velká, viď?
Žádná genocida Vy proruský lháři na tomto území nikdy neproběhla. Žádné upálení 50 Rusů. Vy ani nevíte, co to genocida je... Civilní ztráty od roku 2014-2022 byly ve válce na Donbase 3500 lidí. Dnes po útoku Ruska jdou do desetitisíců, kdo tedy na kom povádí "genocidu"?
Ten Váš nápad na konci je už absurdita sama. Jste totální ukázkou ruské vypatlanosti... Rus přišel na Ukrajinu chránit své "menšiny" bombami a drony, které na ně každý den posíl
Petr Abrahamek
@Přemysl Filip Přemysle Filipoviči, přestaňte tu lhát a opisovat od ruských nerdů. Možná by bylo lépe se vrátit do Ruska.
našinec
Jaký je rozdíl mezi válkou na UA a válkou na BV? Na UA byly dotčeny naše politické zájmy, dobrovolně jsme zchudli a ztratili politický vliv ve světě. Napadením Íránu došlo i k útoku na hospodářství EU. Pokud to brzo neskončí, tak EU může skončit na smetišti dějin a Kanakova bude rozdávat rozumy v Izraeli.
Miroslav Kašpar
@našinec Inu, našinče, nevím, proč mi připadá, že když TGM mluvil o tom, jak že jsou lidi tak tuze rádi hloupí a že je třeba se s nimi hádat a hádat, že měl na mysli zrovna tebe. A tak ti tedy já za sebe říkám: seber si své nuzné plky lidské spodiny a táhni s nimi k čertu
našinec
@Miroslav Kašpar Hele Kašpárku, a něco k věci by nebylo?
Přemysl Filip
@Miroslav Kašpar Ty asi nebudeš intelektuálně předimenzovaný, o znalostech ani nemluvě.
Jiří Rudolf
@Přemysl Filip Ty máš co říkat s tím lhaním, co tu v každém komentáři plodíš ty "znalče". Ty nemáš ani nejmenší znalosti dějin. Tvoje znalosti historie = ruský narativ. Nic jiného v kni*** nemáš. To už si můžu poslechnout Putina, Lavrova, či Peskova a nemusím číst, co píšeš ty...
Anonym
Rozdíl je v tom, že Írán je bombardovám a civilisté vražděni pouze ze vzduchu a na území Íránu nepřítel nevztoupil, kdežto území bývalého SSSR, jehož je Rusko nástupcem, je okupováno Ukrajinci a Rusko vede boj za ochranu ruskojazyčného obyvatelstva proti okupantovi. 😶
Jiří Rudolf
@Fučík Jakub To je neskutečný, jak jste Vy prorusáci zvrhlí, nad tím zůstává rozum stát, i to jak o tom sami sebe přesvědčujete, abyste si ospravedlnili, proč Rus dělá, co dělá. I ten až absurdní rozpor, který v tom komentáři máte je až bizardní.
1) Ukrajinec je okupantem na svém vlastním území, které bylo schváleno v roce 1991 mezinárodními dohodami, i samotným Ruskem?Putin si rozmyslel až při směřování Ukrajiny do západních společenství (NATO, EU), že by to mohlo být jinak.
2) Rusko bojuje tak moc o ochranu ruskojazyčného obvyatelstva, že na to ruskojazyčné obyvatelstvo posílá každý den drony, Vy hlupáku... Podívejte se na Charkov, kde je 40% ruskojazyčného obyvatelstva, jak často tam houkají sirény, kvůli ruským útokům. Zeptejte se těch ruskojazyčných obyvatel v Charkově, jak moc tam stojí o ruskou ochranu. Rusko bojuje za svou vlivovou zónu, to je celé, a to je jediný důvod, proč je na UA, aby si uhájilo svou sféru vlivu.
3) Jste patetický hlupák, který sám sobě, jako každý prolhaný prorusák potřebuje namluvit, jak je rusko ušlechtilé a ochranitelské a jak ho zajímají obyčejní lidé. Zajímají ho tak moc, že jim srovnává města se zemí a snaží se je zlomit tím, že jim zničí teplárenskou soustavu aby v zimě ani nemohli topit. Ten Váš ochranitel "ruskojazyčného" obyvatelstva.
Přemysl Filip
@Jiří Rudolf Fučík Jakub má fakticky naprostou pravdu.
Jiří Rudolf
@Přemysl Filip Hezky odkývej ovečko lži, které se ti líbí. Aby sis náhodu nemusel přiznat, co je Rus, který se za těžký prachy nechává najímat aby šel zabíjet do cizí země za neřáda. Ukrajinci jsou okupanti na vlastním území a Putin posíláním dronů a raket na UA přišel ochránit ruskojazyčné obyvatelstvo. To je ta Fučíkova a tvoje bizardní pravda.
PEtr Tobes
@Jiří Rudolf no jsou to proste ve vetsine pripadu otevreni kolaboranti, kteri doufaji, ze se russka nadvlada jednou dostane i k nam a oni se pak budou mit "lepe" protoze budou ochotne kolaborovat, coz ovsem tak byt urcite nemusi a nejspis by ani nebylo, ale tady uz nepomuze nic, maji "preprogramovany mozek" a nejde s tim nic delat, smutne je, za maji volebni pravo..
Uživatel_5700640
Paní, je mě vás líto. Důvod proč je válka na ukrajině a důvod proč je válka v iráku je tak jiný, že obě války srovnávat je blbost. Ano, ve válkách se bombarduje a umírají lidé. Źe může kdekdo bombardovat kdekoho, to je také jasné. Ale ptejte se proč? To zjevně neumíte.
Jiří Rudolf
@Uživatel_5700640 Mně je Vás taky líto, už jen proto, jak jste silně ***amotný. Ona v tom článku sdělila dostatečně jasně proč je válka na Ukrajině a v Íránu (ne Iráku) a sdělila v čem se tyto konflikty liší a povedlo se jí to docela dobře, tak dobře, že trollové jako Vy mohou jen jedovatě nadávat a brečet. Váš názor, který neřekl v zásadě vůbec nic podstatného k ničemu nepotřebuje. Chyba je ve Vašem nízkém IQ, neschopnosti se zamyslet nad tím, co ona sděluje a neschopnosti rozlišit tyto dva konflikty od sebe...
Filip Mucala
a proč může rusko utočit na ukrajinu a proč izrael a usa na iran ne ? vyhražovola ukrajia rusku ? iran snad nezautočil na izrael ?
našinec
@Filip Mucala Ano vyhrožovala. Neustále chtěla bít Moskalyky a hledala pro tuto věc podporu. Likvidovala ruskojazyčné obyvatelstvo na svém území a asimilovala jiné národnosti. Rusíni, bývalí naši spoluobčané, již oficiálně neexistují.
Jiří Rudolf
@našinec Jste zoufalý lhář. Jediný, kdo likviduje ruskojazyčné obyvatelstvo na území Ukrajiny jsou Rusové svým bombardováním a srovnáváním měst se zemí, vy pokrytče. Vy i já víme, proč tam Rus je, tak tu přestaňte hrát ty Vaše hry, abyste si obhájil agresi ruského režimu.

Rus tam rozhodně nepřišel někoho chránit a zachránit. Přišel tam prostě získat zpět svou sféru vlivu.

Pozorujte Vy proruský flastenče někdy, co říká Putin, pro něj je Ukrajinec Rus a Ukrajina jen svazová republika SSSR, dokud má proruskou vládu, dá se ještě tolerovat, jakmile nemá, musí se tam dosadit, a to třeba i násilím, tak jako to zkouší v každé zemi, která je kolem jejich hranic a není v NATO. Rus chce kontrolovat, chce ovládat a chce mít vliv a proto jde klidně i přes mrtvoly. Ale někoho zachraňovat, Vy naivko... Zachraňuje leda tak jemu loajální diktátory, kteří ve velkém zabíjejí vlastní lidi při povstáních.
našinec
@Jiří Rudolf Tenhle styl psaní a argumentace jsem zde četl mnohokrát. Takže vím, že nemá smysl reagovat.
Jiří Rudolf
@našinec
Nemáš na to, je to vidět, jediné, co umíš je poplivat autorku a tvářit se u toho jaký jsi drsňák. Když ty tvoje lži a ruské povídačky o tom, jak tam přišli hrdinové někoho zachraňovat (asi tím bombardováním a ostřelováním měst) postaví někdo do faktické roviny, tak se nezmůžeš ani na vyjádření, protože už nevíš, jak bys ty své agresivní mocipány obhájil. Svatými úmysly to holt nejde... Realitu vidět nechceš. Ty jediné, co reálně umíš je nadávat, nadávat autorům, nadávat diskutujícím. Přiznej si to, vím to já, víš to ty, jen se chceš tvářit, že je to jinak. Jediný důvod, proč Putin zahájil "speciální vojenskou operaci" na UA byla změna režimu na UA, z prozápadního, na proruský. Když to nevyšlo, tak přišly na řadu plán B, když nevyšel plán B, je tu C a D. Musí pokračovat, aby neztratil tvář... Být dneska proruský, to je prostě diagnoza nízkého IQ.
našinec
@Jiří Rudolf Je evidentní, že neznáš ústavu a zákony ČR, natož ústavu a zákony Ukrajiny. Autorka je židovka. To doufám víš. Umí akorát pro svůj prospěch plivat na vše ruské. Je evidentní, že jsi nechtěl vidět, co se dělo na UA od prosince 1991. A to, jak je UA super ukazovali Ukrajinci svými nohami. Na západní UA se učili německy, aby mohli utéct do Německa. Kdo nemohl nebo mu to nešlo, tak to zkoušel v Česku. Od roku 2014, po opětovném svržení demokraticky zvoleného prezidenta, byly de facto na UA zrušeny národnostní menšiny, měla být vypovězena smlouva pronájmu Sevastopolu, vybudovány základny NATO, atd.......Pokud jsi byl celý předchozí život v kómatu, tak nyní tě fakt doučovat jedním příspěvkem nemohu. Tipuji však, že ty jsi jednooký jouda, který vidí jen to, co chce.
Jiří Rudolf
@našinec
Ty nemáš koho, co doučit, protože jsi prostě hlupák, kterému uchází skutečná pods*** toho konfliktu a snaží se ho sám před sebou obhájit, aby pro něj Rusko v jeho očích zůstalo stále svaté. A je mi úplně jedno, co lhář jako ty, který si mě zablokoval, protože nedokáže adekvátně reagovat (a musím reagovat v zásadě na sebe, abych ti mohl odpovědět) tipuje.
Takových jako ty jsem potkal už tisíce, neřekneš mi nic navíc než tví předchůdci. Dostatečně jsem se zamyslel nad těmito otřepaným argumenty, které stále používáte a shledal je zkrátka jen jako zástupné důvody, abyste si obhájili ruskou agresi, nic jiného v tom není. Skutečná příčina je úplně jiná, než se pokoušíš nastínit a lhát sám sobě i mně.
Nepodceňuj lidi kole sebe, že neví co se dělo před rokem 2014.
Za prvé. Znám moc dobře ty Vaše teorie a povídačky, smyšlené důvody, proč to začalo a co se dělo před rokem 2014. Ty Vaše opakovačky s Alejí andělů a Domem odborů, jazykovým zákonem, demokraticky svrženým prezidentem (kterého nikdo nesvrhl, on utekl do Ruska, když předtím nechával střílet do demonstrantů), které jste za prvé neskutečně překroutili a vydáváte to samozřejmě ruským stylem
Za druhé to ani v nejmenším nejsou skutečné příčiny konfliktu s Ruskem. Tou hlavní přičinou je, směřování Ukrajiny do západní vlivové sféry. Žádné utlačování rusky mluvících menšin apod. kraviny, které se tu pokoušíš nabulíkovat. Už jen to, že ty sám o sobě máš pocit, že máš někoho co učit je dostatečně vypovídající o tom, jaký jsi IQkváč a že ti to ani nedochází...
Že je autorka židovka a co já s tím? To je jako něco méně, než ty? Vždyť jsi nula...
Jaroslav Kříž
Čistě po právní stránce USA s Izraelem porušili mezinárodní právo stejně jako rusko. Pak je tady ovšem to jedno velký ALE, které je popsané v článku. Útok byl mířen na masové vrahy, né jako na Ukrajině nebo v Palestině na civilní obyvatelstvo, které útočník jen kvůli své nenávisti označí za fašisty nebo teroristy.
Vlada Stastny
@Jaroslav Kříž V tom případě je Rusko v totožné situaci, protože vtrhlo na Ukrajinu chránit své ruskojazyčné občany.
Tady si přečti, co psal náš mainstream o událostech na východní Ukrajině v roce 2014:
Nášivky nacistů ovládly Kyjev. Noví banderovci vycenili zuby
http­s://zp­ravy­.aktu­alne­.cz/zah­rani­ci/u­kraji­na-porodila-novodobe-bande­rovce/­r~2604­8b8a55­0c11e4­891100­25900f­ea04/
HRW: Ukrajinští vojáci ostřelují Doněck kazetovou municí
http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/zah­ranic­ni-evropa-hrw-ukrajinsti-vojaci-ostreluji-doneck-kazetovou-munici-248258
Kyjev přitvrzuje: Parlament zrušil jazykový zákon, hrozí protesty menšin
http­s://e­uroz­pravy­.cz/zah­ranic­ni/e­vropa/­87980-kyjev-pritvzuje-parlament-zrusil-jazykovy-zakon-hrozi-protesty-mensin
Parlament v Kyjevě schválil nový jazykový zákon, preferuje ukrajinštinu
http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/zah­ranic­ni-evropa-parlament-v-kyjeve-schvalil-novy-jazykovy-zakon-preferuje-ukrajinstinu-40281074
Svědci: Ukrajinská armáda je jako dobyvatel. Pálí i do škol
http­s://zp­ravy­.aktu­alne­.cz/zah­rani­ci/do­neck-pripomina-valecny-stalingrad-svedec­tvi/r~­4b03e0­1a222c­11e4bc­e90025­900fe­a04/
Ukrajinští vojáci v Krasnoarmijsku ukončili násilně referendum a stříleli do davu
http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/zah­ranic­ni-evropa-ukrajinsti-vojaci-v-krasnoarmijsku-ukoncili-nasilne-referendum-a-strileli-do-davu-228141
našinec
Již v minulosti jsem se zde zamýšlel nad tím, na kolik články v Reflexu píší živí lidé a ne AI. Pokud bych třeba dal AI nějaké předchozí články Kanakové a dal za úkol jejím stylem vytvořit článek na určité téma s určitým vyzněním, tak to dopadne přesně jako tento článek. Stejné je to u Fištejna. Jejich články ani nemusím číst, jelikož přesně předem vím, o čem to bude a jaké bude vyznění článku.
Jiří Rudolf
@našinec A odpověď k článku nic? Jen jste si přišel uboze plivnout na autorku? Proč sem lezete? Abyste sdělil svou nenávist a pohrdání konkrétním člověkem, který píše tak jak Vy nechcete? Vy ubohý zoufalče...
Pavel Hanzl
@našinec
Tak to nečti trulo.
Uživatel_89263
paní měla by pamatovat že i solženicyn se s prosbou a úctou a pokorně vrátil na pravoslavnou matičku rus ale je pravda že hárající fena se nechá obskákat celou ulicí ty je to úplně fuk
Jiří Rudolf
@Uživatel_89263 A proč by jí takový nesmysl vůbec měl zajímat? Ona je ze své země pryč, protože se tam nemohla vyjádřit tak jako zde, nemohla kritizovat místní režim a jeho chování k zahraničním zemím. Až bude v Rusku umožněno psát bez toho aniž by se člověk bál, že mu druhý den zaklepe na dveře FSB, tak takoví novináři budou v Rusku a ne na západě. V kom je tedy chyba v ní, že sděluje svůj názor, nebo v Ruském režimu, že ten názor netoleruje a trestá za něj vězením, či likvidací?

Co z toho, co je v textu popsáno jí můžete vytknout? Dokud je v některé zemi u ruských hranic proruská vláda, je vše v pořádku, jakmile si ale lid zvolí jinak, Rusko zasáhne, aby se to změnilo. Takových příkladů je dnes celá řada a věřte tomu, že kdyby nebyly pobaltské státy v NATO, mají už tam "Speciální vojenskou operaci" také...
lug70
PEtr Tobes
@lug70 zradce je nekdo uplne jiny, namatkou kolaborantsvo: esprcka, Rudy ktery se transformoval nejspis do Fucika, bella, torstt a taky treba lug70..
Jiří Rudolf
@lug70 To se Vy sprosté prase za sebe vůbec nestydíte? Neumíte se vyjadřovat alespoň slušně? Máte koule, abyste tohle, co z Vás vypadlo řekl někomu do očí Vy hrdino schovaný za falešným profilem? Čeho je ona zrádkyně? Toho, co je v Rusku? Fašistického režimu, který se nesmí kritizovat, jinak skončíte ve vězení? Myslete tou tupou palicí, než tu něco vytvoříte. Prachy nesmrdí, Vy smrdíte.
Proč je tady? Proč není v Rusku? Třeba proto, že kdyby tohle napsala v Rusku, do druhého dne jí na dveře klepe tajná služba... Ruský režim si zlikvidoval jakýkoliv svobodný tisk, kterým dal v nejlepším případě nálepku "zahraniční agent" a většinu vyhnal ze země. Existuje tam jen prorežimní zpravodajství, to je podle Vás v pořádku?
Ona je pryč z Ruska právě pro své svobodomyslné myšlení a odsuzování jeho agresivního chování, nikdo jí Vy hlupáku nemusí platit za to, co si myslí, našla by si jakékoliv jiné Noviny, do kterých by veřejně mohla sdělit svůj názor, Vy hloupá, proruská, nemyslící, nenávistná ovce. To tak moc milujete současný ruský fašistický, teroristický režim, že mu prominete úplně všechno? Je to Putin kdo jako první překročil všechny myslitelné linie (nechoďte tu na mě s trapnými pindy o tom jak se ukrajinci chovali k rusky mluvící menšině, Vy prorusáci jste jako zaseklá gramofonová deska, jen opakujete, co řekne Putin), od toho se odvíjí zbytek...
našinec
Njn, Kanakova. Co jiného by mohla napsat ruská židovka.
Jiří Rudolf
@našinec Něco k věci by nebylo, nacisto? Jen nadávání autorce do židů? Ve dvou komentářích jste se sem přišel vyzvracet směrem k autorce, ani v jednom nereagujete na to, co píše, reagujete pouze na ní. Ubožáku.
našinec
Jiří Rudolf
@našinec Ty jako sám sobě potřebuješ namluvit, že ten, komu vadí ty tvoje útoky na autora článku, který ti píše to, co nechceš je žid, ty antisemistický neonácku? Jsi fakt ubožák... Jen ukázkou toho,jaké zlo dnes stojí za Ruskem, novodobí neonacisté.

Kromě toho, nic neopakuje, ty sprostý moulo, vyjadřuje se k aktuální události! Jelikož jsi ale pruruský fanatik a máš totálně vypatlanou hlavu, tak jakákoliv kritika ruského režimu pro tebe v zásadě vypadá stejně a ani nevnímáš, co ti kdo a o čem píše.

Když neumíš reagovat na článek a reaguješ na autorku, tak se neohrazuj, ty egoistický dědku proti tomu, co ti píšu. Já také reaguji na tebe, také se mi nelíbí, co píšeš, máš s tím problém? Potom změň svůj přístup a napiš slušnou formou svůj názor. Ne nějaké lži o tom, jak Ukrajinci ubližovali rusky mluvícím a tyhle starý, tisíckrát vyvrácený plky. Dostáváš jen ochutnat svojí medicínu, sprosťáku, hulvátský, proruský, omezený. Až se budeš chovat a vyjadřovat slušně, budou se ostatní chovat a vyjadřovat slušně k tobě.
Jiří Holý
Zjednoduším odpověď na otázku v nadpisu.
Je to proto že Rusko není velmoc, ale jen třetiřadý stát mafiánů.
Leo Podstanicky
žid je prostě terorista, já mislím že na tom se všichni shodnem
Jiří Rudolf
@Leo Podstanicky Vy "mislíte" . Tak to jo. Ne, já se na tom s Vámi neshodnu.
Pavel Hanzl
Ta otázka je položena zcela nesmyslně, i když logiku jako má.
Protože Irán chce vyrobit atomovou bombu a vyhrožuje všem kolem.
Dobře, je to asi důvad dost silný.
Proč ale svět (hlavně Američani) nebombarují Rusko, které vyhrožuje úplně stejně a bomby už dávno má?
Anonym
@Pavel Hanzl ...nebo Rusko by mělo bombardovat USA, které mají atomovky a dokonce je již dvakrát použily proti dvou městům, ne proti vojenským cílům.
Pavel Hanzl
@Fučík Jakub
Američané nikomu nevyhrožují jaderným napadením pitomče, na rozdíl od Rusů. Ani tohle nevíš?
Filip Mucala
@Fučík Jakub heled a usa napadlo japonsko nebo to bylo naopak ? uvedomujes si ze touhle stupidni logikou muzes naprosto identicky rict ze rusko napadlo ukrajinu tudiz je naprosto legitimni na rusko pouzit jaderne zbrane ... nebo najednou tahle logika neplati ? jak teda tahle logika funguje
Jerry M
Rusko by pouzilo nuklearni zbrane, USA by odpovedelo stejne. Peklo na zemi. Rusko existuje jen proto ze ma nuklearni zbrane. EU stale nakupuje energie od ruska cimz podporuje ruskou armadu. Na druhe strane zbroji proti rusku. Proc ne?
Pavel Hanzl
@Jerry M
EU nakupuje kulový, to jen zrádci a propadlé parastáty v čobolákově a paprikášově.
Vladimír Šťastný
@Pavel Hanzl Ruskou ropu a plyn nakupuje celá Evropa. Na dodácích má urozený původ ale ve skutečnosti je to z podstatné části ruské. Ve světlé chvíli to přizná i mainstream.
Kdybychom totiž nenakoupili z Ruska, už by žádná EU nebyla😂
Pavel Hanzl
@Vladimír Šťastný
Lžeš jak epr3, ten tohle kdákal pořád.
Producentů ropy je něurékom a Rusko kvůli ztrátě evropských trhů bankrotuje, i když dodává do Číny a Indie.
Vladimír Šťastný
@Hanzl
Já jsem epr3.
Producentů ropy je mnoho, způsobů jak ji dopravit do Evropy málo. Ale obchodníkům je to dokonale buřt. Nakecají nám to, co chceme slyšet a prodají nám všechno, co se ropě alespoň vzdáleně podobá.
A protože ropu potřebujeme, moc se v tom nešťouráme a jsme rádi, že máme co koupit a o ceně nesmlouváme.
Pavel Hanzl
@Jerry M
Na celé Rusko by stačily dva, dobře mířené jaderné údery, na Moskvu a Petrohrad. Zbytek jsou tam jen suroviny.
A jen evropské NATO má jaderných hlavic asi 400 na daleko lepších a přesnějších nosičích.
A ta kremelská zrůda to ví a blufuje.
Leo Podstanicky
hezký článek a video jak židi udělali 911 a proč je 911 emergenci namb David Rockefeller the mastermind behind the 9/11 crime?
Pavel Hanzl
Ta odpověď je přece úplně jasná.
Irán byl chvíli před dokončení atomové bomby a vůbec by neváhal ji použít.
Tomu bylo nutno zabránit za každou cenu, sorry jako, já jinou cestu nevidím.
Vladimír Šťastný
@Pavel Hanzl Jasně. A proč to nikdo neudělá?😂
Leo Podstanicky
Jarda Bloudil
Kateřina ještě nepochopila,že o běžné občany tu nejde.Nekde jsem četl,že nás je přes 8miliard a že se musí lidstvo snížit o polovinu jinak nás planeta neuzivy.Papalasi na celém světě si stejně budou dělat co chtějí oni a ne co chtějí obyčejní občané.
Jiří Rudolf
@Jarda Bloudil Nejde o to snížit populačně lidstvo, ale snížit jeho spotřebu... Indie, která má skoro 1,5 miliardy obyvatel má nižší spotřebu, než Američani s 340 miliony... Kromě toho, lidstvo dosáhne kolem roku 2050 populačního vrcholu, pak začne klesat.
Jiří Špalek
Zrejme proto, ze USA bombarduji humanitarne a Rusko nikoliv. USA jsou svetovym policajtem, ve svete, kde jiz moc neplati mezinarodni pravo, tak nekdy pouziji neprimerene policejni nastroje, obusky asi nezabiraji. Kazdopadne by asi pomohlo, aby si kluci sedli a nastavili lepsi pravidla bez pouzivani donucovacich prostredku, ktere zbytecne zabijeji nevinne lidi.
Pavel Hanzl
@Jiří Špalek
Takhle tu fungovalo v době, kdy jsme měli OSN a první, kdo je začal podrážet a sabotovat, byl Putin.
Jiří Rudolf
@Jiří Špalek Vám by vůbec nevadilo, kdyby režim v Íránu měl jaderné zbraně? Fanatici, kteří podporují všemožná teroristická hnutí a neustále vyhrožují Izraelcům, jak je zaženou do moře? Jak si chcete sednout k jednomu stolu s člověkem, který nechá při demonstracích povraždit až 30 tisíc vlastních lidí a přes 800 popravit, které nazve zrádci a teroristy placené ze zahraničí a nenechá jejich rodiny ani je pohřbít? Jaké tohle mělo řešení? Jednat o čem? A jaderném programu který mají pro "mírové účely"? Opravdu Vám nedochází ten rozdíl mezi napadením Ukrajiny Ruskem a Íránu USA? Koho ohrožovala Ukrajina?
Miloš Tesař
@Jiří Rudolf tady jednoznačně nejde o jaderné zbraně, tady jde o suroviny: Irák - Libye - Venezuela - Írán, kdo bude další? Prý je to napadení v zájmu bezpečnosti USA, stejné je to v případě Ukrajiny - je to v zájmu bezpečnosti RF. Jinak jaderné zbraně jsou především k odstrašení. Nyní čekám velké nebezpečí číhající v Grónsku.
Leo Podstanicky
Pavel Kmoníček
@Leo Podstanicky ....omilem určitě ne.
Leo Podstanicky
@Pavel Kmoníček to bych rek
Pavel Hanzl
@Leo Podstanicky
Ne omylem blbečku. Cíleně. A víš proč? Ani houno, že?
Petr
@Leo Podstanicky Ty jsi omyl, ty omile....😀
Leo Podstanicky
@Petr Argument pepy kerý se nikdy nebrání
Leo Podstanicky
A jak Saudská Arábie milá Kateřino.
Leo Podstanicky
Jiří Rudolf
@Leo Podstanicky Izrael a Izrael? Ony jsou dva? To jste ten titulek "opravil", přímo geniálně... A v článku to máte vysvětleno...
Leo Podstanicky
@Jiří Rudolf a vy to nevíte? doučit