Komentáře

Zpět na článek

Hrátky s živnostníky: Dvoumiliónová armáda OSVČ se opět stala nástrojem politické přetahované

5 komentářů

Stanislav Silhan
Platby by měli být takové aby si OSVČ dopřál i národní a slušný důchod. Zajímalo by mne jaký důchod bude mít takový Benda. Zatím nikdy nic nedělal a pracovat asi nikdy nebude.
phoenix36
@Stanislav Silhan když si OSVČ spoří bokem, bude se mít v důchodu lépe, než z toho, co ho stát nutí dávat na ponzijního systému.
Složené úročení je takzvaný osmý div světa.
Čím více ho stát nutí se účastnit tohoto mezigeneračního podvodu, tím méně mu zbývá na to soukromé spoření. A o to větší zátěž pro systém bude. Stejně jako všichni ostatní, které stát neokrade na údajně "zásluhové" složce. Čím více člověk platí, tím méně pak dostane.
Lukas Topinka
Můj otec byl živnostník a taky si platil to minimum, problém nastal když třeba omarodil a nemohl pracovat a jako nemocenskou dostal úplně směšnou částku. A ten důchod je taky nic moc, takže je to na těch lidech, u živnostníků se asi počítá že si našetří , nebo jinak se budou chodit pást.
Pavel Nyklicek
@Lukas Topinka
Vše je otázka zdraví.
Pokud zdraví neslouží, je člověk odkázán na péči státu a tam je výše důchodu vcelku jedno.
Člověk dostane to základní a čeká.
Pokud ale zdraví slouží, tak pracuje v důchodu dále a tam je i malý důchod velmi dobrý základ v vlastnímu výdělku.
Moje klientela jsou v převážné větsině důchodci.
Mají nejlepší platební morálku, vždy vědí na co mají a ještě si ani jeden nestěžoval, že by finančně strádal.
Zdravotně už to je horší. Navíc od doby slavné vakcinace mi každý potvrzuje a to zcela bez rozdílů, rapidni návrat ke zdravotním neduhům z minula a s nástupem zhoršením hybnosti.
Po stránce psychiky vyděšenost ze všeho.....
phoenix36
@Pavel Nyklicek bodejť by se jim zdraví nezhoršilo. Vždyť jim přibylo dalších pět svíček na dortu.