Zajímavosti

Zpět na článek

Blízký východ zůstane destabilizovaný ještě hodně dlouho. Jak početné ozbrojené síly mají jeho státy?

7 komentářů

lug70
V Evropě už panují obavy ze spících islamistů. Těch v Evropě budou tisíce. Zatím si jen užívali štědrosti sociálních systémů, ale po bombardování Íránu zase vylezou ven z děr se mstít. Obávám se, že útokem na Írán, USA s Izraelem vypustili z láhve zlého Džina. Nejhorší je, že to odskáče hlavně Evropa a doufám, že jen ta západní, která si vítáním islámských migrošů o to koleduje už hezky dlouho a kór teď ještě po blbých řečích, že pevně stojí za USA a Izraelem.
našinec
Írán chtěl umět vyrobit jadernou zbraň, ale ne ji vlastnit. Nyní ji bude chtít za každou cenu. Zabitím hlavního náboženského vůdce je tu 300 mil. nepřátel. Zabitím ministra obrany bylo docíleno sjednocení velení íránské armády a Revoluční gardy, atd. Jsem zvědav, jak to bude pokračovat dále.
TCerny
@lug70 ja ziji poslednich 50 let v Nemecku a nikdy jsem s nasimi
5 mil. muslimu a 3000 mesit u nas zadne problemy nemel.
V Praze mi ale za tech poslednich 30 let co tam jezdim 3x ukradli auto a 4x motorku ( 2x z toho ukrajinske zlocinecke bandy pod egidou Volodymyra Kravcuka , ktereho ceska policie dopadla , dostal 6 let a byl odsunut k vykonu trestu na Ukrajinu kde zmizel- jak mi sdelil mestsky soud pro Prahu 1.
TCerny
@Bořivoj Zelený
Iran je 17.nejvetsi zeme sveta ,
Cesko 115.
a Kuwait 153.
TCerny
Jak prognostikuji nasi ekonomicti experti v Nemecku budou zasoby ropy stacit jeste asi na 2 tydny.
Zadna lod s ropou z blizkeho vychodu neprojde Hormus-Uzinou , takze nasi EU nezbyte nez poprosit Putina , a omluvit se mu aby prisun ruske ropy do Evropy zase otevrel ,
nebo se obratit na Ukrajinu aby nam pomohla .
Anebo chodit pesky coz je jiste velmi zdrave.
Bořivoj Zelený
Téměř 30x početnější Írán má stejný obranný rozpočet jako Kuvajt? To mi nějak nesedí.
Jan Bejšovec
Blízký východ s výjimkou Izraele je ve vývoji tam kde byla Evropa ve středověku. Je tedy nějakých 500 let pozadu. Tedy bude destabilizovaný ještě cca 500 let.