Archív

Zpět na článek

N9 problémy svého výrobce asi nevyřeší. Ale je to krásný a příjemný telefon

7 komentářů

simeklubor
30. října 2011 • 00:42
jenže to bylo ještě v dobách, kdy telefon sloužil k telefonování a telefonisti si vzájemně nemuseli telefonovat vo tom, kdo má víc vytelefonovaný EGO. Když vidím blba, co zjevně vodvozuje svoji hodnotu vod jakýkoli svý hračky, prchám. Aneb: Řekni mi, jak škatulkuješ lidi podle mobilů, a já ti řeknu, jakej jsi *** .
sirien
27. října 2011 • 00:41
Dobrá reklama.

Nokia je na smartphonech odepsaná a všichni to vědí, jeden telefon který není nejlepší v cenové kategorii to fakt nezachrání.

A mimochodem, NEJSEM (počítačový) geek a Samsung si fakt užívám. Stejně jako pár lidí z generace mých rodičů, kteří mají s počítači mnohdy problémy.
U Galaxy SII žádné "ale" v žádné recenzi nebylo - ten telefon je prostě nejlepší ve všech myslitelných kategoriích (abych jednu citoval závěr jedné recenze "chcete-li dnes smartphone, Galaxy SII je nejlepší. Někdy to je prostě takhle snadné") - hard, soft, aplikace, ovládání, energy management... bezkonkurenční. Ani novější iPhone 4S ho nedorovnal (pokud nepatříte mezi lidi toužící mít na všem jablíčko). A to teď po Galaxy SII přijde Nexus, který je ještě o level dál, takže Samsung bude mít hned dva nejlepší telefony v nabídce - ne nejlepší pro geeky, ale nejlepší pro běžné uživatele (viz prakticky všechny recenze na tematických webech)

Ano, je od Google, ale nic vás nenutí jej s Google propojovat - můžete jej propojit pouze se Samsung networkem nebo v podstatě s libovolným jiným prostředím. Samozřejmě, máte-li google account, pak je výhodné to využít (spárování kalendáře, mailu, chatu a dalšího je skutečně handy), ale pokud to neuděláte, tak tím možnosti toho telefonu nijak neomezíte.

S "normálníma" telefonama sem na Nokii nedal dopustit - robustní, spolehlivá atd. Smartphone od Nokie - ee. Zajímalo by mě jestli je autor geek toužící propagovat svého nového miláčka protože si nemohl koupit lepší nebo jestli tak oslavnou ódu v RX Nokie zaplatila, protože k odbornosti má tohle hodnocení daleko
sirien
27. října 2011 • 00:58
add: Tahle Nokie navíc nejenže není nejlepší ve své cenové kategorii, ale je se svou cenou hroší než levnější Samsung Galaxy SII i než iPhone 4S - proč si kupovat telefon od firmy bez tradice, kde to ani nevypadá na nějakou budoucí návaznost, když to stojí víc, než mnohem lepší telefon od Samsungu případně pro apple-fany nejnovější iPhone? Pitomost.

Integrované mapy NEJSOU výhoda. Integrované mapy jsou u dnešních smartphoneů předpokládaný standard. Galaxy SII k nim má navíc rozsáhlé prostředí obsahující lokality v okolí, navigační mód atd.

Foťák u Nokie je co jsem koukal na recenze horší než u Galaxy SII, takže vzhledem k ceně žádný zázrak . Navíc na něm nemá rozumnou stabilizaci, takže si ten 8 megapixel moc neužijete

N9 má oproti Samsungu i iPhone horší rozlišení, horší display, používá JEDNOjádrový procesor, pokud koukám dobře tak nemá sekundární (přední) kameru, oproti Samsungu nemá možnost dodatečné paměti...

...srsly, to je v téhle cenové kategorii fakt výsměch
pavel.pablo
26. října 2011 • 18:51
Já sám jsem konzervativec s názorem, že Google zasahuje do soukromí až moc, tak proč mít od něho i operační systém, a Apple je zas nafouknutá marketingová bublina (ne úplně špatná, ale předražená). První Nokii jsem měl už po Sony CMD J70 a SE K750i. Je v tom jakási nostalgie a zároveň podpora relativně lokální značky (Made in Finland nebo Hungary, žádná Čína). Navíc se mi (občas) líbí i design. Chci jeden obyčejný pracovní telefon (jako nejlepší se jeví úplně nová Nokia 101 s dual sim) a pak nějaký smarthone. Čekám, až právě N9, potom 703 a další WP7 telefony a taky konkurence stáhne N8 a E7 někde k pěti tisícům, což bych byl ochoten investovat do telefonu. Škoda, že neexistuje kombinace obou telefonů s jejich dobrými vlastnostmi, zatím u mně vede E7, ale citelně tam chybí autofokus u foťáku.
sirien
27. října 2011 • 01:01
Tichý dotaz: máte účet na Facebooku?
pavel.pablo
27. října 2011 • 14:26
Ano, účet na facebooku (bohužel) mít musím. Mám ho posledních 14 dní, protože jsem dostal ve firmě za úkol aktualizovat novinky na jenom firemním profilu a bohužel bez profilu vlastního to dělat nelze. Na druhou stranu jsem si tam dal falešné jméno a s ničím jiným nepropojený e-mail.
sirien
27. října 2011 • 20:10
Aha, vpořádku, omlouvám se.
Jen jsem měl malé podezření, protože jsem si všiml, že velká část lidí kritizujících "rozpínavost a vševědoucnost Google" jsou velmi aktivní a spokojení uživatelé FB, tak jsem se chtěl jen ujistit.

(mimochodem, jak píšu výše - u Samsungu není potřeba propojovat telefon s g-accountem, stejně dobře dokáže fungovat s jakýmkoliv jiným e-mailem a jinými IM komunikačními klienty, takže pokud nemáte Google nebo pokud nechcete aby Google šmatal nejen do Vašeho mailu, ale i do telefonu, tak stačí nepropojit účty - telefon bude dál fungovat naprosto vpohodě se všemi featurami které k němu patří. Samozřejmě např. pro mě, který vůči Google nic moc nemám, spíš naopak, je příjemné mít propojené prostředí, ale věřím že pokud má někdo optimalizované prostředí (mail, kalendář atp.) někde jinde, tak to vyjde vpodstatě nastejno - jinými slovy diskriminovat telefony od Samsungu kvůli Google není moc fér)