Prostor X
Hampl: Rozpočtovou lobotomií trpí celá Sněmovna. Přestanou chodit důchody? A jak je to s „halucinacemi“ Schillerové?
49 komentářů
Uživatel_5734171
15
To jsou výroky, za které by se dřív odstupovalo z politiky. Je to na hraně trestného činu šíření poplašné zprávy. Je to stejné, jako kdyby předseda SVJ měl kamaráda výtaháře a řekl by na schůzi vlastníků, že když se neudělá nový výtah za deset milionů, tak hrozí, že ten starý spadne. Přitom to bude lež, ten výtah bude pravidelně servisovámn a bude mít platné revize, ale on plácne tenhle nesmysl, aby přihrál kamarádovi zakázku. A tady je to to samé. ANO potřebuje schválit rekordní sekeru, aby mohli uplácet své voliče nesmysly typu jízdné zdarma a vyšší důchody nad rámec valorizace atd. Důchody jsou mandatorní výdaj, kdyby hrozilo, že bude málo peněz, tak se stopnou třeba investiční výdaje, zastaví se výstavba železničního koridoru, zastaví se třeba i dotace zemědělcům nebo jiné platby. ANO jsou podvodníci a lháři. Ale posunuli jsme se do doby, kdy je lhát normální...
Přejít do diskuze
@King I Zda je, či není v přechodu nevím. Ale jsem si zcela jist, že je již dnes opita mocí, kterou jí post ministryně dává. Vrací se nám éra páva s hranolky.
Když ANO zavádělo EET, snažil jsem se spočítat výsledný efekt. Existoval průzkum kartových asociací (které měly zájem šedou ekonomiku přeceňovat) a podle něj u nás byla šedá ekonomika orientačně na úrovni 17% obratu dotčených oborů, což vypadá strašně, ALE!!!! byla už tehdy poloviční proti Chorvatsku, kde se Andrej inspiroval; byla pod průměrem EU a SETRVALE KLESALA I BEZ EET. Výnos z EET byl potenciálně pár miliard a byl menší, než investiční a provozní náklady EET.
Na zavedení EET stát zřejmě prodělal. Horentní výnosy z potlačení šedé ekonomiky se nekonaly tehdy a nebudou se konat ani teď.
Na zavedení EET stát zřejmě prodělal. Horentní výnosy z potlačení šedé ekonomiky se nekonaly tehdy a nebudou se konat ani teď.
@Jan Kalisek Tak to dopadá, když jedno prase odsouzené za podvody obviňuje druhé z podvádění. Hlavně že je lidský, lidi to mají rádi ... 

@Uživatel_5734171 Posunuli jsme se hlavně do doby, kdy má vládnout prase odsouzené za podvod. Prostí lidé jsou idioti, tam se zlobit nemůžeme. Elita je v pyči.
Já si nemohu pomoci, ale Babiš a všichni kolem něho mě připadají jako zoufalci. Nikdy neodpoví přímo na přímou otázku. Všechno relativizují, lžou jak se jim to hodí. Vždy mezi sto klady najdou nějaké mínus, které je dle nich naprosto dominantní!
@Pavel M - první jejich příšerná vizitka je že 108 z nich zvolilo Okamuru do funkce předsedy parlamentu. Tím ukázali, kam až jsou ochotni zajít pro svůj prospěch.
Já nevím jak to babiš chce udělat, když říká že bude líp. Když mě už líp bylo, vlastně ještě je. (chvíli)
@King I
Pokud jsou prostí lidé idioti a zvolí si tohle prase, pak se nemají divit. Jenže oni se nediví, bo prase jim nakecá, že za to může Kalúsok.
Pokud jsou prostí lidé idioti a zvolí si tohle prase, pak se nemají divit. Jenže oni se nediví, bo prase jim nakecá, že za to může Kalúsok.
@Jan Kalisek
Když to Babiš zaváděl, měl obchodní dohodu s firmou co pokladny zaváděla 👌.
Bylo to stejný, jako když se zavřely všechny obchody za covidé, ale jako na potvoru stovky babisovych obchodů s květinami FLAMENGO zůstaly otevřené....🤡
Za kovidé se babišovi neskutečně zlepšila obchodní bilance.
Ani nyní to nebude jinak. Teď bude dojit stát, jak černá ruka za úsvitu 🙏
Když to Babiš zaváděl, měl obchodní dohodu s firmou co pokladny zaváděla 👌.
Bylo to stejný, jako když se zavřely všechny obchody za covidé, ale jako na potvoru stovky babisovych obchodů s květinami FLAMENGO zůstaly otevřené....🤡
Za kovidé se babišovi neskutečně zlepšila obchodní bilance.
Ani nyní to nebude jinak. Teď bude dojit stát, jak černá ruka za úsvitu 🙏
Má pravdu Martin Podvratník, pardon, Kolovratník.(divoký kačer). Že po volbách do Poslanecké sněmovny se zásadně změnila nálada ve společnosti. Lidé jsou šťastnější. Pouze zapomněl dodat, že se to děje stále ještě za vlády Fialy.
@TCerny - hele ty černý, i německy tady umí hodně lidí A tohle jsou diskuze a ne slohové úlohy. Možná ti nedochází že tady jde o obsah ne o formu.
@Jan Kalisek - zakoupením patřičného zařízení pro EET, včetně zvýšené spotřeby elektřiny a promarněného času, na tom prodělalo tisíce podnikatelů. Dnes jim ten krám ještě zabírá nějakej šuplík zbytečně, ale bojí se ho vyhodit protože neví kdy ho znovu budou potřebovat.
@TCerny - jsi známý šťoura, co tam máš dál? A hlavně seš náfuka, protože si myslíš, že si jediný kdo ví, co to je lobotomie. (Přelet nad kukaččím hnízdem)🤓😎😁
@Jan Kalisek .....Pan Kala, šéf NKÚ, po vyhodnocení celé akce řekl, že EET mělo větší náklady, než výnosy.
Ale není v tom, že skončily desetitísíce malých živností a hospůdek po dědinách, které se už neobnovily. To je ztráta v neskutečných miliardách právě na úkor normálních lidí. ANO, dobře už bylo.
Ale není v tom, že skončily desetitísíce malých živností a hospůdek po dědinách, které se už neobnovily. To je ztráta v neskutečných miliardách právě na úkor normálních lidí. ANO, dobře už bylo.
@Pavel M
Jistě. čecháčkové se propadli už na úplné dno, otázkou ale je, PROČ? Proč zrovna dnes, kdy se jim daří nejlépem v historii.
"Čechové si vždycky, kdy se mohli dostat k blahobytu a všeobecnému uznání, vše poondili vlastní vinou". Josef Pekař někdy na konci 19. stol.
A dnes to už jede taky a to natvrdo.
Jistě. čecháčkové se propadli už na úplné dno, otázkou ale je, PROČ? Proč zrovna dnes, kdy se jim daří nejlépem v historii.
"Čechové si vždycky, kdy se mohli dostat k blahobytu a všeobecnému uznání, vše poondili vlastní vinou". Josef Pekař někdy na konci 19. stol.
A dnes to už jede taky a to natvrdo.
Na tom je smutné, že poslanecká sněmovna není výběrem těch nejlepších (nejchytřejších). Ti co tam sedí a sestavují vládu jsou zástupci celé naší společnosti (každého voliče) a přesně podle toho se chovají. Na tom nejde nic změnit při současném volebním systému.
Proč se vzrušovat
a) nereálnými sliby politiků,
b) jejich ekonomickou idiocií?
Vždyť to je průvodní jev skoro každé demokracie.
A proč? Politici chtějí být (znovu) zvoleni a tak podlézají ulici. A ulice chce všechno hned.
Výsledkem je, že při volbách politici naslibují všechno možné, a pak hodně slibů nesplní, a to nejen proto, že to někdy není možné, ale i proto, že v koaliční vládě musí strany částečně ustoupit ze svého volebního programu.
Jinak řečeno - je to tak normální věc (v demokracii), jako že voda teče.
a) nereálnými sliby politiků,
b) jejich ekonomickou idiocií?
Vždyť to je průvodní jev skoro každé demokracie.
A proč? Politici chtějí být (znovu) zvoleni a tak podlézají ulici. A ulice chce všechno hned.
Výsledkem je, že při volbách politici naslibují všechno možné, a pak hodně slibů nesplní, a to nejen proto, že to někdy není možné, ale i proto, že v koaliční vládě musí strany částečně ustoupit ze svého volebního programu.
Jinak řečeno - je to tak normální věc (v demokracii), jako že voda teče.
@TCerny můžete mi doktore Černý říci, co má tady to vaše self promotion společného s rozpočtem České republiky na rok 2026?
@Pavel Hanzl Desetitísíce malých živností a hospůdek po dědinách skončilo hlavně v době covidu, kdy jim byl zakázán provoz. EET mohlo zničit jen toho, kdo podváděl od samého začátku a jeho "podnikání" byla jen zástěrka pro něco jiného.
@Marek Věchýtek Pane Vechytek, lobotomii jsem nedelal neb nejsem neurochirurug ale traumatolog uz 59 let.
K obsahu clanku jsem se nevyjadroval , pouze k formulaci, ze
"nekdo trpi na lobotomii " coz je pitomina a proto jsem muj prispevek oznacil extra jako " Rincon lingual" coz znamena spanelsky "jazykovy koutek".
Jinak mate pravdu , ze lobotomie je dneszcela obsoletni zakrok..
K obsahu clanku jsem se nevyjadroval , pouze k formulaci, ze
"nekdo trpi na lobotomii " coz je pitomina a proto jsem muj prispevek oznacil extra jako " Rincon lingual" coz znamena spanelsky "jazykovy koutek".
Jinak mate pravdu , ze lobotomie je dneszcela obsoletni zakrok..
@Michal Šůstek Lobotomie je neurochirurgický zákrok, při kterém se přerušují nervová vlákna spojující mozkový lalok s jinými částmi mozku, s cílem léčit závažné duševní poruchy. Přestože byla v minulosti vnímána jako léčba, dnes je považována za lékařský omyl s vážnými vedlejšími účinky.
Pacient muze evnt. trpet na zmeny dusevniho stavu po lobotomii , ale formulace :pacient trpi na lobotomii " je semanticky chybna.
Jak jsem predeslal , neslo mi o obsah clanku ale poze o chybnou gramatickou formulaci .
"Rincon lingula"znamena spanelsky : "jazykovy koutek"
Spojeni "rozpoctova lobotomie " je pitomina hodna zaka obecne skoly.Ja jsem ale chirurg uz 59 let a neobcan Ceska.
Pacient muze evnt. trpet na zmeny dusevniho stavu po lobotomii , ale formulace :pacient trpi na lobotomii " je semanticky chybna.
Jak jsem predeslal , neslo mi o obsah clanku ale poze o chybnou gramatickou formulaci .
"Rincon lingula"znamena spanelsky : "jazykovy koutek"
Spojeni "rozpoctova lobotomie " je pitomina hodna zaka obecne skoly.Ja jsem ale chirurg uz 59 let a neobcan Ceska.
@Jiosef Tyl po vládě fialové hrůzovlády bude líp určitě, i kdyby byl premiérem Pepek Vyskoč. Víš soudruhu tyle.
@Pavel Hanzl opět jsi hloupý soudruhu hanzle předvedl , te naprosto ničemu nerozumíš. Daleko bohatší státy jsou některé monarchie. Ale o tom řeč nebyla. Jde o sliby politiků - tak například končící fialový teror nesplnil vůbec nic. Minulá vláda s AB , splnila cca 30% a splnila by daleko více , ale přišla naprosto bezprecedentní celosvětová krize covid. Takového nic fialový gang neměl a přesto vytvořil dluh 1200 miliard ( vůbec nic za to )to je 4 x více než za vlád s AB. O tom není sebemenších pochyb, víš, soudruhu hanzle.
@TCerny Zkuste si tu větu přečíst znovu a udělat si její rozbor.
„Například budeme snižovat daně, budeme zvyšovat všude výdaje a zároveň budeme snižovat deficit, což já tady říkám léta, že je prostě rozpočtová lobotomie, kterou trpí celá ta Poslanecká sněmovna.“
Já to chápu tak, že říká, že snižování daní, zvyšování výdajů a zároveň snižování deficitu je tou rozpočtovou lobotomií, tedy tou operací. A trpí ji, nikoliv jí, (tedy jaksi akceptuje), celá ta Poslanecká sněmovna.
😁
„Například budeme snižovat daně, budeme zvyšovat všude výdaje a zároveň budeme snižovat deficit, což já tady říkám léta, že je prostě rozpočtová lobotomie, kterou trpí celá ta Poslanecká sněmovna.“
Já to chápu tak, že říká, že snižování daní, zvyšování výdajů a zároveň snižování deficitu je tou rozpočtovou lobotomií, tedy tou operací. A trpí ji, nikoliv jí, (tedy jaksi akceptuje), celá ta Poslanecká sněmovna.
😁
@TCerny
Sice respekt ke vzdělání a zaměstnání, nicméně je nevkusné zde tím argumentovat, protože v diskusi platí pouze kvalita příspěvku.
Lobotomii jste dělal? Dříve z ní byli vaší kolegové psychiatři nadšení, ten Portugalec za ni dostal nobelovku.
Sice respekt ke vzdělání a zaměstnání, nicméně je nevkusné zde tím argumentovat, protože v diskusi platí pouze kvalita příspěvku.
Lobotomii jste dělal? Dříve z ní byli vaší kolegové psychiatři nadšení, ten Portugalec za ni dostal nobelovku.
@Pavel Hanzl
Mimo mísu.
Řeč byla i slibech politiků, ne o bohatství států.
Demokracie s bohatstvím státu souvisí jen vlažně. V Africe máte plno demokracií, ale jsou to primitivní rozvojové země, které žijí z vývozu surovin a ovoce, Čína je totalita a raketově bohatne.
To vaše Švýcarsko je bohatě hlavně kvůli inteligenci a pracovitosti obyvatel a že nezažilo na svém území válku.
Mimo mísu.
Řeč byla i slibech politiků, ne o bohatství států.
Demokracie s bohatstvím státu souvisí jen vlažně. V Africe máte plno demokracií, ale jsou to primitivní rozvojové země, které žijí z vývozu surovin a ovoce, Čína je totalita a raketově bohatne.
To vaše Švýcarsko je bohatě hlavně kvůli inteligenci a pracovitosti obyvatel a že nezažilo na svém území válku.
@Petr Dudek selbstverständlich bleibt Ihnen Ihre Auffassung sowohl unbenommen als auch anheimgestellt !
@epr3
NE. EET znamenalo registrační podkladnu, připojení na NET, roly papíru na účty a kopa zbytečného času.Malá hospoda s EET zaplatila úplně to samé, co bez EET, bo DPH zaplatila už při nákupu všeho a s EET si to odečetla jako náklad. Prostě jen čistá buzerace, jak dycky.
NE. EET znamenalo registrační podkladnu, připojení na NET, roly papíru na účty a kopa zbytečného času.Malá hospoda s EET zaplatila úplně to samé, co bez EET, bo DPH zaplatila už při nákupu všeho a s EET si to odečetla jako náklad. Prostě jen čistá buzerace, jak dycky.
@Marek Věchýtek
Pán by se měl asi dovzdělat v politilogi, nebo aspoň historii. Nejstarší demokracie (třeba Švýcarská) patří mezi nejlepší a nejbohatší na světě.
Pán by se měl asi dovzdělat v politilogi, nebo aspoň historii. Nejstarší demokracie (třeba Švýcarská) patří mezi nejlepší a nejbohatší na světě.
@Pavel Nyklíček Leider schaffte es weder Ihre Mutter , noch die tschechische Grundschule Ihnen beizubringen, ***s man nicht nur auf Deutsch sondern auch auf Tschechisch fremden Menschen nicht duzt.
@Pavel Nyklíček nevim proc delali Babisovi tu splenektomii, ale paklize pres tu splenektomii ma Babis stale obtize neni to kvuli ni.
Nicmene semanticky mate pravdu, ze i v tomto pripade by se muselo rici : trpi na persistenci obtizi po odstraneni sleziny.ale v zadnem pripade ze " trpi na odstraneni sleziny ".
Jsem chirurg uz 59 let ale cely svuij predlouhy zivot jsem se intensivne ucil 7 jazyku ( od r. 48 rusky , angl., franc.a vysoce nadprumerne latinu, po me emigraci pred 50 lety jeste pak nemecky-v nemcine mam i 2. doktorat mediciny Dr.med. spanelsky a portugalsky-portugalstinu jsem ale bohuzel hodne zapomnel i kdyz v Lissabonu jsem byl nejmene 50x!!!)
a linguistika je me hobby.
Nemam rad kdyz mne , 83 letemu dedkovi nejaky utrinos( jako terba ten udesny usmrkanec, pirat z Karibiku , cesky ministr zahranici ) by mi tykal, neb i ja kazdemu chlapci od jeho 15 let vykam.
Nicmene semanticky mate pravdu, ze i v tomto pripade by se muselo rici : trpi na persistenci obtizi po odstraneni sleziny.ale v zadnem pripade ze " trpi na odstraneni sleziny ".
Jsem chirurg uz 59 let ale cely svuij predlouhy zivot jsem se intensivne ucil 7 jazyku ( od r. 48 rusky , angl., franc.a vysoce nadprumerne latinu, po me emigraci pred 50 lety jeste pak nemecky-v nemcine mam i 2. doktorat mediciny Dr.med. spanelsky a portugalsky-portugalstinu jsem ale bohuzel hodne zapomnel i kdyz v Lissabonu jsem byl nejmene 50x!!!)
a linguistika je me hobby.
Nemam rad kdyz mne , 83 letemu dedkovi nejaky utrinos( jako terba ten udesny usmrkanec, pirat z Karibiku , cesky ministr zahranici ) by mi tykal, neb i ja kazdemu chlapci od jeho 15 let vykam.
@TCerny
Neočekavej, že s tvými diplomy tě zde musí každý obdivovat.
Doba je jiná, rychlá a mnohem více agresivní, což tvá generace už nedává.
Neočekavej, že s tvými diplomy tě zde musí každý obdivovat.
Doba je jiná, rychlá a mnohem více agresivní, což tvá generace už nedává.
@TCerny
U babise odstranili slezinu v jeho patnácti letech a trpí dodnes.
Odstraňování orgánů je v západní medicině nejjednodušší řešení, bo lékař nic neriskuje, pojišťovna platí a trpí pouze klient. Je to nejsnažší řešení bez hledání příčiny....😢
Do nemocnice opravdu jen ve stavu nejvyššiho ohroženi života!
U babise odstranili slezinu v jeho patnácti letech a trpí dodnes.
Odstraňování orgánů je v západní medicině nejjednodušší řešení, bo lékař nic neriskuje, pojišťovna platí a trpí pouze klient. Je to nejsnažší řešení bez hledání příčiny....😢
Do nemocnice opravdu jen ve stavu nejvyššiho ohroženi života!
Buďme upřímní. Podvádí se a krade na každé úrovni. Ti velcí dojí stát stonásobně. A ti drobní prodejci se samozřejmě naučili podvádět i s EET. Proto třeba nemělo takové výsledky. Ale s tím nic nenaděláte. S malými ztrátami se musí počítat. Opakuji, jen s těmi malými ztrátami!
@Pavel Hanzl Pval Hanzl, leider brachte es weder Ihre Mutter noch die insufficiente tschechische Grundschule fertig, Ihnen beizubringen , ***s man fremden Leuten nicht duzt.
Rincon lingual :
Ten predseda nejake "narodni rozpoctove rady" Ceska musi byt pekny truhlik v pouzivani neceskych slov jemu zcela neznamych.
.
Jeho formulace ze "nekdo trpi na lobotomii " odpovida stejne oligophrenni formulaci jak rerba ze : nekdo trpi na "odstraneni zlucniku nebo odstraneni slepeho streva "!
Lobotomie je totiz operace mozku z nejake priciny a nikdo nemuze " trpet na cholecystektomii nebo appendektomii nebo lobotomii " kdy se odstrani appendix, zlucnik nebo protne mozek.!.
Jen hamploidni trdelko to nevi.
Ten predseda nejake "narodni rozpoctove rady" Ceska musi byt pekny truhlik v pouzivani neceskych slov jemu zcela neznamych.
.
Jeho formulace ze "nekdo trpi na lobotomii " odpovida stejne oligophrenni formulaci jak rerba ze : nekdo trpi na "odstraneni zlucniku nebo odstraneni slepeho streva "!
Lobotomie je totiz operace mozku z nejake priciny a nikdo nemuze " trpet na cholecystektomii nebo appendektomii nebo lobotomii " kdy se odstrani appendix, zlucnik nebo protne mozek.!.
Jen hamploidni trdelko to nevi.