Věda
Věda
Obecná teorie relativity vypadá jako z jiného vesmíru. Bez Einsteina bychom na ni možná čekali dodnes
3 komentáře
Marek Schmidt
0
Dodnes bychom na ní určitě nečekali. Speciání teorie byla na spadnutí a Obecná se po zrození té speciální nabízela. Pracovalo na tom víc lidí. Einstein byl první- kdo to zveřejnil. Jinak díky za pěkný článek.
Přejít do diskuze
“Když se ve stavu bez gravitace může ocitnout člověk na Zemi, jak může gravitace řídit pohyb planet?" Pozor, člověk v padajícím výtahu není bez gravitace. Ta na něj dále působí, padá i s kabinou k zemi. Jen v soustavě s výtahem nepociťuje pohyb a při volném pádu tíži....
Je to absolutní bomba, naučil jsem se je kdysi na MFF obě i já. Už je to strašně dávno a byl to vrchol - tedy můj. Existuje spousta krásných populárněvědeckých knih, kde jsou obě krásně vysvětlené. Ty za socíku tady nebyly. Prof. J. Bičákovi jsem vděčný...
Část toho příběhu se psala i v Praze na Ferdinandově univezitě ve Viničné ulici. To by chtělo do článku doplnit.
Část toho příběhu se psala i v Praze na Ferdinandově univezitě ve Viničné ulici. To by chtělo do článku doplnit.