Komentáře

Zpět na článek

Babiš chce předkupní právo na půdu. Zemědělci v EU ho mají, nejde ale o bianco šek

46 komentářů

Pavel Nyklíček
@Jaroslav Kuba
Lid prostý duchem i penězi věřil a je potřeba mu nalít čistého vína.
Ne. Vám lépe nebude a nebude lépe ani Anočertu.
Prostě Babiš to přepálil sliby u vás a na půjčkách v bankách.
Banky už kontaktovaly babiše. Nevěří mu.
Za svého života už to splatit nedokáže a proč by se měl věnovat anoistům, když sám má málo.
Jiosef Tyl
@Josef Šátava tak šatlavo, ty jsi psal tady někomu psal, že nic neví o zemědělství a teď jsi se odkopal. Přeci nejde prodat oseté pole, to se prodává až po sklizni, na to jsou zákony.
Uživatel_5734171
@Josef Šátava
Je jeho, tak ji prodá. Podstatné je, aby fungovaly organizace typu Agrární komora. Ten nový majitel musí dodržovat NAŠE zákony. Takže třeba vracet organickou složku do půdy, orat ve směru vrstevnic a ne kolmo na ně atd. Chránit půdu před erozí. Naši senochrupové na to často kašlou. Pak je mi jedno, jestli tam hospodaří Němec nebo Čech.
Uživatel_5734171
Problém je ten, že majitel je ten poslední, kdo z toho něco má. Mám malinké políčko, které si "pronajímá" nástupce JZD, posílá mi složenkou dvě stovky ročně. Nevyzvedávám si to, protože se téhle komedie nehodlám účastnit. Políčko jsem zdědil (0,2 ha) a nájemní smlouvu vypovím, Což nebude jednoduché, budu tam muset jezdit sekat plevel, jinak dostanu od zemědělské lobby pokutu. Ale tuhle hru na nájemce hrát nebudu. Hlavní problém je, že u nás nefungují organizace jako Agrární komora apod. Ty jsou plně pod kontrolou velkých podnikatelů v zemědělství. Takže se hospodaří tak, že ubývá organická složka v půdě, ta se místo toho pálí na dotovanou energii, pěstuje se kukuřice, která přispívá k erozi, pěstuje se ve velkém řepka, jako surovina pro Babišovu firmu Preol, atd. Začít je třeba přesně tady...
Asatin
Prednostni pravo se ma babis dostat akorat na Bory. Doufam, ze ho Pavel nebude instalovat na premiera.I tak si uzijeme grupe.
Martin Cerveny
Všichni voliči Agrofertu by se měli podívat jak distropicky vypadá trh práce a podmínky v zaměstnání v Jižní Korei, kde je většina ekonomiky kontrolována hrstkou čebolů což jsou v podstatě oligarchové. Na trhu, kde horních 5 tisíc kontroluje bohatství, politiku, soudy, policii je velice snadné ty dole vykořisťovat. Nízké mzdy, vysoká nezaměstnanost, příšerné vyhlídky..... K tomu tu s Babišem směřujeme. Ne, že by u ODS nebo STAN také nebyly šedé eminence, ktré tahají za nitky, ale ANO kompletně ovládané jedním majitelem je úplně jiná liga.
Pavel Nyklíček
@Anatolij Vasil
Musíš nosit roušké...
Jaroslav Kuba
Radši bych slyšel, jak plánuje změny v rozpočtovém určení daní, spravedlivou a moderní daňovou soustavu, podporu lidí a rodin, které to opravdu potřebují a ne plošné slevy a úlevy, ale to není pro jeho podniky zajímavé. Ještě není ten Hrabiš premiérem, a už plánuje další rozvoj svého Agročerta. Takže je vlastně otázka, komu "Bude líp".
Alois Rudý
@Jiosef Tyl ....postup je obrácený, cenu stanovuje prodávající.😉
Jiosef Tyl
To je pěkně vychytralé. Je to pojištění toho, že ten dotyčný může mít pozemek pronajatý natrvalo. Protože pokud to vlastník bude chtít prodat, musí to nabídnout jemu. On mu nabídne nízkou cenu, takže se to vlastníkovi nevyplatí prodat a navíc ho nájemce může tlačit k nižšímu nájmu.
Pavel Nyklíček
@Pavel Nyklíček
Babiš ti roušké přiveze osobně až na ubytovnu...
Uživatel_5734171
Předkupní právo je ochrana proti spekulantům a šíbrům. Babiš je přitom největší spekutant a šíbr v zemi...Je jasné, že ten zákon bude ušit na míru velkým nájemcům, nebude ve prospěch pronajímatelů ani na ochranu půdního fondu. Takhle přesně vypadá střet zájmů v praxi...
Uživatel_5734171
@Alois Rudý
no tvůj ne, ty jsi ruský troll někde na trolí farmě u Leningradu...
Alois Rudý
@Pavel Nyklíček ...ferdo, kdo je to ten "náš stát" ? 😏
Pavel Nyklíček
@Jiosef Tyl
Jak říká klasik :
Když si pak umejeme ruce, nemělo by se nám nic stát...👌(Konec vodniků v Čechách)
Jiosef Tyl
@Josef Šátava - vždyť je jeho a pokud neporuší žádné zákony tak nevím kde je problém?
epr3
@Jiosef Tyl Ano, to je v době dovozu ukrajinské žloutenky velice důležité.
epr3
@eva27 Evičko, jsi blbá? Předkupní právo je právě pro ty, kteří v současné době na půdě hospodaří v pachtu a je jedno, jestli jsou malí nebo velcí. Ve chvíli, kdy se vlastník rozhodne prodat, musí jako první oslovit je.
Richard Šebesta
@Uživatel_5734171 No vidíš ale zvykej si ! V islamistické Evropě to bude a je běžné. Smlouvání o cenu je v arab­ských(­muslim­ských) obchodem a tržištích normální.
Jiosef Tyl
@Alois Rudý už po 150055té nás ujišťuješ že něčemu nerozumíš. Zůstaň radši u toho co ti jde nejlíp vychvalovat sovětský svaz.
Jiosef Tyl
@Pavel Nyklíček, ale hlavně si musí mýt ruce.
Uživatel_5734171
@Martin Kuřítka
já si příliš vážím svého času, než abych někde somroval. Je to jako u internetu a kabelové televize. Léta jsem byl u jednoho dodavatele, který mi neustále zvyšoval cenu. U televize to bylo z původních 300 korun postupně až na 800 (zhruba před 10 lety). Stejné služby. Tak jsem tam zavolal, že smlouvu ukončuji. Najednou mi nabídli, že zlevní na 500. Poslal jsem je slušně někam a smlouvu ukončil a za 500 udělal smlouvu jinde. Já na tohle kašlu, abych smlouval. jak na perském trhu.
Uživatel_5734171
@Josef Šátava
klasická reakce arogantního diskutéra. Když nevíš co, napiš, že to je blábol a že o tom ten druhý nic neví...)))
Martin Cerveny
@Josef Šátava Babiš nedělá nic z čeho by sám primárně neprofitoval. Ano normální zemědělci tomu také čelí, ale proč by majitel půdy nemohl prodat tomu, kdo nabídne rozumnější částku? Ono je totiž úplně jedno jestli půdo kontrolují zemědělští baroni od nás nebo ze západní Evropy. Navíc je 36 let od revoluce. Ti, kteří si chtěli odkoupit půdu na které za pár šupů hospodaří od majitelů mohli. A ne já také neprodávám a nabídky ignoruji. Ne za ty částky, které dotyční nabízejí. A při představě, že by mě stát donutil prodat ještě za menší.....
Josef Šátava
@Jiosef Tyl Jak by se vám líbilo, kdybyste měl nějaký pozemek pronajatý, měl pole oseté a najednou přišel majitel že dostal nabídku peněz, ať se sbalíte a vypadnete. Čuměl byste jako vrána. A takových případů už bylo.
Alois Rudý
@Uživatel_5734171 ,,,di ty ferdo, že by až tak ?😂🤣
epr3
@Pavel Nyklíček Pavle, proč už vláda správňáků ty dotace nezrušila? Měla na to čtyři roky. Babiš by utřel lusku a neměl by motiv se cpát do politiky.
Ono je totiž takových Babišů tisíce a strašně moc jich je i mezi kamarády odcházející vlády. Sice neovládají takové impérium jako Babiš, ale po dotacích jdou úplně stejně jako on.
Miroslav Müller
Babiš se snaží skoupit půdu přes nastrčené firmy a hlavně jednu.
Bubák Bubák
@Pavel Nyklíček strašně lžeš, soudruhu nyklíčku, za lons
eva27
A už je to tady! Hlavně si nahrabat ještě víc a zabránit malým vlastníkům aby mohli prodat svůj majetek za slušné peníze! Dědek nenasytný!
Zdenek Horak
@Jiosef Tyl
Jde o to, abych se včas dozvedel o zámeru prodeje a mohl se tak zapojit do cenové nabídky.
Uživatel má v tom investice do pudy tj. hnojiva a jiné, což se vrátí i za 4 roky.
A o to jde v mém případe.
Pavel Nyklíček
Náš stát babiše nepotřebuje. Ve vládě určitě ne a někde na poli ať klidně orá.
Bere největší dotace v EU a tak ho nechme orat.
Zatím toho zvoral dost a předsedou už je. To by mělo stačit.
Havlíček je sice křivooký, křivozubý a povahou křivák, ale když pomineme podvody minula, je ekonomicky údajný tahoun.
Hlavně by mi vyšlo mé třetí přání bez babiše, bez Turka a bez komačů ve vládních postech.
Jako ministr by mi babiš nevadil, ale tuším, že i tam je střet zájmů proti.
Martin Kuřítka
Předkupní právo mají zemědělci dost často zakotvené v nájemních smlouvách.
Ale z občanského zákoníku bohužel vypadlo předkupní právo spoluvlastníků a s tím se bohužel objevili nemovitostní predátoři. Levně koupí třeba 1/10 bytu, potom si vymůžou přístup dovnitř. Obyvatelům = spoluvlastníkům potom dělají peklo s nabídkou, že buď mu prodají zbytek bytu za almužnu, nebo on jim prodá svůj podíl třeba za desetinásobek ceny.
Josef Šátava
@Asatin blábol typického hlupáka který má obě ruce levé a o zemědělském podnikání nic neví.
Josef Šátava
@Martin Cerveny Je vidět že o tom nic nevíte. Dnešní problém je ten, že na nějaké půdě hospodaříte, přijde někdo bohatý ze západní Evropy, nabídne majiteli peníze které vy u nás nevyděláte za deset let, a majitel vás z půdy vyhodí a tu půdu prodá.
Pavel Lukeš
Při dnešní konstrukci předkupního práva, je to reálně na nic , protože navíc oprávněný může naletět domluvené vyšší ceně z třetí stranou, kterou je povinen v případě projevení zájmu dorovnat. Takovýto "vydrb" v českých podmínkách přeplněných všemi Džejáry, Hrušky, Francy, Koreisy ... je jen k zlosti . V praxi proto defacto nefunguje!
Antonin Szabo
@Jaroslav Kuba tobě líp nebude. Praskneš závistí.
Antonin Szabo
@Pavel Nyklíček závist je hrozná věc. Kam jsi to dotáhl ty ? Jen hejtit na webu.
Antonin Szabo
Já jako prodávající určují cenu. V rámci zakona. Nájemce nesouhlasí ,tak má smolička. I když má předkupní právo.
Anatolij Vasil
@epr3 A co je na tom horší chci se dát očkovat na typ A a nejsou vakcíny.Co k tomu říci?.......
eva27
@Martin Cerveny
Nabízejí srandovní částky aby to prodali za víc. To si to radši nechám. Ale když Bureš zařídi předkupní právo, dobře to dopadne jedině pro něj a jemu podobné.
eva27
@Uživatel_5734171 Přesně tak to je.
eva27
@Pavel Nyklíček A taky prezervative. A mít si ruce, to by měl taky, šmudla.
Anatolij Vasil
@Pavel Nyklíček Tak hlavně že vás přátelé humor neopouští.
Anatolij Vasil
To je stále dokola.Radsi rěšte že sem Ukacka zavlekli žloutenku typu A i C.A že nejsou vakcíny aby se lidi dali očkovat.Dyt kolik už je na A mrtvejch.A zase Ukacka.Kdy konečně budem myslet na původní obyvatele v ČR?!
Martin Kuřítka
@Uživatel_5734171 Řeknete si o valorizaci smlouvy. U nás platí nájemné 5000,- Kč/ha. Ve Vašem případě by to byla tisícovka, kterou Vam mohou posílat na účet. Všechno je jen o domluvě.