Komentáře

Zpět na článek

Válka proti Trumpovi: Americký prezident prohrává boj o vliv, pro Čínu a Rusko je jenom loutkou

25 komentářů

Frantisek Najman
Vliv cca do 10 let definitivně USA prohraje, začíná se měnit světový řád a to nikdo nemůže změnit, nic na této planetě není na věčné časy.
Jóža Oltec
@Frantisek Najman To už ale různí poťapanci tvrdí od karibské krize tj přes 60 let, a houno jim z houna vzešlo. A tak dál mlátí suché houno pěstí a vydávají prognózy typu "k mání tucet za pětník".
TCerny
Na jedne strane stoji na nasi planete 150 mil. Rusko, 1,5 miliardova Cina , 1,5 milirdova Indie , 200 mil. Brasilie , 300 mil. muslimska Indonesie , JAR etc.
Na druhe strane pak nase 400 mil. EU s 1 mil. Estonskem a Bytyskou Veveri a tot vse.
330 mil. USA prilis k EU neinklinuje.
A Cesko ma za ministra zahranici 30 leteho holobradka ,pirata z Karibiku ktery diky svemu mladi nestacil vystudovat ani jedinou normalni vysokou skolu a naucil se 1 cizi rec, tot vse a pronasi hlubokomyslnosti ( Tiefgründigkeiten ) odpovidajici jeho usmrkanosti a zivotnim zkusenostem
" ze se tesi , jak se bude brzy opet koupat na Krymu"!!!
To je cesky ministr zahranici.
TCerny
S Ekaterinou Kanakovou , ktera by mohla byt mou vnuckou mame spolecne to , ze mame sve vyhrady vuci zemim , ktere vznikly po rozpadu tech , ve kterych jsme se narodili-ona se narodila v r. 93 v SSSR , ja v r. 43 v Praze.
Ani CSR ani SSSR uz davno neexistuji, avsak jeji averse k jeji rodne zemi Rusku je vetsi nez treba moje k Rusku a rustine, kterou jsem se ucil povinne ve skole od r. 48.
Co se tyce Trumpa, neni vubec jiste , ze je jen loukou , neb Ekaterina by si prala silnou konfrontaci s Ruskem , ktera by nezbytne vyustila ve 3. svetovou tentokrat nuklearni valku kde uz by nebylo ani vitezu ani porazenych jen jedna panevropska Hirosima bez kamenu na kameni, neb Rusko ma bezesporu nejvic atomovych bomb na svete a sice 5600 a jeho spojenci1,5 miliardova Cina s 500 atomovych bomb a 1,5 miliardova Indie se 170 "atomovek" a ja, zazivsi jeste 2.sveovou valku zaziji i tu 3. kdyz by bylo Rusko "zahnane do kouta".
Uz v r. 62 jsem zazil svet na pokraji 3.svetove nuklearni valky , kdy Kennedy nechal obklicit uprostred Atlantiku sovetske lode vezouci zbrane na Kubu s argumentaci:" bud obratite a vratite se domu , nebo budete potopeny neb USA si nenecha hromadit nepratelske zbrane jen 200 km od svych hranic na Kube".
A Chruscov dal tehdy rozumny rozkaz k navratu sovetskych lodi domu.Pro mne je naprosto pochopitelne , ze Rusko nepripusti hromadeni nepratelskych zbrani 200 km od svych hranic.
A Trump se mi moc libil, rikaje, ze " on Rusko miluje stejne jako Ukrajinu".
Nase malicka EU s 290 atomovek ve Francii a spoustou zemi jako 1 mil. Estonsko ci 10 mil. Cesko nemuze protivniku s vice nez polovinou obyvatel nasi 8 miliardove planety v zadnem pripade " paroli bieten".
TCerny
@TCerny omlouvam se za hrubou gramatickou chybu v cestine neobcana Ceska : napsal jsem " "..kdyz by bylo Rusko " co je hrubka par excellence ( ich habe eine groben Bock geschossen).
Jedine spravne v cestine je : kdyby bylo Rusko zahnanen do kouta.."!!!
(Od 1.tridy v r. 48 v Praze 8 na Rokosce jsem mival cestiny i rustiny jednicku).
dedeky
Pane @TCerny, nebuďte prosím trapnej. Vaše curriculum už známe nezpaměť a neradi bychom pomalu litovali, že Vám rudá armáda zachránila život - jak jste kdysi emotivně popisoval. A propos, jako 8letý kluk si nějak nepamatuji, že by němečtí nacisté koncem války v Praze Libni tolik řádili. Do školy (tehdy chlapecké) jsem chodil v Lindnerově ulici a bydleli ob jeden barák vedle Vosmíkových. Vaše žlučovitá vyjádření na fóru Reflexu mohou být důsledkem buď nevalného zdravotního stavu (stáří je prevít), nebo jste si zkrátka něčím podělal život - taky to může být obojí. Jo, holt každý je strůjcem svého osudu.
TCerny
@dedeky Vazena Znacko Dedeky, -jestli jsem ve Vasich ocich trapny mi ani v nejmensim nevadi.
Jsem rad , ze jste za valky take zil v Praze 8 v ul. Vosmikovych.Proc pouzivate pluralus majestatis, vite -li Dedeky , co to je ?
Ja jsem sel pozdeji nez Vy do skoly a to az v r. 48 Na Rokosku ( Kuchynku) a bydleli jsme v ul. Nad Rokoskou 36 ustici do tridy Rude Armady nahore ( dnes Zenklova!!)
Pote jsem chodil do gymnasia na Korab a posleze od r. 66 jako Chirurg na Bulovku ( mozna , ze jste tam v te dobe nekdy byl treba jako pacient.Pred 50 lety jsem pak illegalne emigroval na vodnich lyzich z JKugosky - ale to jsem uz vickat psal , neb nejak nemam poterbu se skryvat jako zn. Dedeky..Coby chirurgovi s 59 letou praxi je velmi vhod , ze mne Zn. Dedeky poucuje o zdravi a zdravotnim stavu.Nicmene myslim , ze jsem si zivot nepodelal neb jsem mel nesmirne stesti , ze mi uceni slo , objel jsem nekolikrat cely svet , byl jsem 2x na Tahiti, 2x na Hawaii nescislnekrat v USA a pracoval jako lekar 1 rok na Maledivach etc.Po promoci na FVLKU v Praze jsem si na Bulovce u prof. Knoblocha udelal 2 atestace z chirugie .Byl jste nekdy na bulovce coby pacient prvnich 30 let po valce?a po me emigraci jsem v r. 85 jeste jednou promoval v nemcine v Hannoveru na Dr.med.a cely svuj predlouhy zivot jsem se ucil velmi intensivne 7 jazyku ( angl.,franc.,rusky, span. vysoce nadprumerne latinsky , opakovane jsem zacinal s portugalstinou ( byl jsem asi 40x v Lissabonu !)ale tu umim port. jen velmi malo, daleko lip spanelsky-a mym prvnim jazykem je samozrejme nemcina.
Vy o sobe a Vasem Werdegangu znacko Dedeky zcela jiste neprozradite coby pathognomonicky obcan tohoto ceska, zcela nic.
Nicmene ja Vs spoluobcan nejsem a zivot jsem mel prekrasny a uz se nemuzu dockat az zaklepu backorama a zcela jiste ne v tomto Cesku ale vne Ceska, nejlepe na nejake kupce hnoje.
Zdravi
MUDr Prag 66, Dr.med.Hannover 85
Facharzt für Chirurgie , Unfallchirurgie, Sozialmedizin
tc
neobcan Ceska
TCerny
@dedeky Dodekafon Dedeky ist seines Glückes Schmied und kommt sich selbst nie peinlich vor , weil er vor allem vor geistiger Gesundheit geradezu strotzt, was jedermann ins Auge springt.
TCerny
@dedeky Velmi jednoduse strukturovana znacka dedeky velmi obdivuhodne nejen analysuje perakutni, ale i subchronicka hnuti mysli a coby uspesny absolvent chlapecke skoly vi o zivote, zdravotnim stavu a zejmena o stari sve.
Coby Facharzt für Chirurgie s 59 letou praxi jsem ceske "znacce Dedeky" velmi vdecny za jeho kontemplativni a sofistikovana hodnoceni statu quo.
Znacka Dedeky preskocila svuj vlastni stin ( Dedeky Marke sprang über den eigenen Schatten!)
Avsak ad impossibilia nemo obligatur!
Alois Rudý
Autorka je zhrzená Ruska a žena, proto je její článek jistě objektivní😂🤣
našinec
Před týdnem nám soudružka Kanakova vysvětlovala, jak Trump a Putin si rozdělili vládu nad světem a jak EU s UA jsou kdesi. Nyní přišla s dalšími zásadními poznatky, že Trump je idiot a vlastně ten svět si rozděluje BRICS. Njn, holt musí psát takové plky, chce-li v ČR žít a dělat psavce. S novinařinou to nemá nic společného.
Richard Šebesta
Kanaková je jistota v blábolení nesmyslů ve stylu EU.V prvé řadě to je především celý západ kdo ztrácí své pozice ve světě nebo jak píše ona kdo prohrává svůj vliv tedy nejen USA ale i Evropa tedy EU. To za prvé a za druhé každý kdo je nezaujatý a pozorně sleduje konflikt na Ukrajině tak ví že celý západ uvalil už tolik sankcí na Rusko a přesto měly omezený vliv a v podstatě Rusko poškodily omezeně ,protože zatím to jsou Rusové kdo vyhrávají. Nebo snad má někdo pocit opačný , tedy že by Ukrajina vytlačovala Rusy ze svého území ? Jaké další a další sankce by měly být uvaleny , aby zničily toho kdo je uděluje nebo jaké ? No a za třetí Trump má určitě svoje chyby to je bez diskuse ale byl to on kdo přesvědčil Zelenského aby změnil názor na Putina a uvažoval o vzájemném setkání. Za Bidenovy éry bylo něco podobného naprosto nemyslitelné, Zelenskyi tehdy přece jasně zdůrazňoval že s Putinem jednat nebude.Zdá se ale že nyní to je Putin kdo zase pro změnu nechce jednat se Zelenskym. Jeho podmínka aby se jednalo v Moskvě je pro Zelenského celkem logicky nepřijatelná. Jako by Putin buď nechtěl jednat a proto si klade nepřijatelné podmínky,nebo si myslí,že si může diktovat podmínky jaké chce ? Ovšem ono to vyjde nastejno,pokud se neprojeví dobrá vůle tak válka bude pokračovat ještě dlouho.
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Na mně tedy Kanakova působí jako že má radost z toho,že se Trumpovi jeho mírové úsilí v ukrajinsko-ruské nedaří. Což je od ní velmi falešné.
Jiosef Tyl
Pokud vás Anatolij Vasil a Singleton Mosby kritizijí, vás ujisťuje že jste na správné straně.
PEtr Tobes
@Jiosef Tyl ano, je to presne tak..velmi dobry rozbor trumpetovy parodie na ukonceni valky..je naprosto marny a putler si s nim hraje jak kocka s mysyi
Richard Šebesta
@PEtr Tobes Jasně za to za Bidena to bylo lepší žádná setkání vzájemná se nekonala o nějakém mírovém urovnání " mírový západ " ani nechtěl slyšet. Jen se veselé válčilo. Všichni kdo se o mír snažili byli proruští trolové a podobně. Ovšem podlé této definice by měl nejen Trump ale Zelenskyi proruský. To se ti ale najednou nehodí,že ?
PEtr Tobes
@Richard Šebesta co to meles za nesmysly - to byl totiz mir podle putina a na tom se u russkych trollu nic nezmenilo, protoze to by byla v podstate kapiitulace ukrajiny, coz je pozadavek fuhrera z kremlu a na tom se u zlocinneho vajgla nic nezmenilo, jen byl uvitan na aljasce oranzovym saskem potleskem a to posililo jeho valecne choutky..takze nula nula nic!
Anatolij Vasil
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Jiosef Tyl
Dokud se ti velcí jen prsí, my malí můžeme být v klidu. Nějaké naše volby, phe.....
Singleton Mosby
Singleton Mosby
Ekaterina je zase na na šrot.
Jiosef Tyl
@Singleton Mosby - Ekaterina je zase na na šrot, protože jí vidíš 3x?
Singleton Mosby
Anatolij Vasil
Ekaterino,kam na ty plky chodíte?!
Bubák Bubák
@Anatolij Vasil na sekretariát ODS