Komentáře

Zpět na článek

Jídelníček školáků se začíná výrazně měnit. Jak se změní nabídka školních jídelen?

4 komentáře

Jarek Musial
Méně ovoce, více zeleniny!
Připomíná mi to polského komunistického lídra Gomulku, který když nebyl schopný zajistit pomeranče, tak spoluobčany školil, že mají jíst zelí.

A pak že se historie neopakuje.
Jóža Oltec
V ZDŠ 70tých let jsme v Brně chodili do školní jídelny cca 200 m od školy na Husovce, byla spíchnutá horkou jehlou v takovém starém baráku. Servírovali nám tam blivajzy, často plátek hovězího nevalné chuti a tloušťy že přes něj bylo vidět, těstoviny, rajská, někdy špenát, buchtičky s vodovým pudinkem, apod - stále dokola. Často jsme si raději zašli do nedalekého Sputňálu ve spodní části České ulice a za pár korun koupili 10 deka vlašáku či rybího salátu, dva rohlíky a kofolu. Chutnější než blafy ve školní jídelně, za bolševika se na kvalitu školního stravování dost sralo, alespoň v té naší. Dnes mají děcka mnohem lepší gábl.
Kvocna11
@Jóža Oltec ve stejné době jsem chodila na oběd do školy taky, ale když jsem to nesnědla, měla jsem prostě hlad. Naši mi další peníze nedávali.
Mnohokrát horší bylo, když jsme pod dozorem nesměli z jídelny, dokud nebyl prázdný talíř.
divodej
Děti od 4 třídy do školní jídelny nechodily. Přešla na vegetariánskou "zdravou" stravu, takž úplně na nic. Děkujeme vždy aktivním vegetariánům za všeobecnou buzeraci všech okolo.