Komentáře

Zpět na článek

Trumpův karambol oslabuje Západ. Tváří v tvář vrahovi z Kremlu zapomněl na příměří i sankce

140 komentářů

TCerny
Moc se mi libila pisnicka od Sting v albu " The dream of the blue turtels "z r.1985 ( to mi bylo teprve 42 let)
… It'd be such an ignorant thing to do
If the Russians love their children too
How can I save my little boy from Oppenheimer's deadly toy?
There is no monopoly on common sense…
TCerny
Trumpa jsem nikdy v lasce nemel ale kdyz jsem ho dnes videl v retrospektivnich TV zaberech , jak krici na prcka Selenskeho
" ze si Selenskij zahrava s 3. svetovou nuklearni valkou" zacina mi byt velmi sympaticky , nebot treba i ja si myslim presne totez.
Pod tento nahled bych se okamzite podepsal.
Take se mi libilo , jak dnes Trump v TV pronesl , ze " miluje Ukrajinu a miluje Rusko " ( s vedomim toho , ze v anglictine one can love even Hamburger)
Ja bych ta "patheticka slova " miluji" zmirnil ve smyslu : "
Ukrajinu bez Selenskeho mam take rad , stejne jako Rusko i s Putinem".
Samozrejme je to pouze muj individualni a zcela minoritni nahled na themaimanentni status quo.
bella.
@TCerny
O 3. světovou se tady snaží Evropská unie s gynekoložkou Leyenovou , z mrvýchvstalým Merzem a zamindrákovaným Macronem.Přicmrduje jim z EU odstoupivší Anglie, která v Unii není a přesto se jí blbečkové z EU klaní a nás jako členský stát úplně vynechávají. Náš přisluhovač Pavel v tom bezpáteřním směšném scházení se na schůzích není pozadu a Fiala?
Tak tenhle mluvka, kterému jak doufám hrozí soud s blbou blondýnou zachraňuje to málo 🤏 z ODS co zbylo v Česku
thomas2
@bella. 3. svetova valka nebude. To by zacal leda nejaky blazen. Sice jsou Putin a Si hrozni diktatori, ale blazni nejsou, chteji zit. Tak nezacnou 3. svetovou valku. To je proto, ze maji atomove zbrane. Kim je hrozny diktator take, ale blazen take neni, chce zit, takze i kdyz ma atomove zbrane, tak je nepouzije. Od te doby, co Indie a Pakistan vyvinuli atomove zbrane, tak zadna dalsi valka mezi Indii a Pakistanem nebyla. Leda trochu strileni prez hranici, ale rozhodne ne velka valka. Vudci Indie a Pakistanu nejsou blazni, chteji zit. Velka Britanie a Francie take maji atomove zbrane, ale nikdy je nepouzily ve valce. USA dve pouzily, to bylo za ucelem, aby 2. svetova valka skoncila, tehdy byly USA jedine, ktere mely atomove zbrane. Japonsko je nemelo. Tak se vzdalo, a 2. svetova valka skoncila.
TCerny
@thomas2 ze 3.svetova valka "urcite "nebude takovy nahled sdili naprosta vetsina vsech politiku v nasi EU a predevsim i ten neskutecne usmrkany, asi 30 lety baculaty pirat z Karibiku, ktery je nyni " ministerm zahranici tohoto Ceska"
Ja jsem se narodil uprostred 2. svetove valky , Trump kratce po ni a tak strach z te 3.svetove nuklearni valky , kde by uz nebylo ani vitezu ani porazenych jen zhirosimisovana Evropa mame, neb Rusko ma nejvic atomovych bomb na svete a sice 5600 a kdyz bude zahnano zcela do kouta , do hrobu si je urcite nevezme.
USA ma tech atomovych bomb 5000, Cina 500, Indie a Pakistan po 170, EU ( Francie 290) , GB 220, Israel 90 , severni Korea 50.
Ja nejsem politik , ale pouze chirurg/ traumatolog s 59 letou praxi a jsem presvedcen , ze prave 3. svetova valka brzy bude.
Ale to je jiste stejne hypotheticke jako ta vase jistota , ze k ni nedojde.
On verra ( uvidime , rekl slepej)
Jmenuji se take Thomas , neb jsem byl pokrten v Praze uprostred 2. svetove valky .
A Vy ,snutty boy Thomas 2 ?
Kdy jste byl pokrten Vyzcela jiste neprozradite.
bella.
@thomas2
k těm diktátorům si přidejte i slavného Zelenského.
Malý muž, velké " umělecké " ego a tisíce mrtvol za sebou !A na něm se pase Macron s Merzem se svými zájmy.
-------------------------------------------------------
TCerny
@bella. Ole guapa!
"Munequita linda de cabellos de oro, de dientes de perlas , labios de rubi.Dime si me quieres Como yo te adoro
Si de mi te acuer***Como yo de ti.."tuhle mexickou pisnicku jak ji zpival Nat King Cole miluju a casto si ji zpivam.
Souhlasim s Vami neb mame podobny svetonahled -Dr.med. Ursula von der Leyen se narodila v Bruselu a tam vychodila zakladni skolu a proto umi perfektne francouzsky , jeji rodice jsou nemci ( otecbyvaly premier v jednom Bundesland Albrecht ), vystudovala medicinu v Londyne a USA ,a umi velmi dobre i spanelsky i italsky coz mi imponuje je gynekolozka ktera sama!!! vlastnovaginalne porodila 7 deti, coz mne chirurgovi s 59 letou praxi (ktery udelal m.j.63 porodu per Kaiserschnitt )take nesmirne imponuje!!!
Merze , ktery je muj kancler take rad nemam a 45 leteho hezkeho Macrona obdivuji , neb ma 71 letou take hezkou ,manzelku ,kterou miluje.Starmera take moc v lasce nemam.
Tot vse co mohu dodati.
See you later aligator!
After while , crocodile! jak zpivaval Elvis.( how Elvis used to sing )
bella.
@TCerny
máte v tom binec, Leyenovou bych já postavila za korupci a autoritářský postoj ve své funkci před Mezinárodní soud, Merze a Macrona bych já vykopla z vlády!
------------------------------------
thomas2
@TCerny Tak Vam odpovim tady, protoze pod Vasi dnesni odpovedi neni moznost kliknout Odpovedet. Ja jsem sice 2. svetovou valku nezazil, narodil jsem se roku 1954, cili skoro 9 let po skonceni te valky, ale cetl jsem o te valce mnoho. V Evrope skoncila ta valka driv, nez USA vyvinuly atomove zbrane. Nemecko se to take snazilo vyvinout, ale prohralo valku driv, nez by to mohlo vyvinout. 2. svetova valka jeste pokracovala v Azii a tam USA pouzily dve atomove bomby na Japonsko, a pak za nekolik dni pozdeji se Japonsko vzdalo, kdyz dostalo ujisteni, ze jejich cisar Hirohito muze zustat cisarem, jenom mely USA podminku, ze cisar prohlasi, ze neni buh, a tak to prohlasil na radiu. Ovsem nyni je situace jina, Rusko a USA maji tolik atomovych bomb, ze muzou znicit vsechen zivot na zemi a Cina se k tomu take blizi. Tak, kdyby byla jaderna valka mezi USA a Ruskem, tak by jiste zabila aspon vsechny lidi v USA a v Rusku. No, do hrobu by si Putin nic nevzal, uz by tam nikdo nebyl, kdo by ho pohrbil. Tak by zemrel, ale nedostal by se do hrobu. A cely svet by byl velmi radioaktivni, tak by postupne asi vsichni lide na svete zemreli. A kdyz posledni clovek zemre, tak nebude nikdo, kdo by ho dal do hrobu. Zustane na zemi a na zemi se bude postupne rozkladat. Pujdou do neho mouchy a jiny zivot, ktery se zivi na mrtvolech. Mozna, ze nejaky zivot prezije jadernou valku a bude tu zivot jeste miliony let, no to by zalezelo na tom, jak by ta valka dopadla. Ale to jiste nebude. Kdyby byla, tak by zabila nejen naseho sobeckeho prezidenta Trumpa, ale take diktatora Putina, To oba vi. Nejsou hloupi. A ani jeden z nich nechce spachat sebevrazdu.
thomas2
@thomas2 Jeste dodam neco o pokrteni. Ja jsem osobne nebyl pokrten, nakonec ani nase matka nebyla pokrtena, jeji otec byl ateista a take jeji matka byla bez vyznani. No, kdyz jsem se narodil, tak nas otec navrhl, ze bych mohl byt pokrten v katolicke cirkvi, on byl katolik, ale nase matka byla proti tomu, katolickou cirkev nemela rada, tak navrhla kompromis, ze bych mohl byt pokrten nejakym protestanskym knezem, ale namitla, ze by mi to mohlo poskodit budoucnost, kvuli tomu komunistickemu rezimu. Tak se rozhodli, ze nebudu pokrten. Tak jsem nebyl pokrten a moje sestra take ne. Tak jsme bez vyznani. Sice nejsme ateiste, jako byl ten nas dedecek, ale jsme agnostici. Ten dedecek zemrel roku 1948, brzo po komunistickem puci. Nas druhy dedecek zemrel uz pred druhou svetovou valkou, a jeste driv, nez se stala ta Mnichovska dohoda. Ten byl katolik, jako jeho manzelka, nase druha babicka, tak jejich deti byly pokrtene do katolicke cirkve a nekteri zustali katolici, jini ne. Ti katolicti prarodice meli dve dcery a pet synu, no velka rodina, jak to tehdy bylo caste. Tak jeden z jejich synu byl nas otec a ten zustal katolik. Nas otec mel s nasi matkou svatbu v jedne prazske radnici, roku 1950, 4 roky, nez jsem se narodil. Nase matka by rozhodne nechtela svatbu v kostele.
TCerny
@thomas2 i kdyz mame na spoustu veci odlisne nahledy, myslim, ze jste slusny clovek. I kdyz jsem krteny, muze mi byt nejaky jezis, allah nebo budha ci jini bozi a buzci zcela ukradeni. Za tech 60 let o delam chirurgii jsem poznal strasnou spoustu trpicich lidi .Ze smrti nemam vubc zadny strach ale strasny strach z bolesti.Urcite si v pripade bolesti vezmu assistovanou euthanasii.Jinak mam i zkousku ECFMG abych mohl pracovat i v USA jako lekar, ale to uz je davno passee .Jinak ale umim vsechna hlavni msta vsech 50 statu USA perfektne zpameti jako malokdo.Vzdy Kdyz letim do USA nebo do karibiku ci Mexika pres USA ( mel jsem gold medaillon bei Delta coby frequent flyer a vzdycky zkousim sousedy v letadle z tech mest a nikdo je nezna zdaleka tak perfektnejako ja .Je to sice blbina non plus ultra ale mam z toho radost.
See you later , aligator!
TCerny
@thomas2 Ale i ja jsem anticipoval, ze po te 3.svetove nuklearni valce nebude ani vitezu , ani porazenych jen zhirosimisovana Evropa.
Z Ruska , s odstupem nejvetsi zeme na svete ( 2x vetsi nez USA) by mozna neco na Sibiri zbylo, coz by jiste nebylo k ziti.
Je to jiste otazka svetonahledu , ale ja si myslim, ze kdyz bude Putin zahnan zcela "do kouta"tak ten svuj nejvetsi jaderny arsenal zaktivisuje.
Nicmene tento muj themimanentni nahled je jiste minoritni a tak mne potesilo, z Trump rval 2x na prcka Selenskeho , ze si
"zahrava s 3. svetovou valkou "!.
A tak mne take potesilo , ze Trump rekl ze " miluje Ukrajinu stejne jako Rusko "-coz je identicke s mym svetonahledem.
Nejsem politik ale jen chirurg/ traumatolog s 59 letou praxi a tak vim , jak vse je absolutly unpredictable a pomijive a nase nahledy nejsou smerodatne .
Ja jsem poslednich 50 let obcanem Nemecka kde jsou themaimanentni nahledy stejne jako v Cesku a ten muj nahled je i tam absolutne minoritni.
Jak jste Vy prisel k orthographii sveho jmena?
Ja jsem byl v r. 42 v Praze za protektoratu pokrten na " Thomas Alois " jak to mam na rodnem liste i kdyz cely svuj zivot jsem nemecke nacisty k smrti nenavidel stejne jako vsechny rasisty a po valce jsem se s tatou odmital ucit nemcinu ale jen anglictinu a francouzstinu vedle povinne rustiny.
A dnes je nemcina mym 1. jazykem.
thomas2
@TCerny V pripade 3. svetove valky by byly vic zhirosimovane USA a Rusko, nez jine staty Evropy, krome Ruska. Ale stejnak by se mnoho radioaktivity dostalo do tech jinych statu Evropy, tak nevim, jestli by to lide tam prezili. No mozna, ze by Rusko take hodilo nekolik jadernych bomb na Velkou Brtitanii a na Francii, protoze ty dve zeme take maji jaderne bomby, i kdyz malo. Ale nemelo by duvod hodit jaderne rakety k vam na Nemecko, protoze Nemecko nema jaderne zbrane. Ale v pripade jaderne valky by se radioaktivita dostala i k vam do Nemecka. No, kdyz Trump rikal Zelenskemu, ze si pry zahrava se svetovou valkou, tak tim jen ukazal, ze neni dobre informovany. No takovy clovek byl u nas zvolen prezidentem. Ja jsem ho samozrejme nikdy nevolil, ani tehdy roku 2016, kdyz byl poprve zvolen prezidentem. Putin nebude zahnan do kouta, to jenom dela propagandu, aby vypadal jako silny vudce Ruska, ktery chrani Rusko, ale vi dobre, ze Rusko nechceme znicit, nechceme valku s Ruskem. To on jenom dela propagandu a vyuziva toho, ze v Rusku je zakazano ho kritizovat, a mnozi Rusove ani neumeji jine jazyky nez rustinu. No a nyni Trump take zrusil Voice of Amerika, ktere take vysilalo v rustine. Ja nejsem rozhodne nacionalista, naopak, nemam nic proti Rusku, jako nemam nic proti zadne jine zemi, ale vlady nekterych zemi nemam rad. Ale v kazde zemi jsou nekteri lide dobri, tak proto nemam nic proti zadne zemi. Ale nemam rad diktatory. Ja mam na rodnem liste jmeno Vladimir Sedlacek, ale, kdyz jsme utekli z CSSR, tak nam radil stryc v Americe zmenit si jmena, aby to mohli Americane dobre vyslovovat a psat. Mnozi Americane nemaji radi diakriticke znaky jako carka nad pismenem nebo hacek. Ja mam americky pocitac. Sice muzu na tom delat carky a hacky, ale to mi jde pomalu, protoze to nemam na klavesnici, tak to obycejne nedelam.
TCerny
@thomas2 Quo ad suizid.
Ja mam coby chirurg s temer 60 leou praxi k sebevrazde positivni vztah a u nas v nemecku je euthanasie ( asistovana sebevrazda ) legalni a kdyz budu nevylecitelne nemocen urcite ji zutilisuji bei Dignitas..
thomas2
@TCerny Ja mam na sebevrazdu jiny nazor, jsem proti tomu, nechci aby byla eutanazie legalizovana. Sice nepatrim k zadnemu nabozenstvi, ale i kdyz jsem byl v detstvi ateista, a nekdy jsem take myslel na to, ze bych mel spachat sebevrazdu, kvuli zlym klukum v nasi tride, kteri mi ublizovali, no ale nespachal jsem sebevrazdu. Roku 1968 po sovetske invazi, kterou zacala sovetska okupace, se nam podarilo uteci z CSSR, 15 narozeniny jsem slavil v uprchlickem tabore v Rakousku, a pak v dubnu 1969 jsme leteli do USA, kde jsme zustali. Tady v USA jsem zacal premyslet, jaky mam dukaz, ze neexistuje zadny buh nebo jine nadprirozene bytosti, a nenasel jsem zadny duvod. Ten duvod, ze dukaz je v marxisticke vede, uz mi nesel. Tak jsem opustil ateismus a stal jsem se agnostikem. V CSSR jsem skoro nic o nabozenstvich nevedel, jen jsem jim pohrdal, ze to jsou povery. No, typicky ateristicky nazor. V USA jsem se hodne dozvedel o ruznych nabozenstvich, a videl jsem, jak jsou zajimava. Potom jsem tu take cetl o vyzkumu zazitku blizko smrti, ze lidi, kdyz jsou jako mtvri a pak jsou oziveni, tak casto rikaji, ze meli zazitky, jako treba, ze se doslali do nebe, videli tam Boha, ale pak se museli vratit, byli oziveni. Ale v pripade, ze umirali kvuli pokusu o sebevrazde, tak meli velmi spatne zazitky, jako ze byli v pekle, nez se vratili na zem, protoze byli oziveni. No nevim, jesti je to pravda, jestli by mohlo byt nejake peklo nebo nebe nebo co, jsem agnostik, tak nevim, jestli existuje nejaky buh nebo jine nadprirozene bytosti, ale kvuli te moznosti pekla, rozhodne nechci sebevrazdu, nechci eutanazii. Ovsem v pripade, ze peklo existuje, tak nevim, jestli trpeni v pekle je navzdy, na to jsou ruzne nazory v ruznycb nabozenstvich. Ale i kdyby to nebylo navzdy, tak to nechci.
TCerny
@thomas2 Ja se vam predstavil velmi podrobne a vy se porad skryvate za slabomyslny nick "thomas 2"( jako spousta ostatnich "uzivatelu 123". coz je podle Vaseho nazoru
"zcela korektni".
Nicmene v teto konstelaci, ktera je pro Vas "zcela fair" a pro mne " unfair"nemam zajem na dalsi korespondenci.
Mate-li zajem , napiste mi svuj email.
thomas2
@TCerny muj email je martin­tmrtn5­@aol­.com.
thomas2
@TCerny To ja chapu, jak clovek muze velice trpet, kdyz ma nemoc, ktera je nevylecitelna a vede k smrti. To jsem videl, jak moji rodice trpeli, nez umreli kvuli rakovinam. Moje matka umrela kvuli rakovine vajecniku, a muj otec kvuli rakovine prostaty. Hrozne nemoci. Moje matka zemrela roku 1988, a muj otec o rok pozdeji. Holt zemreli oba driv nez padl ten komunisticky rezim v Ceskoslovensku. On zemrel v kvetnu 1989, to jeste ty demonstrace v Ceskoslovensku nebyly, ktere nakonec vedly k padu toho rezimu a konci sovetske okupace. To by meli radost, kdyby to videli, jak to dopadlo, ale holt zemreli driv. Oba zemreli v New Yorku. Kdyz nase matka zemrela, to bylo pro naseho otce hrozne, velmi ji chybel, velmi ji miloval. Jemu vubec nevadilo, ze ona byla neverici, on byl liberalni typ katolika. Nase matka mela podobny nazor na eutanazii jako vy. Rikal jsem ji o tom vyzkumu zazitku blizko smrti (anglicky near death experiences), jak v pripade pokusu o sebevrazdu meli lide casto zazitky, ze byli v pekle, nez byli oziveni a vratili se na zem. Ona mi rekla, ze to jsou jen nejake nabozenske blbosti. Tak jsem mel o ni strach. No, v kvetnu jsem ji sel pozdravit na 65. narozeniny a ona mi rekla, ze to ma velmi spatne, ze uz leky proti bolesti nepomahaji. Tak pak v noci si dala velikou davku leku proti bolesti, za ucelem sebevrazdy, nebo jak by rekla eutanazie. Pak byla v komatu, pristi den se probudila z komatu, chtela pomoc vstat, ze chtela na zachod. Nas otec ji pomahal vstat, ale pak spadla na zem, tak ji dal spet na postel, nehybala se, tak pozdeji skusil, jestli ma tep na zapesti, nemela, byla jasne mrtva. No hrozne. No aspon jsem si rikal, ze jeji pokus o sebevrazdu se nepodaril, ze se probudila z komatu a pak asi zemrela na srdecni zachvat. Mela take vysoky tlak, tak to nemela dobre. Rakovina ji ucpala streva, tak uz nejedla, jist by bylo zbytecne, jenom by se jidlo hromadilo v ucpanem strevu.
thomas2
@thomas2 Tak byla nakonec kuze a kosti, snad se to take rika cesky, anglicky skin and bones. No hrozne hubena. No, trpela hrozne.
No jinak nevim, jestli by mohla byt pravda v tom vyzkumu o zazitcich blizko smrti. Jestli mozna nejake to peklo existuje. Ovsem nektera nabozenstvi neveri v peklo. I nektere cirkve, ktere veri misto toho, ze Bozi trest je smrt navzdy, ne trpeni v pekle. V Bibli je to velmi nejasne. No mnoho veci je v Bibli nejasne, tak maji ruzne cirkve ruzne nazory na ruzne veci. Napriklad na krest. Jsou cirkve, ktere ani krest nemaji, nekolik cirkvi veri, ze to je jenom mysleno symbolicky, ta voda, tak krest vodou nemaji, dalsi cirkve veri, ze krest byl jen prechodny ritual v prvnim stoleti, pak byl nekdy v tom stoleti zrusen. Jine cirkve maji krest i pro mimina, ale jine nesouhlasi, veri, ze jenom krest ma byt jenom pro verici, a miminka nemuzou verit. Take maji ruzne nazory, jak se ma krest delat, jestli pokropenim, nebo lit vodu na hlavu, nebo potopenim pod vodu. Jedna cirkev veri, ze to potopeni musi byt trikrat za sebou, pro svatou Trojici, Otec, Syn a Duch svaty. Take jsou rozdily mezi cirkvemi, co ma rikat clovek, ktery krti dalsiho. No, jsou velike rozdily mezi cirkvemi, co veri. Je to velmi zajimave. Jinak, jsou take ruzne viry o pekle, kdyz nabozenstvi veri v peklo, jestli to trpeni v pekle je navzdy, nebo jen nejakou dobu. No stejnak, kdyby peklo existovalo, tak to by to trpeni pry bylo horsi nez trpeni kvuli rakovine. To bych nechtel riskovat. Tady v USA je eutanazie lidi povolena v nekolika statech, v ostatnich ne. Bydlim v Jizni Karoline, kde to legalni neni. A jsem proti te legalizaci. I kdyz chapu, jak muze byt velike trpeni kvuli rakovine nebo i jine nemoci.
TCerny
@thomas2 Ja ty pobaltske rep. v lasce nemam , protoze se mi zda , ze svoji dulezitost , ktera je 0,nichts vysoce precenujou.
De gustibus non est disputandum( nekdo ma rad holky , jinej vdolky)
Samozrejme miniaturni staty jako Andorra, San Marino ci Liechtenstein se mi libi.
Konec koncu my se mohla osamostatnit i Bytyska Veveri neb tam vyrabeji udajne dobre vlozky a tampony. ale mne by se to rake nelibilo jako treba Estonsko.
Kdybych byl mlad, urcite bych se ucil cinsky a arabsky .Samozrejme mam respekt z 1,5 miliardove Ciny a 1,5 miliardove Indie ale urcite ne z Litvy .nebo Ukrajiny.( i kdyz tato je 40 mil., Rusko 150 mil., taky nic moc , USA 335, Indonesie 300 mil., Brasilie 200 mil.)
Ukrajinu v lasce nemam ale vubec, coz je jiste pouze muj individualni svetonahled prave kvuli glorifikaci svych nacistickych "hrdinu"-Waffen SS Divise Galizien sestavajici jeste na jare 45 z 30 000 ukrajinskyh nacistickych bestii, nebo te bestie vraha Bandery , kteremu ukrajinsky President udelil v r. 2010 rad " hrdiny Ukrajiny "ackoli ta bestie Bandera ma na svedomi zivoty statisicu polaku a zidu.
TCerny
@thomas2 Ty bachorky, ze mne v Praze v kvetnu 45 osvobodil Vlasov jsem tu slysel od vsech moznych usmrkancu jiz mnohokrat.
V dubnu 45 se nacisticka bestie Vlasov ozenil u Stuttgartu s nemckou Adelheid a po libankach uz nemel zadnou chut jit " osvobozovat Prahu "a nabidku Himmlera , ze mu pomuze se dostat k Frankovi do Spanelska odmitl.
Chtel se vzdat americanum , ale ti tu nacistickou bestii Vlasova odmitli a tak se vzdal Sovetskemu Svazu kde byl popraven.
Ty hovadiny soucasnych prepisovacu dejin jsem tu slysel uz nescislnekrat-Samozrejme ze SSSR melo 27 milionu obeti v boji proti nacistickym bestiim ( USA 400 000) a bez stalina , ktery byl samozrejme pekna bestie by Hitler tu valku zcela jiste neprohral.Soucasne Ceskochce stavet te nacisticke bestii Vlasovoi a jeho parte dokonce pomniky.A ze ceskoslovensti barikadnici osvobodili Prahu i bez Sovetskeho Svazu je hovadina non plus ultra.Ja bydell blizko Mostu Barikadniku " v Praze 8 Na Rokosce a ta mista znam moc dobre - samozrejme , ze je usili tech barikadniku chvalyhodne , ale bez Rude Armady by vsichni skoncili u zdi.
TCerny
@thomas2 jetsli chcete jeste komunikovat , tak mi napiste svuj email.Vy tady nemate pod svym jmenem zadne misto pro odpoved.
TCerny
@thomas21. Tomasi , povazuji Vas za velmi scetleho a inteligentniho cloveka.
2.Capital of New York, where your parents used to live is Albany, capital of South Caroline is Columbia. As for your neighbors-North Caroline -Raleigh,Georgia -naturally Atlanta ( hub of Delta), Florida-TalIahassee scarselly known ( but not sure if Florida is your Naig­hbou­r),Ten­nessee-naturally Nashville-everybody knows!) to jen na okraj cum grano salis!
3.Cetl jsem siVase prispevky a mate tam malou chybu : Lybii zacal bombardovat Sarkozy z Francie a az pozdeji se pridaly USA.V Kosovu zije 91% albancu a jen 4% srbu , ale Kosovo ma jen 1 mil. obyvatel stejne jako mrnave Estonsko nebo Litva a jsou to naprosto zbytecne staty. Nemam rad separatisty jako jsou treba Katalanci nebo Baskove ve Spanelsku se svoji naprosto nesrozumitelnou baskictinou.Ja emigroval z Jugosky do Italie illegalne na vodnich lyzich!Tito byl great!
4.Jsem surgeon/ traumatologist s 59 letou praxi a co se malignomu tyce Vas poucim : jsou rakoviny ktere maji vzdy infaustni prognosu: zaludek, plice, mozek , slinivka etc. a pak jsou "rakoviny" ktere mohou mit prognosu dobrou ebo spatnou: treba konecnik, tluste strevo nebo prave pros*** , ktera muze u starych muzu byt velmi dobra-mne je 82 a mam uz asi 25 let velmi zvysene PSA, a nikdy jsem na urologicke preventivni prohlidce nebyl a porad bohuzel jeste tady smrdim.
5.Ja mam Rusko rad ,nejen proto . ze men v kvetnu 45 v Praze osvobodila Ruda Armada , a rustina se mi onomatopoicky velmi libi -cely zivot jsem se ucil 7 jazyku : angl­.,fran­c.rus­ky,vy­soce nadrpumerne latinu a po me emigraci pred 50 lety pak jeste süanelsky a nemecky a nemcina je muj 1. jazyk a pak cestina.6.
thomas2
@TCerny To ja neznam hlavni mesta vsech statu USA. Vedel jsem New York, Jizni Karolinu, Georgii, Severni Karolinu i Floridu, ale Tennessee jsem nevedel. Tak jsem se podival a mate pravdu, je to Nashville. Florida ovsem neni soused Jizni Karoliny. Ja jsem Floridu ani nikdy nenavstivil. A Georgii jenom, kdyz jsem menil letadlo na letisti v Atlante. Ale presto jsem si pamatoval, ze hlavni mesto je Tallahassee. Kdysi jsem znal hlavni mesta vsech zemi na svete, to uz nevim. Take od te doby vic zemi ziskalo samostatnost, napr. Tuvalu, Kiribati, Nauru, atd,, tak to u tech novych zemi obycejne nevim hlavni mesto, i kdyz vim, jaky je tam hlavni jazyk. Muj nejvetsi zajem je historicka lingvistika. No, muzete rici, ze Tuvalu, Kiribati, Nauru jsou zbytecne male staty, mnohem mensi nez Kosovo. Kosovo ma skoro 2 miliony obyvatel, jen o trochu mene nez Severni Makedonie a Slovinsko, obe maji trosku prez 2 miliony obyvatel. No muzete se zeptat lidi treba v Kosovu, Sev. Makedonii, Slovinsku, nebo i v malinkych statech jako Tuvalu, Kiribati nebo treba Lichtensteinsko, San Marino, jesti jsou radi, ze maji samostatnost. Nahodou nase rodina navstivila San Marino, kdyz jsme byli v Italii na dovolene. Muzete rici, ze to je zbytecne, v San Marinu se mluvi italsky, vetsina lidi tam jsou katolici, ale stejnak je to zajimava malinka zeme. To jiste vite, ze je obklopena Italii. No Vatikan take. Tam jsme ovsem nebyli, nenavstivili jsme Rim. Prave jsem se nyni podival na informaci o Tennessee, a zjistil jsem, ze uz je Nashville nejvetsi mesto tam, uz ma vic obyvatel nez Memphis, ktery byl predtim nejvetsi. No, jsou zmeny. Tady v Jizni Karoline je uz nyni nejvetsi Charleston, uz predbehl Columbii, ktera byla nejvetsi. Vic se lidi v posledni dobe stehovalo do Charlestonu. Ja take tu bydlim v Charlestonu.
thomas2
@TCerny Ja nejsem zadny nacionalista, tak mam vsechny zeme stejne rad, v kazde zemi jsou nekteri lide dobri, jini zli. Narodil jsem se v Praze. Prahu osvobodilo roku 1945 prazske povstani v koalici s Ruskymi vojaky z armady, zorganizovane Nemeckem, ktera se tehdy v Praze vzbourila proti Nemecku. Pak utikali na zapad, k Americke armade, ale ta je predala Sovetske armade, tak pak byli popraveni. Sovetska armada se dostala pozde do Prahy, az 9. kvetna, to uz boje celkem nebyly, protoze Nemecko se vzdalo uz 8. kvetna. Tak nyni Cesko slavi osvobozeni 8, kvetna, ne jako v CSSR, to jsme museli slavit 9. kvetna, jako Sovetsky svaz. No, Ceskoslovensko bylo osvobozeno, ale Agrarni strana tam byla pak zakazana, a pak v unoru 1948 byl ten komunisticky puc, takze uz CSR nemelo svobodu. V Rusku jsou nekteri lide dobri, ale Putin rozhodne neni jeden z nich. No Stalin byl stejnak jeste horsi. Sice byl Gruzinec, ale nekteri Gruzinci jsou dobri lide. To je podobne ve vsech zemich. Z Cechu byl v moderni dobe asi nejhorsi Gottwald. Ovsem v nasi tride v Praze bylo dost zlych kluku, kteri mi ublizovali. Take byli Cesi. Ja jsem take Cech. Tak jsem znal osobne dobre Cechy a zle Cechy.
Nas stryc Vaclav zemrel na rakovinu mozku. Otec naseho otce dostal rakovinu prostaty, sel na operaci, to asi udelali spatne, ze pak asi za dva dny zemrel, nejak tu operaci zkazili doktori. Zemrel asi tak dva roky pred Mnichovskou dohodou, tak tu tragedii nezazil. Nas stryc Vaclav byl jeden z jeho synu, cili byl jeden z bratru naseho otce. Psal pameti, to take mam. Takze take psal o tom povstani v Praze, to take zazil, tehdy byl v Praze. Zil v Praze tak polovinu sveho zivota, ale pak si vystavel domek v Mlade Boleslavi a tam zil a pak zemrel. Narodil se ve vesnici Chroustov, jako nas otec, tam mel jejich otec velky statek, to pak zdedili po jeho smrti, a po komunistickem puci z toho meli nevyhodu. Komunisti nemeli radi velkostatkare.
thomas2
@TCerny Nas stryc Karel byl nejmladsi z 5 bratru naseho otce. Take psal pameti, take zazil Prazske povstani v Praze. Po komunistickemu puci utekl z CSR, nastehoval se do Svedska, kde si vzal milenku, ktera take utekla z CSR. Pak se nastehovali do Brazilie, a pak asi za 8 let se nastehovali do USA. Proto, kdyz jsme utekli z CSSR, tak jsme se rozhodli v uprchlickem tabore v Rakousku se stehovat do USA, protoze nas otec tam mel bratra, chtel bydlet blizko neho. Kdyz jsme utekli z CSSR, tak jsme museli opustit pribuzne v CSSR, a tak proto nas otec chtel bydlet blizko sveho bratra Karla v New Yorku. Tak jsme tam sli. No ale ukazalo se, ze Karel nebyl moc dobry clovek. Tak nakonec uz to jeho manzelka nemohla tolerovat, to jeho obcasne nasili, vzala deti, sla pryc a rozvedla se s nim. No, to je zivot. Ja mam radsi dobre lidi, nez spatne lidi. Nakonec v kazde zemi. A velmi nemam rad diktatory, jako Hitler, Stalin, Putin, hrozni diktatori. A je to jedno, ze treba Hitler byl Nemec, Stalin byl Gruzinec a Putin je Rus. V kazde zemi jsou dobri lide a zli lide. Gottwalt byl jeden ze zlych Cechu.
thomas2
@TCerny To nevim, jestli byl Vlasov nekdy v Praze. Rozhodne ne, kdyz tam bylo v kvetnu to povstani. Takze toho se nezucastnil. To jenom rusti vojaci z jeho armady se vzbourili proti Nemecku v Praze, kdyz bylo to povstani v Praze, to asi jinde ne nez v Praze. Tak asi jenom ti rusti vojaci v Praze. Velmi ceskym povstancum pomohli. Cesi nemeli moc dobre zbrane, to by byli brzo porazeni, kdyby jim ti Rusove nepomohli. No ale pak byli ti rusti vojaci, kteri se zucastnili prazskeho povstani, stejnak pak predani Sovetske armade a popraveni. No, ale muzeme jim dekovat za osvobozeni Prahy. Asi vetsina sla do te armady, protoze predtim byli sovetsti valecni vezni v nemeckych veznich a Nemci se k nimi chovali mnohem hure nez k treba k americkym vojenskym veznum. Duvod byl, ze Stalin dal vsem sovetstkym vojakum rozkaz, nikdy se nevzdat, bojovat do posledni sily, tak radsi zemrit nez se vzdat. Tak kdyz se vzdali, tak je Stalin zavrhl. Tak proto velmi mnoho jich zemrelo hladem jako vojensti vezni vezneni Nemeckem. A nekteri stejmak nemeli radi ten komunisticky rezim v SSSR. Stalin byl hrozny diktator, jeden z nejkrutejsich diktatoru 20. stoleti. Tak chapu, ze mnozi zajati Rusove sli do Vlasovy armady, rekli si, ze to bude lepsi nez umirat hladem jako sovetsti valecni zajatci. No nakonec byli predani Sovetske armade a popraveni. No takovy je zivot.
Bandera byl uveznen v Nemecku, tak se tech masakru,ktere delala jeho Ukrajinska armada, nezucastnil. To uz byl v nemeckem vezeni, kdyz ty masakry zacaly. Takze on v tom nemel vinu. Nerikam, ze byl dobry clovek. Ale v tech velkych masakrech nemel vinu. Byl pusten z vezeni az kdyz sovetska armada dobyla celou Ukrajinu. Nemecko proste Ukrajine nepovolilo nezavislost, to vubec Hitler nechtel, ten chtel celou Ukrajinu. Ta ukrajinska armada byla zklamana, chtela nezavislost Ukrajiny, ale to Hitler vubec nepovolil. To chtel pro sebe a pro Nemecko. No byl to take strasny diktator, podobne jako Stalin. Oba zavinili smrt mnoha milionu lidi.
thomas2
@TCerny Byli to oba, Hitler a Stalin, velmi kruti masovi vrahove. Zrejme psychopatove.
Mam tu doma ucebnici litevstiny a take ucebnici estonstiny, a take slovniky. Proste pro informaci o tech jazycich. To se neucim ty jazyky, ale to mam pro informaci. Jsou to zajimave jazyky. Litevstina je v nejakych vecech dost konzervativni indo-evropsky jazyk, ale rozhodne ne ve vsem. Ale i tak je to jeden z nejvice konzervativnich indo-evropskych jazycich mluvenych v dnesni dobe.Estonstina neni Indo-evropsky jazyk. Je to jeden z uralskych jazyku. Je dost podobna finstine. Ale finstina je celkem vic konzervativni nez estonstina. Take mam ucebnici finstiny a slovnik. Finsko ma mene nez 6 milionu obyvatel, to muzete povazovat, ze to je zbytecne, ze ziskalo samostatnost. Ze neni jeste soucast Ruska. No, muzete se zeptat Finu, jestli jsou radi, ze maji samostatnost, kterou si vybojovali. Jsou dost podobni Estoncum. Maji podobny jazyk a podobne jako Estonci, jsou nekteri luterani a nekteri bez vyznani. A male mensiny z nich jsou v jinych cirkvich nebo v jinych nabozenstvich. Maji samozrejme demokracii a svobodu nabozenstvi. To neni, jako v Rusku. Rozhodne jsem rad, ze maji samostatnost. A ze jejich zeme patri do NATO. Ukrajina se nedostala do NATO, takze se diktator Putin rozhodl, ze ji dobyde a pripoji k Rusku, neni v NATO, takze tim Putin neriskuje valku s NATO. Tak musi Ukrajinci bojovat, aby si uchovali nezavislost. Ukrajinstina je take zajimavy jazyk, castecne podobny rustine a castecne polstine, jak by clovek take ocekaval podle geografie, ze je Ukrajina mezi Polskem a Ruskem. No uvidime, jak to dopadne. Trump je holt spatny prezident. Ja jsem ho nikdy nevolil, uz roku 2016, kdyz poprve kandidoval na prezidenta a stale tehdy chvalil Putina, tak jsem videl, jak se spatny. Predtim jsem ho vubec neznal. Predtim v politice nebyl.
TCerny
@thomas2 jeste neco: jsem sice krtenej , snad protestant ale na Boha ci jezise , Allaha , budhu, zidovskeho boha a ostatni buzky neverim.
Sebevrazdu ( assisted suicide ) povazuji za dobrou vec v pripade nemoci s infaustni prognosou .Assistovana sebevrazda je u nas v Nemecku legalni ( Dignitas ze Svycarska ma nyni svoji pobocku v nemecku v Hannoveru ( kde jsem si delal nemecky doktorat mediciny Dr.med.v r. 85 po tom ceskem MUDr z r. 66 na FVLKU).
Ze Vas otec zemrel na ca prostaty neni u starych muzu bezne .Kolik mu bylo? Uz stoleti je znamo, ze prave velmi stari muzi zemrou z jine priciny ( infakrkt, apoplex etc. )a pri pitve se nahodne zjisti kacinom prostaty ackoli nikdy potize nemeli.Rakovina ovaria ( vajecniku ) je ale vzdy spatna.

Zdravi Vas
MUDr Prag 66, Dr.med.Hannover 85
Facharzt für Chiurgie , Unfallchirurgie , Sozialmedizin uz 59 let
Thomas Alois Cerny
bohuzel uz 82 let mlad ( tak krute mlad a zraly ponejpreve - jak pise basnik )
clen ceske i nemecke Mensy , jakkoli blbej jak tago
Stuttgart
thomas2
@TCerny Ja neverim v zadneho boha nebo bohy, ale nemam dukaz, ze zadni neexistuji, tak mozna existuji. Nebo treba andele, vily, vodnici, jakekoli nadprirozene bytosti, nemam dukaz, ze neexistuji a nemam dukaz, ze existuji. Proste nejsem ateista, jako jsem byl v detstvi, ale jsem agnostik.
Nasemu otci bylo 74 let, kdyz zemrel na rakovinu prostaty. Byl driv operovan, aby mu vyoperovali prostatu, ale problem je, ze pri operaci nemuzou ji odstranit celou. Tak se tam zase rakovina objevila. Pak sla do jeho kosti, to uz mel velike bolesti. No, hrozne trpel. Ale rozhodne sebevrazdu neplanoval. Tak ho zabila ta rakovina. No, je to hrozna nemoc, kdyz to vede ke smrti. Prvni manzel me dcery mel v detstvi leukemii. Jeho starsi sestra mu darovala morek na kosti, predtim dostal radioaktivitu na vyleceni a na zniceni morku. Doktori rikali, ze jestli pak 5 let nebude mit rakovinu, tak to bude mit dobre, muze zit mnoho let. Tak pak uz po vice nez 5 letech studoval na Stanfordske univerzite v Kalifornii, tam se seznamil s moji sestrou, zamilovali se, a vzali se. Byl to vyborny clovek, vyborny manzel pro mou sestru, meli se velice radi. Byl z zidovske rodiny z Toronta. Velice dobry clovek. No asi tak za dva roky po svatbe dostal rakovinu v celisti. Zrejme kvuli tomu radioaktivnimu leceni. Tak tu rakovinu vyoperovali. No meli nadeji. No ale pak se mu rakovina objevila v hrudi, vedle srdce. A to uz neslo operovat. Bylo to hrozne. Byl v nemocnici, moje sestra tam u neho v nemocnici i spala, aby byla s nim. Velice se milovali. Velmi trpel. Pak v te nemocnici zemrel, jeste tak mlady. No hrozne. Ja jsem ho take mel rad, velmi mily pan. No, tak jsem take litoval, ze zemrel. Tak byla moje sestra vdova, tak jeste mlada. No holt v zivote jsou casto tragedie.
V New Yorku nabvhla nase matka, abych ja a moje sestra zkusila, jestli budeme prijati do Mensy. No prosli jsme IQ testy a byli jsme prijati. Moje sestra sla na jedno setkani Mensy, ale nelibilo se ji to, bylo to dost nudne.
thomas2
@TCerny Ja jsem ani nechtel jit na zadnou schuzku Mensy. Takove veci me nebavi. No zustali jsme oba nekolik let v Mense, pak uz jsme prestali platit clenstvi, tak jsme prestali byt clenove Mensy. No, pak moje sestra sla studovat na Masters degree ve Stanfordske univerzite, tak uz nebyla v New Yorku. Jeji prvni manzel byl velice chytry, ten by se jiste do Mensy dostal, kdyby to zkusil. Kdyz umiral, tak uz byl blizko dokonceni doktoratu na Stanfordske univerzite, ale zemrel, tak to nedokoncil. No, holt to byla tragedie, ze na tu rakovinu zemrel. No jeste mam doma 1981-82 American Mensa Register. Nevim, proc se to jmenuje American, jsou tam take clenove v jinych zemich. V tom jsme oba, ja a moje sestra, to jsme jeste byli clenove. Ale Vas jsem tam nenasel, to jste asi jeste nebyl clen Mensy. Ale bylo tam jen 7 clenu v Nemecku. Asi to bylo velmi jeste nove v Nemecku. Mensa asi byla zalozena tady v USA. V tom registru Mensy na ten rok uz tam byly tisice clenu v USA. Ale asi tak 50 clenu v Kanade. Nikdo z rodiny prvniho manzela me sestry, i kdyz to byli velmi vzdelani lide, takze jiste aspon nekteri by se dostali do Mensy, kdyby to zkusili. Velmi dobra rodina. Moje sestra mela tu svatbu s prvnim manzelem v Torontu, protoze nekteri clenove te rodiny byli tam v Torontu. Tak jsme take tam leteli na jejich svatbu. No nase matka se obavala, ze on bude zase mit rakovinu a ukazalo se, ze mela pravdu, dostal zas rakovinu a nakonec zemrel na rakovinu. No, byla to tragedie.
TCerny
@thomas2 Muj naprosto principielni svetonahled je odjakziva antirasismus .Komunismus s nacisme neni srovnatelny , protoze nacismus je mnohem horsi.
Kdyz komuniste chteli nekoho odpravit museli ho narknout ze "spionage , diversantstvi etc..Kdezo naciste vyvrazdili 6 mil. cikanu, zidu , dusevne chorych ci gays.Prave u zidu a cikanu treba i rikali : vy jste mozna dobry clovek, ale jste zid a proto nemate pravo na zivot.
Bohuzel je rasismus v soucasnem Cesku vysoce rozsiren a proto se do ceska uz nikdy nevratim a chcipnu kdekoli na kupce hnoje ale mimo Cesko.
Jinak je otazka vztahu k Ukrajine pouze individualni nahled- nekdo ji ma rad, jiny ne, coz je oboji legitimni.
A svetonahled nemame ani stejny , ani podobny.
Nejvetsim komunistobijcem v dejinach byl Hitler a proto mela KSC po valce v Praze tolik priznivcu.Ja v KSC samozrejme nikdy nebyl a behem prvnich 30 let povalce v CSR jsem je nenavidel. Ale poslednich 50let vne CSR k nim uz takovou aversi nemam.
Uz te korespondence necham. Neni misto.
thomas2
@TCerny Rozhodne jsem velice proti rasismu. Co se tyce komunisticych rezimu, nejhorsi komunisticti diktatori byli Stalin, Mao a Pol Pot. Kdyz Stalin zemrel, tak to bylo o neco lepsi v SSSR. Podobne v Cine, potom, co Mao zemrel. A podobne v Kambodzi, kdyz Vietnam poslal vojaky do Kambodze a tim znicil rezim Pol Pota. Uz kdyz Pol Pot vladl, tak velice nenavidel Vietnamce. No Stalin take nenavidel treba Zidy a nektere dalsi narody. Ten, kdyz vyhnal ruske Nemce na Sibir, a podobne krymske ***ry vyhnal, a Cecence, a Inguse, a Kalmyky, a dalsi narody z Evropy, do azijskych casti SSSR, to bylo hrozne krute, to tak polovina z nich zemrela pri te ceste, tak to se take muze povazivat za genocidy. A to take planoval udelat s Zidy roku 1953, ale najednou zemrel, mozna byl zabit, ze ho asi otravili jedem. Tak potom, co zemrel, tak anti-semiticka propaganda v SSSR byla zrusena, a Zide tam byli zachraneni. Stalin proste byl hrozny, kruty diktator. Jeden z nejhorsich 20. stoleti. Hitler ovsem byl podobne hrozny.
Singleton Mosby
Nejak ti uslo, blbecku Sezemsky, ze USA s ruskem nevalci, zatimco Nemecku USA vyhlasily valku v roce 1941. Chapes ten rozdil, hlupaku?
thomas2
@Singleton Mosby To bylo spis naopak. Japonsko roku 1941 zautocilo na USA, a potom ten samy den USA vyhlasily valku Japonsku. Ale Nemecku ne. Ale potom hned Nemecko vyhlasilo valku USA. Tak tim se dostaly USA do valky s Nemeckem. No, pan TCerny tady si mysli, ze bude valka USA s Ruskem, ja si myslim, ze urcite ne. Takova valka by mohla znicit nejen USA a Rusko, ale i cely svet. Obe zeme maji tisice jadernych zbrani, dost na zniceni celeho sveta. Sice Trump a Putin jsou sobecti lide, tak jim to je jedno, kdyz nekdo jiny zemre, ale oba sami nechteji zemrit.
Milan M
Idiot Trump obdivuje diktátorov, fašistické a totalitné režimy, v USA už na ňom pracuje, takže logicky s ním diktátor Putin ľahko manipuluje.

FAKTA
Biden:
-podporoval vstup Ukrajiny do NATO
-podporoval územnú celistvosť Ukrajiny a návrat celého jej územia s Krymom a Donbasom
- napadnutej Ukrajine poskytol napriek odporu niektorých republikánov BEZPLATNE najväčšiu vojenskú pomoc zo všetkých štátov v hodnote 180 miliárd dolárov
- na Rusko dal najväčšie sankcie zo všetkých štátov, ktoré sú pre Rusko devastačné, na rozdiel od európskych, ktoré diktátora Putina až tak netrápia

Trump:
-odmieta vstup Ukrajiny do NATO
- požaduje, aby sa napadnutá Ukrajina vzdala ukrajinského územia, ktoré okupuje ruská okupačná armáda
- napadnutej Ukrajine neposkytol BEZPLATNE žiadnu vojenskú pomoc, tú Bidenovú, ktorá mala trvať do leta, viackrát pozastavil (aj spravodajské informácie) a nakoniec prinútil európske krajiny, aby ďalšiu vojenskú pre Ukrajinu nakupovali (USA už Ukrajine nič zadarmo nedajú, aj keď zelensky Trumpovi podpísal dohodu o nerastných surovinách) a dokonca nechce za európske peniaze predávať Ukrajine všetky zbrane zo zásob (Nemecko muselo teraz dať Ukrajine 2 vlastné Patrioty a nechať si v USA vyrobiť nové, ktoré budú najskôr budúci rok, pretože Trump nechce z amerických zásob predávať ani Európe)
- na Rusko žiadne sankcie nedal, aj keď sa nimi niekoľkokrát vyhrážal a dával ultimáta, ak diktátor nepristúpi na prímerie, O sankciách už ani nehovorí, naposledy sa vyhrážal clami (aj keď dovoz tovaru z Ruska do USA je takmer nulový), ktoré už dal na svojich európskych spojencov, ak diktátor Putin do 10 dní nepristúpi na prímerie, a ani to neurobil. Dokonca nedal clá ani na Čínu, ktorá je teraz hlavným nákupcom surovín z Ruska a exportuje do USA množstvo tovaru, takže by ich clá boleli.
Singleton Mosby
@Milan M
Tak zkus, blbecku, vyjmenovat ceho Biden skutecne dosahl.
bella.
@Milan M
Milánku,
já teda nevím , vy máte vládu, která nezapomněla, že je slovenská a její občané jsou Slováci . Vezměte si tedy Bidena , s ním přijdete i o ty vaše Tatry a takovým fofrem, že se tam ani nezablýská .
Alois Rudý
Celý rozumný svět drží palce mírovým jednáním USA a Ruska, tak ať se našemu příteli USA a našemu Slovanskému bratru Rusku daří přinutit Ukrajinu k ukončení války.
thomas2
@Alois Rudý Nas Slovansky bratr diktator Putin nechce prestat s tou valkou, dokud nebude mit celou Ukrajinu. Rusko, nejvetsi zem na svete, mu nestaci. Chce take mit Ukrajinu. A jestli dostane Ukrajinu, tak co potom? Jiste ani Ukrajina mu nebude stacit. Hitlerovi take Rakousko a Sudety nestacily. Take chtel jeste vic.
Enigma Divín
Nevím co se ještě musí stát, aby už konečně Kongres USA začal jednat.To podezření, že Trump byl agentem Putina výměnou za dobré kšefty se potvrzuje. Je chyba všechna ta jednání, nahrávající Rusku nazývat chybou. To stejné je u našeho babiše. To je strategie. A pokud Trump ani babiš nejsou agenti Putina, pak jsou duševně nemocní sociopati. Babiš nadřazuje svoje soukromé potřeby potřebám a na úkor státu. Trump totéž činí na úkor světového řádu. On se probere, až ho Rusáci s Čínou veřejně vezmou do kleští. Trump si uvědomil, že jeho ego s Putinem dostalo na frak. To je pak jediná naděje, že to bude chtít "přiteli" Vladimírovi vrátit. Dnes má první možnost.
Anton Augustin
@Enigma Divín
Co by se muselo stát? Vidět věci reálně tak jak jsou. Plést Putina, Trumpa a Babiše může buď chorý nebo mladý mozeček.
Enigma Divín
@Anton Augustin Já chápu ty věci tak jak jsou. Vy jste nechtěl pochopit o čem je můj příspěvek.
epr3
@Enigma Divín Ne, nechápeš. Proč by měl Kongres USA zasahovat, když dobré kšefty, které Donald dojednal a které se ještě rýsují, jsou dobré kšefty USA?
Ukrajina bude roztrhána na hadry. Smlsnou si na ni USA, Rusko a všichni, kteří mají nějaké historické nároky a zároveň odvahu si o kus území říct.
PEtr Tobes
@Enigma Divín jsou to nemocni sociopati a egomaniaci , Trump primo chorobne a ono to staci..trump je putinem nemocny, vzhlizi k tomu vrahovi jako k modle, coz je dost odporne a naprosto degradujici..uz si toho v USA konecne zacinaji vic vsimat a oranzoveho to dost stve, ale zatim je to samozrejme malo, za tuto ostudu zaplatime vsichni ale nejvic nakonec USA, duvera se lehce ztraci a tezko ziskava
bella.
@Enigma Divín
Co takhlůe přestat dělat z Trumpa špinona a agenta a normálně si přiznat, že Trum často jedná hystericky !
Pavel Nyklíček
EU značně posílí, pokud dostane do svych řad tak silného ekonomického partnera jako je UA.
Na UA je vše co EU potřebuje a proto ji Pyta napadl.
Navíc rusko bylo propojeno s Ukrajinou natolik silně, že rodiny si předávali zkušenosti , jak se žije na jedné či druhé straně.
Pyta věděl, že nemůže rusákúm pořád mazat med kolem huby, jak rusko zkvétá, když na UA byli o parník ve vývoji dále než v zemi kde včera snědli to měli na zítra. Ostatně to bylo vždy.
S válkou se posouvá rusko do kategorie, kde před rokem snědli to co měli sežrat až za deset let 👌
bella.
@Pavel Nyklíček
Jak velké dotace bude ze společného našeho měšce EU Ukrajina dostávat, pokud by ji omylem přijali do EU?
UA je nejchudší evropská země, nejvíc rozkradená vlastními občany, kteří místo aby po odstupu od Ruska budovali jen 35 let kradli a vykrádali sami sebe a to i vzděláním za koupené tituly, kdy blbci jsou na postech, kterým ani nerozumí. Mentalita Ukrajinců je naprosto jiná, než naše evropská, což celkem jasně vnímá Trump, nikoli ale Macron a spol.

Je jich kolem 40 milionů / kdy cca 8 mil. jich zdrhlo ) Státy Západu mají už jasno, kdo tam vydělá na obnově, jen my, díky Fialovi si tam akorát otevřeme stánek s cukrovou vatou.
----
K té mentalitě:
připomínám rozsudek, který padl v připadě kolotočáře, na kterém se hojily 2 Ukrajinky, ožralé 2,4 promile a ten dostal jen podmínku a nemusí platit bolestné, které chtějí ( za 3 roky se zde nenaučily ani česky a nemohou pro jazykovou bariéru pracovat ),samozřejmě platíme i na jejich děti, z kterých vyroste co ?!!! ) A to jsou z oblasti, kde se nebojuje .Zde mají pacený nájem a živobytí.Přiznaly, že kdyby se to tady prodražilo, vrátily by se domů.
Takže Nikle, kolik asi stejných tady saje z kasy to co Češi vydělali a je to bez kontroly.¨
Včera na nás řvali Ukrajinci na koupáku, že Češi jsou chudý, oni že jezdí k moři.Jasně, když jim ty dovolené platíme MY! 👎
Nyklíčku jsi trouba!
Jdi na Ukrajinu a změň tam myšlení .
-------------------------
OldMonkey
"Bylo by možné, aby americký prezident Roosevelt v roce 1942 natáhl červený koberec s vojenskými poctami Hitlerovi?"

to nevuim ale v 1939 by to mozne bylo podle me
Anton Augustin
Kdyby coby?
Alois Rudý
Trump, na rozdíl od zkostnatělých ideologických protiruských blábolů představitelů EU a naší koaliční vlády, která na tom založila jediný smysl své existence, realisticky hodnotí situaci a poměrně úspěšně se snaží, ve spolupráci s Ruskem, zajistit pro Ukrajinu mír. Tak ať se daří. Nová Evropa bez EU je naděje pro Evropu, nová vláda Česka bez strana koalice je nadějí pro většinovou část slušných lidí Česka.😎
Daniel Záhradník
@Alois Rudý....... kristepane ,to jsou bláboly. Ještě že ty tu jsi takový komik Lojzíku.
Alois Rudý
@Daniel Záhradník ...Zelenský je původem komický herec a kam až to ten komik dotáhnul.😉
Petr Procházka
Ale co říkají fakta, do příměří mu hodil vidle pan Zelensky, když se rozhodl pro jednání o trvalém míru.
Enigma Divín
@Petr Procházka Zelenský Trumpovi příměří okamžitě odsouhlasil. Putin odmítl. Navrhuje jednání o míru. Příměří může být zahájeno okamžitě, po vyhlášení velitele ozbrojených sil, jednání o míru může trvat rok. Do té doby bude rusák bombardovat vesele dál. Tak to činí ostatně i dnes. Zatímco si mírotvorce podává ruku s Trumpem bombarduje bratrský Charkov. A to je ta tragédie.
bella.
@Enigma Divín
Sorry jako, ale " bratrský " Charkov s Ruskem ?
Máte na mysli jako že náckovský? Kam oko koukne, tam v Charkově vyznamenaný Bandera!
Jaroslav Herman
@bella. Nastuduj si historii o Banderovi a pak mudruj. Jen meles co nejaky moula nekdy zminil. S Banderou je to slozitensi nez pises. Na Ukrajine byl a je bordel, to je jiste. Dnes by ale bylo dobre, aby lehce nevyhral Putin. Kez by mel tluchuba Cundrak nejakou strategii. Takze at je brzy DOBRY mir.
bella.
@Petr Procházka
U známých osobností se nepoužívá oslovení pan, paní.Je to nepřípustné.
Takže jen Zelenskyj!
Mimo jiné je to diktátor a Západ o tom ví a neví, jaký režim tam po válce zavládne.Je to velmi složité a z historie už nyní vidíme, kam to s Zelenským spěje.
Petr Procházka
Děkuji za upozornění, procházka@bella.
bella.
@Petr Procházka
Díky za upozornění, že je Zelenskyj diktátor, anebo za to, že se neoslovuje pane?
.
Saša Krach
Divný svět...Ukrajina. Gaza...rok 2025
Anton Augustin
@Saša Krach
Kdy byl normální?
Alois Rudý
S USA a Ruskem vpřed za svobodou a spravedlností. Nové pořádky v nové Evropě je naše naděje dostat se z okovů a totalitního krunýře neschopné EU, která hospodářsky i lidsky ničí Evropu..😎
Asatin
@Alois Rudý Debil rusacku zde nic neuhrajes a zlatý rubl taky nedostaneš.
Alois Rudý
@Asatin ....jak je vidět potomku ofčí babičky a stepního ukrajince, již delší dobu ti vycházejí z klávesnice pouze vulgární nadávky místo argumentů k článku. Prostě jsi ty a tobě ideologicky podobní prohráli a na víc nemáte😂🤣
Jaroslav Herman
@Alois Rudý Álois nic nekomentuj a jdi radeji chrnet, ty jedna ovci babko. Jsi trapak, ze?
bella.
@Alois Rudý
Z okovů Leyenové a 4 kolky\ se můžeme dostat jen my sami.K tomu nám nepomůže ani Trump, ani Putin, kdy navíc oba urazil náš trouba na Hradě a přidal k tomu i Čínu s kecy o Dalajlámovi, kdy sám jako KSČ rozvědčík byl původně přece proti jakémukoli nábo­ženstv­í.Nes­tíhám převleky a stupidní propadáky Petra Pavla na Hradě. Kristepane, už naděla takových škod, nemůže si najmout mluvčího? Nás už to nevyškubne, je prodělečný i s tou svou madam , tato položka se už v dotacích na tuto prezidentskou dvojku vytratí.

Máme to těžké s takovými i ve vedení 👎
Čekám na výsledky, dyť Petr Pavel vysílal poplašné zprávy z Hradu , " že padne-li Ukrajina, padneme taky!"

(Za poplašnou zprávu, kterou děsil mentáně prostší občany bych ho zavřela, protože reálného na tom nebylo NIC! )
Petr Minář
Názorná výuka Čechů podle metod Komenského:
takhle vypadá milí Češi, když blbci mezi voliči si zvolí do čela hlupáka jen proto, že si narazil červenou čepici s nápisem o síle.
Máme tu přesně takového, ještě dnes šmejdí po republice a blbům ty čepice rozdává. Bude v Česku také dost hlupáků pro volbu červené čepice?
Alois Rudý
@Petr Minář .... Doufám, že ty jako všech blbců futrál jsi dostal čepic nejvíc, že ? Ale jinak potomku ofčí babičky a stepního ukrajince, článek je o něčem jiném 🤣😂
Pavel Nyklíček
@Petr Minář
Lidská hloupost nezná hranic.
Hlupák díky své hlouposti bohužel netuší v čem lítá a je rád, že někdo mu řekne, co si má myslet.🙏
Tento hloupý dar má babiš. Právě on z třetiny národa udělal patentované hlupáky.
Je to přechodný trend,.který ale s odcházející babišem začne logicky slábnout.
Alois Rudý
@Pavel Nyklíček ....klid niklíček, vstanou jiní "Babišové" a vypráskají vás neschopné úklonky stejně jak ten současný vypráská tu dnešní neschopnou vládu.😁
bella.
@Pavel Nyklíček
Tobě i Minářovi dávno říká Foltýn s tím na Hradě co si máte myslet.Od toho je tady přece 2. normalizace a cenzura, což vy dva nějak nepobíráte.
No jak říkám ... názor až když ho poví ten z Hradu, anebo ten ze Strakovky 😂
Anatolij Vasil
@Petr Minář Ale Romane to je pravda.👎👎👎
Uživatel_5577504
@Petr Minář
Myslíš tím rudého hradního hnusná?
Uživatel_5494496
Vrah Kremlu se holt potkal s vrahem z Wall street. Holt jsou státy, které občas berou speciální operace jako pokračování politiky, a proto si celkem rozumí. Pořad nevím, jaký je principiální rozdíl meze invazí do Iráku, Afghánistánu, Libye, legitimní útoky na civilní cíle v Jugoslávii a vybombardovanou nemocnici v Bělehradě nebo v Kyjevě.
Pepa Zahrádka
@Uživatel_5494496 Vy rozdíl nevidíte, ale já vidím jasný rozdíl mezi slušným člověkem a ruským rudým nokem.
Uživatel_5494496
Nemluvím o lidech, ale o prosazování zájmů silou. Kde je ten rozdíl mezi například vylhanou záminkou napadení Iráku a vylhanou záminkou denacifikace Ukrajiny? Mimochodem, kdo je ten slušný člověk?
bella.
@Uživatel_5494496
👉Mezinárodní soud konečně po 11 letech odsoudil Ukrajinu za zločin, kdy upálili její náckové Rusy v domě a UA musí pozůstalým hradit odškodné.
Zpráva byla v novinách!!!!!
Náckové tam jsou , o tom žádná.A v r. 2014 byla Evropská unie " zděšená " a Ukrajinu morálně odsoudila. Dokumenty k tomu a také videa o ukrajinském násilí na ruské menšině jsou a to i dostupné v světových médiích!
A Poláci to Zelenskému taky kvůli jejich náckům natřeli.
Ptám se na to Ukrajinců a oni o tom nevědí ?!
👉Tak si prober sám se sebou proč na toto honem v únoru 2022 státy EU zapomněly a začaly s Bidenem hon na Rusa a nutily svoje občany vzdát se svých výdobytků ve prospěch UA migrantů, mnohdy kriminálníků!
👉Až tohle zodpovíš, dej mi vědět.

(Země, která je na tom takto, je nevzdělaná, zaostalá .Ukrajinci nejsou jednotný celistvý národ, to Putin řekl správně a my to víme z historie taky. Složení obyvatelstva není problém doložit. Za jeden provaz v době ohrožení státu oni nikdy netáhnou . Rozumět jim se dá těžko. )
Země, která v21. století a v Evropě !!! k tomu provokovala tato zvěrstva, nemá dle mého právní základ být členem Unie a naším rovnocenným partnerem. S Ruskem jsou si fifty fifty!

Můj názor!
👉A na ten mám právo!
Petr Minář
@Uživatel_5494496
Vrah z voltstrýtu. Jako bych omládl o 50 let... ještě komunistický hňupe ale dodej, jako tehdy, západoněmecké revanšisty, mezinárodního Žida a sionisty, zrádce a renegáty idejí komunismu a fašistu Franka s krvavým psem Titem. A máš to komplet. Ale asi ti po těch letech už hlavička tak dobře neslouží... proto nevíš.
Uživatel_5494496
@Petr Minář Nenapadlo mě, že pro blbce musím dodávat "ironie". Nějaký argument k věci by nebyl?
Petr Minář
@Uživatel_5494496
Byl: ironie neironie. Když někomu přijdou činy nepřítele ČR, RuSSka (SSSR) srovnatelné (stejné) s činy spojence ČR, USA, je u mně - blbec. Nebo i něco horšího.
Pepa Zahrádka
@Uživatel_5494496 Ironie je, že pokud byste se takhle vyjadřoval v zemi vašeho srdce tak vás smažou a to doslova. Takhle z pohody západu ten západ kritizujte.
thomas2
@Uživatel_5494496 Ovsem invaze Iraku byla chyba. To udelal G W Bush hloupost. Podobne bombardovani Libye byla chyba. To udelal Obama hloupost. Myslel to dobre, ale dopadlo to spatne. Ti dva prezidenti nevedeli, jak to je doopravdy v Iraku a v Libyi. Kdyby to vedeli, tak by tam nechali ty diktatory vladnout. To je lepsi nez chaos. Ale bombardovani Belehradu bylo nutne, aby byl Milosevic donucen stahnout serbske vojsko z Kosova, Tak to byl dobry vysledek. Lepsi, nez poslat vojaky NATO do Belehradu bojovat proti srbske armade. Tak ti Kosovo dosahlo, co chtelo, samostatnost. Tak uz neni okupovane srbskou armadou. Ale to, co provedl rusky diktator Putin, invazi Ukrajiny, to je hrozne. No, nyni se s nim setkal Trump, a vypada to, ze ho Putin presvedcil. Tak bude Ukrajina zrazena. No, ja jsem Trumpa nikdy nevolil. Tak to neni moje vina. Roku 2016 jsem volil Clintonovou, 2020 jsem volil Bidena, 2024 jsem volil Harrisovou. Ale americti hlupaci volili Trumpa, tak je zase prezident.
Richard Sebesta
@thomas2 Ty jsi nějak mimo ,že ?.Co má NATO co strkat nos do vnitřních věcí Srbska. ? Pokud to náhodou nevíš mudrlante Kosovo je jeho součástí .Jako Kurdistán zase Turecká.Proc NATO nebombarduje Turecko ? Turci dělají desetiletí to co Srbové dělali v Kosovu
thomas2
@Richard Sebesta Proste Tito, kdyz udelal Jugoslavii federaci, tak to spatne rozdelil na jugoslavske republiky. Kosovo dal Srbsku, misto toho, aby to udelal jednu z jugoslavskych republik. A to presto, ze v Kosovu bydlelo velmi malo Srbu. Skoro vsichni tam byli Albanci. V Kosovu bylo mene Srbu nez v Chorvatsku a take mene nez v Bosne Hercegovine. Tak mel Tito udelat Kosovo jednu z republik v Jugoslavske federaci. Proc to neudelal? Asi proto, ze Albanci nejsou Slovane, a on asi mel rad vic Slovany nez lidi, kteri nejsou Slovani. On byl sam Slovan, jeho predkove byli Chorvati a Slovinci. Tak to je asi ten duvod, proc to tak nespravedlive udelal. Kosovo udelal autonomni republiku v Srbske republice. Tak to je jeho vina. On byl komunisticky diktator Jugoslavie.
Daniel Záhradník
@Richard Sebesta naštěstí to NATO udělalo. Genocida a hromadné hroby ve 20 století v Evropě bylo dost. Ten konflikt měli Srbové řešit jinak a ne traktorama a dírámi v zemi.
bella.
@thomas2
👉A vy jste zářný příklad toho, proč inteligentní a zde žijící Čechy děsí " korespondenční hlasování "
Richard Sebesta
@Uživatel_5494496 V podstatě souhlas ale tyhle toho troubu Zahrádku a lháře Mináře fakta nezajímají.Jen jejich lzi
Tony-Kay Kugler
Autor clanku pise: "Putina nepovažuje za válečného zločince, jenž patří před mezinárodní soud, ale za vůdce jaderné velmoci, jehož se zjevně obává"

Mam dve otazky:
1) Je vubec myslitelne, ze jeden predstavitel statu rekne druhemu predstaviteli jineho statu: "Pane, vy jste válečný zločinec, který patří před mezinárodní soud.....ale to teď nechme stranou a pojdme vyjednávat mir" ?

2) Je rozumné se neobávat jaderné velmoci, které se nedá věřit, je výbojná, začíná války a zabírá uzemi a když bude zahnaná do kouta, neda se odhadnout co udělá?
OldMonkey
@Tony-Kay Kugler presne
bella.
@Tony-Kay Kugler 👉Kecy
Alois Rudý
Stupidní výkřiky novinářského nádeníka z REFLEXU o "vrahovi z Kremlu" jenom ukazují hloubku nepochopení skutečné situace a důvodů vzniku války Ukrajiny proti Rusku. Lidé jako on neschopní realistického uvažování, skrývající svoji neschopnost za ideově "správné" odsuzující výkřiky, čím vulgárnější, tím ideově lepší, jsou neštěstím pro slušné lidi v každé zemi. 😎
Daniel Záhradník
@Alois Rudý Jsi pochopil jen jednu ideu. To je Ruská.je ti úplně jedno jak to tam opravdu začalo . Ohaniš se slušným člověkem ,ale jdeš na ruku s největším zlem. Ty to víš.
Frantisek Najman
Jak to, že se ten Sezemský nezajímá i o vraha z Jeruzaléma?
epr3
Pro blbečka číslo 5919578, který ani náznakem nechápe, co se vlastně na Aljašce odehrálo, sem dávám lidové podání. Pokud nepochopíš ani tak, běž se sám přihlásit do nějakého ústavu pro slabomyslné:
http­s://pr­avypros­tor.ne­t/no­vy-zacatek-na-aljasce/
King I
@epr3 Takže jsi nejen mamrd, ale i debil. Vasil, pofoukej mu bebíčko. tpč to je tady materiál...
epr3
@King I Ty můžeš jít klidně s ním. Ve vašem případě vás vezmou oba i při přeplněném stavu.
King I
@epr3 Rychle se vzpamatuj, kde jsi. Tady dostaneš přes držku kdykoli si o to zamáváš
Anatolij Vasil
@epr3 Parlamentní listy//Štěpán Kotrba//Trump řekl něco z čeho Zelenskeho bude mrazit.Cetl jsi to?Jestli ano co říkáš?
epr3
@King 😂😂😂😂😂
Richard Sebesta
@epr3 👍
Uživatel_5919578
@epr3 Když se vydělá pes, má to větší hodnotu než onen hnůj, jenž si před spaním slabikuješ. A smrdí to jako ty 😀😀 Leč zopakuji ti to, vole: Be sure, he will soon be shot by someone 🐂😺
epr3
@Uživatel_5919578 A nějakou věcnou oponenturu bys dokázal? Určitě ne, viď? Tobě zbydou na zbytek života jen ty nadávky. Já to s tebou myslím dobře, v ústavu se o tebe postarají a dveře tam máš otevřené....😂
epr3
@Uživatel_5919578 A kdy koho a kde zastřelí, mně moc nezajímá. Nám může být úplně jedno, kdo je v USA u moci. Vždycky budeme pod jejich rozlišovací schopnosti. Jediné co můžeme, je podle toho se zařídit a nelézt jim zbytečně do prd.le.
Uživatel_5919578
@epr3 Píše se "mě", tupane. Flastenec analfabet. Dodělej si základku, mongoloide, a zkus to napsat znova 😀😀
Uživatel_5919578
@epr3 Praseti se oponuje sekyrou 🐦‍⬛
Pavel Nyklíček
@epr3
Nevím co bylo na Aljašce k chápání, když se tam nic nedělo.
Skutečný posun dostane až naplánované následné setkání bez Pyty.
Tam se rozhodne.
Trump je pod vlivem své ženy. Neházejme flintu do žita.
Alois Rudý
Podmínky kapitulace Ukrajiny byly zřejmě dohodnuty a v pondělí je Trump předloží zástupcům EU a Ukrajiny ne k diskuzi, ale k podpisu.😎
Michal Bednárek
@Alois Rudý
Ty máš nějaké přesné informace, STRANO. Už došly nové notičky z Kremlu?
King I
Haranti ve Vošingtnu po něm budou házet šutry jak po obecním blbovi. Ještěže má obrněnou limuzínu.
epr3
@King I Hm, nebudou. To budou spíš létat šutry po Fialovi, a ten obrněnou limuzínu nemá.....
Anatolij Vasil
@epr3 Dík že jsem dáváš příspěvky i kde si přečíst.Ctu to.A ty scestný příspěvky,King, Minář atd...to je fakt úplně,ale úplně mimo mísu.Ma cenu jim věnovat energii?
epr3
@Anatolij Vasil Nemá, ale když mám čas, tak mě to i trochu baví. Jsou tak jednoduší a zpracovaní, že mi to dělá radost. Mám to už od vojny, kdy na rotách zkoušeli politrukovi naháněči verbovat do SSM nebo KSČ. Byla radost je vždycky rozebrat.
Marek Kralik
Putin Trumpovi zamával před obličejem kouskem zlata, a Trump vůbec nevěděl kde je. Škoda, že Trump neodpovídal novinářům, protože to by byla zase komedie, co by blekotal. Určitě by mluvil o tom, jakou měl velkou podporu, když kandidoval na prezidenta. V internetový novinách USA Today bylo video, jak měl proslov ke studentům vojenské akademie. V první větě jim popřál k úspěchu ve studiu, a ve druhé větě začal mluvit úplné nesmysly. O nějakém městě, kde ho volili černoši, a jak velkou měl podporu. Studenti koukali jak kdyby je zmrazil. A po proslovu Trump čekal potlesk. Studenti byli úplně vyděšení z toho co se to stalo, o čem to vlastně mluví. Naprosto seděli jak opaření. To je geniální prezident....
Alois Rudý
@Marek Kralik ..koukám jako zmrazený, o čem to králíku vlastně píšete v rámci tohoto článku ?🙄
King I
@Marek Kralik Hele, ale už dokázal vyjmenovat aspoň jednu planetu - Mars, při inauguraci. Když si vzpomenu, že to hovado Bureš chtěl organizovat mírovou konferenci, uvědomuju si, jaký máme v Trumpovi ještě štěstí.
Bubák Bubák
@King I ty máš něco proti mírovým konferencím?
bella.
@Marek Kralik

chci to slyšet sama, odkaz sem👉
Alois Rudý
Velké země mají velké státníky, proto má Vladimír Putin takovou podporu voličů a takovou stupidní nenávist od některých Evropských slabošských představitelů, kterým se o takové podpoře voličů mohou zdát pouze vlhké sny. Přeji našemu příteli USA a našemu Slovanskému bratru Rusku, aby se jim brzy podařilo zastavit válku Ukrajiny proti Rusku a vrátit do oblasti mír. Mohlo by to nastartovat i růst hospodářství v Evropě, zbavené totalitního útlaku ze strany EU, která zcela zklamala a nezaslouží další šanci.😉
Daniel Záhradník
@Alois Rudý. Slovanský bratr který zabíjí Slovany. Neuvěřitelné .
Saša Krach
Jen tak. Různí lidé kteří válce rozumí a nakonec i náš pan prezident naznačují. Pokud Ukrajina bude v této špatné situaci trvat na svém...a bude průlom a obklíčení,,,její vyjednávací podmínky a pozice se velmi zhorší...při vyjednávání které bude už nutnos­ti..­.Poni­žují­cí.
Může se stát bude malý zázrak to přeji...Ale já nejsem odborník jako vy.😝😂
Trump si umyje ruce. A konec.
A hlupáci po něm šlapali 🐂😱 Nakonec co Nic
Ať žijí lidé co asi zbytečně umírají.
Zdravím
King I
@Saša Krach ještě jsem tu kur va neviděl, že bys poslal vzkaz vajglovi, že je na cizím území. tak buď tak hodný a tyhle moudra si strč do pr dele
bella.
@Saša Krach

Jsem mrtvá smíchy z charakteristiky českého, mnou nevoleného , prezidenta.
Tohle normálně nedáš 😂😂😂
Uživatel_5919578
Trump je pologramotný kramář, zloděj a podvodník. Tak to dopadá, když je zavedeno všeobecné volební právo. Neboť pablbové se množí jako krysy a výsledkem je imbecil Trump jako prezident USA. Hope he will be shot by someone...
Richard Sebesta
@Uživatel_5919578 A co jsi ty. ?V hlavě prázdno a nás...o večer i ráno.
King I
@Richard Sebesta hele vole, ty máš kurz domobrany. nešel bys do toho? trefíš se aspoň plechovky na dva metry? nebo máte jen praky?
epr3
@King I To sis poplet osoby. Ozbrojený odpor tady hlásají jen Minář s Ajatýnem. Ten má dokonce ve sklepě schovanou sklopku.
tempter
Aljaška byla jen slabošská legimitazace zla. Typická MAGA, i ten lehce dezorientovaný Biden měl větší koule.
King I
@tempter a to je co říct, protože jinak to byl sráč NON PLUS ULTRA
bella.
@tempter
Ty jo, Biden nejen, že měl a má sesychání mozku, ale i těch varlat . TAM O INTELEKT A ANI O CHLAPA NEZAVADÍŠ! U Bidena je to o bábovičkách a kyblíčku s lopatičkou
😂😂😂
epr3
Sezemský, ne celý svět se nechal ochc.t oficiální euroamerickou verzí vzniku této války. Dokonce i státy, které my považujeme za nesvobodné a s cenzurou, podávají fakta o vzniku války úplně jinak a Putin z nich vychází ne jako vrah, ale jako hlava velmoci, která už na ukrajinské nehoráznosti, provokace a vraždy musela zareagovat.
Zároveň, když už k té válce došlo, tak USA i Rusko sledují své zájmy. To, co mají společné je třeba to, že se na válce Evropa sama idiotsky vykrvuje, aniž by ji do toho museli tlačit. To oběma stranám více než vyhovuje.
Jak to ve skutečnosti pravděpodobně je docela hezky popisuje Erik Best:
http­s://ww­w.par­lamen­tnilis­ty.cz­/are­na/mo­nitor­/Erik-Best-Amerika-tu-valku-vyvolala-Ani-ji-nechtela-vyhrat-778485
Uživatel_5919578
@epr3 Best je stejný mamrd jako ty. Udivuje mne, že umíš čist. To prasata obvykle neumějí...
Bubák Bubák
@Uživatel_5919578 a ty jsi arcihlupáků futrál, převyšuje tě možná kingI a minář
King I
@epr3 S tím prasetem tě trefil. Většího mamrda jsem ještě neviděl.
Anatolij Vasil
@King I Kingu už jsi vulgar jak Minář.Fakt někdy važ slova.Do oči v hospodě bys mu to neřekl.Byl bys podelanej až za ušima.
epr3
@King I Hele, vždycky se tu vydáváš za toho, kdo ty ostatní intelektuálně převyšuje. To už ti ten tvůj intelekt vytekl zároveň s dnešní polucí, že se nezmůžeš na nic jiného než vulgarismy?
Klidně si posluž, mě může urazit jen skutečný intelektuál. To ty nejsi a to číslíčko nad tebou už vůbec ne. Toho by nechtěli ani blbečkárně.
Daniel Záhradník
@epr3 Parlamentní listy a E. Best, to jsou věci. Jako ,že Rusko nechce vyhrát válku rychle ,tak to opravdu zavání konspiraci.
epr3
@Daniel Záhradník Ono to svoji logiku má, ale ta logika je pro spoustu lidí tady problém....