Zpětné zrcátko

Zpět na článek

Vladimír Mertlík: Jak jsem přežil pokus o popravu. Rudí a hnědí jsou jako potkani, ucítí-li krev zraněné oběti

28 komentářů

Uživatel_5577504
Fialový fašounek mertlík unikl popravě? Ve snu? Nebo tě chtěl oddělat bolševický hnus soudruh Pávek?
TCerny
Vazeny p. Sebesta , Vy se na tomto diskusnim foru jiste vyznate lepe nez ja -je mozne, ze tento zdejsi oligophrenni moron Petr Mlynar byl skutecne starsi nez ja, ktery se narodil 1943 a kteremu je skutecne 82 let ?
Nebo je to zdejsi uz pathognomonicky prazdny blabolista s vytahovacima ksandama par excellence a zvanil non plus ultra?
Skoda , ze si diskutujici nemuze na Reflexu precist skutecne determinanty podobnych blabolistu jako zdjsi Petr Minar souhrne, jako na jinych diskusnich forech.Jinak jsem zde dlouho diskutoval j jinym emigrantem , take pred 50 lety jako ja , ale do USA , South Caroline , Charleston, coz mne potesilo.
TCerny
Ad Fana Musil :Alain Besançon:
"Les Origines intellectuelles du léninisme." Calmann-Lévy, Paris 1977 ( intelektualni zacatky leninismu)
"Le Malheur du siècle. Sur le communisme, le nazisme et l’unicité de la Shoah ( nestesti stoleti .O komunismu ( jejimz byl Becancon dlouholetym clenem ) nacismu a jedinecnosti Shoah-
deutsch: "Über die Shoah, den Nationalsozialismus und den Stalinismus"
,to je ta kniha co zminujete .
TCerny
Fana Musil, co se tyce Vami zmineneho francouzskeho historika Alain Besancon( jak mozna vite , chybi Vam v te orthographii toho jmena "cedille" neb bez cedille se i ve francouzstine "c" cte jako "k" , se cedille pak jako "c") byl m.j. dlouhodoby clen komunisticke strany Francie i kdyz ne tak dlouhy jako soucasny mladicky president , utrinos , napomadovany cesky seladon ).Jak jiste take vite, Becancon ( s cedille) je take velke mesto ve Francii blizko Basileje -jako by se nejaky cech jmenoval Fana Pardubice nebo Fana Kolin.
Samozrejme , ze komunismus v CSR , tak jak ho treba ja zazil osobne prvnich 30 let po valce ( uprostred niz se ja v Praze narodil ) a v mych ocich to byla tehdy krasna doba , neb jsme byli tehdy nesmirne skromni a vsichni jsme unisono potichu nadavali na komunisty .
Kdyz komuniste chteli nekoho odpravit ( jako tech nekolik desitek lidi kolem Horakove nebo Husaka museli je obvinit ze "spoluprace s imperialisty " coz v pripade Horakove ani Gustava Husaka ( pozdejsiho presidenta CSR)pravda nebyla , ale ona tehdy statecne pomahala lidem pri emigraci a spolupracovala s CSR exilem , coz jiste bylo tehdy zivotu nebezpecne ( quod erat demonstrandum).
Naciste ale vyvrazdili 6 milionu cikanu, zidu, a dusevne chorych a nemuseli je vubec z niceho obvinovat , stalo rict " jste cikani nebo zide a eo ipso nemate pravo na zivot.
Nejvetsim komunistobijcem v dejinach byl ale Hitler a proto meli komuniste v r. 48 takovou prizen naproste vetsiny nejen v Cesku ale i ve Francii a jinde.
Petr Minář
@TCerny
Pro dementního ubožáka, který zde zneužívá diskuzi:
"Komunistické režimy jsou zodpovědné za smrt milionů lidí po celém světě. Odhaduje se, že celkový počet obětí komunismu je kolem 100 milionů. Toto číslo zahrnuje popravy, uvěznění, nucené práce a další formy perzekuce. V Československu bylo popraveno 248 osob z politických důvodů, asi 8000 zemřelo ve vězeních a 450 při pokusu o překročení železné opony."
Nemuseli je vubec z niceho obvinovat (cituji TCerny), stalo rict "třídní původ".
I když demence je smutná věc, kterou nelze nikomu přát, číst tu výblitky takového chudáka je skutečně trapné a ohavné.
TCerny
@Petr Minář o.k.
Holy James
K nacitům a komunistům by měl být szejný přístup, stejně jako k jejich propagaci.
Fana Musil
Alain Besancon Nemoc století anotace
Dvě ideologie, které se dostaly k moci, poznamenaly dvacáté století - komunismus bolševického typu a nacismus. Oba chtěly dospět k dokonalé společnosti. První chtěl dobro všeho lidstva, druhý německého národa. Na cestě k tomuto cíli si však oba osobovaly právo, ba dokonce i povinnost, zabíjet, a činily to metodami v rozsahu dosud v historii neznámém. Nacismus, ač zmizel před více než půlstoletím, je stále právem provázen nenávistí, kterou čas neoslabil. Komunismus, ač padl teprve nedávno, se těší ztrátě paměti a amnestii, s kterou souhlasí nejen jeho stoupenci, ale i jeho nepřátele, ba dokonce i jeho oběti. V této knize hledá Alain Besancon odpověď na základě srovnání způsobů a metod vládnutí komunismu a nacismu a destrukcí, které způsobily v morálce, sociálním a politickém životě lidí. V této souvislosti nastoluje také otázku jedinečnosti nejvýraznějšího zločinu století - zničení evropských Židů.
TCerny
@Fana Musil nejen evropskych zidu!
TCerny
Vyuceny brusic kovu Mertlik je mladsi nez ja .Ja zacal coby chirurg v r. 66 na Bulovce , Mertlik zacal svoji karieru v r. 71 v Armadnim umeleckem souboru.
Jeho blaboly o "masovem vrahu Gottwaldovi"jsou neskutecne oligophrenni neb Mertlik nevi , co slovo "masivni " znamena .
Je sice pravda , ze komuniste nekolik ceskych politiku popravili a treba Dr.Gustava Husaka mucili 9 let v Jachymove.
Dr.Gustav Husak unikl trestu smrti jen proto, ze rozsudek byl vynesen az po smrti Stalina a brzy po propusteni z Jachymova se stal presidentem CSR.
To trdlo Mertlik ale ani nevi, ze nacisticke bestie povrazdili 6 mil. cikanu, zidu, dusevne chorych a homos.
Nejvetsim komunistobijcem byl samozrejme Hitler a koncentracni tabory byly pred zidy a cikany napechovane komunisty a socialnimi demokraty, co patrne Mertlik ( o zdejsim trdlu Minarovi ganz zu schweigen. vedet nemuze , neb zadny KZ nenavstivil.
Ja jsem behem meho zivota 30 let po valce v Praze nikdy s zadnym estebakem nehovoril ackoli mne v r. 69 chytli na hranicich s protistatnimi letaky V srpnu 68 jsem prevazel jsem v sanitce vysilacku CR behem sluzby na Bulovce a vubec nic se mi nestalo.Brusici kovu vcetne Mertlika museli mit v CSR tezky zivot neb " prezil pokus o popravu" zatimco ja , chirurg na Bulovce jsem mel tch prvnich 30 let po valce v Praze zivot krasny .Samozrejme jsem v KSC nikdy nebyl a tehdy jsme na komunisty nadavali unisono vsichni.
Mertlik je jiste presvedcivy pro takove morony jako je treba zdejsi utrinos Petr Mlynar.
"Rudohneda sprostota "je slabomyslny neologismus zdejsiho Mertlika s ochotnym spolu blabolistou Mlynarem.
misazak
@TCerny Vy toho nevíte daleko víc a asi nemáte vzdělání či práci??? Pracující člověk nemá tolik času na psaní tak dlouhé odpovědi! Tedy učte se, učte se, učte se!!!
TCerny
@misazak Hierin stimme ich mit Ihnen überein.
Bin fast ohne Arbeit obwohl ich nur 82 Jahre alt bin !
Ansonsten MfG!
MUDr Prag 66,Dr.med.Hannover 85
Facharzt für Chirurgie, Unfallchirurgie, Sozialmedizin
Seit letzten ca 50 Jahren in Deutschland lebend
Petr Minář
@TCerny
Jestli vám ta "fach"práce v těch 82 jde stejně "dobře" jako ty vaše zhovadilé politické žvásty, co se tu s nimi nestydatě předvádíte, tak Bůh s vašimi klienty-oběťmi.
Petr Minář
@TCerny
Musíte být už silně sklerotický, když si sice berete mne a moje jmého stále do huby, ale nejste schopen si ani zapamatovat, jak se přesně jmenuji a hlavně to, že jsem přinejmenším stejně starý (snad o pár měsíců starší) než vy, na což jsem vás už několikrát upozornil. Podstatnější je, že jen blb nechápe (zde nechápe "chirurg"!), že věk není ani přednost ani nevýhoda (kromě snad sportovců), rozhodně není vyšší věk žádná zásluha a při výměně názorů je zcela irelevantní. Názory nejsou mladé či staré, jen chytré nebo blbé. A na vás se jasně ukazuje, že s tím věkem zdaleka ne vždy se dostavuje i moudrost. Prostě, že z mladého hlupáka se stane časem starý hlupák.
Jen komunistický zločinec může napsat, že označit Gotwalda jako masového vraha je "blábol". To, že jste bezpochyby vystudoval ne "za husu", jak se kdysi říkalo, ale za stranickou (svazáckou) knížku jste čtenáře vašich opakujících se pindů myslím už přesvědčil dostatečně. Prožil jste v nejhorších létech bestiálního režimu "krásný život". Může být. Jako v tom vtipu z těch dob:
"Ahoj, jak se máš?" - "Dobře!" - "Tak to musíš být pěkná sv*ně."
Nechte si už své pindy pro zemi, kam jste se jako "uprchlík" vetřel, abyste mohl více a lépe žrát.
Petr Minář
"Nedivme se rostoucí drzosti rudohnědé pakáže. Hnojíme a zaléváme ji naší lhostejností!"
Tato slova do kamene tesat. Přesně vystiženo, pane Mertlíku. V listopadu 89 a nějakou dobu poté byla tato pakáž skutečně vespod hnědá strachem. Tehdy si skutečně nedovolila skoro ani špitnout. Dnes, jak ostatně vidět i v diskuzi k článku, má tahle pakáž odvahu otevírat si na kdekoho své rudohnědé tlamy. A jestě drze kvičet o potlačování názorů (dokonce "jako za komunistů"!).
Nehrajme s tímhle zrádným a zbabělým ksindlem hru podle pravidel, která se snaží společnosti vnutit. Je k dispozici zákon a tím je třeba verbež měřit, podle něj ji za její drzé provokace a štvaní řezat a nedbat na její kvikot. Nebuďme k projevům její rudohnědé sprostoty nevšímaví a lhostejní. Dějiny prokázaly, že se to zle nevyplácí.
epr3
@Petr Minář Úplně tě vidím jako předsedu akční trojky, politruka nebo estébácký kápo. Jsi bolševik jako vyšitej.
Richard Sebesta
@epr3 Jo
Richard Šebesta
@Petr Minář Minářu,Minářu. Komunisté byli poražení před 4 léty ve volbách. No a víš kdo je vzkřísil a dal jim naději ? Tvůj premiér Nutelák svou zcela neschopnou a katastrofální politikou. Pokud Konečná uspěje měla by mu děkovat. Je to podobné jako na Slovensku Fico byl taky na odpis,ale Matovič a Heger mu hodně pomohli k postu premiéra.
Petr Minář
@Richard Šebesta
Vyprávěj tu (pěkně konkrétně), jak nějaký "Nutelák" vzkřísil komunisty. Co pro ně udělal případně co proti nim neudělal (nejsi ty, Šebesto, z těch blbců, co tu píší o "omezování svobody názorů"? Nekvičel jsi tu, když ze státního úřadu vykopli komunstického štváče Druláka jako "pronásledování pro názor"? (Já, když jsem byl ještě vedoucí manažer firmy, bych takový politický hnus mezi svými blízkými spolupracovníky také netrpěl.)
Jsi prostě politicky vzdělaný jak Hurvínek. Svinstvo zločinného komunismu (fašismu a ostatně každého zločinu) se neustále obnovuje (bohužel) a boj proti němu nikdy nekončí. Jestli mu pak někdo pomáhá, tak jsou to ti Leninovi "užiteční i*ioti", mezi které mohu plným právem počítat Richarda Šebestu. Tak blbého, že není schopen pochopit, třeba jak svými pindy zde těm komunistickým zločincům pomáhá. Šebestům musí komouši děkovat. Ti jsou ten hnůj, ze kterého pak rostou zločinkyně Konečná, Šebestův spolubojovník v komunistickém spolku Svatopluk (!) atd.
Svádět to na nějakého "Nuteláka" může jen drzý blb.
TCerny
@Petr Minář Petr Mlynar, ich halte Sie für keinen adäquaten Diskussionspartner fü mich .
Hängen Sie jedoch den Kopf nicht , da ich felsenfest davon überzeugt bin , ***s Sie auch hier fündig werden indem Sie einem Ihrem Niveau entprechenden Partner hier begegnen.
"Gleich und Gleich gesellt sich gern ", wie *** Sprichwort besagt und wir sind ja absolut heterogen.
Misazak spricht Sie nicht an ?
Petr Minář
@TCerny
Machen Sie sich keine Sorgen.
našinec
Pokud by na tohohle senilního dědka nikdo nereagoval, tak bych učinil totéž. Nechci urážet staré lidi s hloupými názory a tak jen akademická: Kam soudruh Mertlík řadí Spolu mezi rudé či hnědé? Asi mezi obojí, že?!
Jan Macharacek
@našinec Brrr a tfuj.
Anatolij Vasil
To jsou takový keci,že se reflexu divím,že se k tomuto propůjčila.Co bude psát,až tu bude vládnou ANO s SPD?!!No budete muset vlézt do té řitě hooooodne hluboko.
Jan Macharacek
@Anatolij Vasil Uff.,tavárišč.
epr3
Docela si fandíš Mertlíku. Pro tvoji mentální i fyzickou zchátralost, už opravdu nikomu nestojíš za námahu...😂
Jan Macharacek
@epr3 Ale pro tvoji nenávist a IQ to stojí bohatě,jak zříti vidno.
Pavel Kmoníček
Výborně napsáno !