Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: S daněmi do voleb opatrně. Strany se vyhýbají otázce, kde vzít peníze

29 komentářů

Alois Rudý
Blažek jménem vlády a ODS zkusil peníze sehnat, no nepovedlo se😂🤣
Gabina Rychtarova
@Alois Rudý Gabino, potom ty budeš od daní osvobozena (osvobozen, osvobozeno), když máš hlavu úplně prázdnou
Sklapni zobák středoasijská pastevecká ovce 😁
Alois Rudý
@Gabina Rychtarova ..od tebe stále se vracejícího potomka ofčí babičky a stepního ukrajince to sedí🤣😂
epr3
@Gabina Rychtarova Kosmonaute, ty to píšeš sám sobě?😂
Pavel Nyklíček
NAOPAK!
Všimněme si burešovy rétoriky.
DANĚ A HR NA NĚ.
Daně se dle zadluženeho bureše ještě sníží 🙏 důchodcům se přidá 🙏, jezdit tramvají se bude zadarmo, atd....
No to poď na mě z boku....
Každý kdo jen chvilku poslouchá burešovy skvělé plany,. které samozřejmě tají 🤣, ale už o nich mluví jako o zázraků, tak tomuhle důchodci může uvěřit fakt jen naprostý blb.
Uživatel_5734171
@Pavel Nyklíček
Bureš těm hlupákům nakecá, že peníze budou z EET. A hlupáci tomu uvěří. Přitom právě tihle hlupáci neustále somrují, aby jim člověk něco udělal "bez papíru". Ale Burešovi nikdy nešlo o tuto zemi, klidně ji zadluží a zničí. Jde mu jen o jeho byznys a ochranu před kriminálem. Přesně proto si buduje v mnoha segmentech monopol (typicky v chlebu a pečivu), přesně proto si buduje síť ochranných mechanizmů. Lidé jsou ve své podstatě hlupáci a sobci a většina zase naletí. Neřeším to, připravuji se na to...
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Většina hlupáky zřejmě nebude.
Spíše menšina.
Babišovo jádro naplněné cca milionem důchodců je v porovnání dalších milionů voličů, co ho nikdy nevolí, poměrně malé, ale jako součást skupiny daného seskupení, opravdu slušná snůška duševních migrantů.
epr3
@Uživatel_5734171 Minule hlupáci věřili Fialovi, že daně nezvýší...😂
Gabina Rychtarova
@epr3 ruská špíno budeš platit i z toho mála co máš i v hlavě 😁
Alois Rudý
Gabino, potom ty budeš od daní osvobozena (osvobozen, osvobozeno), když máš hlavu úplně prázdnou🤣😂
epr3
Rychtářová Vys.r si voko, kosmonaute😂
Gabina Rychtarova
@epr3 nedělej ze sebe ekonoma ruská špíno.jenom kopiruješ vidláka a Davida blbečku 😁
epr3
Kosmonaute, nemáš ovčí mor nebo tak něco? Meleš naprosto z cesty, úplně jako dřív. Takhle tě admini poznaj a zase vykmitnou.😂
Uživatel_5734171
Problém je, že lidé jsou hloupí. V podstatě jen reagují na světlo. Oni nechápou, že schodky kolem 300 mld. ročně je ve skutečnosti zdanění. Stát si ty peníze musí půjčit a platit z toho úroky. To je mandatorní výdaj. Rok co rok platíme stovky miliard na obsluhu těchto půjček. A o to pak máme méně peněz na investice nebo sociální transfery. Jen to ty lidi nezasáhne napřímo, ale třeba vyšším znehodnocením peněz, neboli inflací. Inflace je forma zdanění. Když mám tisíc a je inflace 5 procent, tak si za rok koupím méně zboží o těch 5 procent. Kdyby byla o 5% vyšší daň a inflace nula, koupil bych si stejně. Ale měl bych pocit, že mě stát okradl. Takhle mě okrade neviditelná inflace. Přesně proto doporučuji vládním demokratickým stranám, aby na podzim řekli estébákovi, že mu podpoří menšinovou vládu výměnou za schválení finanční ústavy silou ÚSTAVNÍHO ZÁKONA. Neboli všem dalším vládám znemožnit tohle šílené zadlužování. Když chce vláda utrácet, musí zvednou daně (třeba DPH), nebo majetkové daně. Krásně to vidíme na Slovensku, které je v Eurozóně a tudíž nemůže sekat dluhy, jak se jim zlíbí. To je forma finanční ústavy. Fico ted hledá další zdroje, musí zvyšovat daně (typicky transakční daň, DPH už zvedl) a dojede na to. Slovákům nevadí, že letěl do Moskvy, nevadí jim, že letěl na dovolenku do Vietnamu za miliony, vadí jim, že jim sebere pár euro...
Richard Sebesta
@Uživatel_5734171 Člověk nemusí být daňový nebo ekonomický expert ale když peníze nejsou tak nejsou.Kdysi to jasné vysvětlil laicky Kalousek .Uvedl to na příkladu z domácností .Rodina má taky nějaký rozpočet a musí si rozmyslet do čeho chce investovat co má prioritu a podle toho hospodařit a případně se zadlužit.Kazdy rozumný člověk chápe že posílat nekonečné many Ukrajině které nám nikdy nevrátí není priorita stejně jako 5%HDP na zbrojení .Máme důležitější věci, třeba zdra­votnic­tví,šk­olství ,vni­tro,at­d.Ra­kousko které není v NATO vydává pouhé 2% na zbrojení a pokud bude navyšovat tak velmi pozvolna.Je zvláštní že oni z Ruska obavy nemají .Čím to asi bude.
?
Pavel Nyklíček
@Richard Sebesta
Kdo chrastí zbraněmi, musí počítat s odezvou.
Odezva musí být vždy tak silná, aby chrastění zastavila.
Války byly a budou a vždy skončily na financích.
U ruska samotného je naprosto reálné, aby se opět opakoval Afghánistán.
Ten byl mnohem výdajové slabší rusko politický rozložil.
Pokud do naší ekonomiky přichází z východu lidé díky válce, naši podnikatelé je vítají.
Začíná být nedostatek lidi a populace slábne. Všude na světě.
Válka tudíž není ze současného pohledu na naši ekonomiku vůbec žádným strašákema, ale naopak.
Jen musíme ještě rok alespoň vytvářet pocit síly než to rus vzdá.
Gabina Rychtarova
@Richard Sebesta ty nejsi nic..jenom hloupý dezoid 😁
epr3
No jo, Fiala už v opozici tvrdil, "že ví jak". Tak teď už to víme taky.😂
Ale Minář s těmi ostatními blbci z místní placené klaky, mu to hodí stejně.😂
Uživatel_5734171
@epr3
přesně proto tu nejsem pod svým jménem, aby sis mě nebral do huby. Já to někomu z vládních stran hodím, protože mi není jedno, že tu budou vládnout gauneři a hlupáci. A jsem ochoten i zvednout zadek a jít proti tomu demonstrovat. Mám tuhle zemi rád a není mi jedno, že ji budou ničit šmejdi a gauneři jako Babiš, Havlíček, Okamura, Rajchl, Foldyna nebo Konečná...
Pavel Nyklíček
@Uživatel_5734171
Velmi trefné přirovnání, pro určitě nemyslící nestravitelné.
Jednomu milionů lidí u nás stačí říct, že se budou mít líp a hned je zas ten den šťastnější...🙏
On sice nebude a vedení státu ako firmé krachlo, ale proč zas nedoufat, že?
Uživatel_5734171
@Pavel Nyklíček
těmto organismům stačí, že se jiní budou mít hůř... Mám takové troglodyty ve svém okolí. Ne mezi kamarády, ale třeba jako sousedy...
Richard Sebesta
@Uživatel_5734171 no vidíš a já to samé akorát taky nesnáším šmejdy jako Fiala,Bureš nebo Rakušan a taky klidně zvednu zadek a půjdu demonstrovat protoze mám taky tuhle zemi rad
Gabina Rychtarova
@Richard Sebesta a já nesnáším ruské šmejdy jako tebe a epr 😁
Richard Sebesta
@Richard Sebesta já určitě nejsem proruský ale ty jsi určitě probruselka.Az tě objede nějaký smradlavý migrant pak si nestezuj ty špíno
epr3
@Uživatel_5734171 A jak si vysvětluješ, že současné Rychlé šípy nedokázaly snížit každoroční schodek státního rozpočtu ani o orla a to ještě nevíme, jak dopadne letošní rok. Každopádně už teď je jisté, že zasekli sekeru ještě hlouběji, než Babiš s Dluženou za dobu svého panování.
Já fakt nevím, kde se berou vaše sympatie k těm dnešním sráč.m, vždyť nedokázali vůbec nic pozitivního. Rozhazovali prachy stejně jako Babiš, podlézali Unii úplně stejně jako on a korunovali to vlez***stvím pro Ukrajinu.
Gabina Rychtarova
@epr3 ruská špínava vlez***delko za Babiše byl růst a za Fialy už ne ale to ve svém sckvrklem mozku nepobereš😁
epr3
Kosmonaute, ty ses nechal převrtat na holku? To jsi udělal dobře, teď ještě něco provést s tou beznadějně blbou palicí..😂
seng
@Uživatel_5734171 A ,že ji ničí grazlove z ODS to Vám nevadí?
Richard Sebesta
@epr3 Souhlas dezole Je dezole.Lhani a kecy o Ruskem nebezpečí může věřit jen ten kdo je buď na hlavu nebo hledá důvody k válce a proto si je vymyslí.Lhat umí Minář jako celá vlada