Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Prodloužení života starých Dukovan k dostatku elektřiny v Česku nepomůže

4 komentáře

Frantisek Najman
Zase lež autora Párala, dostatek elektřiny máme víc než je potřeba, když zhruba 2/3 jí vyvážíme podle statistiky a na můj dotaz jsem dostal odpověď že se jedná o obchod.
Jan Bejšovec
@Frantisek Najman Buď záměrně lžete nebo tomu rozumíte jak koza petrželi. Že občas elektřinu vyvezeme, ještě neznamená že jí je dost. Protože někdy dovážíme a někdy vyvážíme. Záleží na momentální výrobě a spotřebě. Bez dovozu v momentě kdy je výroba menší než spotřeba bychom byli bez proudu. A bez nových jaderek se bude vývoz zmenšovat a dovoz zvětšovat.
Uživatel_5577504
K dostatku elektřiny pomůže jediné - poslat eurosojuz s jejich zeleným blouznění a povolenkami do ***e a dál používat uhlí - máme ho tu na 150 let. A Hitlera odříznout. Na férovku zvednout na hranicích odpojovače. Ať si vrtulky a panýlky užijou, magoři. Ale bez nás, soudruzi, bez nás!

Jenže to by musel vládu sestavovat Okamura. Babiš na to nemá koule.
Jan Bejšovec
Však nikdo z politiků nové jaderné zdroje nechce. To co předvádí je akorát komedie. Kdyby nové zdroje chtěli mohli smlouvu s Korejci podepsat hned jak UOHS shodil námitky ze stolu. Místo toho čekali týdny až do toho někdo hodí vidle. A já se ptám proč??? No protože jádro nikdo nechce. Na tom se totiž žádný solární baron napojený na politiky nenapakuje.