Rozhovory

Zpět na článek

„Zrekonstruovaný“ Heydrichův vůz je téměř bezcenná slátanina, říká Aleš Sobek z Muzea veteránů Slatinice

6 komentářů

Sapheus
@TCerny vyblil ses dobře, doufám že seš bot
Martin Clay
@TCerny díky atentátu, nám po válce zůstali hranice země tak, jak jsme je znali. Až atentátem jsme spojencům dokázali, že nejsme spojenci nacistů, jak nasvědčovali výsledky voleb před válkou.
František Přeseka
@TCerny nevím no, nazývat parašutisty pomatencemi mi úplně ke studovanymu doktorovi nesedí...m
Radek Foltyn
@Sapheus par indicii naznačuje možný ruský původ pisatele, ale kdo ví. Klidně může jít jen o deficit kognitivních funkcí
Tonsta
@František Přeseka ty jsi asi taky moc studiu na základní škole nedal, když ses teď dopustil slova „pomatencemi “, co? 😀
TCerny
Muj prispevek se netyka veteranu ale te nejudesnejsi akce v Praze za druhe svetove valky v r. kdy jsem se narodil, ktera stala zivoty tisice nevinnych lidi, kteri nechteli nic jineho nez prezit a nekolik se zemi srovnanych obci Lidice a Lezaky.
Prvnich 30 let po valce v Praze jsem prevzal nahledy komunistu na tento neuveritelne priserny napad anglicanu, kterym na zivotech par tisicu cechu vubec nezalezelo.
Ten udesny atentat naprosto nic nezmenil , nez ze jednu nacistickou bestii , 37 leteho smrada Heydricha nahradila jina jeste horsi .
Atentat se udal asi 500m od domu kde nase rodina bydlela u Bulovky a proto mam k tomu intimni vztah.
Moje mama mi vypravela jak zbesile nacistickje bestie chodily od domu k domu a vozily uplne nevinne lidi na Kobylisskou strelenici kam dosud casto chodim a ctu si opakovane ty tisice jmen tech nestastniku, co jim vzal zivot ten debilni napad "velkorysych" britu, kdyz se nejednalo o britske rodiny.
Komuniste pojmenovali pak vsechny ulice v okoli po tech pomatencich Gabcikova, Valcikova, Kubisova po kterych jsem chodil od r. 48 nejdriv do zakladky na Rokosce , pote do gymnasia Na Korabe a nakonec od r. 66 na buloveckou chirurgii jako lekar-chirurg.
Tehdy tam byl primarem jeste Dr.Franta Mach ( take byl lekarem CS narodniho manchaftu hokejistu ), ktery tam byl uz jako lekar , kdyz tam tu bestii Heydricha privezli.
Nejudesnejsi byla scena z toho posledniho filmu glorifikujiciho ten udesny atentat, jak jeden z tech parasutistu v obklicenem kostele na Karlaku zbabele septal tomu druhemu : "Britove o nas urcite vedi , prileti a zachrani nas !
"Ani slovo soucitu s temi tisici povrazdenych kvuli tomuto slabomyslnemu napadu, delat ze sebe hrdiny.
Kdyby se alespon byvali ti zbabeli parasutiste po tom atentatu okamzite sami zastrelili, mohlo se z tech povrazdenych dockat konce valky a prezit!
Ty nacisticke bestie by mozna povrazdily "jen"par stovek prazanu ale ne tisice!
Jsem sice take lekar jen o 6 let starsi nez Pirk ale vet