Historie

Zpět na článek

Varšavská smlouva podřídila armády členských zemí Moskvě. Jedinou její bojovou akcí byl vpád do ČSSR

8 komentářů

Alois Rudý
Vpád do ČSSR nařídil první tajemník ÚV KSSS Brežněv, původem Ukrajinec. A jako první na tancích, pod praporem SSSR a většinově přijeli do Prahy vojáci z Ukrajiny. "Varšavská smlouva" byla v tomto případě fakticky pouze krycí pláštík pro invazi Ukrajinců. No a Ukrajinci jsou zde zase.😶
Miroslav Vecka
Sovětský svaz nebyl ničím jiným než bolševickým žalářem národů a jeho satelity včetně Československa mu byly vydány na milost a nemilost. A k ovládání těchto satelitů sloužila i Varšavská smlouva.
Miroslav Vecka
Na váš příspěvěk se nedá napsat nic jiného, než že lžete pane Rudý.
Jaroslav Valentik
@Alois Rusové k nám nepřijeli budovat vojenské základny v rámci VS. Přijeli potlačit a zlikvidovat snahy a uvolňování zrůdného totalitního režimu. A jako okupanti tady zůstali a dělali si co chtěli. Ale když i náš nynější prezident neměl problém dobrovolně a rád vstoupit do toho ozbrojeného spolku, který přímo podléhal velení našich okupantů, ani neměl problém s tím, že jsme okupovanou zemí tak už bych to asi ani neřešil. 6 milionu voličů evidentně nemá problém volit lidí bez hrdosti, cti a morálky.
Petr Minář
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Alois Rudý
ČSSR byla součástí Varšavské smlouvy, takže přítomnost vojsk Varšavské smlouvy v ČSSR v rámci cvičení nebyla v rozporu se stanovami tohoto vojenského paktu. A následný vznik základen Varšavské smlouvy v ČSSR je z dnešního pohledu zřizování základen NATO v Evropě zcela normální postup. Velmoci se prostě poddaných neptají. Ostatně "Brusel" nám dnes do řízení státu zasahuje daleko více a daleko negativněji než to tehdy činil SSSR. Můžeme s tím polemizovat, souhlasit či nesouhlasit jako já, ale pravda je jenom jedna.😎
Petr Minář
@Miloslav Sodoma
Nesleduji, co momentálně dělá pan Foltýn. Jednou se jasně a bez servítku vyjádřil a to mi stačí. Jinak, já používám vlastní mozek a vyjadřuji vlastní stanoviska. Vy to snad děláte jinak?
Miloslav Sodoma
@Petr Minář pana Foltýna jsem dlouho neviděl ani neslyšel. Nenechal vás tady osamocené. Jestli ano,tak je s... on?!