Večerka
Helena Vondráčková je ikonická. I když žaluje lidi, tak je to queen, říká raperka Hellwana
12 komentářů
Robert of Prague
0
Clanek jsem necetl. Nazory nejake prastene raperky s tak originalnim a honosnym 'stage name' me naprosto nezajimaji. Diky rodicum jsem v dobe udesnych castusek vyrostl s emerickymi big bandy, Gershwinem a pozdeji Elvisem na LP. A take s klasikou. Mati s BB v Praze zpivala. Rap i hip-hop povazuji za zvratky z predpekli. Vondrackovou, Neckare a vubec podlezave kumstyre, co jezdili do Sojuzu jsme nesnaseli, Gotaka take. Waldu, Kubisku a spol, zase jo. Podle meho, hadava Helena mizerne frazuje (neswinguje). Poslechnete si jeji otresnou verzi slavne skladby Stevie Wonder 'Sir Duke' a pak original - noc a den. Od fochu jsem geolog, srdcem muzikant. V Bernu, CH, jsem byl na Talentech 3. a zpival vlastni skladbu cesky. Nase kapela 'Sir Duke' hrala a to dobre. Zde je moje HD verze evergreenu s Count Basie BB (mam od nich povoleni), nahrano doma: All of me (80th of D-Day) - okopcete do YT. Moje skladba ve stylu Bohemian Acoustic Fusion, zpev ve studiu do mikraku Neumann za 7500 dolacu. Je to znat. Dobre fotky z Divokeho Z, kde zijeme: Featherlight Wanderings Horns-2021
Queen bez charakteru. Jako u mnoha jiných umělců, třeba spisovatelů, dílo převyšuje charakter osobnosti samotné. Mé oblibě se netěší.
No, ta Helena mi přišla divná, už když jsem ji viděl prvně. A to bylo ještě před tím, než byla šíleně smutná. Za mě je to čudla a ne královna. Ale ty, raperko milá, si ji klidně veleb, jak chceš 

Jak říká Jára Cimrman, když se nepochválím sám, nikdo to za mě neudělá... Nevěděl jsem o její existenci, za minutu si to jméno pamatovat nebudu a její existence mi bude dál utajena...
@Uživatel_5734171 A to si ešte nepočul jej " tvorbu " ! Je tak úžasná, že tam kde je sama, je svetová jednička . 😀
@Uživatel_5734171 Nebo to můžete vzít za druhý konec a její hudbu prozkoumat, ne? Proč hned tak negativně, strécu?
@Kateřina Ondráčková
neprozkoumám... Tohle je ZCELA mimo mě. A neprozkoumám spoustu dalších věcí. Jsem taková bigbeatová konzerva. Není na tom nic negativního... Dál budu poslouchat Vítkovo kvarteto, Queen nebo třeba Yes
neprozkoumám... Tohle je ZCELA mimo mě. A neprozkoumám spoustu dalších věcí. Jsem taková bigbeatová konzerva. Není na tom nic negativního... Dál budu poslouchat Vítkovo kvarteto, Queen nebo třeba Yes
@Uživatel_5734171 Berte to z té lepší stránky. Stále máte na výběr dle svého vkusu. Moje generace měly na výběr Aleksandrovce a budovatelské zpěvy a Sojuz něrušimyj respúblik svobódnych.....A komentovat jste to nemohli, jinak hrozil postih. Já Helenku prostě neposlouchám a pořady s ní nevyhledávám.
@Kateřina Ondráčková A Vy si zase zkuste uvědomit, že rap nemusí nutně ocenit vůbec nikdo mimo subkulturu. Mně osobně je se svou problematikou a výrazovými prostředky naprosto cizí. Stejně jako Vám bude nejspíš zcela cizí mnohé z hudby, kterou miluju já.
Zajímavý rozdíl proti milovníkům rapu bude jen v tom, že z mého telefonu v parku nebo stojícího auta před domem nikdy tu mou hudbu neuslyšíte lomozit. I když technické prostředky na to mám.
Zajímavý rozdíl proti milovníkům rapu bude jen v tom, že z mého telefonu v parku nebo stojícího auta před domem nikdy tu mou hudbu neuslyšíte lomozit. I když technické prostředky na to mám.
@Uživatel_5734171 A jak napsal velký mystik Zdeněk Rytíř v textu Mořská panna: ... Ta šeptla jen / všechno je sen / Grand cirkus Svět, ty a já, ... A to, že ti bude tahle "divná část snu" nadále utajená, je v podstatě naprosto v pořádku. Jako ostatně vše