Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Opravdu chcete žít jako v Rusku? Kam vlezli, tam svou stepní civilizací páchali škodu

38 komentářů

Jana Steinocherová
Zase jeden rozsévač zla. Tak nám to popište tu škodu
ivca27
Vím, že většině občanů režim vyhovoval. Dovedli se v něm pohybovat a prakticky jim nic nechybělo, snad kromě možnosti často cestovat do kapitalistického světa, jak se tehdy říkalo. Občané si nezáviděli, každý vydělával přbližně stejně. I zboží a služby byly pro všechny za stejné ceny v celém sektoru. Rozdíly v cenách např. Hotelů a restaurací ve všech kategoriích byly minimální. Rozdíly mezi platy ředitelů podniků a zaměstnanců byly v řádech 100 korun. Nájmy byly nízké, v řádu 100 korun. Např.za 3 pokojový byt v Praze byl nájem cca 300 Kč. O politiku se téměř nikdo nestaral, bylo to podle většiny lidí stejně jedno, kdo tam bude, stejně to nezmění. Světový řád byl rozdělen po válce mezi mocnostmi a nikdo nepochyboval, že to někdo změní. Žádná válka, kromě studené, nehrozila. A tak, co je lepší, žít v míru skromněji a v klidu nebo v době harašení zbraněmi a hojnosti a to ještě ne u každého. Tuto otázku si musí zodpovědět každý sám. A za co bojovat? Za větší zisky války chtivých politiků a zbrojařský firem? Proč za ně má umírat normálně žijící občan. Kde budou během války schované politické krysy, které po vyhrané válce vylezou a po prohrané odejdou i s majetkem do bezpečí. A občané budou budovat zničená města a infrastrukturu. Až to vybudují, tak se vrátí, protože žití bude tady levnější. Historie se opakuje, stejné to bylo před oběma 1 a 2 světovou válkou. Zbaběle utekli napřed do USA v I.světové. V II.světové jedni politici utekli do SSSR a druzí do Londýna. Trpět zůstal obyčejný lid, který byl i tak v mnoha případech vtahován do smrtí hrozících akcí lidmi sedícími v teple zahraničního domova. To byli zbabělci, odbojáři proti okupantům byli hrdinové a také často riskovali to nejcenější. Závěrem chci říci, že obyčejní lidé, budou vždycky žít pod nějakou kuratelou, jestli Ruskou nebo Americkou či Čínskou jim bude úplně jedno, když přežijí přizpůsobí se. Když jsem dnes viděl video z Londýna, který se stal hlavním městem Afriky, tak nemám iluze o dalším vývoji Evropy
Ferdi Nand
Tohle mohl vypotit pouze neznalý blb.@ivca27
Uživatel_5553302
Byl jsem se do toho Ruska podívat, Jak tam ti chudáci se bojí zvednou pohled se země, aby neprovedli něco, za co by byli biti. A ono nic? Ani zemljanky jsem tam nenašel. Zato čisté a bezpečné široké ulice plné zeleně. Obchody s prohýbajícíma se regálama. Usměvaví příjemní lidé, klimatizované autobusy MHD s nabíječkama na telefon, v metru máš tendenci hledat návleky na boty jako bývají na zámku. No nic asi jiné Rusko se s jinou stepní civilizací.....
Alois Rudý
Novinářský nádeníku Karle, možná by bylo lepší a situaci řešící, kdyby se postavičky jako ty a tobě podobní dezoláti rozdělující Česko, odstěhovali na svojí oblíbenou Ukrajinu a není třeba čekat až po volbách😉
Richard Šebesta
Nechci žít jako v Rusku ale zároveň se mi zajídá i evropsko unijní hnůj, fůj !
Richard Šebesta
@Richard Šebesta Tedy chtěl bych žít v systému,kde vládne pořádek,lež je lež a pravda je pravda. V systému, kde se bojuje proti zločinu skutečně ne planými kecy politiků,které jsou jen lhaní a podvádění voličů.V systému kde nevládnou zločinci viz.agent Bureš.Tedy tam kde je pořádek v rámci možnosti a právo a spravedlnost. Současná česká republika to nenaplňuje a stejně tak celá zahnivájicí EU !
Bořivoj Zelený
@Richard Šebesta Tak to by chtělo nějakého osvíceného monarchu.
PEtr Tobes
to je proste ten "uzasny russky svet" kteri by si zdejsi kolaboranti prali mit i u nas..nedochazi jim, ze pro drtivou vetsinu z nich by to nic dobreho neprineslo, ale to je uplne mimo jejich mentalni kapacitu..
Alois Rudý
@PEtr Tobes .. jednoduchému vše jednoduché, že ferdo😁
Václav Vojvodík
@Alois Rudý no zrovna vy jste hlava pane Rudý Vachmajstr.
Alois Rudý
@Václav Vojvodík ..no právě hlava nic moc, proto mohu hodnotit na základě vlastní zkušenosti😉
Alois Rudý
Vidím, že novinářský nádeník Karel již mele z posledního a z jeho článků stále více zaznívá zoufalost z vědomí nastávající prohry. Ani prohrávat důstojně tito podporovatelé současné neschopné a polourajinské vlády koalice ODS neumí.😎
Anton Augustin
No jo no, někdy mi připadá, že současná vláda nás bere do Ruska oklikou přes Kyjev. Jedni jako druzí, tam nemáme co pohledávat.
Pavel Nyklíček
@Anton Augustin
Vláda nastávající okliku potřebovat nebude....🤣
Anton Augustin
@Pavel Nyklíček
... už ji má současnou koalicí umetenou.
Uživatel_5919578
@Anton Augustin Máš blbě interpunkci, vemeno. Problém je, že i taková střeva jako ty, Šebesta a jiná střeva, mají volební právo... V kebuli prázdno, doma žerou psy, ségru posílaj šlapat, ale i tato zvěř má bohužel právo volit.
Richard Šebesta
@Uživatel_5919578 Sám jsi vemeno ty " demokratický" šmejde švihly komunismem.
Václav Vojvodík
@Uživatel_5919578 píše někdo kdo se schovává za anonym? Nebuďte směšný Uživateli nevím čeho, ale na hlavičku vám to rozhodně dobře nedělá. Zkuste změnit ezokněžku, která vás tím krmí. Možná se vám uleví.
lug70
Já bych se zeptal jinak. "Opravdu chcete žít v koncentráku, zvaném EU?" Lidi nemají ani tušení, že okolní svět je mnohem svobodnější než v EU. Tolik poviností, příkazů, zákazů, nařízení a různých omezení v okolním světě není. I ti co jsou tady nazýváni diktátory, jako Lukašenko nebo Erdogan nechávají svoje lidi volněji dýchat a nesvazují je tisícemi byrokratických bičů. Život tady už dávno není žádný ideál svobody, ale reálná diktatura a pořád se to zhoršuje. Kdo to nevidí, je naivní nebo vyloženě slepý.
Asatin
@lug70 Tak se odstehuj do ruska .Rusky svet te rad prijme i zlaty rubl prida.Z nesvobodne EU te na hranici radi pusti.
Bořivoj Zelený
@lug70 A do toho ještě ta islamizace EU a podpora multi-kulti.
Not Applicable
@lug70 To není "koncentrák" ale všudypřítomná a někdy absudrdí byrokracie. Nikdo tě v ní ale nenutí ani nedrží žít, to bys pak ale jako líný nefachčenko přišel o dávky.
Pavel Nyklíček
@lug70
Máš pravdu. Demokracie nám svazuje ruce.
Diktát je o svobodě a míru. Bude líp.
Petr Minář
@lug70
Psát o "koncentráku" EU může opravdu jen neskutečný blbec. Jeden z těch, co tu zhovadile současně volají po uzavření hranic proti "imigrantům"...
Jde o sprostý a drzý žvást doslova urážející ty jako já, kteří museli žít 40 let ve skutečném koncentráku, hlídaném pohůnky Pohraniční stráže, komunistické verze SS-Totenkopf. A kterým vládnoucí komunističtí zločinci odmítli vydat i "pas" pro cesty do lido-demo, protože jejich cesty do zahraničí "nejsou v zájmu ČSSR" (papír dodnes mám).
Hnus, že taková kreatura lug70 se tu může volně předvádět.
Novák Vladislav
@Petr Minář Já ten papír už nemám, mně stačí moje ještě stále slušná paměť. Také jsem byl občan II. kategorie, který byl neustále někde vyšetřován a o cestě do zahraničí se mi mohlo jen zdát...
Faktem je, že nazvat dnešní dobu "koncentrákem EU", může jen duševní jelito. Škoda, že takového člověka není možné přenést časem do skutečné totality, či dnešního Ruska.
Uživatel_5919578
@lug70 Jsi pologramotný, tudíž tvé kydy jsou nerelevantní. Smiř se s tím a volně dýchat. I ten Hitler dokázal ekonomický oživit Reich. Nikdo tě tu nedrží, hajzle, tak pal odtud do Ruska, hajzle. Doufám, že tě Poláci na hranicích střelí do řiti, abys měl památku na dyktaturu Bruselu. Vole 🐂
Alois Rudý
Novinářský nádeníku Karle, to, že většinová část slušných lidí Česka nesouhlasí s proválečnou politikou současné vlády zaměřenou proti Rusku neznamená, že chtějí žít v Rusku. Nebo ty podporovatel Ukrajiny a její války chceš žít na Ukrajině, tedy pokud ano, tak jeď. 😂🤣
King I
@Alois Rudý kolik už jsi u sebe ubytoval rusů z kursku?
Alois Rudý
@King I ...Z Kurska Rusové neodcházejí, z Kurska utíkají Ukrajinci a to jsou podnájemníci pro tebe😂🤣
King I
@Alois Rudý ani nemůžou, vstupní vízum dostanou maximálně tak v Číně a Zanzibaru. Proč nechceš žít v Rusku?
Alois Rudý
@Alois Rudý ...nic jsi nepochopil Ivánku😉
King I
@Alois Rudý proč nechceš žít v Rusku?
Uživatel_5354308
@Alois Rudý Většina slušných lidí nesouhlasí s politikou Ruska a domnívá se, že Ukrajina má být svobodná a ne v područí Ruska. Sami jsme to zažili a nikomu to nepřejeme. A to jsme tady nezažili takové hrůzy jako na Ukrajině za Stalina, kde díky uměle vyvolanému hladomoru zemřelo až 5-10 milionů lidí. Nechápu, kde berete takovou drzost, tvrdit že "většina" našich lidí nesouhlasí s politikou, zaměřenou proti Rusku a s podporou Ukrajiny. Jedině snad ve vašich vlhkých snech.
Petr Minář
Ta ***, co jsou pro nové vztahy s RuSSkem, které nám zajistí blahobyt (jako za RVHP) sotva chápou otázku z nadpisu. Ona jen přežvykují slovanské bratry, nepřátelský Brusel, Banderovci vyvolanou válku s Ruskem, ukrajinského premiéra Fijalenku, co okradl důchodce a hlavně MÍR (známý ruSSký "Mupi mup!").
Alois Rudý
@Petr Minář ....pohádky ofčí babičky😂🤣
Not Applicable
@Alois Rudý To je velmi slaboduchá odpověď, rudý Lojzo. Apropo, musíš sem sázet víc poťapaných emotikonů.
Alois Rudý
@Not Applicable 😁😂😃🤣😅