Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Tahanice kolem výpovědi bez udání důvodu dokazují, jak se vláda není schopna sama dohodnout

50 komentářů

giorgio287
Je třeba uznat, že vládní imbecilové dělají vše pro to, aby nasrali co nejvíc lidí. Okradli důchodce, zavinili zdražení všeho, za naše prachy krmí 1/2 milionu přivandrovalců, financují z našich peněz cizí válku, nakupují předražené stíhačky, schválili grýndýl, chtějí u nás opice z Afriky, inflací okradli všechny o 1/3 úspor, zprasili dohody o provedení práce a teď jako bonus televizní poplatky z mobilu a výpověď bez udání důvodu. Ještě pár takových majstrštyků a Bureš bude mít ústavní většinu.

Gratuluji, fialoví blbečci.
lug70
Fialova vláda se tou výpovědí bez udání důvodů inspirovala dánským modelem, který je však ve vyspělých zemích jediný. A dánským doprovodným sociálním programem, kde takto propuštěný zaměstnanec dostává od státu a fondů spravovaných odbory, podporu ve výši svého minulého přijmu až do doby než si najde novou práci, tím už se Fialova vláda samozřejmě inspirovat nehodlá. Fialovi šmejdi si rádi berou inspirace odjinud, ale jen takové co se jim a jejich sponzorům hodí do krámu, ale že by pracovní právo konečně přizpůsobili běžným evropským standardům, třeba po vzoru Německa, to ani náhodou. Přitom po 20 letech od vstupu do EU by už bylo zahodnou tuhle oblast sjednotit s evropskými standardy.
Frantisek Najman
Výpověd bez udání důvodu je totalitní fašistický postup ODS a současné vlády tzv. Čtyřkoalice. A tohle jste si sami dobrovolně zvolili.
Bořivoj Zelený
Nedovedu si představit, že by zaměstnavatel propustil zaměstnance bezdůvodně. Vždy musí být nějaký důvod, jinak by ho přece nepropouštěl, bylo by to proti zájmu podniku.
Nepropustí zaměstnance jen tak z plezíru!
Saša Krach
@Bořivoj Zelený Haaaa nebo přijde zaměstnanec do jiného stavu... bože
Alois Rudý
Kosmos zřejmě koukáš do zrcadla a hovoříš se svým obrazem, ale proč po ránu taková sebekritika ?😀
našinec
@kosmos kosmos To není jen o lemplech. Příklad: Máš nějakou továrnu, která dělá pro větší nadnárodní společnost. Přijde krize, potřebuješ přijmout lidi za menší peníze. Například uprchlíky z UA. Tak se dosavadních pracovníků nějak zbavíš. Co si myslím, tak postupně dojde k poníže či zrušení těch 6ti měsíců odstupného.
našinec
Přece všichni víme, jaká bude praxe. Větší firmy možná použiji výpověď bez udání důvodu, ale menší se budou snažit zaměstnance vyštvat, protože je to levnější.
seng
@Uživatel_5734171 A vyhodil jste ho ,takže nový zákoník bez udání důvodu není potřeba. Téhle pohádce ale nevěřím, aby jeden pracovník blokovat zakázky a celou partu.
epr3
@kosmos kosmos Nacionálně šovinistické a rasistické hnutí spojené s totalitní formou vlády, potlačování občanských svobod. Modří jsou blízko. Sr.či jako je Rakušan nebo Foltýn, jsou latentní fašisté.
Georg Waldman
Jak to ty kluci v té vládě dělají, že dokážou před volbami nas**t tolik lidí? Babiš se raduje jak si na jejích hrobě zatancuje.
Saša Krach
Možná je tento problém garantován neznalostí problému...
Možná že návrh podali poslanci kteří v životě nepracovali tak nějak na ostro...😂
A po skončení poslaneckého mandátu je čeká senát...🤩
Kouzelné žití.....A jak je známo blahobytem človek dostane roupy a někdy blbne.🦬
epr3
@kosmos kosmos Vím, že jsi dement, který nejspíš nikdy nevylezl z toho svého chlíva, ale už jsi slyšel někdy rčení "o revoluci, která požrala své děti"?
Vysvětlím ti to. Radikální revolucionáři, kteří se rozhodli zatočit a vypořádat se systémem, který nahrazovali, věznili a popravovali tak dlouho, až došla řada i na ně a skončili úplně stejně jako ti, které s velkou pompou nahradili. Takže ono je hodně ošemetné volat po nesmlouvavé tvrdosti pro někoho jiného, protože až si to zaměstnavatelé vyřídí s opravdovými lemply, tak přijdou na řadu třeba i ti, kteří sice makají, ale potichu nesouhlasí a ono se to zrovna zaměstnavateli hodí.
Tak, konec školení, u tebe je to stejně marné, ale třeba si to přečte ještě někdo jiný, komu to dojde.
Alois Rudý
@Bořivoj Zelený .... Třeba si dovolil zaměstnanec vyslovit jiný názor, že
epr3
@kosmos kosmos Tak abys ji tím kladivem brzy nekoupil....😂
Uživatel_5734171
@Anton Augustin
opravdu tu nebudu popisovat technologii naší výroby, ale prostě a jednoduše musela jet celá parta. A já nebudu mít na každý pracovní post jednoho připraveného náhradníka. A znovu a polopatě. Ten problém jeho odchodem skončil. A nebyl ani předtím, než u nás nastoupil. A nastoupil asi před 4 lety na místo dělníka, co šel do důchodu. Každopádně to je moje věc, moje firma, moje peníze, moje starosti. Od státu chci jen to, aby mi nekomplikoval život. A na oplátku mu za to platím daně a další platby...
giorgio287
Už aby to hejno zemských škůdců skončilo. Nejlépe v šatlavě.
Uživatel_5734171
Uvedu modelový příklad. Který není ANI TROCHU vymyšlený. A je poměrně i rozšířený.
Zaměstnanec začne "marodit". Prostě jednou za měsíc zajde k doktoru, ten ho uzná práce neschopným na týden. Ten týden neplatí pojišťovna, platí ho zaměstnavatel. Je spousta nemocí, které mají těžko diagnostikovatelné příznaky. Bolest hlavy, bolest zad. Doktorům je to v podstatě jedno. Takový zaměstnanec je firmě k ničemu. Já jsem jednoho takového zaměstnance měl, asi před dvěma lety jsem ho propustil. Měli jsem naplánovanou na pondělí montáž, v 65 jsem dostal sms, že mu je blbě a že jde k doktoru. Montáž jsem musel zrušit. Tohle se opravdu opakovalo pravidelně měsíc co měsíc. Kromě toho, že to marodění jsem platil já, musel jsem měnit plány. Zákazník naštvaný, zbytek party také naštvaný, plus další náklady s tím spojené. Od odpůrců výpovědí bez udání důvodu bych se rád dozvěděl, jak bych se měl chovat. Dotovat do nekonečna takový byznys? Ne, hoši a děvčata. Od té doby, co jsem ho vyhodil, jsme nezrušili podobným způsobem ani jednu akci.
Pavel Maleček
No především další hřebík do politické rakve. A kdyby jen jeden. Celá Fialova koalice si pár měsíců před volbami rakev většinou svých rozhodnutí zatlouká.
Až to vypadá, že se Fiala hlavním Babišovým marketérem stal.
Uživatel_5734171
@našinec prozradím ti jedno tajemství. My se nechceme zbavit zaměstnanců, to opravdu není smysl naší existence. Chceme se snadněji zbavit těch, co jsou pro nás přítěží. Ti, co poctivě a kvalitně pracují, jsou pro nás užiteční. A znovu a polopatě. Ono se tak děje i dnes, jen se musíme tvářit, že tomu tak není. Takže se třeba provádí fiktivní reorganizace. Všichni vědí, že cílem je dát výpověď, ale protože to jinak nejde, tak se to kamufluje reorganizací...
bella.
@Bořivoj Zelený
z plezíru ho zaměstnanec nepropustí, ale možná proto, že jeho příbuzného taky někdo bez udání důvodu propustil a potřebuje místo pro něho.
Českem zavládne korupce a džungle jako je na Ukrajině , anebo v Severní Koreji.Lidi se budou bát cokoli i jen pošeptat, jen aby se to "nedoneslo " " nahoru "👎️
Děsný poměry nám Fiala chystá, demokrat s zákonem o cicích mocnostech a s cenzorem Foltýnem za zády.
Nevím fakt, kdo jsou v Česku ty s v i n ě , kterým Foltýn v rámci demokracie vyhrožoval!Že by do vlastního hnízda ?
bella.
@Uživatel_5734171
až tě demokraticky vykopnou, dej vědět!
bella.
@epr3
no já bych to nenazvala revolucí, já bych to nazvala novodobým otrokářstvím.
Ve firmách zůstanou ovce, který se neodváží cokoli říct, byť by to bylo k dobru věci, ale poukázalo to přitom na neschopnost vedení.
Nikdo se nepožere, ve vedení zůstanou ti s bičem " bez udání důvodů " a to ještě ze dne na den a lidi budou frustrovaní z možné ztráty zaměstnání.Bez udání důvodu poletí i ten, který se na šéfku pravidelně ráno neusměje , anebo ona dá na drby, že o ní někde řekl, že je kráva. Ve firmách nebude jeden věřit druhému, co kdyby ho za něco udal .
Ještě jim dejte do firem kamery na záchody a ráno testy moče bez udání důvodů a je to jak u Kima v Severní Koreji.A ta 2 měsíční výsluha je fakt sranda.👎️👎️👎️
bella.
@lug70
Fiala 👎️ a jeho dezoláti Pavel 👎️, Pekarová 👎️ , Foltýn 👎️, Rakušan 👎️ + nově bakalář Lipavský 👎️ si vybírají jako správní manipulátoři jen půl pravdy z celku. Kdy , abychom byli spravedliví , se často k celku ani nedobéřou a berou jen to co po povrchu sbírají jejich asistenti . A spolehají se tady na to, že IQ populace silně klesá ( důvody proč si každý kompletně vygoogluje s patřičnými studiemi ) a tak kritické myšlení, zachované u těch inteligentních je v menšině.Stejný úkaz je ve Francii, Německu, USA atd.
Když léta krmíte obyvatelstvo nenáročnými kravinami a nepodáváte nic k zamyšlení a když jim do škol cpete léta ne-gra-motné migranty, snižujete náročnost výuky , tak vědomě IQ populace snižujete a víte , že za 1-2 generace se utumí jejich schopnost analýzy stavu, obrany , vzpoury .Mozek je vymytý.👎️👎️👎️
Pravda - u našich dezolátů viz výše pochybuji, že oni jsou schopni takových výkonů.Ti jen přebírají a sami mentálně hnijí.
bella.
@Georg Waldman
Kdyby ti ze dne na den v práci řekl šéf, bez udání důvodu , že vypadneš , budeš na jeho hrobě rád křepčit taky, se vsaď!
👎️
bella.
Výpověď bez udání důvodu mi zní přesně tak nesmyslně, jako když tady Ukrajinci předkládají dokumenty - čestné prohlášení, že absolvovali střední školu , sami si to podepíší a na základě toho jsou zařazeni do přjímaček , anebo jiná " čestná prohlášení " o svém životopisu , jakože nikdy trestaní a sami si to podepíší.

Naprosto stejně absurdní, jako podání výpovědi bez důvodu!
Zpětnou vazbu co má propuštěnec zlepšit tak nemá, zpětnou vazbu na utečence co si tady podepíší cokoli a vláda uzná jako " ověřené " taky nikdo nemá.

Co je tole za blázinec!
Slušný lidi na to doplácí!
👎️👎️👎️
kosmos kosmos
@epr3 epr3
31. ledna 2025 • 132

0
@kosmos kosmos Za to ty neřekneš, místo tupého nadávání, nic
Co mám říct tupcovi jako ty?že jsi slušný debílek.nebo že jsi krásně vychlasstané hovádko 🤣👍
epr3
@kosmos kosmos Za to ty neřekneš, místo tupého nadávání, nic.
Frantisek Najman
@Uživatel_5734171
Pro vás je to demokracie, pro slušné občany ne!
Richard Šebesta
@Georg Waldman To je správná otázka a zdá se,že Fialova vláda jede na doraz a chce si poštvat proti sobě co nejvíce lidí. Každý strůjcem svého štěstí.
kosmos kosmos
@epr3 čteš ssrajdy a proto ti je.bbe🤣 požírá tě to stejně jako chlast nebo drogy 🤣 čím víc toho do sebe cpeš tím více dementíš 🤣to ti řekne každý addictolog dementissko proc­h...las­st..­..ané 🤣 👍
kosmos kosmos
@Frantisek Najman zjisti si prvoku co je fašismus 🤣👍
kosmos kosmos
@Alois Rudý pohádky ofčí babičky 🤣👍
kosmos kosmos
@kosmos kosmos Tak abys ji tím kladivem brzy nekoupil....😂
@éšprckaty jsi nejlepší představitel lempla-líný hlupy prochlasstaný závistivý a nenávistný 🤣 kdoví kde ses celý zku...ný život protloukal ty cocoTe🤣a ve finále máš houuno a bydlíš na ubytku s opalenyma 🤣tY jsi též takový poloopálený 🤣a tvoje povedené potomky si taky dovedu představit 🤣👍
Uživatel_5734171
@Frantisek Najman
zvolili jsme si to, protože jsme přesně tohle chtěli... Říká se tomu demokracie...
Uživatel_5734171
@Bořivoj Zelený
Důvod jsem měl. Nepřinášel mi profit a musel jsem na jeho mzdu doplácet. A doplácela na něj celá dílna, protože měli o to nižší prémie, protože o to méně jako celek vydělávali. Kromě toho dělal na pracovišti dusno a v takové atmosféře já skutečně fungovat nechci. Asi nikoho nepřekvapí, že to byl obdivovatel putina a volič ANO...
kosmos kosmos
@Bořivoj Zelený za to ho nevyhodiš ani náhodou 👎tak minimálně 2 vytýkací dopisy a to ještě nemáš jisté 🤣👍
Bořivoj Zelený
@Uživatel_5734171 Tak jste toho lempla vyhodil, ale důvod jste měl, jak jste popsal v příspěvku.
kosmos kosmos
@Anton Augustin Anton Augustin
30. ledna 2025 • 20:25

0
@kosmos kosmos
Ale ano, ale byla obrana i proti nepoctivým chlebodárcům.
Tam, kde byla smlouva na rok tam jsem ji dodržel do písmene. A machr zaměstnavatel koukal jako pukl. Ve svém povolání jsem neměl strach o práci.
Nepoctivý podnikatel -to je taky kapitolka 🤣👍
kosmos kosmos
@našinec to už tak nějak k údělu zaměstnance patří 🤣 majitel firmy taky nese riziko podnikání a zajímá to někoho?asi ne 🤣👍
Miroslav Kašpar
No jasně! Krásný příklad! Tyhlety "pracovně právní výdobytky pracujících" a naše lpění na nich jsou dokonalou ukázkou reziduí "bolševika v nás", tedy něčím, čeho se mnozí z nás stále zdráhají vzdát. A jak ta která strana poměřuje před blížícími se volbami váhu voličů "s bolševikem" a váhu voličů "bez bolševika", moudře se o tom baví a dohadují, tak není čemu se divit, že mnohdy neví, komu všemu a jak moc je v jejich zájmu podlézat
našinec
@Uživatel_5734171 Však o tom píši.
Anton Augustin
@kosmos kosmos
Ale ano, ale byla obrana i proti nepoctivým chlebodárcům.
Tam, kde byla smlouva na rok tam jsem ji dodržel do písmene. A machr zaměstnavatel koukal jako pukl. Ve svém povolání jsem neměl strach o práci.
Anton Augustin
@giorgio287
Také jsem leccos prošel, a lemplů na práci je neuvěřitelné procento hlavně u mladších ročníků.
kosmos kosmos
@Anton Augustin to je řešení makat za lempla?ty neznáš heslo že správný šéf má rozdělit práci tak aby na něj nezbyla?🤣👍
giorgio287
@Anton Augustin
Voní jsou hlava! Fialův brácha?
Anton Augustin
@Uživatel_5734171
Hmm, proč jste montáž neprovedl sám, když vám na tom tak záleželo?
Pracovníka jste mohl vyhodit, ale asi těch pracantů máte málo a ani se k vám nehrnou.
Richard Šebesta
Tahanice kolem výpovědi bez udání důvodu ukazují tvář každé ze stran koalice. ODS jde tvrdě za svým což mají u mne malý bod k dobru že nejsou v tom aspoň nyní falešní a hrají s odkrytými kartami přičemž jim je jasné že tohle moc voliče asi nepřitáhne krom skalních myslím ty nerozhodnuté. Ne každá strana je schopná dělat nepopulární rozhodnutí před volbami .Já jako volič který současnou vládu včetně Pirátů volit na 100 % nebudu jsem ale na druhou stranu rád. Jednak tím že koalice není jednotná a že dělá takové nepopulární rozhodnutí ,což jim voličů moc nepřidá. Podle mne je pochopitelně
nesmysl dávat výpovědí bez udání důvodů. Už jsem jednou psal ,někdo
si plete století . Nepíše se letopočet 1825 ani 1855 ale 2025. Dělníci a pracující už nemají postavení bezprávných otroků .
kosmos kosmos
Jako kladivo na lemply super 🤣👍
Uživatel_5734171
Nehledejme v tom nic komplikovaného. Celé je to jen předvolební kampaň v rámci koalice SPOLU. Na příkladu PirStan jsme viděli, jak mocnou zbraní je kroužkování. Piráti byli před volbami černým koněm voleb, po kroužkovací tsunami se stali otloukánkem. A přesně totéž očekávejme nyní. Voliči Spolu (včetně mě) budou čile kroužkovat a budou kroužkovat jak podle osobních sympatií, tak podle programu. Já výpověď bez udání důvodů chci, tudíž budu kroužkovat proti lidovcům. A na rovinu. TOHLE JE DEMOKRACIE. Přesně takhle by to mělo fungovat.