Historie

Zpět na článek

Před 85 lety vypukla krvavá zimní válka Davida proti Goliáši. Rudá armáda Finy podcenila

9 komentářů

TCerny
Glorifikace spojencu Hitlera, Himmlera , Göbbelse , Göhringa , Heydricha , kterym bylo udesne Finsko v r. 41 jako to dela autor tohoto ominosniho clanku , ktery Finsko v r, 41 prirovnava s statecnemu Davidovi ktery spolecne se statecnymi hitlerovskymi bestiemi ze vsech sil bojoval proti zlemu Goliasovi -Rude armade- je specificka perversita redaktora reflexu jaroslava sajtara ktery jiste zde neni isolovan.
Podobne s nacistickymi bestiemi spolubojoval cesky Hacha a Slovenska vlada , Japonsko, Mussolini take v roli statecnych Davidu spolu s Davidem Hitlerem a konsortu.
Uz mne na ceskych diskusnich forech poucovali obcane tohoto Ceska, ze Prahu , tudiz i mne v r. 45 osvobodila ukrajinska Waffen SS Divise Galizien spolecne s nacistou Wlasovem a ne Ruda armada .
Jen se divim, ze toto Cesko prejmenovavsi Tridu Rude armady v Praze Kobylisisch ji prejmenovalo na "Zenkelovi Tridu " a ne treba na Göbbelsovu Tridu , neb nejvetsi nepratele Rude armady , jeste vetsi nez Finsko byli naciste se svym Hitlerem a spol, kdyz uz toto Cesko melo v umyslu vsechno co se tyka Rude armady z historie Ceskoslovenska eradikovat.

.Im Mai 1941 war die finnische Militärdelegation in Deutschland zu Besuch und vereinbarte dort eine Waffenbrüderschaft,
Deutschland griff die Sowjetunion am 22. Juni an, wobei Hitler verkündete, ***s die Finnen neben den Deutschen kämpfen.
Die Versetzung der deutschen Truppen aus Norwegen nach Finnland war zu Beginn desselben Monats eingeleitet worden.

Mne takoveto nahledy soucasnych ceskych novinaru typu Jaroslava Sajtara velmi poburuji, coz je jiste jenom muj problem , jednoho bezvyznamneho 82 leteho dedka , co do teto doby uz davno nepatri neb jsem chirurg dokonce uz 58 let jako maloktery mezi jeste zivmi..
Mrzi mne ze jsem se musel dozit toho , jak cesti novinari anno domini 2024 glorifikuji statecne kombatanty Hitlera!
TCerny
Typicky cesky obcan skryvajici se zbabele anonymne pod znackou
"reproman "chce vyjadrit spolu s redaktorem Reflexu Jaroslavem Sajtarem jak sympatisuje s Finskem v r. 41 , ktere coby " hrdinny David " po boku Hitlera , Himmlera ,Göeblese Göhringa , Heydricha a ostatnich bestii bojovali spolu statecne proti " zatracenihodnemu Goliasovi " Rude Armade !
Nahledy tohoto Ceska na statecneho Hitlera, Himmlera , Göbellse , Heydricha a spol bojujiciho spolu s Finskem proti Sovetskemu Svazu nesdilim ani v nejmensim , neb mne v kvetnu 45 v Praze osvobodila Ruda Armada .
Tato ceska znacka " reproman"spolu s autorem tohoto ominosniho clanku o hrdinem boji "obdivuhodneho Davida " Finska po boku nacistickych bestii proti Rude Armade od r. 1941 jsou v mych ocich svedka hruz nacistickych bestii vcetne Finska v te dobe , neco neskutecneho co jsem prvnich 30 let po valce v CSR a poslednich 50 let meho 82 leteho zivota v Nemecku nepovazoval vubec za mozne , ze nejaky cesky ( ne ceskoslovensky!) novinar je schopen vygeenerovat takovyto pamflet.
Zcela jiste ja do teto doby nepatrim , neb zde maji misto a udavaji ton jen anonymni "repromen" a Sajtarove.
Richard Miklic
@TCerny pane doktore, kolego, zapoměl ste po dostudování argumentovat? Nechce se mi věřit, že člověk na mé úrovni dokáže toliko argumentačních faulů a jedovatých slin dohromady slepit a úspěšne se vyhnout jakékoliv smysluplné argumentaci. Nuže, podělte se s náma o pravdu, kterou Vám vytloukali do hlavy.
TCerny
@Richard Miklic Jaky obor delate Vy a kdy jste promoval?
Ja poprve v r. 66 na FVLKU , podruhe pak v r. 86 v Hannoveru a s chirurgii jsem zacal v r. 66 na Bulovce u prof. Knoblocha , kde jsem si udelal 2 atestace z chirurgie a poslednich 50 let ziji v Nemecku.
TCerny
@Richard Miklic Pane Kolego, patrne byste mohl byt mym vnukem , neb moje dcera je rocnik 66.
Mate pravdu, ze mne ten clanek Jaroslava Sajtara strasne irituje , coz je samozrejme moje chyba, lec obdivovat Finsko z r. 41( ktere mam od r. 60 , kdy jsem tam byl poprve rad ) ze" v r. 41 coby malicky David s Prakem" ruku v ruce s Hitlerem, Himmlerem, Göringem, Göbbelsem, Heydrichem a ostanimi nacistickymi bestiemi bojoval statecne proti "zlemu Goliasovi -Rude Armade v r. 41 ."nazor tohoto ominosniho ceskeho novinare
To Vase Cesko ( nejsem Vas spoluobcan ) prejmenovalo Tridu Rude armady v Praze v Kobylisich , kterou jsem 30 let po valce ( ted je mi 82 !) chodil, na nejakou " Zenklovu tridu " je skutecne ominosni. Vy zcela jiste jste komunismus v CSR nezazil,ale pro mne to byla nejhezci leta v Praze 30 let po valce i kdyz clovek musel produkovat u kazde zkousky a atestace ty nesmirne pitominy o zarnem komunismu a zahnivajicimu imperialismu a musel se chovat k tomu rezimu konformne zbabele etc.
Ale nesmirne positivni na teto dobe , kterou zazil Vas dedecek bylo to , ze jsem tehdy byli nesmirne skromni a radovali se treba z kosile nebo jeans , bananu ci Bulharska.
Od te doby jsem byl nekolikrat na Tahiti, nekolikrat na Hawaii , pracoval 1 rok coby lekar u Flying Swiss Ambulance na Maledivach , obletel nekolikrat cely svet - Bulharske Zlate Pisky z r. 60 byly bezkonkurencni ( jiste cum grano salis!)
reproman
@TCerny Nic takového jsem nenapsal. Buď lžete úmyslně, nebo máte hodně velký kognitivní problém.
Napsal jsem totiž jedinou krátkou větu, která se tématu vůbec netýkala. Vidíte ji o pár příspěvků níže.
Nick mi automaticky přiřadil systém, když jsem se přihlašoval svým účtem Google. Ten účet je svázaný s technickým fórem, na kterém dělám moderátora, a muj nick pochází právě odtud. Změnit to tu již nelze a nevadí mi to. Za nic se neskrývám. Nevím, proč Vám vadí přezdívka zrovna u mě a u nikoho jiného (pod občanským jménem zde nepřispívá téměř nikdo).
Jednou už jsem se Vám tady představil celým jménem a profesí. Že jste se už nevrátil a nepřečetl si odpovědi, to je Vaše chyba.
TCerny
In nuce Wikipedia :
"Die großmachtpolitische Situation hatte sich bis Sommer 1941 insoweit geändert, ***s Finnland an der Seite Deutschlands gegen die Sowjetunion kämpfte."
Finsko v 2, svetove valce bojovalo ruku v ruce s bestiemi Hitlerem, Himlerem , Göbbelsem, Göhringen a konsorty stejne jako "Ukrajinsti hrdinove" zlocinec Bandera a Waffen SS Divise Galizine slozena s 30 000 ukrajinskych naacistickych bestii ktere se podilely na masakrech zidu v Babij Jar etc.
Autor clanku v duchu soucasneho Ceska glorifikuje roli Finska v 2. svetove valce bojujicicho ruku v ruce s Hitelrem, Himmlerem , Göhringen a Göbbelsem a je zcela jedno kolik melo nacisticke Finsko v 2.svetove valce tanku a kolik zaniceni " maleho Davida spolu s Hitlerem" proti "Goliasovi = Rude armade"
Stejne jako autor tohoto clanku se najde spousta podobnych co vyzdvihuji " tuhe boje " statecneho Japonska ,Mussoliniho a spanelskeho diktatora Franco ,vsichni se objimajici s Hitlerem a Göbbelsem a spol.
Mne osvobodila v kvetnu 45 v Praze Ruda armada , v Plzni pak USA od tech nacistickych bestii s jejimi nohsledy a pomahaci .
Nicmene Jaroslav Sajtar lici velmi minuciosne jak davidoidni Finove bojovali ruku v ruce s Hitlerem proti Rude Armade , coz jiste najde v tomto Cesku obrovske sympatie ke kazdemu co bojoval po boku Hitlera proti Rude armade.
U nas v Nemecku s takovymi tajne sympatisuji jen AfD a pravicovi extremiste.
Nicmene ja jeho spoluobcan nejsem a coby narozeny v Praze uprosted 2. Svetove Valky mam ke vsem kombatantum a sympatisantum Hitlera bytostny odpor.Udesny clanek nakonec malicko relativisujici , ze bojovat po boku Hitlera jako to delalo Finsko , preci jenom nebylo tak spravne.
Pry i spolubojovnici Hitlera preci jenom nebyli uplne obdivuhodni , neb ten boj po boku Hitlera preci jenom nebyl absolutne spravny ( jkkoli zajimavy), ale pouze cernobily-mini kondescentne Jaroslav Sajtar.
reproman
@TCerny Vy jste ve škole seděl v lavici s Babišem?
TCerny
@reproman coby jeste o genaraci starsi nez Babis , narozen v Praze uprostred 2.s.v. jsem do skoly sel v r. 48, poprve promovavsi v r. 1966 na FVLKU na MUDr podruhe v Hannoveru na Dr.med. a delajici uz 58 let chirurgii jsem ani s Babisem ani s Vami, vysoce kontemolativni repromane do skoly chodit nemohl.
Ze Vy , cesky reproman, neprozradite , kolik je vam let ani v cem jste kompetentni je na biledni.