Archív

Zpět na článek

Veřejná výlevka Ireny Obermannové a jiné knihy tohoto týdne

12 komentářů

janaiii
3. října 2011 • 01:35
http­://www­.uloz­to.cz­/hle­dej/?q­=ire­na+o­berman­nova
pet.pet
23. září 2011 • 23:35
Tam měl být tento smailík .Jednou nás pomlouvala nějaká baba ze sousedství a říkala o nás, Ti si žijou! Mají 3 auta!! Tak se to od té doby u nás doma chytilo
pet.pet
23. září 2011 • 23:32
Hele a není to úplně jedno jestli měla něco s Havlem nebo neměla? Jestli to je fikce nebo satisfakce? Já to četla.Doma ji mám.A jeji koupi neberu jako podporu autora, ale jako to, podporu existence knih a knihkupců. Nesnáším knihovny a kopírování knih po netu.Nejsem ani odborník na literaturu ani se nepovažuji za intelektuála. Jsem máma od 3 dětí, středního věku s VŠ vzděláním. Nejsem milionář, ale máme na chleba i na sůl a 3 auta!!!! Považuji se za střední třídu, střední proud. A pokud tedy můžu mluvit za střed. Mně se kniha líbila.Alespon jsem si u ní odpočinula. Já nechci číst polemiku o nesmrtelnosti chrousta. Já polemiku o nesmrtelnosti chrousta zažívám každý den v reálu. Snažte se diskutovat s puberťáky a jedním batoletem o tom, kdo bude rozhodovat a na nějakého intelektuální spisy vám už večer nezbydou psychické síly.Moje heslo je "Hlavně to nebrat vše tak vážne, ne?!"
maravesan
22. září 2011 • 07:16
Bravóóóóó, v Reflexu jste Tajné knize pí. Obermanové věnovali pouze deset stran. Takže se pořád můžete tvářit, že vás tato kniha vůbec nezajímá a místo toho radši sáhnete po souboru esejů od předního literárního kritika.
J.V.
whocares
21. září 2011 • 17:18
Je to samozřejmě mazaná mystifikace. I to že se pan Václav naoko durdí, a možná je i této myšlenky původa, neb jeho potměšilosti by to odpovídalo. Ale trubky kupují ! Ne, nemám jich doma 10, až se budete ptát. Nemám ani jednu, neb nesnáším ani paní sepisovatelku, ani tlachapouda Václava.
maravesan
15. září 2011 • 13:47
Je zábavné si číst o tom, jak se jiné časopisy zaobírají podřadnou knihou paní Obermanové, právě v tadya už se nějak zapomíná na to, že to byl právě Reflex který se na několika stranách věnoval paní Mojsejové a jejímu vstupu na české obrazovky, včetně rozhovoru a reportáže z jejího útulného domečku plus provokativní obálka ke zvýšení prodeje a navíc obhajoba jejich vystupování od JXD, která určitě stojí za připomenutí
http­://www­.refle­x.cz­/cla­nek/pl­acena-zona-archiv-hlavni-clanky/40439/jxd-nora-me-fascinuje-bude-i-vas.html

Reflex by se měl zamyset spíše nad tím co se objeví na jeho stránkách a ne pomlouvat konkurenci

Jinak s kritikou knihy paní Obermanové souhlasím

Jana V.
fakov
15. září 2011 • 08:37
vlastně ani vysloveně nepopírá, jak jsem četl jeho vyjádření. Ale o to vlastně nejde. Tento způsob vydělávání peněz mi přijde vyloženě nechutný. To ať se radši pí. spisovatelka nechá fotit v čokoládě nebo i bez (pokud to bude někoho zajímat).
von.rammstein
15. září 2011 • 17:27
to se dost pletete. nechutný je člověk co si takovou knihu koupí, protože tím autora podporuje.
vonrammstein
15. září 2011 • 23:55
Takže jich máš doma deset a nevíš co s nima?
torinese
15. září 2011 • 08:18
se mi nelíbila nikdy, její knížky jsou nudné - mnohem lepší je Táňa Nálepková (když už chcete nějakou ženskou oddechovku). Dáma chtěla jistě především vydělat, i za cenu toho, že se znemožní v literární společosti a na veřejnosti. Přesto bych netvrdila, že její knížka nemá reálný základ - to, že Havel intimní kontakt s ní popírá, ještě nic neznamená. Ukažte mi trotla, co se přizná doma k nevěře , natož aby to odtajnil veřejně. Přestože si Havla s jeho zdravotní stavem nedovedu představit coby "vášnivého" milce, vyloučit to nelze. A pak - existují i méně fyzicky náročné sexuální aktivity. Že se s dámou slézal, tvrdí i bulvár a on to nepopírá.