Prostor X
Pohlreich: Tahanice o Michelin je nechutná, řadíme se k Burkině Faso. Vyplatí se nám za něj zaplatit
15 komentářů
Karel Prochazka
0
Kuchtíci si musí hvězdy vyvařit, ne podplatit!
A komu se to vyplatí. Vám? Maximálně dalším 2-3 hospodám, které dávno nejsou pro lidi. Chcete to? Tak si to zaplaťte ze svého. Jenže proč,źe? Stačí pár šikovných keců ,plebs to zaplaťi a pár nenažranců se nakapsuje. Žádný další přínos pro stát, potažmo daňové poplatníky naprosto nevidím. A Michelin? Dnes již o ničem. Recenze na netu mi řeknou daleko více a především na každou slušnější restauraci, nikoliv na 4-5 podniků hrajících si na extra třídu, většinu roku prázdných.
Vůbec nerozumím, proč by měl tohle řešit stát. Možná v dobách, kdy o internetu nikdo ještě ani nesnil, takové průvodce měly svůj smysl. Dneska si přečtu hodnocení každé restaurace v Google mapách a nemusí mě ovlivňovat podobné soutěže... A jestli chce někdo figurovat v té superluxusní kategorii, tak ať dotyčné firmy dají peníze dohromady a zaplatí si to samy.🙄 Jinak proti panu Pohlreichovi nic nemám, pochopitelně bojuje za svůj byznys.
Pohlreicha, jestli chceš hvězdu, tak si ji zaplať a nedoj stát, jako při svých dalších aktivitách! Pochybuji ale, že bys na ni měl.
To je stejné, jako s tou podporou Brna na Velké ceně. Jasně že se to vyplatí, ale jen někomu, nicméně zatáhnout to musí hlavně ti, kteří z toho nic mít nebudou. Je to klasická socializace nákladů a kapitalizace zisků.
Ať se pánové majitelé restaurací složí a zaplatí poplatek Michelinovi v jakékoliv výši. Ale proč by měl daňový poplatník toto platit. Jde o vyhozené peníze a státní rozpočet je určitě potřebuje více jinde.
giorgio287
Kolik je hospod, kde bojují o michelinskou hvězdu? Deset? Tak ať dá každý ze svého 5 mega a je to doma, ne?!? Když se to tak vyplatí. Viď, Zdendo!
Ve stavu, v jakém je české pohostinství, jsou jakékoli dotace do této soukromé sféry vyhozené peníze.
Všichni ti rádoby mistři kuchařského oboru, své profesionální znalosti a výkonnost získali v zahraničí.
Ať se investuje do školství oborů číšník-kuchař. To co teď vychází ze škol, je v praxi naprosto nepoužitelné.
Všichni ti rádoby mistři kuchařského oboru, své profesionální znalosti a výkonnost získali v zahraničí.
Ať se investuje do školství oborů číšník-kuchař. To co teď vychází ze škol, je v praxi naprosto nepoužitelné.
Nesouhlasim s dotacemi pro cokoliv soukromeho. Natoz pro jednohubku na velikem taliri. At si snobove hraji za svoje.
Pokud jsem znal nějaké kuchaře v 99ti % to byly vymaštěné palice a vždy trošku retardovaní jedinci. Pekelná kuchyně je ukázkou toho. že primitiv, s modrou na palici si hraje na generála a řve jako bolševická guma a tohle vulgární jelito zase sežralo Šalamounovo ho...vno.
giorgio287
Když se to tak vyplatí, tak proč 50 mega nezaplatí hospodští? Navrhuji, aby to letos bylo z našich daní naposledy.
Já bych za ty prachy viděl raději školku...
Já bych za ty prachy viděl raději školku...
Pane Pohlreichu, já vás celkem mám rád, především řemeslo, které představujete, ale tohle je úplně mimo. Já opravdu nechci, aby z mých daní dělal stát reklamu tu českému kaprovi, tu českému chmelu, tu české oceli nebo přispíval na byznys Michelinskému průvodci. To si zaplaťte z nějakých stavovských příspěvků, každá knajpa ať dá kilo nebo dvě a pokud se to vyplatí, zaplaťte si to sami. Jestli má stát něco dělat, tak investovat do učňovského školství, investovat do výchovy nových kuchařů a číšníků, ale ne platit privátní byznys. A týká se to všeho, vrcholový sport nevyjímaje.
Člověk, který tak strašně vystupuje proti politice dotací čehokoliv, najednou nemá problém s tím, aby stát dotoval restaurační bussines "výpalným" pro jeden časopis.