Komentáře

Zpět na článek

Deprese Pride 2012: Zúčastněte se pochodu za smutnou mysl!

5 komentářů

Uživatel_215519
8. září 2011 • 07:33
Tak mám taky pocit, že jsem smysl tohoto článku nepochopil. To opravdu už není o čem psát? Jen jestli nám pane Doležale nehájkovatíte. Zdá se mi, že jde jen o to, vyprovokovat lidi ke komentářům. Podařilo se.
blue_coffee
7. září 2011 • 09:33
Jsem taky depresista, ale smysl článku jsem nějak nepo­brala­...Po­chybu­ju, že by někoho zajímal, neřku-li bavil pochod zasmušilých lidí v černé. A že by to nám depresantům nějak prospělo. Nemyslím si, že by depresanti něco takového potřebovali, že by museli usilovat o přijetí většinovou společností a přesvědčovat ji, že jsou lidi jako všichni ostatní. Ačkoliv je fakt, že by neškodilo více osvěty. Aby se nás některé dobré duše nesnažily neustále rozveselovat a povzbuzovat nás, ať se tomu tak nepoddáváme. Aby si nemyslely, že jsme líní, když nejsme schopni pracovat. Aby si nemyslely, že jsme blbí, když neustále zapomínáme nebo se nedokážeme soustředit na jednoduché věci. Aby si nemyslely, že jsme namyšlení, když se s nimi nechceme bavit. Kdybychom uspořádali takový veselý barevný rej jako gayové, pochybuju, že by depresi pak někdo začal brát vážně.
pavel07
7. září 2011 • 21:24
Smysl článku bylo vtipně nastavené zrcadlo, není třeba něco pobírat
vladimir35
6. září 2011 • 16:00
Dnes jste mne trochu zklamal, přimlouvám se za preciznější vymezení pojmů. - Zcela evidentně Gay Pride je určena pro jedince s vrozenou vadou v sexuální oblasti. Je už pochybné, když se uskuteční shromáždění dvojčat (frekvence asi 1 : 80 porodům), lepší je shromáždění dětí ze zkumavky. Postrádám shromáždění osob s jinými diagnózami vrozených defektů, třeba cystinurie, vrozené vady srdeční nebo enzymatický defekt vyžadující bezlepkovou dietu. Deprese má zřejmě původ v zevním prostředí, které nám připravují některé vládní a hlavně nevládní strany, není vrozená, ale vnucená. Ostatně s věkem lidí s depresí přibývá - odolnost proti některým politikům se vyčerpá.
blue_coffee
7. září 2011 • 09:38
Klinicky diagnostikovaná deprese může míti složitou etiologii, ale pochybuji, že má co do činění s činností politických stran (Bavíme-li se o depresi coby regulérní duševní chorobě, a ne o pocitech, které se nás zmocňují při sledování např. zpravodajství nebo televizní debaty politiků - vztek, rozčarování, beznaděj, rozhořčení, prosím. Ale že by pouze z toho mohl člověk takto vážně onemocnět, to těžko.)