Život a styl

Zpět na článek

Václav Klaus a kouření: Zdraví lidem nutit nikdo nebude

13 komentářů

kkk999
31. srpna 2011 • 06:24
Každého, kdo se tu zastává kouření, a toto svinstvo obhajuje, bych poslal na měsíční povinnou praxi jako ošetřovatele na plicní nebo onkologické oddělení některé FN, aby na vlastní oči viděl, kam to dojít může a často také dojde, aby si včas dokázal představit, jaká hrůza ho může a často i bude čekat...asi by rychle svoje telecí názory změnil... ZAKÁZAL BYCH KOUŘENÍ VŠUDE, KDE SE SETKÁVAJÍ KUŘÁCI S NEKUŘÁKY!!! Rovněž bych tvrdě trestal kouření osob mladších 18 let na veřejnosti, zavedl bych osobní účty pro zdravotnictví, aby si kuřáci léčení všech nemocí a úrazů vzniklých v souvislosti s kouřením cigaret nebo jiného podobného svinstva platili ze svého a ne z peněz nás všech...ok, když je to vaše věc a vaše svobodné rozhodnutí, tak si taky neste jeho důsledky na sobě a nepřenášejte tyto důsledky na ostatní...
sirien
30. srpna 2011 • 14:38
mě se hlavně líbí, jak se ve "svobodné" Evropě řídí systém totalitními ideami. Například že stát ví nejlépe, co je pro lidi dobré a názor lidí je v tomhle nepodstatný.

Vezměme si třeba takové zakazování kouření v restauracích. Co to je, restaurace? Veřejný statek? Rozhodně ne - restaurace je soukromým majetkem, soukromým podnikem, který patří nějakému majiteli, kterému slouží k výdělku. Majitel rozhodně nemá povinnost poskytovat veřejnou službu, majitel si technicky vzato může dělat co se mi zlíbí (napalovat ceny, snižovat ceny, měnit interiér, mít obsluhu co neustále otravuje jestli něco nechcete, obsluhu která si naopak dává načas...) s rizikem toho, že sám zkrachuje.

Člověk jdoucí do restaurace není člověkem jdoucím na úřad. Je zákazníkem který poptává službu u soukromníka. Vstupem do oné restaurace a jeho objednávkou de facto vzniká "smlouva" mezi ním a majitelem restaurace - zákazník poptává pohostinství (včetně výzdoby, obsluhy, cen...) a za to majiteli platí. Když je spokojen, tak třeba utratí víc nebo přijde znovu. Když není, tak si dá jedno pivko a už se nikdy nevrátí - nebo třeba odejde ještě dřív, než si to pivko dá.

Kouření je součástí této dohody. Je-li restaurace kuřácká, pak to znamená, že ji takovou majitel chce mít. Pokud se mi to nelíbí, smlouvu s ním neuzavřu - do jeho podniku nevstoupím a nenechám v něm své peníze. Pokud mi to nevadí, tak tak naopak vstoupím a objednám si.

Nikdo nemá POVINNOST chodit do restaurací a restaurace nemají POVINNOST vyjít vstříc všem (jen si představte třeba otrhanou socku jak zkouší vstoupit do baru v Hiltonu...)

Jakékoliv omezení kouření v hostincích je naprosto nechutné omezení svobody, ale asi bysme si měli zvyknout... ostatně EU ráda špásuje se super nápady, až skončí s kouřením, určitě se ráda inspiruje skandinávskou poloprohibicí... a extrémní sporty (lyžování...) statisticky také nejsou zdravotně nejpřívětivější...
Palopetro
31. srpna 2011 • 07:09
Celkem si vážím Vašich názorů,ale ve věci cigaret je tady jeden základní problém,kterým toto proantikuřácké tažení provází celou dobu.A tím je to,že kuřáci ty své smradlavé dýmíky vyfukujou.Je nesporným faktem,že kouření škodí zdraví.To si uvědomují ostatně v drtivé většině i samotní kuřáci.Tento fakt činí z cigarety produkt,který obtěžuje okolí a tím pádem i lidi,kteří se v okolí právě vyskytují.Mě celkem nepřekvapuje ,že toto téma používá tatíček TG Klaus jako ukázku toho,jak je požadavkem států omezit kouření na veřejnosti porušováno právo kuřáků na svobodné provozování svého svinstva.Idiotizmus tohoto již značně senilního pána nezná mezí.
cypakus
31. srpna 2011 • 10:06
A taky je tu problém s auty. Ty taky ty své smradlavé, zdraví škodlivé dýmíky vyfukujou, což z nich činí produkt, který obtěžuje okolí. Dalším logickým krokem potom musí být zákaz provozování motorových vozidel na veřejných místech. Ať si každý jezdí autem doma, kde nikoho neobtěžuje smradlavým dýmem.
Palopetro
31. srpna 2011 • 12:48
A také jsou tady krávy a vlastně miliardy ostatních přežvýkavců,kteří při žvykání své biostravy říhají a exhalují přitom biliony krychlových metrů metanu,který ničí ozonovou vrstvu a to není řeč o ostatní živé mase,která nebetyčně převyšuje lidskou rasu a která produkuje svinstvo a zamořuje celkové ovzduší.Proti tomu je idiocie kuřáka úplě neškodnou selankou v ozonově čistém klimatu kojeneckého inkubátoru.
cypakus
31. srpna 2011 • 14:53
No vidíte. Tak nevím, proč jste si zasedl zrovna na kuřáky, když jsou tady mnohem větší zamořovatelé veřejného prostoru. A kouření taky není jediný lidský zlozvyk obtěžující okolí a poškozující zdraví. Myslím, že kdybychom proklepli vás, taky by se něco našlo...
kkk999
2. září 2011 • 07:17
Kuřáci a kuřačky zejména, kdyby hloupost kvetla, tak jste natolik obsypaní květy, že před vámi pobledne závistí i Flora Olomouc a pak následně pukne vzteky..O tom, že kuřáci jsou bezohlední a sobečtí, je možné se přesvědčit v každé diskuzi o kouření. Žvásty těchto drogově závislých osob jsou trapné a směšné. Už je nejvyšší čas, aby i u nás byly zavedeny a důsledně vyžadovány protikuřácké zákony, které už v civilizované Evropě dávno platí.
Zásadní rozdíl, který nechtějí obhájci jakýchkoliv drog, tedy i kouření a chlastu, vzít v úvahu je ten, že zatímco mnohým rizikům, vyplývajícím ze znečištěného životního prostředí a současného způsobu života celé populace, se prostě nijak vyhnout NELZE, tak braní jakýchkoliv drog, tedy i kouření cigaret, je další riziko navíc, KTERÉ K ŽIVOTU NENÍ NAPROSTO NUTNÉ A NEZBYTNÉ A VĚTŠINA ROZUMNÝCH LIDÍ TOTO RIZIKO NA SEBE NEBERE!!! Jen slaboch nebo bezohledný sobec a idiot se nechá ovládat takovýmto hnojem, osobnost, která má vlastní zdravý rozum a vůli, se takovýmito sajrajty ovládat nedá a nepodlehne jim.
jiriydolezalostny
30. srpna 2011 • 11:35
myšlení kuřáků --- kuřák nemyslí obvykle na to, jestli jeho kouř nevadí okolí, ulice, letní kino, kuřák je arogantní, sobeckej pitomec, kterej se neptá, vadí vám to, né, kuřák se ptá jedině: máš oheň? máš cígo? nemáš papírek? Pak samozřejmě jsou kuřáci, který jsou slušný a cigarety vám nabízej, pak jsou děti, který kroutí hlavou nad tim: ty nekouříš? Kuřáci jsou závisláci, některý třeba jsou možná sváteční, ale kuřák je nesvobodný, protože je otrokem své závislosti, možná, že na začátku a docela dlouho to měl svobodně pod kontrolou, možná taky žil v prostředí, kde všichni hulili, jako kdysi dávno a prostě to bylo jako žvejkat žvejkačku, teda vlastně, žvýkačka byla snad dokonce považovaná za horší zlozvyk, inu, kouření kazí dech, žloutnou zuby, impotence, nikotinový knírky alá Bátora, svraštělá kůže, dívky sice pohledné, ale páchne jim z úst, žloutenka se snáze přenáší, leze to do peněz, no, prostě kouření je dneska spíše blbost, moc racionálních argumentů není, ale jasně, ať si lidi kouřej, ale ať se nejdřív ptaj a když někdo řekne, nekuř mi tu, tak ať se nevztekaj a vydržej to nebo ať vypadnou, nekuřák omezuje okolí maximálně tehdy, nevyčistí-li si zuby, nepoužije sprej, žvejku pro svěží dech atd., blabla­....­....­....­....­..je to relativní, někdo může hulit v klidu od dětství do 90ti, spousta lidí si přivodí astma, rakoviny všeho druhy a další různý potíže.......
jendai
30. srpna 2011 • 12:06
Váš hlavni argument je, že kuřák je nesvobodný a je otrokem závislosti...ale uznejte, že každý člověk je na něčem závislý - na televizi, na penězích, na lásce k rodině, atd atd. Co když se společnost dostane do stavu, kdy rodina se stane protiprávním sdružením (je to hypotetické) a potom bude vaše závislost na ni označena za špatnou...Víte, kuřáci by se měli chovat slušně bez ohledu na nějaké úmluvy a pokud ne, nepřipisoval bych to závislosti na nikotinu, protože na něčem závislí jsme všichni...nebuďte přece takový demagog ;-)
skalicky.jiri
30. srpna 2011 • 12:50
Přes poněkud chaotické myšlenkové postupy jiriydolezalostny zas až takový demagog není
Naopak, srovnávat závislost na nikotinu s láskou k rodině považuji za přehnaně odvážné.

Nikdo nás nenutí slepě přejímat mezinárodní úmluvy, pokud bychom zajistili ochranu nekuřáků (ale i kuřáků!) před následky užívání cigaret jinak, lépe. Pokud ale nejsme tak chytří, nedělejme ze sebe aspoň blbce...