Komentáře

Zpět na článek

Jak ukrást celý stát aneb Neliberální demokracie je jenom jiný název pro autokracii

25 komentářů

Pavel Maleček
21. dubna 2024 • 09:59
... hm, no a liberální demokracie je zas jenom jiný název pro falešnými kecy o vylepšování demokracie maskovanou socialistickou totalitu. Ono totiž ani tak nejde o kdysi před lety vyřčenou definici, ale o to, jak jak je v dnešním světě naplňována.
No a po I. sv. válce se stalo módou, že vznikající socialistické totality, aby svou totalitní podstatu zamaskovaly, tvrdily, že budují tu lepší, protože např. lidovou demokracii.
Až tahle móda postihla i přívěsek liberální, který také tu původní, bezpřívlast kovou demokracii prý vylepšuje. A tak se dnes pod pojmem liberální skrývá neomarx-progresivistická ideologie s jejím multikulti, gender, LGBT či eko-klima povinným sebemrskačstvím a vynucovaným dobrem a rovností pro všechny. Která ze společnosti dělá slabošské, ubečené ovčí stádo, s kterým si ti echtes liberálové, ve skutečnosti totalitní socialisté nahoře dělají co chtějí, především ho do svých kapes "stříhají a dojí".
No proti tomu stavějí jiní "bačové", též toužící to stádo ovládat a do svých kapes dojit svou deliberilazaci demokracie. Což jim liberálové umožňují svým ve jménu "vylepšování demokracie" rozvracením tradic, rodiny či národního státu a vynucováním si poklonkování všemožným, hlavně sexuálně obskurním menšinám, to s návozem islámu spojeno.
Takže brečí-li autor nad těmito "bači" (Orbán, Fico, Babiš, Okamura atd.) měl by především brečet nad bídou liberální demokracie, která se díky zneužití svého přívlastku v socialistickou totalitu mění.
Která jedno která (fašismus, nacismus, komunismus, neomarx-progresivismus) společnost do zmaru, chudoby, teroru a nakonec krvavého střetu zákonitě zavleče. S hrozbou pádu západní civilizace a její převzetí ... no dle toho co se v bruseli a většině západních měst děje nejspíš islámem.
Petr Lavička
22. dubna 2024 • 14:13
Dobře napsáno.Výstrahou budiž Skotsko, kde to zašlo až tak daleko, že jakákoliv kritika LGBT, gemder, islámu a ekofašismu je od dubna trestným činem a k policejnímu vyšetřování " provinilého" stačí udání od souseda.rodinneho příslušníka atd.Já osobně bych byl pro, aby bylo u nás podobně jako v Polsku dáno do ústavy, že manželství je svazek muže a ženy. že existují jen 2 pohlaví ( což je sice všeobecně známo, ale v současné absurdní situaci, by to bylo dobré pojistit) a že manželství může uzavřít jeden muž a jedna žena, aby to utlo tipec případným požadavkům muslimských migrantů na schválení mnohoženství.
Jiri Koudela
20. dubna 2024 • 19:21
Ať žije Fico, Orbán, Trump, Babiš... Všichni ti, co museli a musí bojovat s nenávistnými médii, s novináři, kteří svůj život zasvětili penězům a lži. Pochcanej anglosaskej svět, kde se demokracie stala jen pouhým slovem..
Petr Lavička
20. dubna 2024 • 19:46
S Babišem souhlasím.Fico byl kdysi dobrý premiér, který Slovensko pozvedl, ale teď se z něj stal populista Orbán byl také dobrý, ale je u moci už dlouho a postupně upadá a spíše se snaží udržet si moc.To samé lze říci i o Putinovi, který ve svých prvních dvou volebních obdobích stabilizoval Rusko a vytáhl ho z postsovětské anarchie.U Putina i Orbána je problém, že jsou u moci dlouho a postupně se stali závislými na moci a demokracii v prvním případě zlikvidovali a v druhém ji postupně ubíjí.Proto souhlasím s americkým modelem, kdy funkce prezidenta je ústavou omezena na 2 volební období ( i když příštím americkým prezidentem se s největší pravděpodobností stane opět geront, buď senilní Biden nebo sebestředný narcis Trump.)
Martin Tuhý
20. dubna 2024 • 11:13
Jestli chcete zachránit současný systém (protože je pro vás výhodný), tak makejte na tom, aby byl výhodný pro většinu populace, zlepšovala se životní úroveň, lidé mohli dělat základní věci jako bydlet a rodit děti, pokud jim tohle začnete škrtat (viz nejhorší dostupnost bydlení a katastrofálně se propadající porodnost v ČR), tak je jen otázkou času než systém bude nahrazen a už pro vás nebude tak výhodný...a pak neříkejte, že jsem vás nevaroval.
Jan Macharacek
20. dubna 2024 • 14:07
@Martin Tuhý Koho se varování týká, jsem nějak nepochopil. Ale i asi i mne. No, to jsem udělal. Už teda dávno. Tož to bude asi varování vládě. Tož, ať "makají " jako ta Babišova! Brrr.. Hlavně neškrtat bydlení a manželské i jiné intimní styky.
Petr Lavička
20. dubna 2024 • 02:21
Takže u nás také není liberální demokracie, protože není splněn bod 3( svoboda projevu) jinak by totiž nemohl borec za, i když debilní, ale " svobodně vyjádřené názory dostat 6,5 let natvrdo a jiný za odznáček na batohu podmínku.
PEtr Tobes
20. dubna 2024 • 09:46
@Petr Lavička tak urcite...i v demokracii ma svoboda projevu sve limity, podnecovani k nenavisti, vyhrozovani smrti nebo podpora terorismu jsou za tou hranici..bez si do russka tam ti bude lip
Petr Lavička
20. dubna 2024 • 10:07
Abychom si rozuměli, já s názory toho, co dostal 6,5 roku za komenty hanící Ukrajince a podporují Rusko nesouhlasím.Na druhou stranu dostat podmínku za to, že mám na batohu odznáček klubu KHL( Sibiř Novosibirsk) je šikana.Ani komoušům nevadilo, když jste za minulého režimu fandil týmu NHL a měl třeba na tričku jeho logo.
PEtr Tobes
20. dubna 2024 • 10:17
@Petr Lavička dej odkaz, pokud vim, tak to dostal za wagnerovce..to je teroristicka skupina..za odznacek nejakeho sportovniho klubu nic dostat nemohl to je nesmysl tak prosim nelzi
Bořivoj Zelený
20. dubna 2024 • 18:13
@PEtr Tobes Limity zřejmě neplatí pro řeporyjského starostu Pavla Novotného.
PEtr Tobes
20. dubna 2024 • 19:44
@Bořivoj Zelený a nechodil ted nahodou k soudu? me je ukradenej, at si to vyresi soudy..a urcite neni horsi nez podporovatele vraha putina, ten jeho posledni vyrok ohledne palestincu byl ale trochu pres caru, to asi ano ale me je uplne volnej..me zajima, jak se vyporadame s kolaboranty a ze jich tu je bohuzel dost..
Petr Lavička
20. dubna 2024 • 19:50
Tak šašci a blazni měli imunitu iza krutých feudálů ve středověku, to byste mohl vědět.
Bořivoj Zelený
20. dubna 2024 • 18:17
@Petr Lavička Není plněn i bod 6 - přístup k alternativním informacím - pro liberály se alternativní informace rovnají dezinformacím.
Petr Lavička
20. dubna 2024 • 19:08
Tady si myslím, že ty alternativní informace si najít lze ( i když nějaké weby byli zablokovány.Mě na současném režimu spíš vadí, že se pomalu ale jistě rozšiřuje škála verbalnich trestných činů.A že současná vládní garnitura veškerou opozici označuje za populisty nebo extremisty.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
19. dubna 2024 • 19:51
Demokracie s jakýmkoliv přívlastkem nebo bez něho je vždy pouze lež, vzájemná nenávist, netolerance a chaos.
Kerberos123
19. dubna 2024 • 20:22
@RASPUTIN se koukni na jakýkoli video jaký je Kim Čong-un starostlivý otec všeho. To co jsi napsal, je jasný, že jsi jen závistivý diletant. Samozřejmě, že demokracie není ideální a samozřejmě, že jakákoli diktatura se jeví efektivnější. Jenže, je vždy třeba říci i to Bé. Není ti třeba divný, že za to co jsi napsal, ti do bytu nenabehlo nějaký komando? )
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
20. dubna 2024 • 07:55
@Kerberos123 ..to ferdo jenom svědčí o slabosti demokracie, která nedokáže své příznivce ochránit před odpůrci, nechává je v chaosu a nejistotě ve stále upadající morálce..😉
Jan Macharacek
20. dubna 2024 • 14:22
@RASPUTIN jest dobrý omen nomen! Ten šlehlý pop zcela jistě nebyl demokrat!
Petr Lavička
20. dubna 2024 • 19:20
Já si spíš mysl, že klasická demokracie by měla být vládou většiny s tím . že menšina má mít své zastoupení v opozici a snažit se o to, aby v příštích volbách se k jejím názorům přiklonila většina a dala jí hlas a tím se z ní stala většina.Současná evropská demokracie však zdegenerovala tak, že menšiny( ekoteroristé, LGBT) svými požadavky terorizují většinu ( blokace dálnic, nevkusné gaypride, greendeal)a bez jakéhokoliv statusu získaného ve svobodných volbách nesmyslně stále stupňují své požadavky a zvolená většina jim neustále nepochopitelně ustupuje.
Petr Lavička
20. dubna 2024 • 20:32
Takže Putin, Kim Čong-un , Erdogan nebo Lukasenko jsou vždy pravdomluvní, bezmezně milující obyvatele svých zemí chápající jejich potřeby a vždy dbajicí na pořádek a bezpečnost? Nevím, jestli by s vámi 18 ti letí kluci donucení zbytečně umírat na Ukrajině, vězni v severokorejských koncentracích, Kurdové z vybombardovaných vesnic v Anatólii či prostí lidé držení za nošení bílého trička a červených ponožek ve vyšetřující vazbě tak úplně souhlasili.
Frankie 68
19. dubna 2024 • 19:39
Wikipedia: To je hlavně pro ty, kteří čerpají pouze z dezinfo zdrojů!

Liberalismus (latinsky liber svobodný, liberalis svobody se týkající, svobodomyslný) je politický směr nebo také filosofický pohled, který většinou prosazuje principy jako svoboda, demokracie, sekularismus, právní rovnost, podporu občanských a lidských práv.Tato ideologie původně vznikla v 17. století v Anglii a má kořeny v evropském osvícenství. V různých oblastech světa se však liberalismus dále vyvíjel odlišně, a proto může mít slovo „liberalismus“ celou řadu významů v závislosti na kontextu a regionu, které se mohou i částečně ideologicky rozporovat. Obecně je liberalismus označován za středovou ideologii, protože liberalismus je v západním světě status quo, přičemž lze nalézt formy liberalismu přiklánějící se více k levému (sociální liberalismus) či pravému středu (ekonomický, klasický nebo konzervativní liberalismus).

Základní hodnotou liberalismu je svoboda. Fašismus, komunismus i monarchismus mají svá vlastní pojetí svobody, liberalismus vidí svobodu více individuálně (individualistická svoboda). Je v protikladu k totalitarismu, tj. úplné pohlcení společnosti ideologií, to však neznamená, že v liberálních státech neexistuje státní nebo většinová ideologie. Od anarchismu se liberalismus odlišuje tím, že stát považuje za nutný k ochraně svobody. Liberalismus usiluje o maximální svobodu, a to jak osobní, tak i ekonomickou, náboženskou a politickou. Klasický liberalismus dobře charakterizuje citát: „Svoboda tvé pěsti končí na špičce mého nosu" nebo: "Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého." Často se však svobody překrývají, a tak praktický výklad této jinak myšlenky je sporný.
Petr Lavička
20. dubna 2024 • 20:08
Krásně napsané a plně souhlasím.Tvrzeni svoboda tvé pěsti končí na špičce mého nosu by se dalo aplikovat na ekoteroristy prilepujici se k silnici s tím, že toto už opravdu NENÍ individuální svoboda.U úchylů veřejně se olizujicicj na gaypride je to už sporné a naopak člověk, který někam napiše nebo někde řekne sebedebilnější názor se" špicky mého nosu " rozhodně nedotkne
karel Novak
19. dubna 2024 • 19:10
Liberální zase je synonymum pro oligarchokracii.
Jan Macharacek
20. dubna 2024 • 14:17
@karel Novak Vy bejt dronte nebo si jenom děláte (hmm) legraci?