Rozhovory

Zpět na článek

Probuďme se! Nejsme ochotni si připustit hrozby a podceňujeme je, varuje bývalý zpravodajec a diplomat

19 komentářů

Hulin No More
23. dubna 2024 • 12:51
Všechno už tu jednou bylo. Athény versus Sparta. Athény napadly ostrov Milos, protože koketoval se Spartou, protože tam chtěly mít přístav, a hlavně měly Athény obavy o to, že by se jim rozpadlo impérium, kdyby se Milos trhl ke Spartě. Jako Rusko Ukrajinu, protože západ, Sevastopol a rozpad imperia. Genocida jako prase, stejně jako Buča, Vuhledar, atd. Milost to neustál, Ukrajina jo.

O pár let později...

Athény si šly pro Sicílii, kde byly Syrakusy, A to byly jednak kamarádi Sparty a jednak dodávaly obilí Korintii - hospodářské konkurenci Athén. I epra teď napadlo Rusko, USA, ukrajinské obilí, Evropská unie.

Athény nejprve opatrně vojensky kolaborovaly s východem Sicílie, který byl proathénský, z odůvodněním ochrany obyvatelstva. Nedělám si kozy. Potom Athény přitáhly ve větším měřítku a obsadily jih Sicílie a obklíčily Syrakusy. Ani teď si nedělám kozy. Syrakusy se ubránily a athéňané se museli stáhnout. Pořád si nedělám kozy. Válka se dostala do patové situace,. Stále žádný kozy. Athény přezimovaly a navýšily na Sicílii svou sílu. Ne, žádný kozy.

Happy end: na cestu k Sicílii se vydala Sparta, potopila athénské lodě, zatímco Syrakusané do mrtě vymlátili athéňany na ostrově. Athény sice pořád měly bohatství plnou p*l a pár let ještě zázrakem kopaly, ale už jim došli mužici. Athény šly kompletně a definitivně do h**u a bohatství si rozebrala Sparta s kamarády.

Tak takhle dopadnete, z-mrdi.
Richard Šebesta
23. dubna 2024 • 14:34
@Hulin No More Ty vogo škoda,že jsi se nestal jasnovidcem,když víš všechno dopředu ?
tempter
23. dubna 2024 • 15:20
@Richard Šebesta ty jsi s tou logikou (nejen, však víme !-) ) fakt na štíru, Cyrdo. Když mu ta předpověď vyjde, tak jasnovidcem bude automaticky, když ne, tak ne. No a když všechno ví dopředu, tak už jím je a už se jím nemusí stávat, ju? Chápeš? Už jsi volal tomu putinovi?
Saša Krach
23. dubna 2024 • 10:42
Dostali medaili či nedostali.😂
Papanikula
23. dubna 2024 • 10:17
http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/zah­ranic­ni-evropa-gang-ukrajinskych-skolacek-v-misni-brutalne-zmlatil-a-pet-hodin-tyral-13letou-slovenku-4046­8957#d­op_ab_­vari­ant=0­&dop_s­ource­_zone_­name=­novin­ky.sz­nhp.bo­x&sou­rce=hp­&seq_n­o=2&ut­m_cam­paig­n=ab­test24­1_shrn­uti_­llm_var­C&ut­m_me­dium=z-boxi­ku&ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz
lug70
23. dubna 2024 • 08:58
Divné je, že šéf naší vojenské rozvědky, Beroun jen pár dní po jednání v sídle americké CIA v Langley, kde byl na koberečku i šéf BIS Koudelka a dokonce náš premiér Fiala, najednou ze dne na den končí, i když mu služební závazek má skončit v říjnu. To jaksi není normální aby z takové pozice šéf odešel jen pár měsíců před koncem služby. Jedině, že by v Langley dostal za úkol něco, na co nemá žaludek. Ono už je velmi podezřelé, že v sídle CIA v Langley byl i premiér Fiala. Není ve světě normální aby premiér nějaké země jednal osobně v sídle cizí tajné služby, kór CIA, která má na svědomí plno akcí pod falešnou vlajkou v jiných zemích, po nichž následoval vpád US armády, plno státních převratů i politických vražd politických představitelů po celém světě, včetně podpory islámského terorismu. Taky se objevují informace, že po tom, co se Fiala a spol vrátili z USA, dostaly všechny fakultní nemocnice v zemi za úkol provést kompletní audit stavu lůžek, personálu, funkčnosti přístrojového vybavení atd. Mám nepříjemné tušení, že ti nahoře připravují u nás nějakou lumpárnu, kde očekávají, že budou umírat lidé.
Miroslav Hraběta
23. dubna 2024 • 10:05
@lug70 Jdi se zeptat na nádraží, tam se dozvíš i to, co v té tvé pomatené kebuli ještě nemáš 😃😃
Papanikula
23. dubna 2024 • 10:18
@Miroslav Hraběta

http­s://ww­w.no­vinky­.cz/cl­anek­/zah­ranic­ni-evropa-gang-ukrajinskych-skolacek-v-misni-brutalne-zmlatil-a-pet-hodin-tyral-13letou-slovenku-4046­8957#d­op_ab_­vari­ant=0­&dop_s­ource­_zone_­name=­novin­ky.sz­nhp.bo­x&sou­rce=hp­&seq_n­o=2&ut­m_cam­paig­n=ab­test24­1_shrn­uti_­llm_var­C&ut­m_me­dium=z-boxi­ku&ut­m_sou­rce=ww­w.sez­nam.cz
Richard Šebesta
23. dubna 2024 • 10:25
@Miroslav Hraběta Co je ty komunistický demokrate ? Jiný názor se nepřipouští ,že jen ten tvůj co se ti hodí. Já dám radu tobě ,vstup do KSČM ke Konečné,tam stále platí,že kdo nejde s námi jde proti nám,ale sorry teď uznávám jsem napsal kravinu. Ono to neplatí jen u Konečné ale také u vládní pětidemolice , oni Fiala a spol. se inspirovali právě Konečnou a její stranou.Tedy kdo nejde s námi jde proti nám.
lug70
23. dubna 2024 • 10:51
@Richard Šebesta myslím, že ti "komunističtí demokraté" jak říkáš, jsou samotní novináři. Třeba na Novinky.cz je naprosto normální, že novináři sami trollují (možná najímají ještě externí zaměstnance na trolling) v diskusi aby si udrželi vysokou čtivost, když už se zbavili (zabanovali) většinu svých čtenářů. Bez patřičné čtivosti by nebyli atraktivní pro potencionální inzerenty a nevydělali by si ani na slanou vodu. Oni vědí, že slouží režimnímu zlu a k tomu ještě je štve, že stále víc lidí jim nevěří, ba i někteří vyvrací v diskusích jejich lži. Proto asi nevybíravě napadají lidi, kteří s nimi nesouhlasí a nakonec je radši zabanují a sami trollují aby to aspoň naoko vypadalo, že jsou všichni diskutující zajedno.
Avatar - epr3}
epr3
23. dubna 2024 • 13:22
lug70 Asi už těžce nestíhají, protože zrovna na Novinkách.cz už pod články není diskuse často vůbec otvírána, na Aktuálně.cz ji zrušili už dávno....demokrati.
Richard Šebesta
23. dubna 2024 • 07:39
Zpravodajské a výzvědné služby má každá země a platilo to i v minulosti. Rovněž platí že není vždy pravda,že se výzvědné služby zaměřují jen na státy nepřátelské ale i na spojence. Krásným dokladem je aféra jež se stala před léty a o niž se nyní vůbec nemluví. Proč ? Protože se to nehodí , zvláště ne dnes,nabouralo by to obraz hodných Američanů,kteří odposlouchaváli německé politiky za času panování Merkelové. Na druhou stranu totéž dělali v minulosti naši údajní spojenci Rusové za dob SSSR. Jen tím chci říct,že zpravodajské a tajné služby a různé rozvědky má každý stát a používá je dle svých potřeb a zájmů nejen proti nepřátelům ale jak vidno někdy sleduje i spojence. My zatím takový problém nemáme ale mnohé západní země mají jiné starosti než sledovat Rusy ale naopak musí nebo by měly sledovat domácí scénu,kde působí radikalizující se islamští teroristé. Zejména Francouzi nyní před LOH určitě mají hlavu plnou starosti.Obezřetní ale musí být i další západní země kde žije mnoho migrantů z muslimských zemí. Teroristický útok může přijít kdykoli a kdekoli. Naposled to bylo Rusko příště někdo jiný.
Richard Šebesta
23. dubna 2024 • 07:54
@Richard Šebesta Ještě dodám pár poznámek. Na důkaz toho co jsem psal je právě nyní na seznamkách článek o islamistech v Německu a o tom že 67 z nich % považuje korán za něco více než tamní německé zákony. To je zpráva pro tajné a bezpečnostní služby. A ještě jedna poznámka ,proč si do redakce nepozvete třeba taky bývalého diplomata Druláka,který byl vyhozen z UMV ale protože se nedal po soudním rozhodnutí ho musí přijmout zpět ? Soud vyhrál.
lug70
23. dubna 2024 • 09:24
@Richard Šebesta Drulák je pro mainstream fuj. Kdyby jej do redakce pozvali a hlavně kdyby tam Drulák řekl něco režimu nepohodlného, tak by redakce riskovala, že přijde o dotace od Fialova gangu. Už není žádným tajemstvím, že Fialův zločinecký režim si loajalitu vybraných předních médií a novinářů platí z našich daní.
Richard Šebesta
23. dubna 2024 • 10:04
@lug70 Vidím to podobně a to jsem si naivně myslel, že demokracie je pluralita názorů. Takže buď není nebo nežijeme v demokracii.
Miroslav Hraběta
23. dubna 2024 • 10:08
@lug70 Tak si udělejte svůj časopis a tam si toho vocasa pozvěte. Nevím, proč nějaké nuly mají pořád perverzní potřebu úkolovat soukromý subjekt 🖕
Hulin No More
23. dubna 2024 • 11:18
@Miroslav Hraběta protože jsou oba komouši jak vyšití
Avatar - epr3}
epr3
23. dubna 2024 • 13:24
Vyhulínek a Hrabička Zrovna vy dva k.k.ti se tu prezentujete jako demokrati, ale možnost demokratické diskuse byste nejradši většině lidí upřeli. To vy jste komouši, jen jinak nazvaní a natření jinou barvou.
Jaromír Zatloukal
23. dubna 2024 • 12:40
@Richard Šebesta
Odposlechy tehdejší kancléřky Merkelové se ve veřejném prostoru probíraly, ne, že by ne. Jen se dost nehovořilo a nepsalo o únicích z její korespondence, které byly, mimo jiné problémy, podnětem toho sledování.
I naše rozvědky musí sledovat, co a jak dělají také i naši spojenci, nikoliv pouze nepřátelé.
O mnoha takových věcech bychom se veřejně nedozvěděli, nebýt úniků, nezřídka cílených, na objednávku, třeba například za účelem ovlivnění veřejného mínění nepřátelské strany. Těch různých motivů je, samozřejmě, spoustu.