Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Zásadní zprávou z posledního kongresu ODS je, že byl zcela nevýznamný

18 komentářů

Pavel Maleček
19. dubna 2024 • 06:25
Steigerwald se jako často mýlí. Ten kongres (místo sjezd také znamenající sešup) významný byl. Tím, že potvrdil změnu ODS z demokraticko, pravicově konzervativní strany na přes jako pravicové kecy, skutky na socialisticko levicově neomarx-progresivistickou.
A to nejen volbou pirátky Decroix do čela strany. Hlavně však potvrzením pokračování linie ohýbání hřbetu před Bruselem. Kde už progresivistický socialismus, měnící EU ze svazku svobodných demokratických zemí na centrálně ovládanou socialisticko totalitní říši jede na plné pecky. Ostatně stejně jako většina Fialovy koalice, jejíž součástí ODS je.
Nejsmutnější na tom je, že ODS na tento trend naskočila v době, kdy už vše říká, že k zpomalení, snad i zastavení socializace EU po těchto volbách dojde.

A tak padne i sice nikde nekomentovaná, ale o to víc z ODS i jejího kongresu bučící snaha zbavit se Fialy jeho vykopnutím nahoru do funkce EU komisaře. Proto to vůči bruseli ODS patolízalství až přímo skok do bruselské řiti.
tempter
19. dubna 2024 • 09:01
@Pavel Maleček Ta první věta nedává smysl, Buď tam chybí slovo jako např. "obvykle" nebo je tam to "jako" zbytečné. Pozorný čtenář tvých příspěvků by mohl mít s pochopením první věty potažmo celého příspěvku poněkud problémy. Jinak, nezvažuješ vstup do politiky? Mne lepší řešení, jak zastavit tu "levicově neomarx-progresivistickou" tsunami řítící se do české kotliny, fakt nenapadá...
Avatar - epr3}
epr3
19. dubna 2024 • 09:38
@tempter Pozornému čtenáři to lehce dojde, ale to není tvůj případ.
Richard Šebesta
19. dubna 2024 • 09:52
@epr3 Souhlas. Když je někdo imbecilní jako tempter je to marné.
tempter
19. dubna 2024 • 10:23
@epr3 Forma s obsahem by měla být vždy v souladu, jinak dílo, příspěvek, vlastně cokoliv kulhá na jednu nohu a ztrácí na významu. Ty se tím, milý epr3, ale netrap, ty jsi myšlenkově dávno na vozíku, takže u tebe je jakékoliv kulhání bezpředmětné. Jinak dárek pro Šebestu, známého to milovníka přísloví, tady jedno: Vrána k vráně sedá. Na jedné koaliční větvi zevlují dva místní "myslitelé", tukan epr3 a tukan Šebesta, to nevymyslíš
Avatar - epr3}
epr3
19. dubna 2024 • 10:33
Terpentýn To by měla, ale ruku na srdce, který z pisálků Reflexu dokáže napsat článek, který by alespoň trefil všechna i/y a ještě měl srozumitelnou, pravdivou a nepropagandistickou myšlenku?
tempter
19. dubna 2024 • 10:48
@epr3 Bohužel, dnes je i ta nejnevinnější myšlenka vnímána propagandisticky. Myšlenky, které mají lidi spojovat, je dnes paradoxně rozdělují. Někdy mám pocit, že sjednocující myšlenka navždy a nadobro umřela. Nic optimistického do budoucna. V klidu, nechci "mír", jseš TUKAN
Hulin No More
19. dubna 2024 • 05:21
Tak Fiala není žádný buran, že jo. Jiná liga.
Avatar - epr3}
epr3
19. dubna 2024 • 08:06
@Hulin No More Vzácně máš pravdu. Je to distingovaný idiot.
Richard Šebesta
19. dubna 2024 • 09:53
@Hulin No More Od tebe to sedí ty jiná ligo ! Ty jsi jiná liga to platí 100 %.
PEtr Tobes
20. dubna 2024 • 09:55
@Hulin No More tak proti buresovi samozrejme ano, proti nemu je opravdu velmi dobry, jenze to samo o sobe asi nebude stacit. bohuzel to, ze zanedbaval, a to plati pro celou vladu az na par vyjimek, domaci problemy, resp. nedaval jim tak velkou prioritu a nespravne komunikoval nektera opatreni, vcetne samozrejme mnohych chyb, nektere naprosto zbytecne, a vysledkem toho je, ze Bures je duveryhodnejsi politik nez PF, a to celkem o dost...tady se nekde proste stala chyba, me to prijde absurdni ze ten slovensky podvodnik je na tom bohuzel o dost lepe, ale lepsi by bylo si to priznat a neco s tim delat...nebo ho tu budeme za necele dva roky mit zpatky
jerryx
18. dubna 2024 • 22:53
To i ten Jakeš na Červeném Hrádku si víc připouštěl realitu, než Fiala. Duševní prázdnota, papalášství a slepota není slušností.
Richard Šebesta
19. dubna 2024 • 09:54
@jerryx Je to tak. Komu není shůry dáno v apatyce to nekoupí.
tempter
19. dubna 2024 • 10:25
@Richard Šebesta Nebuď tak přehnaně sebekritický. Občas i z tebe něco vypadne, např. na Mašínech se 100% shodneme. Au...
jerryx
19. dubna 2024 • 11:37
@Richard Šebesta To už mám radši Piráty, ti jsou o těch svých blbostech aspoň přesvědčeni. Fiala, jako konzervativec ustupuje Pirátům,( 4 poslancům) aby udržel vládu. Ale k čemu taková vláda? Je tu situace tak z roku 1980, všichni věděli, že to u nás za nic nestojí, ale každý se to bál říct, jako Fiala. Ten kongres to byla ostuda až na Zahradila úplně všech přítomných. Což říkám jako havlista, který se teď chystá rozšířit tu masu 5000 lidí, co na film o VH šli do kina. I odpůrci VH musí uznat, že říkal v podstatě pořád to samé, na rozdíl od Fialy, který se přikrčí, když 20 -tiletá pubertální Pirátka zakroutí hlavou.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
18. dubna 2024 • 21:48
Já myslím, že kongres ODS byl významný, protože ukázal nejen zřetelnou užvaněnou prázdnotu Fialy, ale i prázdnotu, zastaralost a neschopnost ODS jako celku.
Pavel Vlček
18. dubna 2024 • 21:29
Ondřej Dědoš opět chytil vítr: Program AntiFiala vyhraje Akci Nespokojených Občanů Parlamentní Volby !!! A o tom to je !!! Tomáš Okamurský a Trikolora = Radim Fiala + Ivan David + Jaroslav Foldyna + Petr Mach to jistí !!! Ševčík na Hrad !!! Vyskočil na Hrad !!!
Pavel Vlček
18. dubna 2024 • 21:19
Fiasko je blbec !!! Ale: Nikomu Ani Muk!!!