Komentáře

Zpět na článek

Martin Bartkovský: Když je valcha u starýho Růžičky

35 komentářů

Frank51482
22. dubna 2024 • 00:23
Sportovci, kteří se pletou do politiky jsou stejná svoloč jako prodejní presstituti z redakcí. Viz Kaštánek alias Hašek. O Bartkovském nemluvě. Nejsem příznivcem strany PRO. A to nejen kvůli nějakému Rajchlovi, ale jejich programu, ve kterém nemají vystoupení z NATO a EU. Jediná volitelná strana je pro vlastence SPD. Jinak jsou to vesměs kolaboranti viz ANO a korouhvičkou Burešem.
Sylva Sauerova
18. dubna 2024 • 19:59
Copak to má ten fotbalový vyřvávač v rukách ? Připomíná čím dál tím více Deutscher Volkssturm. No, asi to zdědil po předcích.
Avatar - našinec}
našinec
18. dubna 2024 • 12:29
PRO získalo podporu díky antisystémovým a antidemokratickým krokům této vlády. Nyní například probíhají zkoušky na střední školy. Jestlipak víte, že chytré děti ze sociálně slabé vrstvy mají již na ZŠ smůlu, zatímco uprchlické děti mají vše zdarma, včetně vyžití, obědů, atd?
Vláda tvrdí, že ukrajinští uprchlíci dávají do systému již více než vláda vynaloží. Vzhledem k tomu, že jen na zaměstnání UA uprchlíka se dává 20.000/měsíc, tak je to blbost.
Avatar - našinec}
našinec
18. dubna 2024 • 12:36
@našinec Na co si může sáhnout zaměstnavatel UA uprchlíků:

Některé z příkladů:

Program AMOS - Podpora integrace cizinců na trhu práce: Tento program nabízí dotace na mzdy a další náklady spojené se zaměstnáním ukrajinských migrantů, kteří splňují určité podmínky. Dotace se pohybují od 5 000 Kč do 20 000 Kč měsíčně na jednoho zaměstnance.

Program RE-START: Tento program nabízí dotace na mzdy a rekvalifikaci ukrajinských uprchlíků, kteří hledají práci v České republice. Dotace se pohybují od 10 000 Kč do 20 000 Kč měsíčně na jednoho zaměstnance.

Program POVEZ II: Tento program nabízí dotace na mzdy a další náklady spojené se zaměstnáním osob se zdravotním postižením, včetně ukrajinských migrantů s handicapem. Dotace se pohybují od 5 000 Kč do 20 000 Kč měsíčně na jednoho zaměstnance.

Podmínky pro získání dotací:
Podmínky pro získání dotací se liší v závislosti na konkrétním programu. Obecně platí, že zaměstnavatelé musí splnit následující:
Být registrováni v České republice.
Zaměstnávat ukrajinského migranta, který má povolení k pobytu na území České republiky.
Dodržovat mzdové a pracovní podmínky stanovené legislativou.

Další informace:
Více informací o dotacích na podporu zaměstnávání ukrajinských migrantů naleznete na webových stránkách Úřadu práce České republiky a Ministerstva práce a sociálních věcí:
Úřad práce České republiky: http­s://ww­w.urad­prace­.cz/
Ministerstvo práce a sociálních věcí: http­s://da­ta.mp­sv.cz­/cs/we­b/cz/p­ruvod­ce
Avatar - našinec}
našinec
18. dubna 2024 • 12:40
@našinec V České republice existuje několik dotačních programů, které podporují vzdělávání dětí ukrajinských uprchlíků:

1. Dotace MŠMT:

Název: Podpora vzdělávání žáků z Ukrajiny
Poskytovatel: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT)
Cíl: Podpora integrace žáků z Ukrajiny do českého vzdělávacího systému
Oprávněné subjekty: Školy a školská zařízení zřizovaná státem, krajem a obcí
Forma podpory: Dotace na mzdy pedagogických pracovníků, asistenty pedagoga, tlumočníky, psychology, speciální pedagogy a další nezbytný personál. Dále dotace na pomůcky a vybavení pro výuku ukrajinských žáků.

2. Dotace neziskových organizací:

Název: Program podpory integrace cizinců
Poskytovatel: Ministerstvo vnitra ČR
Cíl: Podpora integrace cizinců, včetně dětí z Ukrajiny, do české společnosti
Oprávněné subjekty: Neziskové organizace
Forma podpory: Dotace na aktivity zaměřené na podporu vzdělávání ukrajinských dětí, jako jsou doučování, jazykové kurzy, letní tábory apod.

3. Dotace krajů:

Některé kraje ČR také nabízí vlastní dotační programy na podporu vzdělávání ukrajinských uprchlíků. Informace o těchto programech naleznete na webových stránkách jednotlivých krajů.
Další zdroje informací:

http­s://ww­w.edu­.cz/met­hodo­logy/­vzde­lava­ni-ukrajinskych-deti-v-cr/

Kromě výše uvedených dotačních programů existuje i řada dalších forem podpory pro ukrajinské uprchlíky, včetně bezplatného stravování ve školách, příspěvků na péči o děti a materiální pomoci.

Pro více informací o dostupných možnostech podpory se obraťte na kontaktní osoby uvedené na webových stránkách výše uvedených institucí.
Richard Šebesta
18. dubna 2024 • 14:16
@našinec Souhlasím. Pětidemolice lže a lže a lže !
lulin sulin
19. dubna 2024 • 15:41
@našinec co to meleš za chujoviny ty chcimíre 🤣
Richard Šebesta
18. dubna 2024 • 09:57
Tak rozložit EU nyní možná nepůjde ale že tento byrokratický kolos dělá více věci špatně než dobře je fakt, stejně jako to že potřebuje reformu jako koza drbání.Apropos už jsem zde psal Fiala sám o tom svého času mluvil,že EU potřebuje reformu.Co pro tu reformu on a jeho strana i vláda udělali ? Nic německy řečeno nichts, to píšu jen proto aby bylo vidno jak blízko má někdy čeština k němčině.Tyhle eurovolby jsou důležité i proto že ukáží i když jen částečně jakou má ta současná pětidemolice podporu ? Doufám,že potvrdí že nízkou i když jak jsem psal jen částečně. Pokud jde o Rajchlovo PRO jeho šance bude hlavně za 18 měsíců ve volbách do sněmovny,tam se ukáže jeho skutečná síla. Tyto eurovolby konkrétně pro PRO i Rajchla jsou méně důležíté.
Uživatel_5417695
18. dubna 2024 • 08:13
Vlada bohuzel dela radu kroku, ktere doslova nahaneji volice lidem jako je Rajch.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
18. dubna 2024 • 08:30
@Uživatel_5417695
a proto má Rajchl preference kolem dvou procent? Strany jsou v podstatě pořád na svém. ANO kolem 30 procent, SPD kolem 10, vládní strany v součtu někde kolem 35 procent. V podstatě trvalý pat, už nějakých 20 let. Volby rozhodne vždy jen nějaká nahodilost, minulé volby rozhodlo to, že se o pár desetin nedostala do sněmovny Přísaha. Současná vláda dělá spoustu chyb, ale rozhodně tím nenahrává projektům typu PRO... Nebezpečím pro ni nejsou tyhle obskurní projekty, ke kterým by odešli jejich voliči, ale to, že jejich voliči nepřijdou k volbám...
Uživatel_5417695
18. dubna 2024 • 08:48
@Uživatel_5734171 Tak, nastesti demagogickych politickych uskupeni je velke mnozstvi, takze hlasy nespokojenych volicu jsou diky tomu rozmelneny a ztraceny v neprekonani petiprocentni hranice. Z tohoto pohledu Rajchl vlastne dela uzitecnou cinnost, protoze jen ubira hlasy Babisovi a Okamurovi.
Ad. volici, kteri neprijdou k volbam.
Jednim z nich s velkou pravdepodobnosti budu ja. Dosud jsem vzdy volil ODS. Casto ne s radosti, ale proste jako volbu mensiho zla. Avsak soucasnou ODS vnimam jako jakesi neo-socialisticke uskupeni, ktere prosazuje dotacni ekonomiku a rust statni byrokracie, ktere automaticky odkyve kazdou pitomost, ktera se zrodi v hlavach zmatenych a naivnich evropskych politiku, atd... a tohle svym hlasem uz podporovat nechci. A TOP09 a Pirati jsou jeste horsi. Snad jedine mozna STAN, to jeste uvidim.
Martin Kopecký
17. dubna 2024 • 21:32
A komupak kdopak poděkuje, že tahá komunisty a socany již z téměř zapomnění?
Není to naše supervladnouci petikoalice se svými, pro peněženku běžného českého občana, hodně tristnímu vysledky?
Mimochodem, jistě nejsem sám, kdo i při pouze občasném sledování diskuzních pořadů, začíná brát jako nejmenší zlo nejen v české ale i evropské politice, existenci, činnost a názory europoslankyne Konečné, je-li kritériem srovnávání s dalšími kandidáty. Začíná se jevit pravděpodobné, že přibude voličů, kteří po 35 letech budou poprvé, svobodne ale rozhodně volit kandidáta (-tku) KSČ.
Je to vskutku vizitka skvělé činnosti vládnoucí petikoalice??
tempter
17. dubna 2024 • 22:04
@Martin Kopecký Čau trolle, ty jsi tu asi nový, tak ať se ti "daří", blinky blinky...
Martin Kopecký
17. dubna 2024 • 22:28
@tempter
Děkuji za přání a přeji zmenu jídelníčku, asi je tam takytrolle příliš mnoho nechutné a možná i otrávené fialovo-zelene kaše.
V hypermarketech je plno skvělých a zdravých produktů, třeba brambory z Tunisu, česnek z Egypta a kuřecí maso z Ukrajiny...
Dobrou chuť!!
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
18. dubna 2024 • 08:35
@Martin Kopecký
ve vedení hybridní války byli vždy rusáci nepřekonatelní. A součástí této války je i to, že se to blonďaté bolševické pometlo prezentuje od rána do večera v médiích (na CNN Prima News nesleze z obrazovky) a ruští trollové píší podobné nesmysly, jako je ten Kopeckého... Většinou to je podle šablony:"Já komunisty nikdy nevolil, ale..." Načež následuje, kterak Konečná (Babiš, Okamura, Rajchl a další prokremelská sebranka) myslí na "našelidi"...)))
Richard Šebesta
18. dubna 2024 • 09:40
@Uživatel_5734171 Nejde jen o válku ale Nutelova vláda děla špatně skoro všechno a lže jako Bureš a Zeman dohromady..
Jen třeba jak Rakušan lhal o migračním paktu,což uznávájí i europoslanci z pětidemolice atd. Konečnou určitě volit nebudu naopak půjdu k volbám aby ona skončila.Ale stejně tak nikoho z pětidemolice.
PEtr Tobes
19. dubna 2024 • 01:28
@Uživatel_5734171 je to tak...v hybridni valce jsou russaci opravdu dobri, a my v obrane proti ni spatni...vidime to dnes a denne, tuny lzi a polopravd ve prospech putina tady siri uzitecni idioti casto uplne zadarmo. a diky za BIs a jeji praci, ale nejspis je to jen spicka ledovce..kdo kope za kreml je ostatne ocividne, komousska svoloc, pro, trikolora, spd atd...hnus
lulin sulin
17. dubna 2024 • 21:25
Růžička musel řádně dostat pukem do hlavy 🤣, že přešel k mafiánovi Jindolfovi 🤣
Avatar - epr3}
epr3
18. dubna 2024 • 10:21
@lulin sulin Čímpak ji koupil Kaštánek, že se přidal k euroblbečkům z TOP 0,9?
Ondřej Kosina
17. dubna 2024 • 20:51
Nespletl si Rajchla s Reichelem? Po telefonu to muselo znít identicky...
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
18. dubna 2024 • 08:35
@Ondřej Kosina
No jasně, Albi, že to dáme dohromady...
Avatar - našinec}
našinec
17. dubna 2024 • 20:09
A ani mne nepřekvapuje, že pro Bartkovského je vzorem D. Hašek - zkrachovalý podnikatel, který se snaží uživit v politice za pomocí urážek a naschválů svému bývalému zaměstnavateli.
Avatar - našinec}
našinec
17. dubna 2024 • 20:03
D. Hašek kandiduje za TOP 09, Růžička za PRO. No a co?.....Mám takový dojem, že Růžička šel ve šlépějích D. Haška. Těch hokejistů z Nagana v politice bylo a je více.
tempter
17. dubna 2024 • 22:08
@našinec Hrušky a jabka, jako vždycky... jediné, co mne na tobě štve, je ta NAŠE vlajka v tvém profilu, rusáku debilní.
Richard Šebesta
18. dubna 2024 • 09:44
@tempter máš smůlu meloune je demokracie i když jak kde a jak pro koho. Tak bacha ať tě z toho naštvání netrefí šlak. Co pak ?
tempter
18. dubna 2024 • 10:24
@Richard Šebesta Meloun je zelenina. Tvůj obor je ovoce, potažmo hrušky a jabka a jejich míchání. Tak ať v tom nemáš ještě větší hokej, ty barevný demograte.
Avatar - našinec}
našinec
18. dubna 2024 • 11:41
@tempter Proč? Vy přece máte modrožlutou vlajku.
tempter
18. dubna 2024 • 12:59
@našinec Ty si s logikou moc netykáš, ale to se dle tvých "příspěvků" dalo čekat.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
17. dubna 2024 • 19:52
Jaký rozdíl od našeho prezidenta který dal před řešením problémů v Česku přednost návštěvě USA prezidenta, se kterým mohl mluvit celých 7 minut.🙂
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
17. dubna 2024 • 19:04
Vtipná je ta pasáž:"Zavolaj mu Rajchl s Haškem". Pro neznalé: Rajchl s Haškem jsou dva kremelští vejlupci (míněn Hašek Michal, univerzální socanský kandidát), Robert Reichel a Dominik Hašek je jiná liga. Jinak pro Růžu stejně jako pro všechny ostatní platí právo volit a být volen. Jen musí počítat s tím, že se stává osobou veřejnou a od nynějška se bude o sobě dočítat věci, které by raději nikdy nečetl... Ostatně totéž čeká Haška Dominika, který kandiduje do Senátu...

P.S. Můj hlas by měl, mě se jeho protiruský nesmlouvaný postoj líbí...Ale já volím v jiném okrsku...
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
18. dubna 2024 • 06:53
@Uživatel_5734171 ...Však i tam se jistě nějaký protiruský pomatenec najde.😉
Avatar - našinec}
našinec
18. dubna 2024 • 10:59
@Uživatel_5734171 Od té doby, co Hašek podnikatelsky zkrachoval(2011) se snaží nějak jinak bez práce přijít k penězům. Tak střídá názory, strany a snaží se vézt na té správné vlně. Zatím, co se voleb týká, tak neúspěšně.
Saša Krach
17. dubna 2024 • 18:21
Co jednomu vadí druhému ne.
Co s tím....Nechat to na voliči.😝😂
Hulin No More
17. dubna 2024 • 18:41
@Saša Krach na to si vzpomeň, až sem budeš psát zase nějaké svoje moudro
Richard Šebesta
18. dubna 2024 • 09:42
@Hulin No More Krach píše moudra za to ty kraviny a nesmysly !