Téma

Zpět na článek

Petr Sokol: 5 důvodů, proč Ivan Korčok nevyhrál slovenské prezidentské volby

6 komentářů

lug70
10. dubna 2024 • 16:25
Jak mě řekl spolupracovník a kamarád Slovák, který má pod Nitrou příbuzné, to co tam poslední roky vládlo byla fakt odporná chátra, která táhla zemi i občany na dno, doslova cíleně. Proto Slováci volali Fico vrať se, vše odpuštěno a tentokrát k volbám zvedli zadky i ti co k nim nikdy nechodili. To samé bylo teď s volbou prezidenta. Po zkorumpovaném podvodníkovi Kiskovi i Bárbína ze skládky v Pezinku je taky velmi zklamala. S progresivci už nikdy. To jsou všude slouhové cizích, většinou korporátních zájmů a pod nima všechno spěje ne od desíti k pěti, ale rovnou k nule.
Pavel Maleček
10. dubna 2024 • 15:45
Korčok vůbec nepochopil co za "lidský materiál" na Slovensku volí. Viděl jen svou městskou "liberální" neomarx-progres bublinu, pro kterou svou kampaň postavil.
Avšak o maloměstké a vesnické, na Slovensku většinové voličstvo se víceméně nezajímal. To nejsou žádní zaostalí vidláci, jak se nám nadutí rádoby intelektuál elitáři snaží namluvit, to jsou lidé, pro které je život v klasické demokracii normální, jsou však významně vázáni na tradiční model rodiny, společenských vazeb a národní identity.
No a na ty bylo Čaputové a spol. neomarx-progres multikulti, gender, LGBT či eko-klima bruselské třeštění jak na býka rudý hadr. Čehož zneužil Fico, který jim slíbil je před bruselským třeštěním chránit. A přes to se k moci vrátil a i svého prezidenta si prosadil.
I proto, že Korčok se ani nesnažil těmto lidem něco nabídnout, natož aby na Ficovy lži pro ně pochopitelným způsobem reagoval.
A proto Korčok prezidentské volby projel. Vymstilo se mu, že se běžným venkovským občanům nevěnoval. Naopak je v rádobyintelektuální nadřazenosti přehlížel.
Jan Nowak
10. dubna 2024 • 12:20
Hlavní důvod byl, že tam mají více omezených a lonťáků, než pokrokových obyvatelů. Nápodobně to tenkrát vsadil i Milouš a taky mu to vyšlo u nás.
Richard Šebesta
10. dubna 2024 • 13:46
@Jan Nowak Omyl. Zeman vyhrál v souboji s Drahošem velmi těsně pokud se nepletu rozdíl byl jen 2,6 % a ten důvod proč byl Drahoš poražen byl že byl ve finálové kampani zcela neschopný a nedokázal využit průserů a kostlivců jež Zeman měl.
Avatar - našinec}
našinec
10. dubna 2024 • 16:02
@Richard Šebesta Vy jste od Drahoše slyšel jiný program než: "Nebudu jako Zeman"? Drahoš byl po všech stránkách neschopný, což ukazoval i jako senátor a když není na Hradě Zeman a ve vládě Babiš, tak není ani Drahoš.
Marie Čechová
11. dubna 2024 • 10:35
@našinec Přesně, souhlasím s vámi.Drahoš byl a je nevýrazná figurka,jak proti Zemanovi,tak v senátu.