Komentáře

Zpět na článek

Lenka Zlámalová: Atomové dluhopisy. Vláda i opozice chtějí lidem nabídnout, aby státu půjčili své úspory

12 komentářů

Ales Chocholousek
7. dubna 2024 • 11:14
Dekuji nechci. Nebudu pujcovat statu co neumi hospodarit. A ci budou elektrarny? Statu, CEZu? Kdo je bude provozovat? Navratnost i pres drahou elektrinu (jadro fakt neni levny zdroj) je v nedohlednu. Vzdyt stat ani nevi kolik reaktoru chce a vubec netusi co to bude stat (zatim letaji nerealne nizke castky) a jak dlouho se to bude stavet. Ale hejly co by do toho dobrodruzstvi penize dali najdou.
Viliček
7. dubna 2024 • 09:19
Důkaz , že se vracíme do socializmu, že celá EU buduje zelený eurosocializmus a ?že je nutná nová transformace.
To říká i ekonomka M. Šichtařová a
Bývalý prezident České republiky, profesor ekonomie Václav Klaus představí v pondělí dne 8. dubna 2024 v 10.00 hodin na tiskové konferenci v Presscentru ČTK v pražské Opletalově ulici svou studii, v níž analyzuje příčiny špatně fungujícího ekonomického systému České republiky a její hospodářské politiky.
miroslav makovec
7. dubna 2024 • 07:45
Jaderná elektrárna, placená dálnice, lékárna, benzínová pumpa, vodovod to jsou jistoty které ještě nikdy nikde nezkrachovaly.
Miroslav Opočenský
6. dubna 2024 • 21:47
Raději zlato, stříbro nebo BTC ale hlavně nikdy ne do banky nebo vládě, Vláda , která nemá peníze na děti ale na granáty ano- nasr....t
Jan Kalisek
7. dubna 2024 • 07:26
@Miroslav Opočenský Jo, to už říkali nějaký Daladier a Chamberlain. A pěkně si na*rali do kalhot.
Pavel Maleček
6. dubna 2024 • 19:47
No silně tržní ODS - možná tak od pojmu utrhni komu můžeš. Obě slavné Klausovy privatizace přeposlaly státní majetek především do rukou všelijakých postkomoušských šmejdů. No a privatizaci bank se Klaus bránil jak mohl, v průhledné snaze přes banky směrovat toky peněz tamtéž.

Až "levičák" Zeman paradoxně banky privatizoval. Ale až pod tlakem hrozících krachů velkých bank. A to do rukou zahraničního kapitálu. Ovšem za směšné ceny, když z toho až bučelo, že za tím jsou masivní platby lidem z okolí ČSSD.

A tak z oné slavné Klausovy změny ekonomiky centrálně socialistické na prý demokraticko tržní profitovaly především struktury s komoušskými vazbami. Čímž jim byla dána moc nejen ekonomická, ale po pár letech i politická.

Jak na příběhu nejen Babiše vidíme ... a pak se divme, že jsme kde jsme
Zdeněk Streit
6. dubna 2024 • 19:39
Což o to,
půjčit státu za slušný úrok lidé mohou, ale této vládě by půjčoval jen blázen, protože tato vláda nedokáže půjčené peníze smysluplně využít, ale dokáže je pouze nesmyslně promrhat.
😥
Miroslav Sivon
6. dubna 2024 • 22:06
@Zdeněk Streit Další bloky JE jsou mrhání peněz? To myslíte vážně? Jestli je tohle podle vás mrhání peněz, pak co je užitečné? No, nestačím se divit. Zrovna zajištění dostatku elektrické energie mi dává smysl a je to jeden z úkolů státu.
Jan Kalisek
7. dubna 2024 • 07:30
@Miroslav Sivon Ne, není to úkolem státu. Úkolem státu je nedevastovat podnikatelské prostředí. To, že například energetiku všemožnými dotacemi na OZE a emisními povolenkami naprosto zničil, je úplně jiná písnička.
Zdeněk Streit
7. dubna 2024 • 09:03
@Miroslav Sivon
Pokud to u nás pojmou jako v Rakousku, kde postaví A elektrárnu, kterou nezprovozní, nebo výstavbu zajistí tak draze a takovými dodavateli jako ve VB, tak je opravdu lepší nestavět nic. A naše současná vláda má k takovému řešení opravdu velice blízko. Tu zajímá jen politikaření a nikoliv nejlepší technické a ekonomické řešení.
Ales Chocholousek
7. dubna 2024 • 11:17
@Zdeněk Streit Prekonala ji jen predchozi vlada, co rekordne zadluzovala, vyvolala inflaci a treba dala udajne 1000 mld na kovid ac se zjistilo ze 900 mld vydaju s kovidem nesouviselo a nikdo nenese odpovednost a nikdo za to neni stihany. To vskutku neni normalni.
Zdeněk Streit
8. dubna 2024 • 07:32
@Ales Chocholousek
Ty vaše nesmyslné bláboly jsou zralé jen pro Chocholouška.