Komentáře

Zpět na článek

Viliam Buchert: Česká otázka v Evropě? Řešením je tvrdý pragmatismus a realismus

6 komentářů

Richard Šebesta
10. dubna 2024 • 12:49
Tak pane autore nejsem volič SPD ale šířením bludů se soustavně zabývá u nás naše celá vláda,když vyberu třeba Černoc­hovou­,Fia­lu,Li­pavské­ho a další vysoko převyšují europoslance Davida. Navíc je zvláštní nikdo z vás neinformuje o ostudě Lipavského MZ v souvislosti s kauzou Drulák.Pokud jde o europoslance i vámi zmíněný Vondra jehož tak chválite je dezinfomátor jak vyšitý , třeba v souvislost s válkou na Ukrajině. Navíc už nejednou dokázal že ač je bývalý disident převažují u něj jednoznačně komunistické praktiky chování. Dokonce a to je co říct překonává soudružku Konečnou.Sledoval jsem jednu besedu které se účastnil mimo něho profesor Drulák a další náš diplomat jehož jméno znělo maďarsky a jeden politolog.Téma bylo jak jinak, válka na Ukrajině. Každý z diskutérů v diskusi dával do placu svůj pohled na válku a také to jak a proč konflikt vznikl . Při řeči profesora Druláka začal Vondra vyskakovat že odejde, že to nebude poslouchat. Je velmi vypovidající o jeho charakteru to jak se choval. " Demokrat " Vondra nesnese jiný pohled na dané téma ! Čili když jiný musí poslouchat jeho názory mnohdy lži je to ok u druhých milostpán bývalý disident a " demokratický " europoslanec vypění. Podle mne je právě Vondra jeden z nejhorších, europoslenců .Lže a pokud jde o migraci kterou ODS dlouho kritizovala lépe řečeno její neřešení tak neudělal v europarlamentu zhola nic.
Miroslav Sivon
13. dubna 2024 • 21:05
@Richard Šebesta Evidentně jste nepochopil, co znamená česká otázka. S hodnocením autora souhlas. A Vondru bych také nevolil (a ani nebudu).
Avatar - epr3}
epr3
10. dubna 2024 • 11:03
Já v současné chvíli vidím mezi našimi europoslanci pouze dva, kteří tam pracují. Je to Mudr. David a Kateřina Konečná. Zkuste se oprostit od toho, jaký zastávají názor, oni tam PRACUJÍ. Oba referují na sociálních sítích o probíraných tématech, o hlasováních, o tom, jak hlasovali a proč. Od žádného jiného europoslance jsem toto nezachytil.
Vzpomene si někdo na někdejšího hejtmana za ODS moravskoslezského kraje Evžena Tošenovského? Na svém postu byl pracovitý, dobrý a rozumný. Jako europoslanec naprosto vysublimoval v nic, které si s europarlamentu vysedí každý měsíc půlmilión, a neodvede za to ani ň. A takový je i ten zbytek vyjma těch dvou výše jmenovaných.
Europoslance korumpuje sama výše jejich platu. Za to, aby jim vydržela co nejdéle, jsou ochotni udělat cokoli, ale pro své občany nic, klidně půjdou i proti nim i proti vlastní zemi, když jim fýrer jejich frakce přikáže.
Bohužel moci peněz podlehne téměř každý. Nemyslím si, že by se toho do budoucna příliš změnilo, i kdyby se tam podařilo navolit jiné lidi. EU je moloch, a ten se buď zhroutí sám, nebo proti němu budou muset obyvatelé Evropy povstat. Když to neudělají, postupně je zničí a zavede tu novou totalitu.
Frank51482
10. dubna 2024 • 11:58
@epr3 Tošenovský a rozumný a pracovitý? Zeptejte se občanů Nošovic.
Avatar - epr3}
epr3
10. dubna 2024 • 12:53
@Frank51482 Mě se to tak v době, kdy dělal hejtmana jevilo, ale jsem z druhého konce republiky, asi jsem to viděl jinak.
Richard Šebesta
10. dubna 2024 • 12:55
@epr3 V podobném duch vypovídal i bývalý europoslanec Keller nominant soc.dem. z Ostravska.Takže to bude pravda, je to tak.