Rozhovory

Zpět na článek

Doufám, že se konečně podaří s desegregací pohnout, už je pět minut po dvanácté, říká právnička Obrovská

14 komentářů

Pavel Maleček
6. dubna 2024 • 21:21
Žádná segrece v ČR není. Že je, tvrdí jen ti, kterým to přes jako desegregaci ze státního sype - viz tato madam. Pouze se děje to, že z lokality, kde dojde k větší koncentraci Romů, díky jejich "kultuře" začne majorita prchat až tam, až na pár asociálních majoritářů zbydou jen Romové. Což se i ve škole odrazí.

Z čehož plyne i jediné možné řešení tohoto problému. Romy zbavit jejich "kultury" a pak zmizí i problémy s jejich prý "segregací". Viz nejen menšina vietnamská.
Takže ani rasismus, ani segregace - problémem je barbarské chování +- 80% romského etnika. Které z pohledu společenského vývoje v etapě agresivních sběračů uvízlo. Proto je před víc jak 1000 lety jejich sousedé, zemědělstvím civilizovaní Indové z Indie vyhnali. A ani po +-800 stech letech pobytu v křesťansko-zemědělském prostoru se svého agresivního sběračství Romové zvětšiny nezbavili.
Že se to teď během pár let zvládne, jen naprostý bloud nebo ideologický fanatik si myslet může. Ani ty se tím živící na státním přísavky si to myslet nemůžou.
Jiří Tesař
11. dubna 2024 • 10:58
@Pavel Maleček Myslím, že jste popsal stav tohoto etnika velice přesně a tu hloupou dámu, bych na čas přestěhoval mezi toto ukřivděné etnikum.
Jiří Tesař
2. dubna 2024 • 18:05
Položme si otázku, proč si na segregaci neztěžují třeba rodiče vietnamských dětí? Proč je to jenom romské etnikum, které kňourá, jak je segregováno? Proč vietnamské děti patří ve škole k těm pilnějším žákům a to i ve srovnání s žáky majoritní společnosti? Není to tím, že romské etnikum se svou genetickou výbavou, má sklony žít zahálčivě a přiživovat se na úkor společnosti, která mu to svou pozitivní diskriminací umožňuje už od narození?
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
29. března 2024 • 07:59
A má smysl romské děti něčemu učit, k čemu jim to bude ? je to proti jejich přirozenosti. Uvolnily by se tak ve školách místa pro děti našich přátel Ukrajinců.
pmedusa
28. března 2024 • 13:27
To je naprosto vynikající článek, informovaný, odpovídající, adekvátní. Děkuji!!! Pojďme konečně udělat všechno proto, aby startovní čáru do života měli všichni co nerovnější a potom záleželo hlavně na píli, talentu a schopnostech každého dítěte! Jako společnost máme vůči romským dětem velký dluh.
reproman
28. března 2024 • 15:28
@pmedusa To jako chcete romské děti odebírat rodičům a dávat na převýchovu, vy nacisto?
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
29. března 2024 • 08:01
@pmedusa... Proč by ale kvůli tomu měli být "bílé" děti zdržovány ve výuce nechápavostí nebílých ?
lug70
28. března 2024 • 12:52
Vězte, že všichni ti, co hlásají furt něco o diskriminaci romů a jejich segregaci ve školách, co žvaní o přínosech inkluze, by svoje děti do škol s romskými dětmi nedali ani náhodou. Pro ně je to žvanění jen výnosný job, ale doplatí na to pouze vaše děti, jejich děti ne. Ono ta desegregace, inkluze ani tak nemá pomoci dětem romů, ale má za úkol snížit úroveň vzdělání dětí od obyčejných lidí. Stačí jeden, či dva romští žáci ve třídě a kór ty propadlé z předešlého ročníku a bývá zaděláno na velký problém. Zločinecký liberální režim vzdělaných lidí, schopných logicky a hlavně kriticky myslet moc nepotřebuje. Potřebuje lidi blbé, ale idelogicky pevně zakotvené, souznějící s režimem, nekritické hltače režimní propagandy. A vo tom to je.
Richard Šebesta
28. března 2024 • 17:18
@lug70 Naprostý souhlas
reproman
28. března 2024 • 11:50
Úkolem školy je naučit děti číst, psát a počítat. Úkolem školy naopak není děti dovychovávat, učit je základním návykům, slušnému vystupování a podobně.
Jak má chudák učitelka naučit ta vzdělavatelná děcka násobilce, když jí ve třídě Mižigar s Lakatošem dělají brajgl?
giorgio287
28. března 2024 • 09:33
Věřím, že děti právničky chodí do školy, kde je většina cikáňat. Taková škola děti beze sporu připraví na Oxford
Jan Hozak
28. března 2024 • 09:43
@giorgio287 Souhlas, paní právnička má jistě bohaté zkušenosti z praxe. Mimo to z valné většiny nejde o segregaci "bílých" a romských dětí, ale o rozdělení nadaných a nenadaných dětí, protože každá skupina potřebuje jiný přístup !
lug70
28. března 2024 • 11:59
@giorgio287 Tahle právnická elita dává svoje děti zásadně do soukromých elitních škol, kde děcka cikánů nemají přístup. To jim ale nebrání kázat jiným lidem, že je správné dát dokupy děti normálních lidí se zvlčilými spratky, na jejichž výchovu a vzdělání rodiče z vysoka ser...
Richard Šebesta
28. března 2024 • 17:20
@lug70 100 % souhlas.