Komentáře

Zpět na článek

„Militaristé“ versus „holubice míru“. Zahraniční a bezpečnostní postoje opozice zamlžují rozpory slov a činů

5 komentářů

Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
3. dubna 2024 • 17:49
Prostě musíme se včas, tak jako vždy a pokud chceme přežít, přidat k tomu silnějšímu a perspektivnějšímu a NATO to není.😉
Richard Šebesta
3. dubna 2024 • 13:28
Pan autor si hraje na proroka a ještě k tomu pozpátku což je podpásovka pane Sezemský a víte proč ? Nikdy svá slova nemůžete dokázat . Jen tak mimochodem staré pořekadlo říká : kdyby byly v komíně ryby, nemusely by být rybníky. Kdyby byl Putin na místě Gorbačova v roce 1989 nikdy by změny které nastaly nepřipustil. Podle mne to je nesmysl. Rozpad komunistických režimů ve střední a východní Evropě byl neodvratný a vedle Gorbačova i v SSSR byli další reformisté jako Jelcin, Ševarnadze a další. Navíc v satelitech SSSR padaly ty režimy jako hrušky. Když už jsme u těch slibů a serióznosti. Nedávno jsem viděl video Františka Kubáska který se zaměřuje na dezinformace dnešního maenstreamu.Objevil zajímavý článek z té doby. Ministr zahraničí SRN a také později sjednoceného Německa Hans Dietrich Genscher po sjednocení řekl Rusům : ani krok na východ. Myslel tím další rozšiřování NATO směrem na východ velmi podobně mluvil i tehdejší ministr zahraničí USA James Baker. I jeho slova jsou dohledatelná. Pravdou je že to byly jen řeči které nebyly podepřeny písemným závazkem. Ale byly vyřčeny a měly tehdejší vedení SSSR uklidnit že od Německa (sjednoceného) i od NATO SSSR již nic nehrozí. I ústní závazky by měly platit i když určitě je silnější argument je písemný.Co je psáno je i dáno i když i zde to neplatí vždy.
lug70
3. dubna 2024 • 11:43
Tady nejde jen o geopolitiku mezi velmocemi, ale hlavně o obrovské kšefty pro americké zbrojní korporace. Ekonomika USA je totiž závislá hlavně na zbrojním průmyslu a bez válek není dlouhodobě udržitelná. Už od Obamy měl americký stát problémy s financováním základních funkcí amerického státu. Proto se Obama taky velmi snažil aby se zbrojní kšefty hýbaly, viz tzv. Arabské jaro. Zažehl spousty válek po celém světě. Od té doby dodnes každý rok se v médiích objevují zprávy, jak americký senát řeší rozpočtovou krizi aby vůbec ufinancoval federální úřady. Válka na Ukrajině je pro USA velmi důležitá, neboť jejich evropské vazaly zbavila většiny zbraní, které měli ve svých skladech bez užitku. No a teď je třeba masivně nakupovat, viz závazek na zvýšení výdajů na zbrojení. Za oceánem si teď mnou ruce, jak se nabalíkují na svých vlastních evropských vazalech, pardon spojencích.
Richard Šebesta
3. dubna 2024 • 11:50
@lug70 Co na to zdejší chciválkové a vyznavači jediné pravdy ?
Avatar - našinec}
našinec
3. dubna 2024 • 11:10
RF je neškodná v zabíjení civilistů oproti Izraeli a NATO. Jelikož ČR podporuje zabíjení civilistů, pokud to nečiní RF, tak ČR je prokazatelně teroristický stát.