Kultura

Zpět na článek

Český důchodce, zemský škůdce aneb Má existence způsobuje státu mimořádnou hospodářskou škodu

14 komentářů

Uživatel_5567341
30. března 2024 • 06:42
Nebyl ten důvod, že důchodcům bude plně kompenzována inflace? Všichni ostatní pracující by si o nárůstu mezd a platů mohli leda tak marně zažádat. Ale SPD a ANO to nazvalo "okrádáním důchodců" a kdo by nechtěl víc...
Pavel Vlček
29. března 2024 • 19:11
E.U. Titanic !!! U.S.A. Titanic !!! Akci na Ukrajině řídí globální americké finanční trhy a americký a kanadský a ruský a čínský a indický vojensko-prúmyslový komplex !!! Pán Bůh s Námi !!! Aktivistická fašistická progresivní liberální demokratura se nám pěkné vybarvila !!!
Pavel Vlček
29. března 2024 • 19:00
Ti dnešní mladí: muži, ženy, LGBTQIA, nebinárníci a nebinárničky přece pújdou na frontu do Maloruska a Novoruska do první linie a zachrání tak penzijní systém tím, že padnou za Svaz evropských islamizovaných pašalíků = Bruselistán = Evropský Svaz !!! A o tom to je !!!
Ivona Metelová
29. března 2024 • 16:43
Článek je pravdivý, není k němu co dodat.
Miloslav Podhola
29. března 2024 • 13:31
Fiala & by se měli zamyslet nad slovy ekonomky Šichtařové, která prohlásila, kdyby vláda zrušila dotace, průměrný důchod by byl 50tisic Kč.
Pak by na tom vladni kamarádi finančně neprofitovali a to tady jde.
Ještě opomněla prachy pro UA.
Jan Hozak
28. března 2024 • 21:44
Vážený pane Lukeši, mluvte laskavě za sebe a ne za celou vaši generaci. Já osobně jsem také už pár let v důchodu a ono rozhodnutí rozhodně vítám, právě s ohledem na dnešní mladé a jejich děti. A pokud vy ono rozhodnutí považujete za políček do vaší tváře, pak vězte, že já milerád nastavím i druhou tvář.
Miloslav Podhola
29. března 2024 • 13:33
@Jan Hozak
Důchodci tě ufackuji, budeš mít co si přeješ. Dobrá rada:
Neměl bys vylézat u domu.
Caligula
28. března 2024 • 21:28
Obávám se toho, že na zdích domů se začnou objevovat nasprejované nápisy "Důchodci do plynu". Nevraživost vůči důchodcům v tomto státě ať už jde o důchody, nebo například nehody na silnicích stále sílí. Je to ubohé.
Uživatel_5417695
28. března 2024 • 14:29
Myslím, že je chybou brát si současné dění kolem starobních důchodů osobně, považovat to za "políček do tváře celé své generaci".
Stát prostě a jednoduše může rozdávat jen to, co si reálně může dovolit. Aby mohl výrazněji valorizovat důchody, tak by musel peníze vzít někde jinde - např. ze zdravotnictví, ze školství, nebo třeba rezignovat na obranu, což by se nepochybně velmi líbilo Putinovi.... Nebo by se musel ještě víc zadlužovat než to dělá teď a to by pak jako pořádný políček braly další generace, které jsou teď v pracovním věku.
Upřímně, vás by peníze přidané k důchodu při znalosti těchto okolností těšily?
Myslím, že je třeba mít trochu nadhled - česká ekonomika generuje důchody v té výši, jakou si reálně může dovolit. Nepochybně by mohlo být lépe, ale také by mohlo být i hůř.
Mimochodem, teď jsem jen ze zajímavosti hledal mzdové statistiky a dle toho co jsem našel, mzdu nad 100 tisíc hrubého má jen necelá 3% pracujících. Takže ten vámi uvedený údaj o mzdách mladých není údajem příliš typickým.
lug70
28. března 2024 • 18:13
@Uživatel_5417695 Hmmm, může rozdávat, co si reálně může dovolit? Zajímavé je, že stát může rozdávat na Ukrajinu a to nejen prachy a zbraně, ale jako "dary" proudí tam od nás celé vlaky nafty a benzínu, spotřebního zboží, celé kamiony léčiv (které tu najednou chybí). Stát má kupodivu prachy taky na stovky pochybných (ne)ziskovek, na dávky nepřizpůsobivým (ti všichni zůstali na svým), solárním baronům a samozřejmě na nejdražší letící cihly světa F-35, které jsou nám na hov..., když nemáme ani patřičnou protileteckou obranu. Na to všechno peníze kupodivu jsou. Stát taky velkoryse, jako Rothschild ponechal inflační doložku církvím, ale důchodcům ji sebral. Ještě se budeme divit, až ta proradná Fialova vláda organizovaného zločinu vypadne, co všechno vyleze na světlo, jaké tu prováděla lumpárny, o kterých zatím ještě nevíme.
Uživatel_5417695
28. března 2024 • 18:56
@lug70 Laskavě nechte Ukrajinu Ukrajinou. Ukrajina je napadený stát ze kterého prchají váleční uprchlíci - v naprosté většině případů se jedná o ženy a děti. Jen u nás je jich přes 300 tisíc, v celé EU přes 5 milionů. Rusové je denně bombardujou, ničí jim domovy....
Těmto lidem vy závidíte humanitární pomoc?
A ty další vaše vejšpl­echty,­....zt­ráta času na to reagovat.
Víte co? Když jste na tom finančně tak špatně, jak to naznačujete tím svým pláčem, zveřejněte svůj bankovní účet a já vám nějakou tu kačku pošlu abyste náhodou nezemřel hladem.
lug70
28. března 2024 • 19:16
@Uživatel_5417695 je prokázáno, že kyjevský fašistický režim humanitární pomoc rozkrádá přímo ve velkém, naivko. Psalo se o tom i na Novinky.cz. A Fialův gang na Ukrajině pere peníze, ukradené z českého státního rozpočtu. U vlád ODS rozkrádání státního rozpočtu bylo normální už v 90 letech. To se dodnes vůbec nezměnilo. Ukrajina je totiž jeden z nejzko­rumpo­vaněj­ších států světa a slouží dnes různým šíbrum, jako obří pračka špinavých peněz. Na obyčejné chudáky Ukrajince ser.. pes. Jde jen o prachy do těch správných kapes.
Uživatel_5417695
28. března 2024 • 20:04
@lug70 Tak jste si ulevil a já za sebe jen doufám, že až jednou budu starej (je mi teprve něco kolem šedesáti), tak nebudu stejně smutnou existencí jako jste vy.
Miloslav Podhola
29. března 2024 • 13:43
@Uživatel_5417695
Asi neviš o tisicich bojeschopných Ukrajinců, kteří z UA utíkají, aby se nemuseli postavit proti útočníkovi.
Legislativa UA je na ně kratká a EU je nemůže vracet na UA.