Komentáře

Zpět na článek

Proti Babišovi, proti Fialovi, ale dál už nic aneb Proč Češi neumí demonstrovat

4 komentářů

jerryx
20. března 2024 • 10:45
První půlka v pohodě , samozřejmě vláda je legitimní, i když blbá, demonstrace by neměly být za odstoupení, ale měly by být jistým vzkazem vládě. Druhá část je typická propaganda- kde je ta nebezpečná krajní pravice, o které autor mluví? Co to je liberální demokracie? Pokud vím, ohrožuje nás neomarxismus, který je krajně neliberální, názor, který i autor považuje za jediný správný.
Frantisek Najman
19. března 2024 • 13:06
Demonstrace nic neřeší, pouze uvolní emoce demonstrujících. Příkladem přímo vzorovým jsou stávky ve Francii. Vůbec ničeho nedocílí, jen se tam rozbije několik aut a vytluče několik výloh obchodů a po se poslušně stávkující vrátí do práce. A s tím vlády Francie vždy počítají, prosadí tak vždy to co chtějí a těch způsobených pár škod během protestů rádi a v klidu uhradí. Výsledek je pro demonstrující 0. To je ta demokracie ve skutečnosti!
Pavel Maleček
19. března 2024 • 09:27
Jak prosté milý Watsone - protest musí někdo důvěryhodný svolat. A takových prostě v Česku není. Všichni jsou tak nějak propleteni se všemi, všichni na všechny něco pikantního mají. A to se pak demonstrace těžko svolávají, když hrozí, že na svolavatele něco nepěkného praskne.
Však i jediné velké polistopadové demonstrace proti Babišovi skončily, když na je organizující chvilkaře prasklo, že ty prachy co jim lidi poslali kamsi "do neznáma" zmizely.
No a ty dnešní traktorhnojometné demonstrace tu jsou jen proto, že to mocní zaměstnavatelé svým zaměstnancům nařídili. Když jim ne o zemědělství, ale o co nejvýnosnější sosání dotací jde. Být to na dobrovolnosti sotva pár traktůrků a k tomu zahradních pražáci zahlédnou.
Martin Tuhý
18. března 2024 • 20:14
Češi jsou národem podkoních a služek, toť vše. Tento národ v minulém století během deseti let zcela bez problémů přešel od demokracie, přes nacismus ke komunismu. Češi byli za všech režimů chváleni a vždy se jim na poměry dařilo. Kdyby zítra ČR ovládli Mongolové, Češi by o 5 minut později zpívali mongolskou hymnu. Kdyby se ve vyspělých národech dělo to, co se událo v ČR ohledně reálné mzdy za poslední roky, tak by hořela polovina měst, Češi si řeknou, že v Afghánistánu se přeci mají hůř a pohoda klídek.