Historie

Zpět na článek

Národ mě jednou nazve zrádcem, uvědomoval si Emil Hácha, když zemi svěřil pod ochranu Velkoněmecké říše

7 komentářů

reproman
15. března 2024 • 17:23
Tak jak Hácha popisuje Göringa, jsem osobně opakovaně zažil Rusy. Obyčejné Rusy. Dobrotivě mi vyčítali naši nevděčnost za to, že nás opakovaně osvobodili od fašismu (samozřejmě, podruhé v osmašedesátém). S úsměvem, laskavým tónem a mrazivým podtextem. "Vy na to zase přijdete sami, že patříte k nám."
PEtr Tobes
15. března 2024 • 17:41
@reproman jo to by sedelo...to je tam vetsinovy nazor, ze jsme nevdecnici a nevazime si jejich "osvobozeni", at uz toho v r 45, nebo toho druheho v r 68...je to naprosto nechutne, ale je to tam vetsinovy nazor...a tohle musime mit na pameti, dokud tam budou takto premyslet, nikdy nebudou pro nas partneri, prave naopak...snad masovy vrah t kremlui uz brzy zatrepe, ono to nekdy prijde raz dva...rusko se ale jen tak nezmeni, to bude bohuzel na dlouho
Jindřich Zapletal
15. března 2024 • 01:05
Dost pochybuji, že Hácha a Chvalkovský nevěděli, co se bude na jednání v Berlíně dít, a že na to nebyli připraveni. Během druhé republiky se všichni jenom pilně připravovali na příchod Němců, jen tomu Háchovi nic neřekli, asi.
Petr Lorenc
14. března 2024 • 22:37
Hácha svou tvrdohlavostí a neústupností při jednání s nadřízenými německými "partnery" zachránil přes tisíc českých studentů zavřených po 17.11.1939 ve vyhlazovacím německém koncentračním táboře Sachsenhausen.
(Nejen) za to mu čest!
Miroslav Vlasák
14. března 2024 • 20:53
Čím dále vyplývá více jakým neštěstím pro tuto zem byl Beneš, tento "!Masarykův odkaz". I velcí lidé jako TGM se mohou tragicky mýlit v druhých.
Jiří Honzírek
14. března 2024 • 20:05
Určitě by si Hácha zasloužil rehabilitaci, třeba po něm pojmenovat nějakou důležitou ulici nebo náměstí, nejlépe přejmenovat něco co se dnes jmenuje po Benešovi. Skutečný zrádce byl Beneš, ne Hácha. To jak se k Háchovi po válce Beneš zachoval je neomluvitelné.
Radim Soukup
14. března 2024 • 20:00
Kdybych mel rict, ktereho z nasich byvalych prezidentu si nejvice vazim, tak by to byl nejspise prave Hacha. Jakkoliv ocenuji a vazim si TGM a VH.