Komentáře

Zpět na článek

Pavel Páral: Příběh o nízkých daních je tak nekonečný, jak je falešný. Stát nebude mít nikdy dost

3 komentářů

Martin Tuhý
13. března 2024 • 00:14
Daňová kvóta je v ČR směšně nízká, ale hlavně celý daňový systém je úplně směšná a je nastaven tak, aby nahrával bohatým, tedy přesně tak, jak si ho nastavili.
Pavel Maleček
8. března 2024 • 07:36
Škoda že se ti echtes ekonomové nezabývají tím, kam že ty státem přes daně vybrané peníze mizí. Viz konstatování NKU, že ty desítky miliard utracené v "boji" s kovidovou krizí, na tu kovid krizi směřovaly jen z poloviny. Druhé půlka z těch desítek miliard, tedy pořád desítky miliard zmizela "neznámo kde". Nebo aktuálně vyšetřovaná kauza krajských nemocnic, kde mizelo 10% z ceny zakázek.
Což ještě slušné je, protože předpokládaná míra díky korupcina výšení cen veřejných zakázek je 20%. Kolik to je z ročního objemu stovek miliard si raději nepředstavovat. To nemluvě o ročně miliardách mizících přes podhodnocené prodeje státního majetku, co pak soukromníci státu zpět prodávají za násobně vyšší ceny - viz rodina za každého režimu ministerských papalášů Tomanů, v tom exprezidentem Zemanem krytých.
O tomhle tihle echtes ekonomové ani nepípnou. Že by o tom nevěli těžko věřit. Asi nejspíš proto jsou státem - vládou jedno zrovna jakou placeni ... držhubné se tomu říká.
Avatar - Petr Fojtik}
Petr Fojtik
8. března 2024 • 04:40
Nejen stát, ale ani nenažraný zmetek Křetínský nebude mít nikdy dost.