Rozhovory

Zpět na článek

Hejtman Kuba: Odmítám poslouchat fňukání ministrů a starostů, že nejsou peníze. Jsou. Jen ať lépe hospodaří

21 komentářů

Vladimír Kučera
1. března 2024 • 07:28
Pan hejtman by se možná měl zamyslet, jestli i kraje by nemohly lépe hospodařit, místo aby stále hlasitěji křičely, že chtějí víc peněz. Vůbec netvrdím, že stát se chová hospodárně, ale vždycky je jednodušší hledat chyby u ostatních než u sebe. Z mého pohledu je na obecní a krajské úrovni spousta nesmyslné byrokracie a také korupce, což brzdí rozvoj regionů mnohem více, než domnělý nedostatečný přísun peněz. Kdyby pan Kuba přišel s konkrétními nápady, jak zefektivnit fungování státní správy a samosprávy, budu mu tleskat a budu volit "jeho" ODS (protože pak by jistě ve vedení strany dostal přednost před nevýrazným Fialou). Zatím mi bohužel připadá, že je to jen další kecal, který baží po moci stejně jako většina politiků bez ohledu na stranickou příslušnost.
Miroslav Kašpar
29. února 2024 • 22:27
Jasně! Úředníci obecně mají tu vzácnou vlastnost, že vždycky zvládnout roztočit libovolný objem zdrojů, takže logicky nikdy nemají dost
Radek Kocvelda
29. února 2024 • 21:00
A já tady toho vašeho Kubu znám tak trochu osobně, má skoupený nemovitosti na severní Moravě a je to hrozný prase.Nimeod slavný.Za mě je na odstřel.
Jana Zichová
29. února 2024 • 17:57
Pan Kuba byl schopný člověk už před dvanácti, třinácti lety, je třeba si to připomínat....👍👍👍:

http­s://ww­w.po­zitiv­nisvet­.cz/kdo-je-martin-kuba-z-ods/
Jana Zichová
29. února 2024 • 17:53
Tento pán s jeho minulostí chce někomu radit, jak lépe hospodařit 😂😂😂???? To jako fakt???? Neuvěřitelná drzost!!!!!!
richard richard
29. února 2024 • 19:38
@Jana Zichová Myslite nepodlozeny odstrel kvuli Hluboke?
V soucasnosti je jihocesky kraj nejlepsim hospodarem. A to ten padouch vyhodil jen 10% urednictva sveho ouradu
Saša Krach
29. února 2024 • 16:42
Pan Kuba je ODS...A určitě není pětikoalice. A tak chce bít vnímán.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
29. února 2024 • 17:38
@Saša Krach
rozmysli si dobře, než budeš někoho bít... On je rozdíl být a bít...))))
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
29. února 2024 • 16:31
Snad jenom doplnit, že peníze nejsou proto, že jimi naše vláda financuje válku Ukrajiny proti Rusku.
richard richard
29. února 2024 • 19:39
@RASPUTIN Lzes! Na Ukrajinu jsme poslali par miliard a podpora Ukrajincu u nas uz se vratila na jejich ekonomivke aktivite.
Richard Šebesta
29. února 2024 • 21:11
@richard richard Když tomu věříte jste blázen.Tato vláda je nejhorší vláda po listopadu 89. Fiala a jeho ansambl např.okradl důchodce a místo toho tyto prachy použil na jiné účely. Ukrajina se nabízí. A nezapomínejte že válka zdaleka nekončí a Fiala a spol mají prioritu nikoli blaho českých občanů ale zbraně pro Ukrajinu.
Takže ona výsledná suma až jednou skončí válka bude gigantická.
Ty kecy vlády že musíme bránit Ukrajinu jinak nás Rusko pohltí jsou
bludy a lži nejvyššího kalibru. Připomínají mi onen komunistický blud že u Madridu se bojuje za Prahu v době španělské občanské války. Ve lhaní si Fialová vláda a komunistické vlády za Husákovy éry mohou podat ruku.
richard richard
29. února 2024 • 21:53
@Richard Šebesta jj, diky Šebestum jsme tu meli bolseviky 40 let. Gratuluji.
Baboon
29. února 2024 • 16:05
Má pravdu a zaslepení koaličníci prskají. Ti, co si uchovali mozek by jej měli podpořit a obnovit stranu. Zatím je bohužel víc slyšet ty zaslepené a od neslaných nemastných se šíří jen hluboké ticho.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
29. února 2024 • 17:43
@Baboon
možná je to pro tebe příliš složité, ale suverén je volič. Klaus se snažil "obnovovat" stranu a dopadl tak, že se svým projektem Hlavu vzhůru získal směšná promile, pak s mladým založil Trikolóru a pohořel také. Teď volí SPD. Totéž Mach, kterého jsem dokonce jednou volil. Zkrachoval se Svobodnými, dal se k Okamurovi. Atd. Voliči, co dnes volí ODS, volí stranu, kterou vede Fiala a Kupka. Kdyby se do vedení měli vrátit "pragmatici" typu Kuba, Blažek, Benda a spol., strana se propadne na 7 % a já coby volič bych už odešel NAVŽDY... A kdyby se ta strana spojila do vládní koalice s ANO, skončí definitivně jako skončili socani... Tak jsou rozdány karty...
Jiří Bubeníček
29. února 2024 • 15:08
Pan Kuba je už chytrý ,jako Babiš ,nakonec oni si spolu rozmějí bude to v budoucí vládě dobrá sestava?! Takový mluvka schopný konkurovat i Havlíčkovi!
Uživatel_5576248
29. února 2024 • 14:43
To je blb.Zakony, narizeni tvori vzdy politici a jejich lobisti. nevidel jsem nikde ze by to bylo jinak. I na obci si vyhlasku delaji politici-zastupitel a starosta je politik nikoli urednik hlupaku Kubo. Urednik je pak ten co se tím řídí. Veskere investicni akce rozhoduje politik,urednik to pak dostane za ukol realizovat. Nebo uzemni plan: politik je ten kdo ho tvoří a urednik zde jen muze resit nezakonnosti a nic vic Jen se Kuba snazi svoji neschopnost hazet na jiné.
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
29. února 2024 • 13:03
Kubo, v principu souhlasím, ALE CHRAŇ VÁS RUKA PÁNĚ, abyste po příštích volbách šel do nějaké vládní spolupráce s ANO. Já totiž mám takový pocit, že v ODS připravujete palácový převrat, že jen čekáte na nějaký neúspěch Fialova vedení a přesně vy jste ten člověk, co by bez mrknutí oka s kuním ksichtem do koalice šel. A on s vámi. Ona totiž není náhoda ta dělostřelecká příprava, co v médiích už několik měsíců probíhá. Především v těch estébákových. Vždy byla nějaká více či méně oprávněná kritika Fialy nebo Kupky a buď ten samý den nebo den následující pochvalný článek o hejtmanovi Kubovi nebo ministru Blažkovi. Já, coby volič ODS jasně a konkrétně říkám, že pokud by toto hrozilo, NAVŽDY odcházím. Vrátil jsem se podmíněně, protože stávajícímu vedení věřím, že s estébákem spolupracovat nebudou. Pro mě je JAKÁKOLIV spolupráce s ANO incest. Neberu kecy o nějakém usmíření, o nutnosti vlády národní jednoty a další tuny fekálií, co jsou připraveny. Pokud vyhraje ANO (a ono vyhraje), ať si vládne s Pitomiem nebo v menšinové vládě. Za pár měsíců se jim to sesype, ANO se rozpadne a politika se vrátí no normálu...
Jiří Bubeníček
29. února 2024 • 15:11
Souhlas už se to chystá . Pana Kubu osobně jsem zachytil chváli sam soudruh kapitalista dovezený ze Slovenska!
Avatar - Uživatel_5734171}
Uživatel_5734171
29. února 2024 • 15:29
@Jiří Bubeníček
Chystá se to a už probíhají námluvy. Zatím se jen testuje terén. A přesně proto mimo jiné kuní ksicht ohlásil, že on osobně bude kandidát na premiéra. Aby mohl pak učinit "vstřícné gesto" a jakoby se premiéra vzdát. On ve skutečnosti premiérem už být nechce, potřebuje jen to, aby byly ochráněny jeho byznysové zájmy a aby se jednou provždy sprovodily ze světa jeho kriminální kauzy (třeba fiktivní reklama za 300 mega). Slyším trávu růst a opravdu tu vidím skupinu politiků, která by klidně ODS zničila tak, jak Hamáček a Zaorálek pohřbili ČSSD v koalici s kuním ksichtem... Oni počítají s tím, že 4 roky vládního angažmá zajistí jejich rodiny na deset pokolení dopředu a klidně zdevastují celou stranu navždy...
Avatar - epr3}
epr3
29. února 2024 • 10:36
Kubu bych označil za člověka na svém místě, na kterém opravdu slouží lidem. Bohužel už byl i ministrem průmyslu a obchodu, a tam jsem z něj zase tak nadšený nebyl. Jenže v nejvyšším patře politiky je to asi opravdu těžké. Snášet lobbistické a stranické tlaky asi každý úplně neustojí.
Teď jsem si vzpomněl na Evžena Tošenovského, někdejšího úspěšného hejtmana Moravskoslezského kraje a místopředsedy ODS. Dokud byl na tomto postu, byl to politik na svém místě. Potom ho zvolili do europarlamentu a od té chvíle o něm nebylo slyšet. To by nebylo to nejhorší, jenomže se změnil v povolný, bezzásadový pytel hov.n, který v rámci své frakce hlasuje tak, jak mu řeknou, i když je to proti zájmům jeho vlastní země.
Richard Šebesta
29. února 2024 • 21:27
@epr3 Souhlasím, je to tak